کد خبر: ۱۷۰۰۰۹
زمان انتشار: ۱۹:۴۶     ۰۸ مهر ۱۳۹۲
شش هفته پیش، یک هیات دو نفره برای دیدار با مقام‌های دولت اسد بصورت محرمانه وارد دمشق شدند. دو غیر نظامی از حلب که نماینده عناصر ارتش آزاد سوریه بودند.

به گزارش 598، به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ به نوشته روزنامه ایندیپندنت، این دو با یکی از مقامات ارشد دفتر بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه ملاقات کردند و طرح ابتکاری فوق العاده‌ای را مطرح کردند که مبتنی بر احتمال برگزاری مذاکرات بین دولت و اعضای ارتش آزاد سوریه است، این افراد به وجود یک راه حل داخلی و تمام سوری در قبال جنگ اعتقاد داشتند.

این هیات چهار نکته را مطرح کرد: باید یک گفت‌وگوی داخلی سوریه رخ دهد؛ دارایی‌های شخصی و عمومی باید حفظ شوند؛ باید به جنگ داخلی، مذهبی وقومی پایان داده شده و محکوم شوند؛ همه باید برای یک سوریه دموکراتیک که در آن ارجحیت قانون چشمگیر است، تلاش کنند، که در این مقطع حداقل شامل کناره گیری بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه است.

از قرار معلوم، پاسخ به این پیشنهادات فورا داده شد: باید یک گفت‌وگوی داخل سوری رخ دهد؛ این مذاکرات هیچ پیش شرط‌هایی نباید داشته باشند؛ و ضمانت رئیس جمهور به ایمنی کسانی که از سوی ارتش آزاد سوریه در آن شرکت می‌کنند.

به نظر می‌رسد که اکنون نیز یک پیشرفت قابل توجه دیگر در حال رخ دادن است: در هفت ناحیه تحت کنترل شورشیان در حلب، کارمندان غیرنظامی می‌توانند سر کار خود بازگردند و مراکز دولتی و مدارس نیز بازگشایی می‌شوند. دانش آموزانی که طی این دو سال به شبه نظامیان تبدیل شده‌اند نیز خلع سلاح شده و به کلاس‌های درس می‌روند.

تعدادی از اعضای ارتش آزاد سوریه گروهی موسوم به "اتحادیه ملی برای نجات سوریه تشیکل داده‌اند، اما اعضای گروه اپوزیسیون سیاسی در مناطقی که خارج از کنترل دولت هستند این دیدارها را مختل کرده و به محکوم کردن ارتش سوریه پرداخته‌اند.

هفته گذشته بسیاری از واحدهای ارتش آزاد به جبهه گروه مرتبط با القاعده، النصره، پیوستند که اوضاع را بیش از پیش آشفته کرد.

اگر ارتش آزاد قصد دارد با رژیم سوریه مذاکره کند، چقدر از اعضای آن باقی مانده است تا در گفت‌وگوهای آینده شرکت کند؟

در نواحی استان حمص نیز روشن است که درگیری بین ارتش سوریه و ارتش آزاد متوقف شده است. در برخی از شهرها یا روستاهایی که تحت کنترل دولت سوریه است نیز عناصر ارتش آزاد سوریه بدون اینکه مورد اذیت قرار بگیرند حضور دارند.

امتیازات اسد اکنون واضح هستند.اگر دولت بتواند نیروهای ارتش آزاد را ترغیب کند که با امنیت کامل به صفوف ارتش سوریه بپیوندند، نواحی گسترده‌ای از اراضی تحت شورشیان بدون شلیک حتی یک گلوله به دولت باز می‌گردند.

در این صورت ارتشی که توسط عناصر فراری خود تقویت شده است به نام وحدت ملی علیه النصره و وابستگان به القاعده‌اش می‌ایستد.

مبارزان افراطی که در جبهه مخالفان دولت سوریه می‌جنگند بدون شک باعث نگرانی‌ همه کسانی هستند که در این جنگ دخیلند. آمریکا نیز مسلما به همین دلیل در خصوص دادن تسلیحات به شورشیان، تردید دارد. برای مثال اگر آمریکا به توصیه‌های جان مک کین، سناتور جمهوری خواه عمل کرده بود، اکنون تسلیحاتی که احتمالا به ارتش آزاد داده بود، با توجه پیوستن سه یگان از این ارتش به النصره، در دست افراطیان بود.

در عین حال، افراطی‌های درگیر در سوریه در حال تبدیل شدن به یک تهدید جدی برای مسیحیان این کشور هستند. اسقف‌ها و سراسقف‌های منطقه جمعه گذشته در بیروت گرد هم آمدند تا در این خصوص گفت‌وگو کنند. اسقف‌های اعظم به ویژه در خصوص آسیب عمده وارد شده به کلیساها در الرقه و معلولا بسیار آشفته بودند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها