کد خبر: ۱۷۱۱۷۹
زمان انتشار: ۱۰:۰۰     ۱۳ مهر ۱۳۹۲
منابع فرانسوی فاش کردند؛
اگر نظام سوریه از بحران خود خارج شود، این کشور عربستان است که بیشترین زیان را خواهد دید بنابراین سعودی‌ها همه تلاش خود را خواهند کرد تا این بحران همچنان ادامه داشته باشد.
به گزارش 598 به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم؛ "نضال حماده" نویسنده لبنانی در گزارش هفتگی خود در پایگاه المنار نوشت: اگر نظام سوریه از بحران خود خارج شود، این کشور عربستان است که بیشترین زیان را خواهد دید و بیشترین هزینه را متحمل خواهد شد؛ عربستانی که درحال حاضر در همه جبهه‌ها برای سرنگون کردن "بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه می‌جنگد و تا حد زیادی برای این ماموریت به اسرائیل تکیه کرده است. این عقیده برخی منابع آگاه در شهر پاریس پایتخت فرانسه است که از مخالفت قاطع عربستان با هرگونه سازش سیاسی در سوریه که به سرنگونی بشار اسد منتهی نشود سخن گفتند.

این منابع فرانسوی فاش کردند که یک هیئت از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس اواخر هفته گذشته به فلسطین اشغالی سفر کرد. این هیئت متشکل از یک شخصیت دیپلماتیک قطری و شاهزاده "سلمان بن سلطان بن عبدالعزیز" برادر ناتنی "بندر" ساکن اردن بود. بندر این شاهزاده را مامور پیگیری مسلح کردن مخالفان سوری کرد. این امر بعد از آن صورت گرفت که عربستان تصمیم گرفت اردن را به گذرگاه اساسی خود برای دخالت نظامی خود در سوریه تبدیل کند.

این منابع فرانسوی گفتند: عربستان و فرانسه به همه شیوه‌ها برای تحمیل کردن دخالت نظامی خارجی در سوریه تلاش می‌کنند و مسئولان عربستانی و فرانسوی به روسیه و آمریکا، طرح دخالت بین‌المللی در سوریه را ارائه کردند که هدف از آن مامور کردن یک گروه از نیروهای پاسدار صلح بین‌المللی برای نظارت بر اجرا و تامین امنیت مرحله دوم از مراحل تحویل سلاح‌های شیمیایی سوریه و انهدام آن است و این بدان معناست است که یک نیروی بین‌المللی به این بهانه وارد سوریه خواهد شد.

این منابع فرانسوی تصریح کردند: روسیه این طرح را رد کرد زیرا معتقد است که چارچوبی برای دخالت بین‌المللی به طور غیرمستقیم است و آمریکا نیز با اعزام هر یک از سربازان خود به سوریه برای تامین این هدف مخالفت می‌کند و واشنگتن و مسکو نمی‌توانند این ماموریت را به هیچ وجه به نیروهای کشورهای عرب حوزه خلیج فارس محول کنند و این در حالی است که اوضاع داخلی فرانسه نیز با وجود ذوق و اشتیاق لوران فابیوس، به رئیس جمهوری این کشور اجازه نمی‌دهد که یک سرباز نظامی فرانسه را به سوریه اعزام کند و علاوه بر همه این موانع عملی، مخالفت قاطع روسیه نیز وجود دارد که اجازه تصویب هیچ پیش نویس قطعنامه‌ای را در صورت طرح آن در شورای امنیت سازمان ملل نخواهد داد.

در چارچوب تلاش عربستان برای اجرای این طرح، این منابع فرانسوی گفتند که شاهزاده سلمان بن سلطان آل سعود اواخر هفته گذشته به فلسطین اشغالی سفر کرد و مسئولان عربستانی خواهان هماهنگی امنیتی با اسرائیل در موضوع سوریه و هماهنگی سیاسی با مقامات تل آویو در خصوص موضوع ایران هستند تا در مسیر هرگونه نزدیک شدن روابط بین تهران و واشنگتن مانع تراشی کنند؛ چرا که سعودی‌ها از این امر ناراحت هستند به گونه‌ای که در اعتراض به سیاست باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا سخنرانی خود در جلسات مجمع عمومی سازمان ملل متحد را لغو کردند چرا که اوباما درسایه نادیده گرفتن هیئت اعزامی عربستان و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به سازمان در نیویورک، به حضور حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در این سازمان ملل اهتمام و توجه می‌ورزید و برخلاف مطالب منتشر شده، لغو سخنرانی عربستان به خاطر بی توجهی به مسئله فلسطین نبوده است.

این منابع فرانسوی گفتند: شاهزاده سلمان بن سلطان آل سعود با سفر به فلسطین اشغالی می‌خواست تا توافقنامه امنیتی و نظامی امضا شده بین مئیر داگان رئیس سابق دستگاه جاسوسی اسرائیل موسوم به موساد با مسئولان سعودی در جریان سفر داگان به ریاض در سال 2010 میلادی را زنده کند و در آن روز مطبوعات اسرائیل از این امر سخن گفتند و به این توافقنامه اشاره کردند و شاهزاده سلمان همچنین از مسئولان اسرائیلی خواسته است که چشم خود را به روی عبور جنگجویان سلفی به خاک سوریه از طریق اردن ببندند و این درحالی است که اسرائیل به حضور این جنگجویان در مرز فلسطین اشغالی معترض است.

"کریستین شنو"خبرنگار رادیوی بین‌المللی فرانسه گفته بود که نظامیان آمریکایی در اردن بر محموله‌های سلاح‌های عربستان برای مخالفان مسلح در سوریه نظارت دارند و این نظامیان هواپیماهای حامل محموله‌ها را پیش از تحویل آن به مخالفان سوری بازرسی می‌کنند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها