به گزارش 598 به نقل از خبرگزاری فارس، کریستین لاگارد که خود یک خانم است، رئیس صندوق بین المللی پول گفت: مطالعه جدیدی که توسط اقتصاد دانان ما انجام شده است، به مزایای قابل توجه اقتصادی که میتواند از افزایش مشارکت بانوان در نیروی کار حاصل شود، اشاره میکند.
وی افزود: مطالعه ما نشان میدهد با وجود برخی از بهبودها، پیشرفتها برای هموار سازی حضور بانوان در عرصه کار متوقف شده است.
لاگارد ادامه داد: بالا بردن مشارکت زنان در بازار کار از طرق گوناگون به همه منفعت خواهد رساند.
وی با ذکر مثالی افزود: اگر تعداد زنان شاغل افزایش پیدا کرده و به مسطح مردان برسد، تولید ناخالص ملی در امارات عربی متحده تا 12 درصد، در ژاپن 9 درصد و در ایالات متحده تا 5 درصد افزایش خواهد داشت.
این مطالعه تحت عنوان مقاله ای با نام «زنان،کار و اقتصاد» به موانع مختلف سد راه مشارکت زنان اشاره می کند: به گفته لاگارد در سطح جهان تعداد زنان در نیروی کار بسیار پایین تر از مردان باقی مانده است و تنها نیمی از زنان در سن کار به کار گرفته شدهاند.
از زنان برای بیشترین مشاغل بدون مزد اتکاء میشود و زمانی که به آنها پولی پرداخته می شود با ازدحامی از آنها در بخش های غیررسمی و فقیر مواجه هستیم و همچنان به آنها کمتر از مردان در شغل مشابه حقوق پرداخت می شود.
لاگارد در پایان گفت: مالیات دولتی و سیاست های هزینه و قوانین تنظیم کننده بازار کار می توانند برای کمک به افزایش اشتغال زنان اصلاح شود.
به عنوان مثال مالیات بر فرد به جای درآمد خانوار_ که در بسیاری از اقتصادها،مالیات اضافه بیشتری را بر نان آور دوم خانواده تحمیل میکند_میتواند بانوان را برای اشتغال ترغیب کند.