کد خبر: ۱۷۵۵۸۸
زمان انتشار: ۱۵:۰۴     ۳۰ مهر ۱۳۹۲
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد هیچگونه تغییری در مواضع ایران در داشتن فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و دفاع از حقوق ملت صورت نگرفته و تحریم‌ها به تغییر سیاست های ایران منجر نشده است.

به گزارش 598 به نقل از خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، مرضیه افخم در ادامه جلسه هفتگی با خبرنگاران درباره اخبار مطرح شده مبنی بر آزاد شدن دارایی‌های بلوکه شده ایران از سوی کشورهای غربی گفت: در پایان مذاکرات ژنو برخی اخبار در رسانه‌های غربی و به طور مشخص در رسانه‌های آمریکایی در این بار منتشر شد که کاملا گمانه‌زنی رسانه‌ای است و این موضوع از هیچ کانال سیاسی و رسمی منتقل نشده است و در صورتی که از طریق کانال‌های سیاسی رسما اعلام شود ما به طور طبیعی آن  را بررسی و نسبت به آن اعلام نظر می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره برخی اظهارات مبنی بر اینکه ایران به دلیل تاثیر تحریم‌ها پای میز مذاکره حاضر شده گفت : این تحلیل‌ها کاملا غیرواقع‌بینانه و مبتنی بر ذهنیت‌های غربی است و نشانه روشن آن که امیدواریم جهانیان به درستی پیام آن را دریافته باشند، انتخابات اخیر و مشارکت‌ بالای مردم و شکل‌گیری حماسه سیاسی که  پاسخی بود بر این نظر که  تحریم‌ها کارآیی ندارد و مردم ایران هوشمندانه نسبت به تداوم حمایت از نظام جمهوری اسلامی و سیاست‌های اصولی نظام پایبند هستند.

امیدوار هستیم که  این تحلیل غیر واقعی که کارآیی آن حتی از سوی تحلیلگران غربی نیز مورد تردید قرار گرفته کنار گذاشته شود و سیاست فشار و مذاکره ادامه نیابد. افخم افزود: هیچگونه تغییری در مواضع ایران در داشتن فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و دفاع از حقوق ملت صورت نگرفته و تحریم‌ها به تغییر سیاست های  ایران منجر نشده است.

وی در پاسخ به سؤالی درباره  شعار «مرگ بر آمریکا» و مباحث مطرح شده در اینباره گفت: این شعار برخاسته از احساسات عمیق ملت ایران نسبت به دشمنی‌هایی اس که در طول تاریخ  از سوی دولت‌های مختلف آمریکا صورت گرفته است. به هر حال دیوار بی‌اعتمادی بین دو کشور بلند و قطور است. تغییر لحن گامی نیست که بتوان گفت با این گام ذهنیت، احساسات و تمام تاریخ مناسبات می‌تواند تغییر یابد.

افخم ادامه داد: اگر قرار باشد تغییری در این شعار رخ دهد نیازمند برداشتن گام‌های اساسی از سوی دولت آمریکا و داشتن سیاست جدید و جدی نسبت به جمهوری اسلامی است. بسیاری از مقامات و مسئولان کشور در این باره به صورت صریح و روشن دیدگاه های خود را مطرح کرده  و محافل مردمی هم نظرات و دیدگاه‌های خود را بیان کردند. تغییر شعار مردم بحثی نیست که از سوی دولت به محافل مردمی و جریان‌های مردمی دیکته شود.

خبرنگاردیگری با اشاره به نشست ژنو 1 و تاکید بر تشکیل دولت انتقالی در سوریه  نظر افخم را در این باره جویا شد که افخم پاسخ داد: این ها فرض های پیاپی است. آنچه مسلم است دولت کنونی سوریه با انتخاب مردم بر سر کار آمده و درباره تداوم و جابجایی آن مردم تصمیم می‌گیرند. در هر راهکاری درباره سوریه باید نقش و حق مردم در تعیین سرنوشت آنها در نظر گرفته شود.

راهکارهای مبتنی بر مداخله خارجی و تعیین نقشه راه‌های از پیش تعیین شده بدون در نظر گرفتن نقش مردم سوریه در عمل نشان داده که به نتیجه نمی‌رسد. افخم تصریح کرد: امیدواریم در تعیین راهکارها برای حل بحران سوریه کاملا واقع‌بینانه و با تکیه بر نقش مردم و عناصر سوری - سوری در داخل سوریه تصمیم‌گیری شود.

خبرنگار دیگری سوال خود را درباره سفر نمایندگان بریتانیا به تل‌آویو بعد از مذاکرات ژنو و ارائه گزارش این نشست به مقامات صهیونیستی از مرضیه افخم پرسید که وی پاسخ داد: این اقدام در تداوم اقدامات و روش‌هایی بود که در مذاکرات قبلی نیز انجام می‌شد و ما نسبت به حفظ مذاکرات از آسیب‌ها، دخالت‌ها و خدشه‌های بدخواهان تأکید کرده و امیدواریم مذاکره‌کنندگان با هوشمندی و هوشیاری در این زمینه عمل کنند و دخالت‌ها تأثیری بر روند مذاکرات نگذارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی  درباره احتمال کاهش روابط ایران با کشورهای آمریکای لاتین در صورت بهبود روابط ایران با آمریکا، گفت: روابط ایران با کشورهای مختلف مبتنی بر تعامل سازنده است و برای همه کشورها به جز رژیم صهیونیستی این برنامه دنبال می‌شود. مناسبات با یک کشور و هرگونه ایجاد فضای جدید هیچ ارتباطی به تقویت مناسبات ما با کشورهای دیگر ندارد. ایران تقویت مناسبات با کشورها را دنبال می‌کند و مناسبات با یک کشور خاص هیچ‌گاه تعیین‌کننده برای تاثیرگذاری بر حوزه‌های دیگر نیست و حوزه آمریکای لاتین از حوزه‌هایی است که مشترکات و علائق موجود زمینه‌های خوبی برای تقویت ارتباطات با آن‌ها فراهم کرده است و ما امیدواریم در دولت جدید هم این گام‌ها تداوم یابد.

مرضیه افخم در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت دو زن ایرانی که در مالزی محکوم به اعدام شده‌اند نیز گفت:‌ متاسفانه تعدادی از اتباع ما در مالزی در شرایطی قرار گرفتند که برخی احکام قضایی برای آن‌ها صادر شد. سفارت ایران در مالزی این موضوع را با جدیت دنبال می‌کند و ملاقات‌هایی در این کشور صورت گرفته است. در حال دنبال کردن تفاهم‌نامه‌ای برای استرداد مجرمین هستیم که چارچوب اولیه آن در حال شکل‌گیری است که امیدواریم هر چه زودتر نهایی شود و آن‌ها بتوانند دوره محکومیت خود را در تهران بگذارند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی  درباره تصادف یک دیپلمات سعودی در تهران با یک شهروند که منجر به کشته شدن وی شد، گفت: بر اساس حکمی که دستگاه قضایی صادر کرده دیه‌ای برای این فرد تعیین شده، آن‌ها از شکایت خود صرف‌نظر کرده‌اند و طبق اطلاعی که داریم پذیرفته‌اند که مبلغ دیه را دریافت کنند بنابراین از نظر مراجع قضایی رسمی، پرونده بسته شده اعلام شده است.

افخم همچنین درباره محرمانه بودن مذاکرات هسته ای  ژنو تاکید کرد مطالب رسانه‌یی و گمانه‌زنی‌هایی که اعلام شده هیچ کدام نه در شکل و نه در محتوا با طرح ایران ارتباطی ندارد. بدخواهانی وجود دارند که خواهان لطمه زدن به روند مذاکرات هستند و با فضاسازی‌های مسموم و ایجاد محورهایی که اعتماد افکار عمومی ملت ایران را نسبت به تیم مذاکره‌کننده خدشه‌دار کند فعالیت‌هایی را آغاز کرده‌اند.

وی تصریح کرد: جنس تحرکات دستگاه سیاست خارجی و مذاکرات با انتشار نیافتن پیوند ذاتی دارد. آن چه به عنوان انتقاد از مذاکره‌کنندگان به عنوان شیوه جدید از سوی برخی مطرح شده غیرواقعی و ناشی از بی‌اطلاعی است. به هر حال مذاکراتی در این سطح و در چنین موضوع حساسی که زمان‌بندی‌ها و دوره‌های متعددی را داشته است از جنسی است که باید تدابیر ویژه‌ای نسبت به انتشار نیافتن و حفظ روند مذاکرات صورت گیرد.

مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه  درباره اخبار منتشر شده مبنی بر سفر خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس  به تهران گفت: مناسبات ایران با گروه‌های مقاومت بر اساس حمایت از گروه‌های فلسطینی است. ارتباطات با آن‌ها ادامه دارد اما موضوع سفر خالد مشعل صرفا بحثی است که در رسانه‌ها منتشر شده است.

خبرنگاری درباره تاثیر روابط ایران با گروه های فلسطینی در صورت بهبود مناسبات ایران و آمریکا نظر خانم افخم را پرسید که وی گفت: این که در بحث رابطه ایران و آمریکا تغییر لحنی رخ داده است نیازمند برداشتن گام‌هایی در عرصه عمل است. سیاست‌های اصولی ایران تغییری نکرده، حمایت از مقاومت اسلامی و حقوق ملت فلسطین جزء اصول سیاست خارجی ایران است و هیچ‌گونه تغییری در این سیاست صورت نگرفته است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها