کد خبر: ۱۷۶۶۵۶
زمان انتشار: ۱۶:۲۵     ۰۵ آبان ۱۳۹۲
آیا دیپلماسی دولت یازدهم را بیلبوردهای صداقت آمریکایی نشانه رفته است یا اظهار نظرهای مسئولان دولت درباره بدتر بودن وضعیت کشور از آنچه که آنها فکر می‌کردند و صحبت درباره خزانه‌های خالی؟

به گزارش 598 به نقل از سایت مشرق، در روزهای گذشته بیلبوردهایی تحت عنوان «صداقت آمریکایی» بر در و دیوار پایتخت نصب شده بود، توجه همه را به خود جلب کرد و با واکنش‌های متفاوتی همراه بود.

این تابلوها در اصل نشان دهنده نوعی هشدار و گوشزد به سیاست‌های خصمانه آمریکا در طول تاریخ انقلاب بود و از بدبینی افکار عمومی در ایران نسبت به عدم صداقت آمریکایی‌ها در طول 34 سال انقلاب اسلامی حکایت داشت.

نکته‌ جالب توجه در این بیلبوردها این بود که هر چند طرف مذاکره کننده در بالای میز ژستی دیپلماتیک گرفته است؛ اما زیر میز همچنان از ابزار خشونت و سلاح‌هایی که به سمت مقام ایرانی نشانه رفته، استفاده می‌کند. چیزی که شاید بعد از سخنان اوباما با حجت الاسلام روحانی نیز ظهور و بروز داشت، آنجایی که رییس‌جمهور آمریکا اعلام کرد برای گفتگو با ایران به نظر متحدان منطقه‌ای خود خصوصا رژیم اشغالگر قدس اهمیت می‌دهد. اوباما همچنین بر وجود گزینه نظامی برابر ایران تاکید می‌کند.

نکته قابل توجه دیگری که در تصاویر طراحی شده به چشم می خورد، تصویر «دست چدنی زیر دستکش مخملی» بود که به تعبیر رهبر معظم انقلاب درباره نحوه رفتار آمریکا با جمهوری اسلامی ایران معنا پیدا می‌کند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز سال 1388 در حرم رضوی با اشاره به سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی، می‌فرمایند "دولت جدید آمریکا می‌گوید ما مایلیم با ایران مذاکره کنیم، بیائید گذشته را فراموش کنیم. می‌گویند ما به سمت ایران دست دراز کردیم. خوب، این چه جور دستى است؟ اگر دستى دراز شده باشد که یک دستکش مخمل رویش باشد، اما زیرش یک دست چدنى باشد، این هیچ معناى خوبى ندارد. عید را به ملت ایران تبریک می‌گویند، اما در همان تبریک، ملت ایران را به طرفدارى از تروریسم، دنبال سلاح هسته‌اى رفتن و از این قبیل چیزها متهم می‌کنند!"

نصب بیلبوردهای «صداقت آمریکایی» اما با هجمه سنگین برخی از رسانه‌های داخلی مواجه شد، رسانه‌هایی که در هفته‌های اخیر بیشترین ذوق‌زدگی را از برقراری هرگونه رابطه با آمریکا از خود نشان داده بودند. این بیلبوردها که از آمریکا و رفتار دوگانه‌اش انتقاد می‌کرد به تعبیر این رسانه‌ها حمله به سیاست‌خارجی دولت عنوان شد، به طوری که انتقادات پردامنه‌ای را در روزهای اخیر در رسانه‌های زنجیره‌ای خود سامان دادند، انتقاداتی که نهایتا با سانسور این بیلبوردهای تبلیغاتی توسط شهرداری تکمیل شد.

 

 

اعتراض روزنامه اعتماد به بیلبوردهای «صداقت آمریکایی»

در همین راستا، روزنامه بهار از مجموعه رسانه‌های اصلاح‌طلب، روز گذشته ضمن انتقاد از نصب این بیلبوردها در سطح شهر، نوشت: "شهروندان تهرانی چند روز است صبحشان را با پوسترها و بنرهایی با عنوان «صداقت آمریکایی» آغاز می‌کنند. این پوسترها در همه نقاط شهر هستند هر جایی که امکانی برای بهتر دیده شدن بوده یک پوستر «صداقت آمریکایی» نصب شده است. پوسترهایی که با طرح‌های متفاوت سعی در القای یک مضمون مشابه دارند: «آمریکا قابل اعتماد نیست."

در ادامه این مطلب آمده است: "نمایندگان مجلس گفته‌اند در جلسه روز یکشنبه (فردا) این موضوع را در کمیسیون امور داخلی و شوراها بررسی می‌کنند." این روزنامه بدون هیچ اشاره‌ای به سیاست‌های فریبکارانه و دوگانه آمریکا، نصب چنین بیلبوردهایی در سطح شهر را اقدامی سیاسی علیه دولت عنوان کرد و نوشت: «پیگیری‌ برای تماس با طراحان پوسترها هم درنهایت به این نتیجه رسید که آن‌ها به‌ زودی در بیانیه‌ای پاسخ منتقدان را خواهند داد. منتقدانی که نصب این پوسترها را اقدامی سیاسی علیه دولت روحانی می‌دانند و موافقان آن معتقدند که جامعه نسبت به موضوع مذاکره با آمریکا واکنش دارد و به این ترتیب واکنشش را نشان داده است.»

 

 

روزنامه آرمان روابط عمومی بیلبوردهای «صداقت آمریکایی» را ابهام‌آمیز خواند

اما سوال اصلی اینجاست که آیا واقعا این بیلبوردها دیپلماسی دولت را هدف قرار داده‌اند و یا هجمه سنگین این رسانه‌ها ریشه در موضوعی فراتر از بیلبوردهای تبلیغاتی دارد.

خاموش کردن فریاد مردمی «مرگ بر آمریکا» پشت پرده هجمه به بیلبوردهای شهرداری

پرویز سروری عضو شورای شهر تهران در این خصوص می‌گوید: «اخیراً تابلوهای تبلیغاتی زیبایی توسط سازمان زیباسازی شهرداری تهران با عنوان صداقت آمریکایی در سطح شهر نصب شد که موجب خشنودی مردم تهران شد. بیلبوردهایی که هوشمندانه طراحی شده و تذکراتی را در خصوص اینکه آمریکا به دنبال نتیجه در مذاکرات نیست و صادقانه نیز در این مذاکرات حاضر نمی‌شود به دنبال داشت.» به گفته این عضو شورای شهر تهران اما ناگهان مشاهده می‌کنیم که هجوم گسترده‌ای علیه این اقدامات که صرفاً منوط به این تابلوها هم نیست در کشور ایجاد می‌شود.

این عضو شورای شهر تهران، خاموش کردن فریاد مردمی «مرگ بر آمریکا» در روز 13 آبان را پشت پرده هجمه به بیلبوردهای «صداقت آمریکایی» می‌خواند و می‌گوید: «این عده با فشار به صدا و سیما به دنبال این هستند که سرود «آمریکا آمریکا مرگ به نیرنگ تو» روز 13 آبان از تلویزیون پخش نشود. عده‌ای واگرا و منفعل که مرعوب دشمن هستند در برخی مناصب حضور دارند که سعی می‌کند فضای داخلی را به فضای قبرستان تبدیل کرده و اجازه ندهند هیچ صدای اعتراضی علیه آمریکا شنیده شود.»

سروری تاکید کرد: این افراد  اقدامات آمریکا در 8 سال جنگ تحمیلی، ترور هسته‌ای دانشمندان و هماهنگی کامل با اسرائیل را در مقابله با جریان‌های اسلامی و ریختن میلیونها خون پاک در منطقه نادیده می‌گیرند و در نقشی کرنش مابانه سعی می‌کند مذاکره را به کرنش کاملی در مقابل دشمن تبدیل کنند.

تخریب اقدامات ارزشی و انقلابی به بهانه حمایت از دولت

همچنین محسن پیرهادی عضو دیگر شورای شهر تهران در خصوص نصب بیلبوردهای مخالفت مذاکره با آمریکا در خیابان‌های تهران و برخی حواشی مطرح‌شده درباره آن، گفت: اشکالاتی به این موضوع وارد است که این اشکالات، اشکالات خوبی نبود. یعنی اگر می‌خواهیم به دولت و تیم مذاکره‌کننده کمک کنیم، باید از گفتمان انقلاب اسلامی که همان ظلم‌ستیزی است، صیانت کنیم.

پیرهادی خاطرنشان کرد: «باید به نیروهای مؤمن و انقلابی خود اعتماد کنیم. اینکه عده‌ای از دوستان ما به‌ صورت خودجوش از سوی تشکل‌های مردم ‌نهادی مثل سازمان فرهنگی اوج  و یا خانه طراحان انقلاب اسلامی این اقدام را انجام داده‌اند و این پوسترها و بنرها را طراحی کردند، قابل تقدیر است.»

وی بیان کرد: موضوع طراحی این پوسترها فراتر از حاشیه‌هایی است که بعضی از بدخواهان برای آن درست می‌کنند و ما کاری نداریم چه‌کسی مجوز نصب این بنرها را صادر کرده است، مهم این است که این اقدام، اقدام بسیار ارزشمندی بوده است.  این یک اقدام در راستای سیاست‌های کلی نظام بوده است و شیطنت برخی برای پایین آوردن ارزش این کار صورت گرفته است.

آیا بیلبوردهای «صداقت آمریکایی» دیپلماسی دولت را هدف قرار داده‌اند؟

اکنون که نظام درباره مذاکرات موردی با آمریکا و دیگر قدرت‌های غربی، جوازهای مشروط و کوتاه مدّتی داده است، بدبینی بخشی از افکار عمومی جمهوری اسلامی ایران به مذاکرات؛ نه یک تهدید بلکه یک فرصت بزرگ برای تیم مذاکره کننده است.

نظام استکبار باید بداند که مردم سیاست‌های خصمانه آنها را در قبال جمهوری اسلامی را از یاد نبرده و تیم مذاکره کننده فعلی از سوی مردم و افکار عمومی کشورش تحت فشار است نه اینکه همه مردم و مسئولین بخاطر مشکلات معیشتی، خواهان "رابطه با آمریکا" هستند و برای مذاکرات انتظار می‌کشند.

جای این سؤال است که چرا مطبوعات زنجیره‌ای از سخنان عجیب رئیس جمهور درباره خزانه‌های خالی دولت آن هم قبل از مذاکرات ژنو که باعث می‌شود تیم مذاکره کننده مقابل طرف غربی با دست خالی پای میز مذاکره بنشیند، انتقادی نکردند؟

آیا دیپلماسی دولت یازدهم را بیلبوردهای صداقت آمریکایی نشانه رفته است، یا اظهار نظرهای مسؤولین دولت درباره بدتر بودن وضعیت کشور از آنچه که آنها فکر می کردند؟

آیا دیپلماسی دولت یازدهم را بیلبوردهای صداقت آمریکایی نشانه رفته است، یا امتیاز دادن بدون ما به ازای واقعی به نظام استکبار؟

آیا دیپلماسی دولت را بیلبوردهای صداقت آمریکایی نشانه رفته است یا عدم توجه مسؤولان به تولید داخلی و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی؟

آیا بیلبوردهای صداقت آمریکایی دیپلماسی دولت یازدهم را هدف قرار داده است یا استفاده از واژه سیاست خارجی به عنوان کلید حل مشکلات کشور و مشتاق کردن طرف غربی برای ادامه تحریم‌ها؟

آیا بیلبوردهای صداقت آمریکایی دیپلماسی دولت را تضعیف می‌کند یا وارونه نشان دادن فضای کشور برای ذوق زدگی مردم ایران برای برقراری رابطه با شیطان بزرگ؟

متاسفانه ذوق‌زدگی برخی رسانه‌های داخلی از موضوع مذاکره با آمریکا و نیز برخی اظهارات غیر مسئولانه درباره شعار مردمی "مرگ بر آمریکا"، القا کننده ضعف درونی کشور مقابل سیاست‌های دشمن است که نهایتاً باعث تضعیف قدرت چانه زنی تیم هسته‌ای کشور می شود.

باید گفت برخی رسانه‌های داخلی تُندرو که در هفته‌های اخیر نهایت ذوق‌زدگی و وادادگی را از مذاکره با طرف آمریکایی نشان داده‌ بودند و حتی علیه شعار مردمی "مرگ بر آمریکا" موضع گرفته بودند، بیشترین فرصت را به طرف آمریکایی دادند و موجب تضعیف قدرت چانه زنی تیم مذاکره کننده ایرانی شدند.

مقام معظم رهبری به خوبی و به روشنی مبنای مذاکره با استکبار و عدم اعتماد جمهوری اسلامی ایران به ایالات متحده آمریکا را مشخص کرده و فرمودند: "که ما به هیئت دیپلماسى ملّت عزیزمان و دولت خدمتگزارمان خوشبین هستیم؛ البتّه به آمریکایى‌ها بدبینیم؛ به آنها هیچ اعتمادى نداریم. ما دولت ایالات متّحده‌ى آمریکا را دولتى غیرقابل اعتماد میدانیم؛ دولتى خودبرتربین، دولتى غیرمنطقى و عهدشکن، دولتى سخت در پنجه‌ى تصرّف و اقتدار شبکه‌ى صهیونیسم بین‌المللى - که به‌خاطر رعایت خواسته‌ها و منافع نامشروع شبکه‌ى صهیونیستى بین‌المللى مجبورند با رژیم غاصب و جعلى اشغال‌کننده‌ى فلسطین مماشات کنند، در مقابل او نرمش نشان بدهند؛ اسمش را میگذارند منافع آمریکا، در حالى که بکلّى منافع ملّى آمریکا با آنچه امروز اینها در حمایت از [آن‌] رژیم جعلى انجام میدهند، منافات دارد؛ از همه‌ى دنیا دولت ایالات متّحده‌ى آمریکا باج میگیرد و به رژیم جعلى صهیونیستى باج میدهد؛ این حقایق را ما داریم مشاهده میکنیم - به دولت آمریکا اعتمادى نداریم."

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها