کد خبر: ۱۷۲۵۷
زمان انتشار: ۱۲:۰۲     ۱۹ مرداد ۱۳۹۰
به گزارش 598 به نقل از شبکه ایران ،براساس طرح جدید دولت برای تعدیل بازار مسکن و اجاره‌بها در پایتخت، مناطق 22 گانه تهران در قالب 160 تا 200 بلوک تقسیم‌بندی می‌شوند که قیمت هر مترمربع زمین و اجاره ساختمان در هر یک از این بلوک ها مشخص خواهد بود.

قانون تعزیراتی فعلی مبنی بر ممنوعیت افزایش 7 تا 9 درصدی اجاره‌بها در پایان سال جاری جای خود را به طرح جدید بخش مسکن برای تعدیل قیمت زمین و اجاره‌بها می‌دهد.

در ماه‌های آغازین سال‌جاری برخی سودجویان با هدف ایجاد جو روانی کاذب و به تبع آن افزایش اجاره‌بهای واحدهای مسکونی در تهران سعی در‌ آشفته کردن این بازار داشتند که با تمهید دولت از اول تیرماه سال جاری و همزمان با فصل نقل و انتقال مستأجران، قانون تعزیراتی ممنوعیت افزایش 7 تا 9 درصدی نرخ اجاره‌بها در تهران و کرج به اجرا درآمد و به اذعان کارشناسان توانست تا حدی این بازار را به کنترل خود درآورد.

رضایت مردم از اجرای این طرح ما را بر آن داشت تا این موضوع را محور اصلی گفت‌و‌گوی خود با وزیر راه و شهرسازی قرار دهیم. در این راستا چگونگی ادامه این طرح و طرح‌های جدید دولت برای کنترل بازار مسکن و اجاره‌بها را از علی نیکزاد جویا شدیم.

وی که به تازگی سکاندار وزارتخانه‌های ادغام شده مسکن و شهرسازی و راه و ترابری شده ضمن تشریح این طرح گفت: طرح جدید که از آغاز سال 91 و با مصوبه کارگروه مسکن جایگزین قانون تعزیراتی فعلی می شود دو محور اساسی را شامل می‌شود که یکی قیمت زمین در تهران و دیگری اجاره‌بهای واحدهای مسکونی است.

به گفته وی، با اجرای طرح جدید یک قانون جامع و کامل برای کنترل اجاره‌بها و قیمت زمین در تهران وجود خواهد داشت که سازمان تعزیرات نیز می‌تواند با ملاک قراردادن شاخصه‌های کارشناسی شده نسبت به اعمال قانون اقدام کند. اما وزیر راه و شهرسازی خبر خوش دیگری را هم اعلام کرد.

او گفت:‌ در قالب طرح جدید نه‌تنها تکلیف دولت و مردم درخصوص قیمت زمین و اجاره‌بها در تهران معلوم است بلکه مشخص خواهد شد که یک میلیون تومان رهن چند هزار تومان حساب می‌شود.

در تدوین این طرح، نظرات صنف مشاوران املاک، صاحبنظران بخش مسکن و اساتید دانشگاه‌ها لحاظ شده که به گفته وزیر راه و شهرسازی بزودی در قالب یک بسته به مردم ارائه خواهد شد.

پایان ساخت دو میلیون واحد مسکونی در سال 90

وی در عین حال به تشریح روند اجرای طرح های دیگر بخش مسکن پرداخت که بدون شک هر یک از آنها نیز می‌توانند به عنوان بازوی کمکی کنترل بازار مسکن باشند.

نیکزاد آماری را ارائه کرد که نشان می‌دهد از 2میلیون و 600 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی در حال ساخت حدود دو میلیون آن تا پایان سال به اتمام می‌رسد.

آمارها حاکی است تا سال 1389 معادل 5/18میلیون واحد مسکونی در مقابل 19میلیون و 750هزار خانوار وجود داشت که دولت توانست طی سال های 89 و 90 استارت ساخت 2میلیون و 600 هزار واحد مسکونی را بزند به گونه‌ای که سهمیه ساخت و ساز سال 90 نیز از سال 89 آغاز شد.

در حال حاضر 800هزار واحد مسکونی روستایی در دست ساخت است که ساخت و ساز کل آن در سال 90 به پایان می‌رسد.

ساخت 250هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده شهری در جریان است که 150هزار واحد آن تا پایان سال به اتمام می‌رسد.

از 370هزار واحد مسکونی در حال ساخت در شهرهای جدید کشور 200هزار واحد تا پایان سال به دست متقاضیان می‌رسد.

240هزار واحد مسکونی در شهرهای با جمعیت زیر 25هزار نفر در حال ساخت است که 200 هزار واحد آن در سال 90 تکمیل می‌شود.

970هزار واحد در شهرهای با جمعیت بالای 250 هزار نفر در دست ساخت و ساز است که به گفته نیکزاد 570 هزار واحد آن تا پایان سال جاری آماده تحویل می‌شود بدین ترتیب ساخت 600 هزار واحد از 2 میلیون و 600 هزار واحد در دست ساخت به سال 91 منتقل می‌شود. این درحالی است که وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد ساخت یک میلیون واحد مسکونی دیگر برای سال 90 آغاز خواهد شد.

گفتنی است تکمیل 2 میلیون و 600 هزار واحد مسکونی در حال ساخت به 42 هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد که نشان دهنده حجم کار است.

ادامه طرح مسکن مهر

هرچند جشن خانه‌دار شدن مردم در قالب مسکن مهر در اغلب استان‌ها مانند سمنان، زنجان و سایر استان‌ها بزودی برگزار خواهد شد اما وزیر راه و شهرسازی از ادامه طرح مسکن مهر خبر داد و خاطرنشان کرد تا سال 1392 هم واجدین شرایط مسکن مهر صاحبخانه خواهند شد. چون هر سال تقریباً یک میلیون ازدواج انجام می‌شود.

ساخت 100 هزار واحد در بافت‌های فرسوده

از سوی دیگر دولت برنامه‌های حمایتی ویژه‌ای نیز برای ساخت و سازهای غیرمسکن مهر دارد.

در این راستا، بانک مسکن مکلف شده تسهیلات غیریارانه‌ای را در اختیار انبوه‌سازان قرار دهد تا بتوانند در کنار توسعه ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده، روند افزایشی تولید مسکن را ادامه دهند.

وزیر راه و شهرسازی گفت: شش بانک ملی، ملت، صادرات، تجارت، رفاه و سپه برای ساخت 50 هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده تسهیلات 12 درصدی می‌دهند که دو بانک ملی و سپه علاوه بر این تعهد هرکدام برای 20 هزار واحد دیگر نیز تسهیلات اعطا خواهند کرد که تشکر ویژه از مدیران عامل دو بانک فوق دارم.

امسال رکورد مسکن باز هم شکسته می‌شود

بررسی آمار صدور پروانه‌های ساختمانی صادره در مناطق شهری کشور از سال 80 تا 88 نشان می‌دهد که بالاترین میزان صدور پروانه‌های ساختمانی مربوط به سال 86 با 680 هزار پروانه است، اما بخش مسکن توانست در سال 89 با صدور بیش از 722 هزار واحد مسکونی رکورد سال 86 را بزند و در طول 10 سال گذشته بی‌نظیر است.

در همین حال نیکزاد از رشد 25 درصدی صدور پروانه‌های ساختمانی در سال جاری تاکنون و نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و اظهار امیدواری کرد که امسال نیز بار دیگر رکورد تولید مسکن در کشور شکسته شود.

کارکنان نگران نباشند تعدیلی در کار نیست

وزیر راه و شهرسازی در این گفت‌وگو خبر خوشی را هم برای کارکنان وزارتخانه متبوعش که چندی پیش ادغام شده‌اند، داد.

نیکزاد خاطرنشان کرد: کارکنان به هیچ وجه نگران نباشند چون تعدیلی در کار نیست اما روش‌های تشویقی در نظر گرفته‌ شده که اگر خود آنها تمایل به رفتن داشته باشند می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

وی همچنین درخصوص روند ادغام وزارتخانه‌های مسکن و شهرسازی و راه و ترابری گفت: در نخستین مرحله و با مشخص شدن چارت سازمانی وزارت راه و شهرسازی معاونت پارلمانی و حقوقی، ساخت و نگهداری راه روستایی، شهرسازی و معماری، امور مسکن و ساختمان، برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل و نقل تعریف شد که معاونان آن نیز حکم گرفتند.

در مرحله بعد تکلیف 14 سازمان و شرکت زیرمجموعه تعیین خواهد شد که در صورت لزوم ادغام خواهند شد.

نیکزاد همچنین گفت: در مرحله آخر ادغام ادارات کل مسکن و راه استان‌ها به سازمان راه و شهرسازی تبدیل می‌شوند و مدیران محلی برای آنها معرفی خواهد شد.
_ زهره افشار_
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها