کد خبر: ۱۶۴۸۹۴
زمان انتشار: ۰۸:۵۰     ۲۳ شهريور ۱۳۹۲
رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با اشاره به ساخت نيروگاه اتمي شماره 2 بوشهر گفت: اگر روس‌ها ساخت اين نيورگاه را در دستور کار قرار دهند در عرض 3 الي 4 سال اين نيورگاه قابل ساخت است.
به گزارش خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران، علاالدين بروجردي رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي چندي پيش، از ساخت نيروگاه شماره 2 بوشهر خبر داد و به باشگاه خبرنگاران گفت: نيروگاه اتمي بوشهر در حال حاضر با ظرفيت کامل در مدار قرار گرفته است و بايد بگوييم ساخت نيروگاه اتمي "بوشهر 2" نيز در دستور کار قرار دارد چرا که مجلس دولت را موظف کرده است تا ظرف 20 سال آينده 20 هزار مگاوات انرژي هسته‌اي توليد کرده و در مدار قرار بدهد.

وي افزود: ما در حال طراحي نيروگاه 360 مگاواتي ايراني هستيم که بيش از دو سال است در اين زمينه کار مي‌شود و اميدواريم بتوانيم با عنايت الهي نيروگاه ايراني را بسازيم(اينجا).

اين در حالي است، علي‌اكبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي كشورمان نيز پنج‌شنبه شب در يک برنامه تلوزيوني در خصوص اینکه فاز اول نیروگاه اتمي بوشهر چه زمانی به ایران تحویل داده می‌شود، گفت: نیروگاه بوشهر از 3 سال پیش تاکنون سوخت‌گذاری شده است و از زمان سوخت‌گذاری عملاً‌ رآکتور وارد فعالیت تولید انرژی شده و اکنون هم هزار مگاوات برق تولید می‌کند.

وی با بیان اینکه اکنون در دنیا یک سال تا یک سال و نیم زمان می‌برد تا رآکتوری به کارفرما تحویل داده شود، افزود: رآکتور بوشهر بیش از یک سال برای تحویل به کارفرما زمان برد چرا که این رآکتور با طراحی روسی و اروپایی بود و ما سعی کردیم با بالاترین سطح ایمنی بر روی آن کار کنیم. کارشناسان ما با کلیه معایب احتمالی آشنا هستند و احتمالاً همان تاریخی که طرف روس اعلام کرده یعنی دوم مهر به طرف ایرانی یعنی کارفرما تحویل داده می‌شو.د

صالحي تاكيد كرد: اما باید یادآور شوم که اگر مشکلی پیش بیاید شامل 2 سال گارانتی می‌شود و آنها مجبورند که در صورت وجود تجهیزات معیوب، تجهيزات جديد را به ایران تحویل دهند ضمناً این رآکتور 14 روز بایستی کار کند که 10 روز آن به طور پیوسته است و اگر اتفاقی بیفتد تحویل گرفته نمی‌شود و این به معنای آن است که 24 سپتامبر زمان بهره‌برداری آزمایشی نیروگاه از سوی کارفرما است.

البته صالحي به اين نكته نيز اشاره كرد كه ما تنها کشور اسلامی هستیم که این حجم برق تولید می‌کنیم، کشور دیگر پاکستان است که یک پنجم تولید ما را دارد.

اما در اين ميان بحث موافقت كاخ كرملين با ساخت نيروگاه شماره 2 بوشهر مطرح شد. از اين جهت باشگاه خبرنگاران اين موضوع را با رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس مطرح کرد.

علاالدين بروجردي در اين زمينه گفت: اسناد مناقصه نيروگاه بعدي براساس مصوبه مجلس توسط روس‌ها خريداري شده و آن‌ها در حال بررسي بودند.

وي افزود: معتقدم نيروگاه شماره 2 اتمي ايران - اگر روس‌ها به آن بپردازند - در عرض 3 الي 4 سال قابل ساخت است و اين نيروگاه متفاوت از نيروگاه بوشهر 1 خواهد بود كه توسط آلماني‌ها و با تكنولوژي‌هاي ديگري ساخته شد و روس‌ها مسئوليت تكميل آن را پذيرفتند.

وي تاكيد كرد: اين كار يك گام در جهت اجراي مصوبه مجلس بوده و كار ارزشمندي است.

بروجردي افزود: همكاري‌هاي دو كشور روسيه و ايران در عرصه‌هاي مختلف بسيار مهم و راهبردي است و سفر اخير رئيس‌جمهوري به اجلاس شانگهاي و ملاقات با پوتين مي‌تواند صفحه جديدي در روابط طرفين ايجاد كند.

اين در حالي است، حجت‌الاسلام والمسلمين حسن روحاني رئیس جمهور امروز در جلسه شورای سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای شرکت و در جمع اعضا سخنرانی می‌کند.

وي همچنین در حاشیه این جلسه با روسای جمهور روسیه، تاجیکستان و مغولستان درباره مسائل دوجانبه و جهانی دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

سازمان همکاری شانگهای، سازمان میان دولتی است که برای همکاری‌های چند جانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تشکیل شده است.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو ناظر در سازمان همکاری های شانگهای حضور دارد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها