کد خبر: ۱۷۳۱۲۲
زمان انتشار: ۱۱:۱۰     ۲۰ مهر ۱۳۹۲
وزارت اقتصاد در گزارشی از دلایل افت‌وخیز شاخص بورس در ماه گذشته، تحقق نیافتن انتظارها برای افزایش نرخ سود بانکی را عاملی برای رکود بورس و اظهارات ارزی سیف رئیس کل بانک مرکزی را عامل رونق بورس معرفی کرد.
به گزارش 598، وزارت اقتصاد در گزارشی از دلایل افت‌وخیز شاخص بورس در ماه گذشته، عدم تحقق انتظارها برای افزایش نرخ سود بانکی را عاملی برای رکود بورس و اظهارات ارزی سیف رئیس کل بانک مرکزی را عامل رونق بورس معرفی کرد.
به گزارش شبکه ایران، معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد در این گزارش گفت: شاخص بورس کشور از ابتدای شهریورماه سال 1392 تا روزهای پایانی این ماه، روندی پرنوسان را تجربه نمود. این شاخص در تاریخ 31 شهریور 92 نسبت به اول شهریور 92 به‌میزان 2154 واحد (3.61 درصد) افزایش پیدا کرد.
در این گزارش آمده است: با اینکه در این ماه انتظار می‌رفت با حل مشکلات صنعت خودرو و تعیین تکلیف در مورد سهم صندوق ضمانت سپرده‌ها از سپرده‌های سیستم بانکی و افزایش نرخ سود بانکی، گروه‌های خودرو و بانکی با افزایش تقاضا مواجه شوند اما با به صدا درآمدن طبل جنگ در منطقه و اعلام حمله آمریکا به سوریه و افزایش تنشهای سیاسی در منطقه، روند بازار بورس کشور و به‌خصوص گروه‌های خودرو و بانک با روند نزولی مواجه شد.
وزارت اقتصاد ادامه داد: احتمال حمله آمریکا به سوریه شاخص بازار بورس کشور را با روند منفی مواجه ساخت تا اینکه با توافق آمریکا و روسیه در مورد سوریه و همچنین استقبال سوریه از پیشنهاد قرار گرفتن سلاح‌های شیمیایی این کشور تحت نظارت بین المللی، سخنان ریاست محترم جمهوری قبل از سفر به نیویورک و مصاحبه با شبکه NBC در مورد مواضع هسته‌ای ایران و عزم جدی برای حل مشکلات هسته‌ای، باعث افزایش شاخص‌های قیمت در بازار بورس کشور شد.
در ادامه گزارش معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد می‌خوانیم، افت قابل توجه قیمت دلار و سکه در بازار در اواخر شهریورماه، سهام شرکت‌های پتروشیمی را با صف فروش مواجه ساخته و روند صعود شاخص بورس را با وقفه روبه‌رو نمود اما مصاحبه رئیس کل بانک مرکزی در مورد قیمت کف دلار و سکه در بازار، منجر به افزایش قیمت دلار و همچنین بازگشت رونق به سهام شرکت‌های پتروشیمی و ادامه روند صعودی بازار بورس گردید.
بنا بر این گزارش، در شهریور ماه 1392 معادل 11126 میلیون سهم به‌ارزش 61707.2 میلیارد ریال در بورس کشور معامله شد. حجم و ارزش معاملات در دوره مذکور نسبت به مردادماه 1392، به‌ترتیب به‌میزان 25.27 و 14.24 درصد کاهش را نشان می‌دهد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها