به گزارش 598 به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی ربیعی وزیر کار در حاشیه مراسم هشتمین جشنواره تعاونیهای برتر ملی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به سیاستهای دولت تدبیر و امید مبنی بر اتکا به مردم برای پیشرفت جامعه ناگزیر باید به سمت خصوصیسازی برویم و از نقدینگی که دست مردم است، باید با برنامهریزی در جهت افزایش اشتغال و تولید ملی گام برداشت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: یکی از راهکارهای دولت برای این موضوع به کارگیری مردم در اقتصاد به صورت جمعی است که در قالب تعاونی ها امکانپذیر است و در قوانین نیز به آن اشاره شده است.
وی با بیان اینکه افزایش ظرفیت تعاونی، تسهیل گرفتن مجوز و توانمندسازی مدیران باید در دستور کار قرار گیرد، تصریح کرد: ارائه مشاوره اقتصادی و فعال کردن تعاونیهای نیمه فعال جزء برنامههای 100 روزه دولت در این وزارتخانه پیگیری خواهد شد.
به گفته ربیعی، کمک به ایجاد تشکلهای تعاونی چه در قالب اتاق و اتحادیه، به باغبانی امور میپردازیم و مهندسی مدنظر نیست و همچنین تقویت بانک توسعه تعاون در دستور کار است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: راه اجرای عدالت اجتماعی و کاهش فاصله طبقاتی خصوصیسازی از طریق تعاونیها است و گسترش آنها فرهنگ بومی را حفظ کند.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر چگونگی اجرای سند توسعه تعاون بیان داشت: هم قانون تعاون به صورت لایحه و نیز طرحی از سوی مجلس وجود دارد که امیدواریم با هماهنگی با یکدیگر انجام شود.
ربیعی تأکید کرد: اجرای مفاد سند توسعه تعاون بستگی به سایر متغیرهای اقتصادی دارد و بدون درنظر گرفتن سایر شرایط نمیتوان همه اهداف را محقق کرد و نیز کسب درآمد کرد. به میزانی که سرمایهگذاری شود و پول به واحد تزریق شود رشد تعاونیها نیز قابل پیشبینی است؛ جواب صریح نمیتوان داد که آیا در 4 سال آینده به رشد 25 درصدی تعاون میتواند رسید یا خیر، اما بنا را بر این خواهیم گذاشت، هر چند از برنامه عقب هستیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص برنامههای 100 روزه وزارتخانه عنوان کرد: در بخش بیمهها، روابط کار، اشتغال، تعاون، رفاه به صورت مجزا و منسجم برنامه ارائه خواهد شد.
وی در پاسخ به این سؤال که اعلام کردید رشد اقتصادی منفی است و تأثیر در اشتغال دارد، گفت: این موضوع را جهت اطلاع تعاونیها گفته و در واقع تلنگری به کنشگران اقتصادی است و رسانهها در این مباحث تعامل داشته باشند، تا بتوان همکاری خوبی داشت.
ربیعی در پاسخ به این سؤال که دولت هدف کمی برای اشتغال درنظر خواهد گرفت، تصریح کرد: آمار سازی در زمینه اشتغال ممنوع است و باید پایههای آمار در کشور واقعی و شفاف درست شود. بنا داریم هر شغلی که ایجاد شد، آمارش را به جامعه بدهیم.
وی یادآور شد: تعریف سازمان جهانی کار از اشتغال متفاوت است و باید دید برای کدام جامعه عنوان و مبنا قرار گیرد.