بولتن نیوز: فضایل آقامالی رهبر حزب مام میهن و نماینده پارلمان آذربایجان در رابطه با ارزش حقوقی اظهارات چندی پیش الهام علی اف در جریان سفر طیب اردوغان به باکو که « پ ک ک» را یک سازمان تروریستی خوانده بود، چنین اظهار عقیده می کند که پس از این اظهارات رییس جمهوری آذربایجان در شناسایی پ ک ک بعنوان سازمانی تروریستی ارزیابی حقوقی مساله دیگر اهمیت چندانی ندارد.
گفتنی است که برخی از کارشناسان بر ضرورت طرح مساله شناسایی « پ ک ک» بعنوان سازمان تروریستی از سوی پارلمان آذربایجان برای دادن ارزش حقوقی به اظهارات مورد نظر رییس جمهور این کشور تاکید می کنند.
آقامالی با یادآوری اظهارات رییس جمهوری آذربایجان در محکومیت اقدامات تروریستی علیه ترکیه در جریان سفر عبداله گل رییس جمهور آن کشور به آذربایجان، خاطر نشان می کند که الهام علی اف این بار صراحتا از سازمان « پ ک ک» بعنوان تروریست نام برده است. بعقیده وی، رییس جمهور آذربایجان به نمایندگی از جانب کشور و دولت سخن گفته و لازم است جلسه ویژه پارلمان آذربایجان برای شناسایی « پ ک ک» بعنوان سازمان تروریستی برگزار بشود. به گفته آقامالی، رییس جمهور آذربایجان با بیان موضع و عزم دولت و ملت آذربایجان ، «پ ک ک» را ترورریست خوانده و ارزیابی در سطحی بالاتر از این چه میتواند باشد؟
این نماینده پارلمان آذربایجان در عین حال مانعی برای تصویب قانونی در راستای انجام اقدامات حقوقی در مقابله با « پ ک ک» نمی بیند و در عین حال فکر نمی کند که هواداران « پ ک ک» بتوانند مانع تصویب چنین قانونی بشوند. به گفته وی، در آذربایجان چنین حمایتی از « پ ک ک» وجود ندارد و صرفا ممکن است از سوی اشخاص و افراد متفرقه نسبت به این تشکیلات رغبت نشان داده بشود و چنانچه این رغبت فراتر از عقیده بوده و گروه یا دسته ای در آذربایجان از « پ ک ک» حمایت بکند، در اینصورت این گروه یا دسته توسط دستگاههای انتظامی و قضایی متلاشی و اعضای آنها به محاکمه کشیده می شود.
در اینحال، الواسط علی اف کارشناس حقوقی معتقد است که به دلیل قانونمدار بودن دولت اذربایجان، مساله « پ ک ک» نیز باید از طریق قانونی حل و فصل بشود. به گفته این کارشناس، این مساله چندین بار از سوی برخی نمایندگان پارلمان مطرح شده است و ارگانهای رسمی و قانونگذاری آذربایجان نیز باید در قبال « پ ک ک» اعلام موضع بکنند.
این کارشناس با تاکید بر ضرورت انجام مذاکراتی در راستای شناسایی « پ ک ک» بعنوان یک سازمان تروریستی انجام بگیرد. بگفته وی، تروریست شناخته شدن « پ ک ک» در اذربایجان، دست این تشکیلات را خودبخود از امکانات حقوقی کوتاه خواهد کرد و ورود اعضای این تشکیلات به آذربایجان را ممنوع خواهد کرد. بعقیده این حقوقدان، این کاری نیست که یک مقام دولتی یا رییس جمهوری کشوری بتواند بر اساس خواسته خود به جرا درآورد. لذا، حل این مساله بر اساس قوانین ضروری است.
به گفته وی، شناسایی « پ ک ک» بعنوان تروریست موجب توقف فعالیت کسانی خواهد شد که بطور غیر رسمی به این سازمان حمایت می کنند، لذا بایستی اقداماتی در راستا شناسای این تشکیلات بعنوان یک سازمان تروریستی انجام و از نمایندگان پارلمانی طرفدار این اقدام نیز حمایت شود.
البته پرواضح است که "پ ک ک" یک گروهک تروریستی است و باید هر چه سریعتر در لیست گروهک های تروریستی قرار بگیرد تا هیچ کشوری حق کمک مالی و نظامی به این گروهک تروریستی را نداشته باشد.