به گزارش 598، به نقل از خبرگزاری فارس، «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا نشستی خبری با موضوع سوریه برگزار کرد.
وی در این بیانیه بار دیگر دولت سوریه را به حمله شیمیایی به «غوطه» متهم کرد و گفت در این حمله بیش از هزار نفر کشته شدند.
اوباما افزود: تصمیم گرفتیم علیه سوریه دست به اقدام نظامی بزنیم... با این حال اجرای این تصمیم به زمان وابسته نیست و میتواند فردا، هفته آینده یا ماه آینده انجام شود.
وی با بیان اینکه کنگره باید نیز باید در جریان این تصمیم قرار بگیرد، گفت در چند روز آینده همه نمایندگان در این مورد به روز خواهند شد. اوباما همچنین گفت از کنگره خواهد خواست تا در مورد اقدام نظامی علیه سوریه تصمیمگیری کند.
اوباما به سوال خبرنگاری که پرسید اگر کنگره با اقدام نظامی موافقت نکند، آیا این حمله انجام خواهد شد یا نه، پاسخ نداد.
رئیسجمهور آمریکا تاکید کرد که این حمله نامحدود نیست و به حضور آمریکا در سوریه نمیانجامد.
سخنرانی اوباما اندکی پس از آن انجام شد که «مارتین نسیرکی» سخنگوی دبیر کل سازمان ملل اعلام کرد هنوز نتیجه بررسیهای کمیته حقیقتیاب مشخص نشده و نمیتوان برای آن زمان مشخصی هم اعلام کرد.
بازرسان سازمان ملل به سرپرستی «آکه سلستروم» دو هفته قبل به سوریه سفر کردند تا سه مورد از حملات شیمیاییای که گفته میشد در سوریه رخ داده را بررسی کنند.
یکی از این موارد در منطقه «خانالعسل» حلب رخ داده بود که تیم کارشناسان روسی چندی قبل با بررسی آن اعلام کردند مخالفان سوری عامل آن حمله بودهاند. در حالی که بازرسان قرار بود این منطقه را مورد بازرسی قرار دهند، حملهای علیه منطقه «غوطه» در حومه دمشق انجام شد که گفته میشود در آن از گاز «سارین» استفاده شده است. با انجام این حمله مأموریت کمیته حقیقتیاب تغییر کرد و «غوطه» به محل اصلی بازرسیها تبدیل شد.
کمیته حقیقتیاب قرار بود تا اواسط هفته در سوریه حضور داشته باشد، اما این کمیته مأموریت خود را کوتاه کرده و زودتر از موعد از سوریه خارج شد.
خروج زودتر از موعد بازرسان از سوریه با انتقاد روسیه مواجه شده، اما «بان کیمون» دبیر کل سازمان ملل میگوید کارشناسان برای تکمیل مأموریت خود بار دیگر به سوریه بازمیگردند.
خروج کارشناسان سازمان ملل از سوریه در حالی صورت گرفته که آمریکا در چند روز اخیر تهدیدات برای اقدام نظامی علیه سوریه را افزایش داده است.
آمریکاییها میگویند اسنادی در اختیار دارند که نشان میدهد دولت عامل این حمله بوده است. دو روز قبل پارلمان انگلیس با دخالت این کشور در اقدام نظامی به دلیل نبود اسناد مشخصی که ثابت کند دولت سوریه عامل این حمله بوده و همچنین مخالفت نبود مجوز شورای امنیت برای اقدام نظامی، مخالفت کردند. آلمان، ایتالیا، سوئد و نروژ از جمله دیگر کشورهای اروپایی هستند که با حمله به سوریه مخالفت کردهاند.