کد خبر: ۱۶۵۷۱۹
زمان انتشار: ۱۶:۵۰     ۲۵ شهريور ۱۳۹۲

به گزارش 598 به نقل از جام، در یک ماه گذشته موضوع حمله به سوریه در صدر اخبار جهان قرار داشت. باراک اوباما، برای گزینه نظامی علیه حکومت سوریه، خط قرمزی به نام "استفاده از سلاح شیمیایی" قرار داده بود. در زمانی که بازرسان سازمان ملل برای تحقیق درباره کاربرد سلاح های شیمیایی در سوریه بودند، در اقدامی مشکوک گوشه ای از حومه دمشق مورد حمله شیمیایی قرار گرفت و آمریکا با متهم کردن دولت سوریه، فضای رسانه ای را برای حمله به این کشور در دست گرفت.

برخلاف انتظار باراک اوباما، با توجه به تجربه تلخ جنگ عراق و افغانستان، این بار افکار عمومی حتی در خود آمریکا تحت تأثیر این فضاسازی قرار نگرفت، پارلمان انگلیس اجازه ورود این کشور به جنگ را صادر نکرد و...

این جا بود که دولت آمریکا، مجبور بود تغییر مسیر دهد و رئیس جمهور آمریکا موضوع رأی کنگره را مطرح کرد و نگاه ها را از خود به سمت کنگره چرخاند و در نهایت با سخنان جان کری، راه جدیدی مطرح شد و مسأله تحویل سلاح های شیمیایی سوریه به سازمان ملل از سوی روسیه پیشنهاد شد.


این سیاست ها و سخنان متناقض مقامات آمریکایی در موضوع سوریه موضوع بحث در برنامه صفحه2 بی بی سی فارسی بود.

"یاسمین میظر" معاون سردبیر نشریه کریتیک در این برنامه گفت: «ایالات متحده در موقعیت خوبی قرار ندارد؛ چون خط قرمزی تعیین کرد و تأکید کرد استفاده از سلاح های شیمیایی کار دولت بشار اسد بوده است اما به نظر می رسد در حال کوتاه آمدن است. این برای یک ابرقدرت موقعیت خوبی نیست. استنباط جهانی این است که دولت آمریکا متزلزل شده است؛ چون پیغام های ضد و نقیضی از آمریکا شنیده می شود.»

 

 وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: «آمریکا می خواهد وجهه خود را حفظ کند. اوباما تأکید داشت مردم آمریکا، مردم خاصی هستند و نگران شهروندان سوری هستند، پوتین در پاسخ گفت هیچ ملتی، ملت خاص نیست.»

کارشناس بی بی سی فارسی به واقعیت دیگری هم اشاره کرد و اظهار داشت: «در مواردی که میلیون ها نفر هم کشته شدند، آمریکا وارد نشد؛ مثل روآندا. الان هم جان کری نمی گوید برای جلوگیری از کشتار به سوریه حمله می کنیم؛ بلکه می گوید به خاطر منافع ایالات متحده آمریکا می خواهیم به سوریه حمله کنیم

دیگر میهمان این برنامه کامران متین استاد روابط بین الملل دانشگاه ساسکس بود که در مورد زرنگی آمریکا گفت: «آمریکا پس از عدم اجماع جهانی و مخالفت پارلمان بریتانیا با حمله به سوریه، زرنگی کرد و مسأله را به کنگره واگذار کرد. اگر کنگره رد می کرد، می گفتند ما به مواضع دموکراتیک پایبند هستیم، اگر هم تأیید می کرد با یک مشروعیت بیشتری به حملات دست می زدند.»

وی افزود: «آقای اوباما می توانست مسأله به کار گیری سلاح شیمیایی را بهانه ای قرار دهد و خواستار خاورمیانه ای عاری از سلاح شیمیایی شود؛ ولی این کار را نمی کند چون در کنار سوریه، [رژیم صهیونیستی] اسرائیل قرار دارد که زرادخانه های شیمیایی اش چندین برابر کشورهای منطقه است. نفس داشتن سلاح های شیمیایی، نقض کنوانسیونی است که آقای اوباما به آن اشاره می کند؛ اما اسرائیل این سلاح ها را دارد.»

کامران متین در بخش دیگری از سخنانش، آمریکا را بزرگ ترین نقض کننده قوانین بین المللی خواند و گفت: «فراموش نکنید دولت آمریکا قطورترین کارنامه نقض قوانین بین الملل را دارد. حداقل 32 مورد قطعنامه های شورای امنیت علیه اسرائیل را وتو کرده است. اگرچه امروز روسیه مکانیسم های سازمان ملل را فلج کرده است؛ اما واقعیت تاریخی این است که آمریکا معمولا قوانین سازمان ملل را نقض کرده است.»

در پایان باید این نکته را یادآوری کرد که بی بی سی این روزها برای اثبات ادعای بی طرفی در خبررسانی و نشان دادن ژست حرفه ای از خود، هر از گاهی انتقادهایی را به دولت آمربکا وارد می کند؛ اما از انتقاد به دولت انگلستان که در موضوعات بین المللی و نقض قوانین بین الملل کمتر از آمریکا مقصر نیست، خودداری می کند
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها