فرجالله سلحشور، فیلمنامهنویس و کارگردان سریال حضرت موسی(ع) که پیش از این مجموعههای مردان آنجلس و یوسف پیامبر(ع) را جلوی دوربین برده است، در پاسخ به این پرسش که چرا به ساخت زندگی انبیاء بنیاسرائیل علاقهمند است، به خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس گفت: انبیائی که در طول تاریخ بشر آمدهاند، انبیاء ما نیز محسوب میشوند. ما به عنوان یک مسلمان اگر حضرت موسی(ع) را قبول نداشته باشیم، دیگر مسلمان نیستیم.
وی ادامه داد: در قرآن کریم که کتاب آسمانی و روش زندگی ماست، بیش از همه و حتی پیامبر اعظم(ص)، نام حضرت موسی(ع) آمده است.
* داستان قوم بنیاسرائیل بهترین منبع برای معرفی صهیونیسم است
این کارگردان ارزشی سینما افزود: در قرآن کریم، خدا آنچه را که ما به عنوان یک انسان و به اسم دین باید تا روز قیامت اختیار و از آن پیروی کنیم، بیش از همه از طریق زندگی قوم بنیاسرائیل آموزش داده است. بنابراین ما از طریق پرداختن به داستان حضرت موسی(ع) آموزههای دینی را به جوانان آموزش میدهیم و صرفاً قصه نمیگوییم.
سلحشور، داستان قوم بنیاسرائیل از قرآن را بهترین منبع برای معرفی چهره یهودیان به ویژه صهیونیسم دانست و افزود: با پرداختن به این داستان میتوان ماهیت، اشکالات و جنایات این قوم را برملا کرد که در هیچ جای دیگری چنین مدارکی پیدا نمیشود.
* نگاه فیلمسازان ما به ائمه اطهار(ع) جهانی نیست
نویسنده فیلمنامه مجموعه حضرت موسی(ع) در پاسخ به این پرسش که چرا نسبت به ساخت زندگی ائمه اطهار(ع) اقدام نمیکند، گفت: تاکنون چند فیلم و سریال با موضوع ائمه معصومین علیهمالسلام در کشورمان ساخته شده است اما از آنجایی که شناخت کاملی از ائمه نداریم، هنوز نتوانستهایم زندگی آن ذوات مقدس را به گونهای تصویر کنیم که برای همه دنیا قابل درک و الگو باشد. نگاه ما شیعی و درونگروهی است و بلد نیستیم ائمهمان را جهانی معرفی کنیم.
وی ادامه داد: هدفم از ساخت این چند سریال این است که به تجربه و تسلط کافی دست یابم و سپس سراغ چهارده معصوم بروم تا بتوانم حق آنها را ادا کنم.
* از 18 کارشناس مذهبی مشاوره میگیریم
سلحشور در پاسخ به این پرسش خبرنگار فارس که اصلیترین منابع نگارش فیلمنامه حضرت موسی(ع) چیست، گفت: از همه تفاسیر شیعی و سنی برای نگارش فیلمنامه بهره میبریم، اما روی دو تفسیر «المیزان» و «مجمعالبیان» تأکید داریم، چرا که یکی دیدگاه روایی دارد و دیگری دیدگاه فلسفی و عرفانی.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره مشاوران مذهبی فیلمنامه گفت: تا الآن حضور 18 نفر از علما و بزرگان را در کنارمان داشتهایم و از مشورت آنان بهره بردهایم که از جمله آنها میتوانم به آیات سید حسین موسوی زنجانی، خوانساری و سیداحمد خاتمی، حججاسلام حاج مهدی طائب، ولیالله نقیپورفر، علیرضا پناهیان و دکتر محسن میرباقری اشاره کنم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پس از نگارش سیناپس (داستان اولیه) زندگی حضرت موسی(ع) نیز آن را به رؤیت چهرههای علمی مذهبی رساندیم و از نقطهنظرات آنان در نگارش فیلمنامه بهره میبریم.
به گزارش فارس، تاکنون نگارش 50 قسمت از 72 قسمت مجموعه حضرت موسی(ع) به پایان رسیده است و این سریال تاریخی در صورت تأمین منابع در همان محل ساخت سریال یوسف پیامبر(ع) و با دکورهایی عظیمتر جلوی دوربین میرود.