کد خبر: ۱۷۵۱۶
زمان انتشار: ۱۲:۰۱     ۲۳ مرداد ۱۳۹۰

بولتن نیوز: تحصیل حق همه مردم است و باید به صورت رایگان در بیاید الان در بیشتر کشورهای جهان تحصیل هم آسان است و هم ارزان آنها نه کلاس کنکور دارند ونه شهریه سنگینی پرداخت میکنند، حتی در برخی از کشورهای غربی به دانشجویان حقوق هم می دهند ، چیزی که حتی تصورش برای ما غیر ممکن است.

در قانون اساسی دولت موظف به آموزش رایگان شده

 در قانون اساسی ما هم البته دولت موظف به ایجاد زمینه تحصیل آسان و ارزان شده،  اصل سی ام قانون اساسی اظهار می دارد که دولت موظف است وسایل آموزش وپرورش رايگان را براي همه ملت تا پايان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصيلات عالي را تا سر حد خودكفائي كشور به طور رايگان گسترش دهد. این اصل دولت را مکلف به تلاش برای فراهم کردن زمینه تحصیل رایگان در کشور کرده است. اما با این حال هر چه جلوتر می رویم نه تنها دولت زمینه تحصیل رایگان را  فراهم نمی کند بلکه روز به روز شهریه ها بیشتر می شود و انگیزه برای کسب علم ودانش کمتر.

در کشورهای پیشرفته هر کس اراده بکند می تواند رشته مورد علاقه خود تحصیل کند

امروز دنیا به جایی رسیده که هر کس اراده بکند می تواند در رشته مورد علاقه خود بدون دردسر و دغدغه تحصیل کند وشک نکنید عامل پیشرفت کشورهایی که امروز طلایه دار علم و فناوری در جهان هستند این است که درب های دانشگاه را به روی علاقمندان به تحصیل علم گشودند و حتی از ماقبل این کار علاقمندان به تحصیل کشور ما را نیز جذب می کنند و از این طریق برای خود درآمد زایی نیز می کنند.

همیشه برایم این سوال مطرح بود که راز پیشرفت جهشی کشور آمریکا در عرض کمتر از 200سال چه بود. مطلبی در همین باره خواندم که به این پرسش جواب داده بود در این مقاله آمده بود که کشور امریکا پس از جنگ جهانی دوم درب های دانشگاه را به روی تمام علاقمندان به تحصیل علم گشود .

در کشور ما دانشگاه زیاد است اما ماندن و رفتن در آنها سخت است

اما وضع ادامه تحصیل در ایران خودمان چنگی به دل نمی زند، در کشور ما دانشگاه زیاد است اما نکته اینجاست که ورود به دانشگاه و ماندن در آن به دلیل هزینه های آن برای مردم سخت ومشکل است والبته رشته ها نیز تناسبی با نیاز داخلی و علاقمندی داوطلبان ندارند.

در طول این چند سال عملا ظرفیت دوره های روزانه دانشگاههای دولتی هیچ تغییری نکرده و فقط ظرفیت دوره های شبانه ، غیرانتفاعی، پیام نور و علمی کاربردی در حال افزایش است.

وظیفه دانشگاه پیام نور تسهیل دسترسی برابر فرصتهای آموزش عالی همه وقت و همه جا

سوال اینجاست ، دانشگاه پیام نور که اهداف و وظایف شکل گیری خود را به گواه مطالب مندرج در سایت رسمی این دانشگاه اینگونه اعلام کرده ،کاستن از محدودیتها و فراهم آوردن امکان ادامه تحصیلات دانشگاهی برای علاقه مندان، به ویژه در مناطق محروم. تسهیل دسترسی برابر فرصتهای آموزش عالی همه وقت و همه جا ،ایجاد زمینه برای ادامة تحصیل افرادی که در نظام آموزشی متعارف به سادگی  امکان‏پذیر نیست....

دانشگاه پیام نور شد همان دانشگاه ازاد وفقط اسمش عوض شد

 قرار بود دانشگاه پیام نور تحصیل را برای مردم آسان و ارزان کند ، اما چرا مانند دانشگاه آزاد شهریه ای شده ؟ مگر قرار نبود دانشگاه پیام نور به صورت غیر حضوری زمینه تحصیل را برای علاقمندان ایجاد کند ، پس طبیعی است با توجه به ماهیت دانشگاه پیام نور، این دانشگاه نیازی به ساختمان و استاد تمام وقت نداشته باشد اما در عمل داستان چیز دیگری بود یعنی دانشگاه پیام نور شد همان دانشگاه ازاد وفقط اسمش عوض شد. دانشگاه پیام نوری که امکانات مناسب کارگاهی و آزمایشگاهی ندارد با چه توجیهی در رشته هایی دانشجو جذب می کند که اساسا نیاز به این نوع امکانات دارند، جالب است که بیشتر دفترچه راهنمای انتخاب رشته حاوی رشته های دانشگاه پیام نور است.

ظرفیت ها دانشگاه پیام نور بر چه اساسی منتشر می شود

الان کمتر روستایی داریم که شعبه ای از دانشگاه پیام نور در آن احداث نشده باشد. سوال مهم تر این که رشته ها و ظرفیت ها دانشگاه پیام نور بر چه اساسی منتشر می شود، آیا نیاز داخلی در نظر گرفته شده یا نه فقط هدف جذب دانشجو و رشد بی برنامه است. کسی که وارد دانشگاه می شود و وقت و هزینه خود را صرف می کند قطعا به دنبال این است که در آینده از این زحمت خود یک نتیجه ای بگیرد، اما به نظر نمی رسد با این رشد بی برنامه بتوان آینه روشنی برای کسانی که از دانشگه پیام نور فارغ اتحصیل می شوند متصور بود.

  ای کاش در ازای شهریه اخذ شده از دانشجویان ، کیفیت علمی دانشگاهها رو به بهبودی می رفت اما اینگونه هم نشد، در این زمینه کار تا بدانجا بالا گرفت که وزیر علوم بارها از سوی نمایندگان به مجلس برای ادای توضیح فراخوانده شد. روند رشد قارچ گونه این دانشگاه و توجه نکردن به زیر ساخت ها در توسعه دانشگاه پیام نور مهمترین محوری بود که نمایندگان از کامران دانشجو پرسش کردند.

وضعیت دانشگاه غیر انتفاعی بسیار اسف بار تر از پیام نور

اما وضعیت دانشگاه غیر انتفاعی بسیار اسف بار تر از پیام نور بود تا جایی که خود وزارت علوم حرف از تعطیلی برخی از واحدهای دانشگاه غیرانتفاعی به دلیل پایین بودن کیفیت آنها زد این در حالیست که به بسیاری از دانشگاههای غیرانتفاعی هم اولتیماتم داده شده که در صورت کیفیت نبخشیدن به وضعیت آموزشی خود در معرض تعطیلی قرار دارند، البته استقبال ضعیف داوطلبان کنکور از این دانشگاهها به گواه آمار سازمان سنجش که گفته بود نیمی از ظرفیت دانشگاههای غیرانتفاعی خالی مانده خود حکایت از پایین بودن کیفیت دانشگاههای غیرانتفاعی دارد.

 

بنظر می رسد عجله برای درست کردن دانشگاه عامل بروز این مشکل باشد چرا که به صورت منطقی برای احداث یک واحد دانشگاهی ابتدا می بایست زیرساخت های احداث دانشگاه از جمله عضو هئیت علمی تمام وقت، تجهیزات اداری، آموزشی، کارگاه و آزمایشگاه  و.....را فراهم آورده وسپس اقدام برای دریافت مجوز نماییم.

عجله وزارت علوم برای اعطای مجوز احداث دانشگاه عامل این نابسمانی در دانشگاهها

اما انگار عجله وزارت علوم برای اعطای مجوز احداث دانشگاه عامل این نابسمانی در دانشگاهها باشد.به هر روی همگان اتفاق نظر داریم که تا رسیدن به نقطه آرمانی فاصله زیادی داریم و باید برای داشتن دانشگاههای خوب و با کیفیت تلاش بیشتری کنیم و البته نکته مهم تر این است که رشته های اعلامی از سوی دانشگاهها متناسب با نیازهای بازار کار تنظیم شود تا داوطلبان پس از اتمام تحصیل سرگردان نباشند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها