نشریه فوربز ۷۲ نفر را به عنوان پر قدرتمندترین انسان های جهان در سال ۲۰۱۳ معرفی کرده که شامل جمعی از پرنفوذترین رهبران سیاسی، سرمایه داران و مدیران عامل شرکت های بزرگ بینالمللی هستند.
باراک اوباما از ۲۰۰۵ که به ریاست جمهوری آمریکا رسید تا سال گذشته، همیشه به جز یک بار، در صدر این فهرست قرار گرفته بود. آن یک بار سال ۲۰۱۰ بود که هو جینتائو رهبر نظامی و سیاسی سابق چین، این جایگاه را از آن خود کرد.
اما امسال از یک سو آقای اوباما با چالش های متعددی - از جمله افشاگری های ادوارد اسنودن، تعطیلی دولت و کاهش نفوذ بر تحولات سوریه - مواجه شده و از سوی دیگر ولادیمیر پوتین در تثبیت تسلط خود بر روسیه موفق بوده است. همین شرایط، احتمالا باعث شده که آقای پوتین موفق به جایگزینی همتای آمریکایی خود بشود.
در فهرست امسال، شی جینپینگ رییس جمهور و دبیرکل حزب کومونیست چین به عنوان سومین فرد قدرتمند در جهان انتخاب شده و بعد از او هم پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان قرار گرفته است.
یکی از ویژگی های فهرست امسال فوربز این است که حضور زنان در آن نسبت به گذشته پر رنگتر شده.
در سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ تنها نام ۶ زن در این فهرست به چشم می خورد، اما امسال ۹ زن جزو قدرتمندترین افراد جهان انتخاب شده اند.
قدرتمندترین آنها، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان است که در جایگاه پنجم جای دارد.
همچنین، دیلما روسف رییس جمهور برزیل در جایگاه ۲۱، سونیا گاندی رییس حزب کنگره ملی هند بعد از او و کریستین لاگارد رییس صندوق بین المللی پول جایگاه ۳۵ جدول فوربز را به خود اختصاص داده اند.
مارگارت چان دبیر کل سازمان بهداشت جهانی هم، در جایگاه ۵۹ فهرست افراد فرد قدرتمند در جهان قرار گرفته است.
در فهرست امسال، نام ۲۸ میلیاردر و ۱۲ کارآفرین نیز دیده می شود.
از جمله بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت نفر ششم، وارن بافت سرمایه دار آمریکایی نفر سیزدهم و مارک زوکربرگ بنیانگذار فیسبوک نفر بیست و چهارم هستند.
سردبیران نشریه فوربز فهرست قدرتمندترین افراد جهان را بر اساس چهار معیار تهیه کرده اند.
این معیارها عبارتند از تعداد افراد تحت نفوذ افراد، منابع مالی تحت کنترل، ابعاد مختلف قدرتشان و بالاخره استفاده فعالانه آنها از قدرتی که در اختیار دارند.