به گزارش 598، خبرگزاری فارس به نقل از شبکه العالم، «نیکلاس مک جیهان» پژوهشگر امور خلیج فارس با انتقاد از این تصمیم اتحادیه عرب برای تأسیس دادگاه ویژه حقوق بشر در بحرین گفت: تاسیس دادگاه جدید این واقعیت را پنهان نمیکند که بحرین کارنامهای سیاه در این زمینه دارد.
بحرین مقبره حقوق بشر
جمعیت وفاق بحرین نیز در واکنش به این اقدام اتحادیه عرب تأکید کرد که بحرین "مقبره حقوق بشر" است و استقرار این دادگاه در بحرین اعتبار آن را زیر سئوال میبرد.
سازمان دیده بان حقوق بشر نیز به تصمیم اتحادیه عرب درباره ایجاد دادگاه ویژه حقوق بشر وابسته به این اتحادیه در پایتخت بحرین انتقاد کرد.
این در حالی است که "سمیره رجب"، وزیر امور رسانه ها در بحرین این اتهامات را رد و مدعی شد این واکنش ناشی از انگیزههای سیاسی است.
کمیته بینالمللی تحقیق که دولت بحرین آن را تشکیل داده بود، در گزارش ماه نوامبر 2011 خود اعلام کرد: 35 نفر در اعتراضات ضد دولتی در بحرین کشته شدهاند و اکثر کشته شدگان از معترضان و پنج نفر از آنها نیروهای امنیتی و هفت نفر نیز خارجی بودند و از میان کشته شدگان، پنج نفر زیر شکنجه جان باختهاند.
در این گزارش همچنین آمده است که مقامات بحرینی در برخورد با اعتراضات بیش از حد از زور استفاده کرده و برای اعتراف گرفتن از بازداشت شدگان آنان را شکنجه کردهاند.
کشور بحرین از 14 فوریه 2011 تاکنون شاهد اعتراضات اکثریت مردم آن کشور علیه رژیم دیکتاتوری آل خلیفه است و بر اثر سرکوب اعتراضات مردم در این کشور تاکنون دهها نفر کشته شدهاند.
تظاهرات در پایتخت بحرین
در همین حال، مناطق مختلف پایتخت بحرین صحنه تظاهرات و اعتراضات مردمی بود.
تظاهرات و اعتراضهای مسالمت آمیز در منامه در حالی برگزار شد که نیروهای امنیتی برای جلوگیری از قبل خیابانها و جادههای اصلی پایتخت را بسته بودند.