کد خبر: ۱۵۸۴۳
زمان انتشار: ۱۲:۱۴     ۲۳ تير ۱۳۹۰
به گزارش 598 به نقل از مهر، آیت الله محمد رضا مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری صبح پنجشنبه 23 تیر در هفتمین همایش بین المللی دکترین مهدویت در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما گفت: بحثی که مورد توجه این مجلس است از لحاظ موضوع، مصداق، هدف، خاستگاه، سند و هم از لحاظ وسیله و ابزار برای رسیدن به ظهور دارای اهمیت است.
وی در ادامه با تشریح آیه 55 سوره نور به اهمیت موضوع مهدویت از نگاه قرآن پرداخت و گفت: اولین مسئله در این آیه وعده الهی است که بطور قطع تخلف ندارد. وعده به کسانی که ایمان آورده و دارای عمل صالح هستند، این آیه خطاب به مؤمنان واقعی است. عمل صالح با عمل حسن متفاوت است ممکن است یک عملی خوب باشد اما نسبت به آن زمان و یا مکان مناسب نباشد لذا قرآن بیشتر به عمل صالح تأکید دارد. حسناتی که صلاحیت وقوع داشته باشند و برای رسیدن به هدف متناسب بوده، آنها صالح هستند.
مهدوی کنی افزود: در ادامه آیه خداوند می فرماید کسانی که به خدا ایمان آورده و عمل صالح می کنند زمینه ساز استخلاف هستند و از ائمه معصومین در مورد وظایف منتظران جهت زمینه سازی ظهور روایاتی به دست ما رسیده است.
وی یادآور شد: خداوند در این آیه کلمه استخلاف را می فرماید که با خلیفه یا جعل خلیفه فرق می کند. در کلمه استخلاف یعنی خداوند عنایت خاصی دارد که از باطن جمعیت ها جانشین خود را بیرون می کشد. چنانکه در گذشته صالحان مستخلف می شدند. برداشت دیگر بنده این است که نکته های دیگر این آیه مخصوص به استخلاف آخرین است نه استخلاف های گذشته.
آیت الله مهدوی کنی با بیان اینکه این وعده بزرگ الهی ما را دعوت به انتظار می کند تأکید کرد: از ائمه معصومین در مورد وظایف مردم در دوران غیبت روایاتی به دست ما رسیده است. برخی انتظار را دو جور معنی کرده اند یکی به بی حالی و انفعال تفسیر می شود یعنی فرد مؤمن هیچ وظیفه ای ندارد و خداوند کفار را به جان هم می اندازد و ما باید تنها تماشاچی باشیم در حالیکه بر اساس آیات قرآن دفع کفر به این معنی است که مؤمنان کاری انجام دهند نه اینکه تماشاچی باشند.
وی افزود: بر اساس احادیث ائمه اطهار مسئله استخلاف مربوط به مؤمنین صالح است باید به مسئله مهدویت عارفانه، عالمانه و مجتهدانه وارد شد و یکی دیگر از مسائل اصلی که ائمه معصومین در زمان غیبت به آن تأکید دارند پرهیز از اختلاف و تفرقه است. بر اساس یکی از احادیث، مردم در زمان غیبت تکالیفی دارند از جمله شناخت امام زمان خویش و عمل به دستوران الهی و آنجا که اختلاف پیدا شد مردم به امام مراجعه کنند و شأن امامت آن است که رفع اختلاف کند.
آیت الله مهدوی کنی تأکید کرد: بر اساس احادیث وارد شده مردم در زمان گرفتاریها صبر فردی، جمعی و ارتباط با مرکز امامت و امت داشته باشند. مؤمنان باید ببینند رهبری چه می گوید و بر اساس برداشتهای خود عمل نکنند. ما یک نظام اسلامی و ولایی داریم و قوای متعدد باید با هم تعامل و رابطه داشته باشند و در زمان اختلاف نیز مقام معظم رهبری مسائل را حل کنند . اما این به معنی دخالت رهبری نیست بلکه کسی که هماهنگ کننده قواست رهبری است و در هیچ نظامی چنین مسئله ای وجود ندارد ما دارای نظام ولایی هستیم که رهبری باید قول فصل باشد . اگر کسی مرابطه را بی اهمیت بداند خود از جمع مؤمنان حذف خواهد شد چون این نظام مورد قبول مردم و حضرت ولی عصر است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه بر حفظ برادری، دوستی و فداکاری و مجاهدت و تبعیت از مقام رهبری تأکید کرد و گفت: اگر می خواهیم نظام را حفظ کنیم و جزو منتظران واقعی باشیم باید در این مسیر گام برداریم. دنیا در موقعیت خاصی قرار گرفته یعنی جهان در انتظار است برخی فکر می کنند این بیداری باید حتما کلمه اسلام را داشته باشد اما همین که مردم بیدار شده و دنبال یک حاکمیت عادل هستند خود نشان از انتظار است. این حرکت ها خواه ناخواه متأثر از حرکت اسلامی و ولایی انقلاب اسلامی ایران است.
وی در پایان با بیان خاطراتی از امام(ره) تأکید کرد: امام روزهای آخر عمرشان همه را جمع کردند و فرمودند این انقلاب راه خود را بازکرده و پیش می رود و من هیچ ترسی از دشمنان ندارم. آنها شاید کارهای ایذایی بکنند اما موفق نخواهند شد اما به شرطها و شروطها که شرط آن این است که با یکدیگر متحد باشید و در هنگام اختلافات با همفکری جمعی راه حلی پیدا و آن را اجرا کنید.
به گزارش مهر، در بخشی از این مراسم از 4 کتاب در حوزه مهدویت رونمایی شد. این کتابها شامل کتاب سه جلدی الحکومه الهیه تألیف آیت الله مؤمن و کتاب نشانه های ظهور از حجت الاسلام دکتر آیتی و دو پایان نامه راهبردی از دانشگاه عالی دفاع ملی است.
تجلیل از مهدی یاوران از دیگر برنامه های جنبی مراسم آغاز به کار همایش دو روزه دکترین مهدویت بود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها