بر همین اساس گفته میشود که مسئولان فدراسیون تنیس با مذاکره با کمیته ملی المپیک کشورمان تلاش میکنند تا نامهای را به منظور حل این مشکل تنظیم و به مسئولان مربوطه در فدراسیون جهانی ارائه کنند.
تنیس ایران داوران مطرحی مانند علی کاتبی، عادل برقعی و سامان حسنی را دارد که علی کاتبی سال گذشته چندین بار بازیهای مطرحی از جمله دیدار رافائل نادال و راجر فدرر را قضاوت کرد."
این متن خبری بود که هفتم مهر ماه سال گذشته و حدود 10 ماه پیش در حالی توسط فارس منتشر شد که در همان زمان چند رسانه در مصاحبه با چند مقام مسئول در فدراسیون تنیس، ضمن کم اهمیت جلوه دادن این خبر، حتی دست به تکذیب آن زدند تا به لطف انتشار همین اخبار، ماجرای تحریم داوران ایرانی شکل چندوجهی و مبهم به خود گرفته و در آن زمان از درجه اعتبار ساقط شود.
نکته قابل توجه اینکه در همان زمان بهمن عباسی، رئیس کمیته داوران فدراسیون تنیس در خصوص تحریم داوران ایران از حضور در مسابقات حرفهای جهان به خبرگزاری فارس گفت: «تنها مشکلی که در حال حاضر داریم این است که ATP که مسابقات حرفهای تنیس را برگزار می کند با ITF (فدراسیون جهانی تنیس) به مشکل خورده و از داوران مطرح و شایسته ایران در مسابقات حرفهای استفاده نمیکند.»
وی ادامه داد: آنها که دم از جوانمردی و عدم دخالت سیاست در ورزش میزنند، با تحریم داوران ایرانی، ظلم بزرگی به آنها میکنند، چراکه آنها با بجهایی (نشانهایی) که دارند، میتوانند در تمام مسابقات جهانی، بینالمللی و حرفهای در جهان شرکت کنند.
عباسی یادآور شد: با صحبتهایی که با شایسته، رئیس فدراسیون تنیس انجام دادیم، قرار شد این بحث در کمیته ملی المپیک ایران مطرح شده و در نهایت با نامهای که با هماهنگی با کمیته به مراجع ذیربط ارسال میشود، این مشکل را حل کنیم.
با این حال عجیبتر زمانی بود که عباسی حتی بخشی از همین گفتوگو را هم در برخی دیگر از سایتهای خبری تکذیب کرده و خبر از حضور داوران ایرانی در رقابتهای معتبر جهانی از جمله همین گرنداسلمها داد تا امروز و پس از 10 ماه مشخص شود نتیجه چنین اطلاعرسانی از سوی مسئولان فدارسیون، دیپورت یکی از بهترین داوران تنیس ایران از رقابتهای تنیس آزاد آمریکا شود.
به گزارش فارس، در نهایت کار به جایی رسید که نیویورک تایمز روز گذشته از ادامه تحریم داوران ایرانی خبر داده و خبر زیر را روی خروجی خود قرار داد:
"عادل برقعی، داور ایرانی تنیس در ماه می تأییدیهای دریافت کرد که حضور او را در رقابتهای تنیس آزاد آمریکا تبریک میگفت.
برقعی سفر خود را رزرو کرد، ویزا گرفت و در چند تورنمنت دیگر حاضر شد تا اینکه به آمریکا رسید. برنامهریزی شده بود که برقعی روز سهشنبه در مرحله مقدماتی رقابتهای تنیس آزاد آمریکا داوری کند. در عوض او اکنون در فلوریدا است و نمیتواند کاری را که برایش برنامهریزی کرده بود، به دلیل تحریمهای آمریکا علیه ایران به سرانجام برساند.
در ایمیلی که از سوی ریچ کافمن، رئیس فدراسیون تنیس آمریکا به او ارسال شده نوشته شده است: قوانین جاری آمریکا ما را از استفاده از داوران ایرانی در این رقابتها منع میکند. در این ایمیل با بیان عذرخواهی ابراز امیدواری شده است که از برقعی در رقابتهای آینده استفاده شود.
برقعی در گفتوگویی تلفنی با نیویورک تایمز در این باره اظهار داشت: سیاست نباید عامل این تصمیم باشد. نمیخواهم درباره سیاست صحبت کنم اما آنها ورزش را با سیاست آمیختهاند. برقعی در بیش از 30 کشور به قضاوت رقابتهای تنیس پرداخته است.
او در فینال رقابتهای تنیس استرالیا و هفت بار در رقابتهای ویمبلدون قضاوت کرده است. برقعی نشان برنز سرداوری و نشان نقره داوری تنیس دارد."
در هر حال خبرگزاری فارس حدود 10 ماه پیش با انعکاس و انتشار این خبر مهم به عنوان اولین رسانه خبری، چنین هشدار را به مسئولان فدراسیون تنیس داد که در همان زمان مسئولان فدراسیون تنیس را واداشت تا با مذاکره با کمیته ملی المپیک کشورمان، نامهای را به منظور رفع این تحریم تنظیم و به مسئولان مربوطه در فدراسیون جهانی ارائه کنند، حال اینکه سرنوشت این نامهنگاریها به کجا رسید و چرا حدود 10 ماه پس از چنین اتفاق تلخی، پیگیریهای لازم برای رفع این تحریم برای داوران ایرانی به سرانجام نرسید، سؤال بزرگی است که هر چه پاسخش باشد، مثل آب رفته از جوی و نوشداروی پس از مرگ سهراب، هیچگاه افتخار از کف رفته به جامعه تنیس را باز نخواهد گرداند.