کد خبر: ۱۷۵۶۳
زمان انتشار: ۰۲:۱۵     ۲۴ مرداد ۱۳۹۰

بولتن نیوز : امروز مسکن به عنوان یکی از دغدغه های مهم شهروندان جامعه به وجود می آید و شخص رئیس جمهور نیز تاکید زیادی دارد تا پایان دولت دهم باید دغدغه مسکن را از فهرست دغدغه های مردم خارج کرد . در سال های اخیر دولت برنامه های خوبی را در راستای ایجاد مسکن ارزان قیمت با طرح بزرگ مسکن مهر به اجرا در آورده است اما هنوز مشکلات بسیاری در این عرصه وجود دارد که باید با کمک همه دستگاه های مسئول رفع شود . در همین زمینه با یک عضو کمسیون عمران مجلس به گفت و گو نشستیم .

شاپور پولادی؛ عضو کمیسیون عمران مجلس، در گفتگو با بولتن نیوز، با اشاره به اینکه پروژه مسکن مهر به طور کلی سناریوی خوبی بود، گفت: این طرح متاسفانه در کلان شهری مثل تهران جواب نداده است و دولت باید دنبال راه حل دیگری باشد.

نماینده ایلام، افزود: امروزبرخی از مردم حاضرند با اجاره های سنگین در تهران زندگی کنند اما به هیچ وجه به شهر های جدیدی مانند پرند  مهاجرت نکنند در حالی که ما باید شرایط را به نحوی مهیا کنیم که علاقه مندی مردم به سکونت در شهرهای جدید با دسترسی های بهتر و امکانات بیشتر مهیا شود .


پولادی، در خصوص دلایل این امر به هزینه های بالا و طولانی بودن بعد مسافت، اشاره کرد و گفت: آماده نبودن زیرساخت ها و فراهم نبودن امکانات حد اقلی مورد نیاز برای زندگی شهری در اینگونه شهرها و یک سری مسائل از این قبیل ممکن است خانوارها را از ساکن شدن در آن منصرف کند.

 این عضو کمیسیون عمران مجلس، در ادامه با تاکید بر اینکه طرح مسکن مهر در شهرهای کوچک خوب جواب داده است، به برخی دلایل موفقیت این طرح در شهرستان های کوچک اشاره کرد و افزود: در در شهرهای کوچک این طرح یا در قلب شهرها و یا در نهایت در حریم  آنها مورد بهره برداری قرار گرفته است و این امر را باید عامل اصلی توفیق آن دانست.

نماینده ایلام گفت: این در حالی است که در شهرهایی مثل تهران با توجه به اینکه شهر تقریبا اشباء شده و شهر های جدید با مسافت های بسیار طولانی از شهر ساخته شده اند، اجرای طرح های مسکن مهر نتوانسته مطلوبیت لازم را برای سکونت افراد داشته باشد و اگر افرادی هم ساکن شده اند ، خانوارهایی هستند که معمولا از شهرستان های اطراف و بصورت مهاجر به این شهرها آمده اند .  


وی سپس به چالش های پیرامون اجرایی نشدن طرح طبق برنامه و کمبودهای موجود اشاره کرد، و افزود: علاوه بر مشکلات فوق، موضوع مهمتر آن است که برابر طرح مسکن مهر، از ابتدا قرار بود برای پاسخ دادن به تقاضای بازار و کاهش فشارها به اقشار کم درامد، تعداد حدود 2 میلیون واحد مسکونی ساخته شده و به وسیله مردم مورد بهره برداری قرار گیرد، ولی برابر آمارهایی که درا ختیار ما قرار گرفته، تا کنون تنها حدود 300 تا 400 هزار واحد و شاید کمتر از این ها در سطح کشور به بهره برداری رسیده است  که بخش عظیمی از آن هم که به مالکان آن تحویل شده ، هنوز بدون آب و برق و گازاست.

پولادی، گفت: بر اساس براوردهای انجام شده، در کل کشور حدود 16 میلیون واحد مسکونی قابل سکونت وجود دارد که با در نظر گرفتن حدود 18 میلیون خانواری که در کشور داریم، نشان دهنده آن است که در کشورحدود دو میلیون واحد مسکونی کسر داریم  و همین مقدار کسری باعث افزایش نامتعادل قیمتها می شود.

 عضو کمیسیون عمران مجلس، در ادامه با تاکید بر اینکه به این تعداد باید کسری حاصل از سالانه یک میلیون متقاضی جدید را هم که به متقاضیان مسکن اضافه می شوند، اضافه کنیم، افزود: بر این اساس اگر بخواهیم دو میلیون کسری حال حاضر بازار را در یک دوره پنج ساله جبران کنیم، باید به طوره متوسط سالانه یک میلیون و 400 هزار واحد مسکونی به واحدهای موجود اضافه شود تا در پایان پنج سال تعداد خانوارها با تعداد واحد های مسکونی ما برابر شود.


پولادی، در پایان به موضوع تعداد بالای واحد های مسکونی بدون سکنه در تهران و تاثیر آن در تنظیم بازار مسکن اشاره کرد و با بیان اینکه بر اساس گزارشهای واصله، حدود 15 تا 20 درصد از واحدهای مسکونی در شهر تهران خالی از سکنه است که حدود 500 تا 600 هزار واحد را در بر می گیرد، گفت: اگر این حجم واحد مسکونی خالی از سکنه که از سوی برخی افراد احتکار شده است به بازار عرضه شود، قطعا بین عرضه و تقاضا موجود در بازار تعادل برقرار خواهد کرد و از افزایش بیشتر قیمتها جلوگیری می شود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها