به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، در برنامه «برنامه ديروز امروز فردا» كه به مسائلي همچون، ماهواره، عملكرد مسئولان، آقازادهها و تفكيك جنستي در دانشگاه اختصاص داشت، فريدالدين حداد عادل گفت: آمار فراواني ماهواره در تهران نزديك 50 درصد است كه نبايد از اين آمار غفلت كنيم كه در آينده نتوانيم تصميمگيري درستي كنيم. امروز اين 50 درصد ماهواره را ميبينند و شبكه من و تو و فارسيوان بيشترين بيننده را دارد. بنابراين اگر اينها وجود دارد بايد فكري كرد.
وي افزود: البته اين پديده در سراسر دنيا وجود دارد. روند حركت در همه جاي دنيا به سمت سبك زندگي آمريكايي كه مبتني بر نفسانيت و لذتجويي است، مي رود كه مهمترين دليل آن تاثيرگيري از همين ماهواره است و اين موضوع براي كشور ما هدفمندتر اجرا ميشود.
اين كارشناس مسائل فرهنگي با لحني انتقادي گفت: زمانيكه اجازه داده شد كه ماهواره به اين هجم در جامعه رشد كند، بالطبع جماعتي تحت تاثير آن قرار گرفته و سبك زندگي تبليغ شده توسط ماهواره را به عنوان هنجار ميپذيرد.
حداد عادل متذكر شد: در انگلستان كسي نميتواند ديش ماهواره را درپشت و بام بگذارد و مسئول مقابله با اين كار برعهده شهرداري است و با اين استدلال كه فضاي معماري شهر را زشت ميكند از نصب آن جلوگيري ميكنند. علاوه بر آن با ايجاد شبكه هاي متنوع، انواع نيازهاي مردم خود را تامين كردهاند. بنابراين ما بايد براي رفع نيازهاي مشروع جوانان قدمهاي اساسي و جدي برداريم و بعد از آنها بخواهيم برخي مسائل را رعايت كنند.
وي ادامه داد: به نظر من نميشود به اين آساني ديشهاي ماهواره را جمعآوري كرد و اگر براي ماهواره جايگزين تعيين نكنيم و در فضايي كه صنعت تفريح و تفنن مهمترين دغدغه جوامع است، با بحران سياسي و اجتماعي مواجه خواهيم شد كه در اين زمينه نهادهاي فرهنگي مسئولند.
ميثم نيلي كارشناس مسائل فرهنكي و سياسي نيز در اين مورد گفت: بحث ماهواره نياز به يك توافق بالا دستي دارد كه بايد در نتيجه منجر به يك عزم حاكميتي و براساس يك فهم درست و واقعي از فضاي اجتماعي انجام شود.
وي ادامه داد: امروز ماهواره هدف خود را تخريب خانواده كه مهمترين سنگر و كانون اجتماعي است قرار داده است. كه با اين كار عملا نظام سياسي اسلام را نيز مورد هدف قرار ميدهد. لذا كاري كه "شبكه صهيونيستي فارسي وان " انجام ميدهد اين است كه با محور قرار دادن نفسانيت انسانها، موجب پاشش اجتماعي از درون خانواده ميشود، البته به فضل الهي وضع جامعه ما مطلوب است، اما از هماكنون براي ده سال آينده بايد فكر كرد، تا در آن زمان كار از كار نگذشته باشد، بنابراين اگر امروز يك توافق اجتماعي و حاكميتي براساس فرهم درست اجتماعي درست شود، برنده هستيم.
اين فعال سياسي متذكر شد: در جامعه ما همه دوست دارند گلبول قرمز باشند و كمتر هستند كساني كه نقش و وظايف گلبول سفيد كه وظيفه دفاع از بدن را دارد بازي كند.
حداد عادل در ادامه گفت: با اين كلمه مواضع من كمي با مواضع آقاي نيلي متفاوت بود، اما بايد بپذيريم كه امروز ما واقعا مورد تهاجم و حمله فرهنگي هستيم. امروز ما براي عزم ملي نياز به عزم حكومتي و ايجاد فضاي پذيرش اجتماعي داريم.
وي ادامه داد: اما وقتي زن در خانواده از اينكه در كنار همسر خود نشيند و فارسي وان ببينند احساس خطر نميكند هر مقدار هم قانون وضع شود، موفق نخواهد شد، بنابراين بايد به زن خانواده فهماند كه اگر علاقهمند به ترتيب فرزند و بنيان خانواده خود هستيد، نبايد تن به اين كار دهيد.
نيلي ادامه داد: امروز برخي سياستگذاريها و عملكرد نهادها و دستگاهها با هم متناقص است و علاوه بر آن در دورههاي متفاوت كشور نيز شاهد سياستهاي متناقض بودهايم و برخي مسئولان هم در اين زمينه به وظيفه خود عمل نميكنند.
نيلي در ادامه گفت: گاهي تصور اين است، كه در مسئله جوانان، مطالبات آنها منحصر به حوزه مسائل جنسي و رفتاري و ... است. اما بايد به اين توجه كرد كه برخي چگونه به اين خواست دامن ميزند تا سر گرم اين موضوع شويم. لذا امروز يكي از مسائلي كه باعث شده برخي اتفاقات بيافتد، عدم توجه به مطالبات جدي جوانان است. ما بايد از حالت فانتزي، رسانهزدگي و جنون رسانهاي خارج شويم.
وي با طرح اين سئوال كه امروز اهم مطالبات رهبر معظم انقلاب از جوانان چيست؟ جواب داد:ايشان از جوانان جدي بودن در مسائل اصلي كشور مانند حوزه ديني، حوزههاي عمومي، درس خواندن جدي، تهذيب نفس جدي، ورزش جدي را ميخواهند، بنابر اين بايد جديتر به مسائل جوانان پرداخت.
اين فعال سياسي و فرهنگي اضافه كرد: به نظر من جوان و جواني يك فرصت براي ذخيرهسازي بسياري از چيزها مانند معنويت، ملكات انساني و اخلاقي، بنيه جسمي و بدني، ذخيره دانش، بينش و مهارت است، كه در قالب خواسته رهبري از جوانان مبني بر « تحصيل، تهذيب و ورزش» متجلي شده است.
نيلي در ادامه گفت: اگر اميد و اعتماد در جوانان و مردم ايجاد شود موجب ايجاد تحرك، كار، پويايي و نشاط ميشود. اما اگر در كشوري نظام طبقاتي حاكم شود و يا مردم وقتي احساس كنند يك آقازادهاي لوس كه نه سواد دارد و نه عرضه كار دارد و فقط به دنبال سياسيبازي است و اين آقازاده همه جور كاري انجام دهد و همه جور كارتلهاي اقتصادي را اداره كند و دستگاههاي كشور نتوانند با وي برخورد كنند، اين موضوعات موجب ميشود كه روحيه و اعتماد جوانان كم شود.
در بخش پاياني برنامه موضوع تفكيك جنسيتي در دانشگاهها نيز مطرح شد كه حداد عادل گفت: قبلا گفتم كه براي اجراي يك موضوع بايد ابتدا لايههاي اجتماعي آن ايجاد شده باشد تا زمينه و پذيرش براي اجراي آن بوجود آيد، اين بحث تفكيك جنسيتي در فضايي مطرح شده كه شناخت درستي از محيط دانشگاه ندارد.
وي با بيان اينكه معضل دانشگاههاي ما فقط
معضل بيبند و باري نيست، گفت: مشكل اخلاقي كه در كلاسها رخ نميدهد كه
بخواهيم كلاسها را تفكيك كنيم. بايد فكري به حال راهروها، محيط دانشگاه و
بيرون از آن هم كرد. آيا اين طرح ميتواند اين مسائل را پوشش دهد؟ لذا
برخي اوقات ديدگاه هاي خوبي وجود دارد، كه قبل از اجراي آن بايد آن را پخته
كرد و بعد اقدام كرد. اما گاهي جنجال رسانهاي آن را ميبينم و مدتي حاشيه
ايجاد ميشود و در نهايت كاري شايد صورت نگيرد.