محمدرضا نعمت زاده در جلسه هماهنگی چهاردهمین نمایشگاه تجاری کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی با اشاره به امضای تفاهم نامه بین سازمان همکاری اسلامی و شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ایران در ۲۲ آوریل ۲۰۱۲ افزود: به استناد قطعنامه بیست و چهارمین جلسه کمیته دائمی همکاری اقتصادی و تجاری، میزبانی چهاردهمین نمایشگاه تجاری کالاهای کشورهای عضو OIC به ایران محول شد که این نمایشگاه از ۲۸ اکتبر لعایت اول نوامبر ۲۰۱۳ در فضایی به وسعت ۴۵۰۰ متر مربع در تهران در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار می شود.
به گفته وی ؛ هدف از برپایی این نمایشگاه، توسعه روابط اقتصادی و بازرگانی بین اعضاء، شناخت فرصتهای سرمایهگذاری در این کشورها، توسعه صنعت گردشگری و آشنایی کشورهای اسلامی با پیشرفتهای صنعتی، کشاورزی وتوانمندیهای بالقوه اقتصادی یکدیگر است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یاد آور شد: به منظور استفاده حداکثری کشورهای اسلامی در این نمایشگاه ، ۲۱ متر مربع از فضای نمایشگاهی مورد درخواست رایگان خواهد بود که اطلاعات مربوط به نمایشگاه و ضوابط و شرایط مشارکت در آن در سامانه چهاردهمین نمایشگاه تجاری کشورهای عضو سازمان به نشانی www.oicfair.ir قرار گرفته است .
نعمت زاده در ادامه با اشاره به افزایش حجم داد و ستد ایران با کشورهای عضو این سازمان تصریح کرد: این کشورها در سال گذشته حدود ۱۹ میلیارد دلار از صادرات غیر نفتی ایران را خریداری کرده و بالغ بر ۱۶ میلیارد دلار از واردات را به خود اختصاص داده اند.همچنین سهم اعضای OIC در تجارت خارجی ایران در سال گذشته بالغ بر ۴۲ درصد بوده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین اظهار کرد: ایران به عنوان هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیا آمادگی کامل خود را برای همکاری با همه کشورهای اسلامی در زمینه های مختلف از جمله برگزاری نمایشگاههای مشترک تجاری ، سرمایه گذاری مشترک در پروژه های گوناگون ، ارائه کمکهای فنی در زمینه هایی که تخصص آنها را دارا است عقد موافقت نامه های تجارت آزاد و نظایر آن اعلام می کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تجارت بین کشورهای اسلامی در سالهای اخیر افزایش یافته و سهم آن از ۱۴.۵ درصد کل تجارت آنها در سال ۲۰۰۴ به ۱۸.۲ درصد در سال ۲۰۱۲ بالغ گردیده است اما این رقم قانع کننده نیست و منعکس کننده میزان توانمندیهای اقتصادی و صنعتی کشورهای اسلامی برای گسترش مناسبات تجاری با یکدیگر نیست .
نعمت زاده تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با ۷۶ میلیون نفر جمعیت خود بازار مناسبی برای صادرات محصولات متنوع تولیدی کشورهای عضو OIC است و با توجه به تغییر ساختار صنعتی و تجاری خود به ویژه در دهه اخیر توانمندی تامین بخش قابل ملاحظه ای از نیازهای وارداتی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی را داراست و در حال حاضر صادر کننده حدود ۴ هزار قلم کالای متنوع به ۱۶۰ کشور دنیاست.
وی همچنین گفت:براساس آمارهای بین المللی بالغ بر ۱.۶ میلیارد نفر مسلمان در دنیا وجود دارد که ۲۳ درصد جمعیت دنیا را تشکیل می دهند . نمایشگاه علاوه بر نقش مهم خود در توسعه روابط تجاری و اقتصادی مسلمانان می تواند آنان را با ویژگیهای اجتماعی و فرهنگی یکدیگر نیز آشنا سازند و موجبات تفاهم و تعامل بیشتر بین ملتهای مسلمان را که در چهار قاره دنیا پراکنده هستند فراهم کنند.
سید شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد دولت دهم در گذشته خبر داده بود که ایران هفدمین اقتصاد برتر دینا شده است که اظهارات وی مورد انتقاد بسیاری قرار گرفت و کارشناسان زیادی این آمار را غیر قابل قبول اعلام می کردند.