به گزارش 598 به نقل از بولتن نیوز، در تظاهرات و درگیریهای خیابانی شهر منچستر، زد و خورد شدیدی بین پلیس و جوانان خشمگین انگلیسی که برای احقاق حقوق خود به خیابان ها آمده بودند واقع شد. بود. جوانان معترض انگلیسی برای ارتباط و ارسال پیام بین خود از وسائلی چون موبایل بلاک بری (بی ـ بی ـ ام) که شاید اصلی ترین تجهیزات تظاهرکنندگان بر علیه دولت ائتلافی این کشور است استفاده می کنند.
بر اساس این گزارش موبایلهای بلاک بری اکثر تظاهر کنندگان انگلیسی را در محلهای تجمع تظاهرات در شهرهای مختلف انگلیسی خصوصاً در منطقه تاتنهام که آغاز درگیریهای پلیس با تظاهر کنندگان ضد دولتی بوده را سازماندهی کرده است.
گزارشها حاکی است که جوانان لندن نشین برای ادامه آشوب و به آتش کشیدن لندن، از امکانات شبکه های اجتماعی به خوبی بهره می برند. علاوه بر استفاده از فیسبوک و توییتر، بلکبری مسنجر به دلیل رایگان بودن ارسال پیام و همچنین ارزانتر و دسترس تر بودن گوشیهای بلکبری مهمترین نقش را در ساماندهی جوانان معترضان به عهده دارد. سیستم این مسنجر به گونهای است که عملا ردیابی آن ناممکن است و پیش از این هم در بعضی کشورها بر سر استفاده از آن جنجال به پا شده بود.
بر اساس این گزارش اکنون پلیس و مقامات امنیتی لندن به مقامات کمپانی بلاک بری آمریکا گفته است که کلیه امکانات و اطلاعات خود را در اختیار پلیس قرار داده تا آنها بتوانند افراد معترض و مخالفین دولت ائتلافی انگلستان را دستگیر و زندانی نمایند.
وقتی که پلیس انگلیس، «مارک دوگان» را هدف شلیک مستقیم گلوله قرار داد پیامهای کوتاه (اس- ام- اس) سرتاسر شبکه لندن را هدف خود قرار داد و تعداد زیادی از افراد معترض به عملکرد دولت ائتلافی انگلستان شروع به ارسال پیامک برای همدیگر در مورد تجمع آتی در منطقه تاتنهام لندن را کردند.
برخلاف تویتتر، فیس بوک و دیگر شبکه های اجتماعی موبایلهای بلک بری و پیامهای خصوصی آنها براحتی قابل انتقال و ارسال است. این پیامها نیز بوسیله «پین» کنترل می شوند که کد مخصوصی در این رابطه بایستی به دستگاه گوشی سیار داده شود. این پیامها می توانند به افراد مختلف ارسال شده و همچنین انتقال یابند. برای مقامات مسئول و پلیس امنیت این کشور بر خلاف سایتهای اجتماعی توییتر و فیس بوک، پیدا کردن آنها بسیار سخت و در مواقعی غیر ممکن است. درحالیکه پیدا کردن پیام گذاران فیس بوک و توییتر براحتی قابل ردیابی هستند. اکنون یک «بی بی ام» رایگان در سایت بلاک بری موجود است که بی بی ام می تواند محل و مکان افراد را تشخیص بدهند.
این در حالی است که دولت انگلیس معترضان را اراذل و اوباش خیابانی خطاب می کند . در حال حاضر لندن زیر چکمه هزاران نیروی پلیس در جنگ داخلی به سر می برد.
"سوكانت چندن" كارشناس مسائل سياسي از انگليس در گفتوگو با شبكه تلويزيوني راشاتودي معتقد است ريشههاي ناآراميهاي اخير انگليس را باید در سياست پليس جستجو کرد كه بر اساس آن، هدف پليس حمايت از اكثريت جامعه نيست بلكه آنها از طبقه حاكم و اموال آنها محفاظت ميكنند.
اين كارشناس مسائل سياسي تصريح كرد دولت انگليس بايد رويكرد خود را متوجه ريشه مشكلات "نسل فراموششده " كند، نسلي كه عمدتاً پس از سالهاي 1981 و 1985 و پس از آشوبهاي گسترده انگليس متولد شدند.
وي با اشاره به متوسط پايين سني تظاهراتكنندگان انگليس گفت جاي تعجب ندارد كه در بين معترضان، نوجوانان كم سن سال حتي 9 ساله ديده ميشود. اينها نسل فراموششدهاي هستند كه به آنها غارتگر، اوباش گفته ميشود.
ديشب پنجمين شب اعتراض مردم انگليس و قيام محرومين اين كشور عليه فقر، سياستهاي تبعيض نژادي و بيكاري گسترده بود. با وجود آنكه لندن به كمك استقرار هزاران نيروي پليس بيشتر روز و شب آرامي را گذراند اما شهرهاي ليورپول و منچستر همچنان شاهد اعتراضات گسترده مردمي بود.
خبرنگار شبكه راديوهاي دولتي آلمان در لندن به نقل از مردم اعلام كرد كه وضعيت در خيابانها مانند مناطق جنگي است. گفته ميشود كساني كه در خيابانهاي منچستر و ليورپول حضور دارند از شبكههاي اجتماعي براي تبادل اطلاعات و برنامهريزي براي حمله به فروشگاهها استفاده ميكنند.
"ديويد كامرون " نخست وزير انگليس نيز كه بشدت به دليل ناتواني از كنترل اوضاع تحت فشار است. اين درحالي است ديروز چهارشنبه پس از دومين نشست اضطراري كابينه، از خشونت بيشتر پليس انگليس براي مقابله با آنچه وي آشوبهاي خياباني خواند، خبر داد.
كامرون استفاده پليس از عكسهاي گرفته شده در اعتراضات براي شناسايي معترضان را نقض حقوق بشر ندانست و گفت پليس از اين عكسها استفاده خواهد كرد.
كامرون كه سهشنبه تعطيلات خود در ايتاليا را نيمه تمام گذاشت و به لندن بازگشت تأكيد كرده است كه نيروي پليس به تمامي امكانات مورد نياز مجهز ميشود تا مانع از تكرار اعتراضات خياباني شود. تا كنون بيش از 700 نفر تنها در لندن بازداشت شدهاند.
كامرون همچنين ديروز چهارشنبه بدون توجه به سياستهاي اجتماعي تبعيض آميز گفت كه رفتار اين جوانان و نوجوانان نشان ميدهد كه «بخشي از جامعه بيمار است».