کد خبر: ۱۶۹۱۶۵
زمان انتشار: ۱۳:۵۴     ۰۶ مهر ۱۳۹۲
از سوی دیگر این اقدام در چارچوب نرمش قهرمانه نیز قابل ارزیابی نیست زیرا آنچه که باید در نرمش قهرمانانه در عرصه سیاست خارجی مورد توجه قرار گیرد سه موضوع حکمت ، عزت و مصلحت است که رهبر معظم انقلاب با بیان شروط مصداقی و مشخص بر آن تاکید کردند
در حالی که  دفتر رئیس جمهور شب گذشته  مدعی شد که تماس تلفنی روسای جمهور ایران و آمریکا با اراده باراک اوباما صورت گرفته است ولی برخی مقامات کاخ سفید با انتشار اسنادی این موضوع را تکذیب کرده اند.

 

به گزارش رجانیوز، در همین راستا، مشاور امنیت ملی باراک اوباما در گفتگویی اظهار کرد که مذاکره تلفنی رییس جمهور امریکا و حسن روحانی به درخواست روحانی انجام شده و 15 دقیقه طول کشیده است.

سوزان رایس در گفتگو با برنامه جی پی اس شبکه سی ان ان گفت: فکر می کنم بسیاری از مردم بدانند که ما در اوایل هفته تمایل خود را به دیدار مختصر غیر رسمی در زمان حضور باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در نیویورک در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نشان دادیم. درحالیکه ما در قبال این مسئله موضعی باز داشتیم ایرانی ها نشان دادند که این مسئله برای آنها پیچیده است پس چنین دیداری صورت نگرفت. ولی امروز (جمعه به وقت آمریکا) در کمال تجعب از طرف آنها با ما تماس گرفته و اعلام شد که رئیس جمهور روحانی تمایل دارد درحالیکه می خواهد از نیویورک خارج شود از طریق تلفن با رئیس جمهور اوباما صحبت کند. ما هم توانستیم تماس بگیریم و دراین دیدار گفت وگویی سازنده انجام شد.

وی در ادامه تصریح کرد: این گفتگو حدود پانزده دقیقه بود اما البته همراه با ترجمه بود تماس مختصری بود ولی برای تبادل پیام دو طرف کافی بود.

سوزان رایس در پاسخ به این سوال که آیا این تماس دوستانه بود یا اینکه تماس کاری بود، اظهار کرد: من می گویم صمیمانه و سازنده بود. وقتی که سران دو کشور که تقریبا سی و پنج سال در این سطح تماس نداشتند، روشن است که این رویدادی مهم است. این دوطرف در این گفتگو تعهد خود را برای تلاش جهت دنبال کردن سازنده ی مسیر دیپلماتیک اعلام کردند. ما به صراحت اعلام کردیم و رئیس جمهور هم مدت ها است که می گوید و در مجمع عمومی هم گفته است که آمریکا یک ایران با سلاح هسته ای را تحمل نخواهد کرد اما ترجیح ما این است که این موضوع از طرق دیپلماتیک حل شود. روشن است که در نتیجه ی فشار بین المللی، اتحاد جامعه بین المللی، تحریم ها، فشارهای اقتصادی و انتخاب شدن رئیس جمهور روحانی اکنون فرصتی برای آزمودن احتمال راه حل سیاسی فراهم آمده است.

البته پس از انتشار خبر مکالمه تلفنی اوباما و روحانی پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری مدعی شده بود که این مکالمه به درخواست رئیس جمهور آمریکا صورت گرفته است.

در متن این خبر درباره چگونگی این مذاکره تلفنی و محتوای آن آمده است :

در حالیکه رییس جمهوری اسلامی ایران در حال حرکت از محل اقامت خود به سمت فرودگاه برای خروج از نیویورک بود، این تماس برقرار شد و طرفین پیرامون مسایل مختلف با یکدیگر گفت وگو کردند.

در این گفت وگوی تلفنی، دو طرف بر اراده سیاسی برای حل سریع مساله هسته ای تاکید کرده و زمینه را برای حل موضوعات دیگر و همکاری در مسائل منطقه ای مورد توجه قرار دادند.

دیگر رسانه های نزدیک به رئیس جمهور  نیز با استناد به خبر پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری مدعی شدند که این تماس از سوی باراک اوباما صورت گرفته است .

حرکت عجولانه و بر خلاف مصلحت رئیس جمهور در تماس با همتای آمریکایی خود در حالی است که در این تماس هیچ یک از مقدمات اصولی در عرصه دیپلماسی جمهوری اسلامی رعایت نشده است.

از سوی دیگر این اقدام در چارچوب نرمش قهرمانه نیز قابل ارزیابی نیست زیرا آنچه که باید در نرمش قهرمانانه در عرصه سیاست خارجی مورد توجه قرار گیرد سه موضوع حکمت ، عزت و مصلحت است که رهبر معظم انقلاب با بیان شروط مصداقی و مشخص بر آن تاکید کردند.

بر اساس فرمایشات آیت الله خامنه ای، در نرمش قهرمانانه "عدم تواضع مقابل قدرتهای بین المللی به خصوص آمریکا، عبور نکردن از خطوط قرمز، توجه به آرمان ها و همچنین حفظ موضع قوی و معترضانه و تهاجمی" باید مورد تاکید باشد که در بر اساس محتوای منتشر شده از این تماس هیچ کدام از شروط مزبور محقق نشده است.

حال رئیس جمهور قرار است امروز وارد فرودگاه مهرآباد شود. مسلما پاسخگویی به سئوالات پرشمار خبرنگاران و افکار عمومی به اولویت کاری آقای روحانی در بدو ورود به تهران تبدیل می شود.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها