به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، در حالی که عراق در حال تجربه کردن موج جدیدی از افزایش خشونتهای فرقهای در دو سال گذشته و پس از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور است، نوری مالکی، نخستوزیر عراق به واشنگتن رفت تا از آمریکا برای مقابله با شبهنظامیان در کشورش کمک بگیرد.
باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا در دفتر خود در کاخ سفید اشارهای به تامین هلیکوپترهای آپاچی ساخت آمریکا به عراقیها نکرد.
در بیانیهای که از سوی واشنگتن و بغداد منتشر شد، آمده است: هر دو طرف مذاکره توافق کردند که نیروهای عراقی بلافاصله نیازمند تجهیزات بیشتر برای انجام عملیات در مناطق دور افتادهای هستند که اردوگاههای شبهنظامیان در آنجا مستقرشده است.
اوباما در ادامه صحبتهایش با مالکی افزود: ما مذاکرات زیادی را درباره چگونگی همکاری با عراق به منظور مقابله با سازمان تروریستی القاعده انجام دادیم. القاعده نه تنها برای عراق بلکه برای تمام منطقه حتی آمریکا تهدیدی جدی محسوب میشود.
وی بر اظهارات خود درباره نیاز عراق به منظور برداشتن گامهایی به سوی یک دموکراسی جامع و کامل تاکید و تمرکز کرد و گفت: این دموکراسی کامل و جامع شامل مهیا کردن اقداماتی به منظور برگزاری یک انتخابات آزاد و عادلانه در سال آتی میلادی است. به طوری که افراد بتوانند از طریق سیاست نه خشونت اختلافات خود را از میان بردارند و حل و فصل کنند.
مالکی نیز افزود، وی و اوباما درباره چگونگی مقابله با تروریسم به گفتوگو پرداخته و اعلام کرد که خواهان تقویت دموکراسی در عراق است.
نخستوزیر عراق در ادامه صحبتهایش گفت: ما خواهان مکانیسم دموکراسی چون برگزاری انتخابات هستیم و میخواهیم این انتخابات در زمان مقرر برگزار شود و دولت بغداد نیز به انجام آن متعهد است.
مالکی ادامه داد: دموکراسی باید قوی باشد و ما به دنبال تقویت آن هستیم چرا که تنها راهی است که به ما اجازه میدهد تا به مقابله با تروریسم بپردازیم.
اوباما: القاعده در عراق فعالتر شده است
اوباما خواهان در برگرفته شدن همه گروهها در دولت عراق شد. باراک اوباما در دیدار با نوری مالکی راههای مقابله با فعالیتهای روزافزون شبه نظامیان القاعده را در این کشور بررسی کرده است.
مالکی جمعه به کاخ سفید رفته بود تا در دیدار با رئیس جمهوری آمریکا خواهان دریافت تسلیحات پیشرفته و کمک اطلاعاتی برای مقابله با شبهنظامیان شود.
افزایش خشونتها در عراق با مرگ حدود یک هزار تن در یک ماه گذشته همراه بوده است.
اوباما پس از این دیدار در سخنانی خطاب به خبرنگاران تاکید کرد که بهترین راه احترام به کشته شدگان جنگ عراق برقراری یک دموکراسی کارآمد در این کشور است.
به گفته اوباما، آمریکا با کمک به عراق در برقراری امنیت در جهت منافع خود گام بر میدارد. اوباما گفت: "متاسفانه القاعده هنوز فعال است و به تازگی فعالتر هم شده است."
باراک اوباما همچنان خواهان در برگرفته شدن همه گروهها در حکومت عراق شد. نوری مالکی هم گفت که دو کشور موضع مشابهی در مقابله با تروریسم دارند و در پی همکاری با هم هستند. به گفته وی دموکراسی در عراق "شکننده" است اما وعده داد در جهت تحکیم آن قدم بردارد.
باراک اوباما و نوری مالکی در سخنان خود اشارهای به تقاضای عراق برای دریافت تجهیزات پیشرفته نظامی نکردند اما در بیانیه مشترکی که پس از این دیدار منتشر شد، بر نیاز فوری ارتش عراق به تسلیحات مناسب برای مقابله با شبه نظامیان تاکید شده است.
تحولات خاورمیانه از جمله اوضاع ایران و سوریه از دیگر موضوعهای مورد مذاکره میان اوباما و مهمان عراقی او بودند اما به گفته مالکی، هدف اصلی او از سفر به آمریکا تحکیم روابط دو کشور در دوره پس از جنگ است.