کد خبر: ۱۵۷۴۹۰
زمان انتشار: ۱۳:۴۹     ۲۴ مرداد ۱۳۹۲
گزارش ۵۹۸ از چهارمین روز بررسی صلاحیت کابینه روحانی:
چهارمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی از صبح امروز چهارشنبه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی سوابق و برنامه های وزرای صنعت، معدن و تجارت، علوم تحقیقات و فناوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین وزیر کشور برگزار گردید.
به گزارش سرویس خانه ملت پایگاه 598، چهارمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی از صبح امروز چهارشنبه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی سوابق و برنامه های وزرای صنعت، معدن و تجارت، علوم تحقیقات و فناوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین وزیر کشور برگزار گردید.



موافق وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت: محمدسعید انصاری نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی صبح امروز در چهارمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: بر خود واجب دانستم امروز از دولتی حمایت کنم که ریاست آن بر عهده شخصی مدیر، مدبر و مومن قرار دارد و 8 سال با وی کار کردم و از دولتی حمایت می‌کنم که همه آنها را می‌شناسم.

وی خطاب به نمایندگان ملت گفت: برخی نمایندگان خودشان را به مقام معظم رهبری منتسب نکنند، چرا که آقا از آن همه نمایندگان به مردم است و حماسه سیاسی 9 دی به فرمان مقام معظم رهبری رخ داد.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه روحانی یکی از نیروهای ولایی و یکی از طرفداران مقام معظم رهبری است گفت : موضوع اهانت، شرط سنی، مسائل جانبی که بعضی از همکاران محترم مطرح کردند، اشتباه است و از هر دو طرف می‌خواهم از حرف‌هایی که منجر به مسائل سوء می‌گردند پرهیز کنند .

انصاری با بیان اینکه بنده به همه وزرای پیشنهادی دولت رای مثبت خواهم داد، اظهار داشت: بنده در همه دوران انتقال دولتها نماینده مجلس بودم و با توجه به شناختی که از نعمت‌زاده دارم، وی پدر پتروشیمی ایران است.

وی ادامه داد: در سالی قرار داریم که مقام معظم رهبری آن را حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نامید؛ حماسه سیاسی که تحقق یافت و اکنون نوبت مسئولان است که برای تحقق حماسه اقتصادی اهتمام ورزند.

نماینده مردم آبادان با اشاره به اهمیت وزارت صنعت گفت: این وزارت نقش بسیار مهمی در تولید ناخالص ملی و تعیین جایگاه بین‌المللی صادرات و مهم‌تر از همه ایجاد اشتغال دارد و با توجه به اوضاع فعلی نیاز به ایجاد اشتغال پایدار و حفظ موقعیت‌های شغلی فعلی داریم.

انصاری با بیان اینکه در شرایط تحریم به سر می‌بریم، اظهارداشت: تحریم‌های ناجوانمردانه از یک سو و بی‌تدبیری‌ها از سوی دیگر به گونه‌ای باعث آسیب جدی به تولید و اشتغال شده است که دیگر فرصت هیچ خطا و اتلاف زمانی نداریم  و این امر ایجاب می‌کند که برای انتخاب یک فرد شایسته و اصلح برای این وزارتخانه مهم بسیار دقت شود.

وی اظهار داشت: باید با انتخاب یک فرد باتجربه جواب مردم مؤمن و فهیم کشور را بدهیم تا اوضاع صنعت و اشتغال را بهبود دهد. اگر کارنامه نعمت‌زاده را مرور کنیم مشاهده می‌کنیم که یک فرد مجرب و متخصص و مسلط به امور صنعت، معدن و تجارت است و باید با قاطعیت بگوییم که آقای نعمت‌زاده شایسته‌ترین فرد برای تصدی این مسئولیت است و حتما همکاران محترم سوابق وی را در صنعت و صنایع نفتی و دفاع به یاد دارند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: با معرفی نعمت‌زاده شور و نشاطی در بین صنعتگران و معدنکاران و بخش‌های مختلف صنعت و معدن بوجود آمده است و همه برای همکاری با وی اعلام آمادگی کرده‌اند.

انصاری با اشاره به برنامه ارائه شده از سوی نعمت‌زاده به مجلس گفت: در جلسه کمیسیون نیز آقای نعمت‌زاده جواب‌های کاملی داد به سوالات نمایندگان می‌داد و ویژگی منحصربه‌فرد دیگری که برنامه نعمت‌زاده دارد تعریف اهداف کمی و کیفی و پالایش و پایش است و این بدان معناست که نعمت‌زاده خود را به خوبی آماده کرده است.

وی در پایان با بیان اینکه امروز روز انسجام است، تصریح کرد: بیاییم با رای قاطع به نعمت‌زاده و همه وزرای پیشنهادی افراد صالح را به کابینه بفرستیم.

موافق با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت: سیدشریف حسینی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی که با استفاده از دقایقی از زمان محمدسعید انصاری در دفاع از محمدرضا نعمت‌زاده وزیر پیشنهادی صنعت،معدن و تجارت سخن می‌گفت، در ابتدای سخنان خود اظهار داشت: در ابتدا باید مراتب گلایه خود را به دلیل استفاده از نیروهای توانمند خوزستانی در دولت تدبیر و امید به رئیس‌جمهور اعلام کنم و همچنین تعجب از آقای دهقان وزیر پیشنهادی دفاع که در سخنان خود از اقشار مختلف مردم نام می‌برد، نام مردم عرب خوزستان را فراموش کرد که شهدای بسیاری را به انقلاب تقدیم کرده بودند.

وی با اشاره به سخنان روز گذشته مخالفان وزیر پیشنهادی صنعت اظهار داشت: صحبت‌هایی که انجام شد، دستگاه‌هایی از نظام را دچار مشکل کرد و این سوال پیش می‌آید که اگر آقای نعمت‌زاده این پرونده‌ها را دارد چطور قوه قضائیه با وی برخورد نمی‌کند و دستگاه اطلاعاتی نیز وی را تائید می‌کند.

نماینده مردم اهواز خطاب به نمایندگان مجلس گفت: صحبت‌هایی در مجلس می‌شود که ما را دشمن شاد می‌کند و نباید این صحبت‌ها را از پشت این تریبون مقدس داشته باشیم و آقای نجابت که مشاور و معاون وزیر دولت نهم و دهم بوده است، تمام صحبت‌های مخالفان این وزیر پیشنهادی را رد می‌کند.

حسینی ادامه داد: در بحث شخص کویتی که روز گذشته در مجلس مطرح شد، مقاومت نعمت‌زاده در برابر زیاده‌خواهی‌های آن فرد یکی از افتخارات وی است و در ارتباط با بحث پتروشیمی کاویان که اعلام شد در دولت رئیس‌جمهور سابق از مبلغ آن کاسته شده است. هیچ اشاره‌ای نشد که نسبت به قرارداد اولیه تناژ آن نیز کاهش داشته است و سوالم این است که چرا برای مخالفت با یک فرد سفسطه می‌کنیم؟

وی تصریح کرد: دولت‌مردان آقای روحانی بر این باورند که گام‌های خود را پس از رای اعتماد بالای مجلس به امید فردایی بهتر، ولایت‌مدارتر، اقتصادی شکوفا‌تر، فرهنگی غنی‌تر و مدیریتی عادلانه‌تر بردارند تا حماسه اقتصادی محقق شود.

نماینده مردم اهواز تاکید کرد: آنچه مهم است بازگرداندن اعتماد عمومی به نسبت مسئولین اجرایی کشور و آرامش در عرصه اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است که آشفتگی آن فقط به نفع سودجویانی است که از این شرایط بهره‌برداری می‌کنند و در این میان وزارت صنعت و معدن که ستون‌های اصلی هر اقتصادی هست، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

حسینی با بیان اینکه 2 مورد مدیریت برای نیل به برنامه لازم است، گفت: هیچ مدیری بدون برنامه موفق نخواهد بود و هیچ برنامه‌ای بدون مدیر توانمند و واقع بین ما را به هدف نمی‌رساند. آقای نعمت‌زاده با کارنامه‌ای درخشان در عرصه مدیریت اجرایی نشان داده بهترین گزینه برای بازسازی نظام آسیب دیده کشور است و همانطور که یکی از همکاران اعلام کرد، برند صنعت کشور است.

وی در پایان اظهار داشت: امروز دیگر زمان تجربه، آزمایش و شعار نیست و هر خطای کوچکی ضربه بزرگی به اتحاد مردم وارد می‌کند و امروز دیگر به لودر نیاز نداریم بلکه لیدر می‌خواهیم.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت: محمدرضا نعمت زاده وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در جلسه علنی صبح امروز مجلس به دفاع از برنامه‌های خود پرداخت.

وی در ابتدای سخنان خود تصریح کرد: در آمد بخش صنعت ومعدن در حدود 37 تا 40 در نوسان است و در تولید ناخالص ملی نقش عمده ای دارد، از این رو باید تلاش کنیم مسایل آن حل شود.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه من در 33 سالگی وزیر کار و امور اجتماعی شدم و حکم خود را از دست امام راحل گرفتم، خاطر نشان کرد: از آن زمان 35 سال می‌گذرد و در این مدت تجاربی آموخته‌ام و شناخت بیشتری حاصل کرده‌ام و برنامه‌ای را هم که تقدیم مجلس کردم حاصل این تجارب است.

نعمت‌زاده افزود: خوشبختانه مجلس برنامه ما را مطالعه و بررسی کرد و بر آن صحه گذاشته است و من توصیه می‌کنم که اگر کسانی فرصت نداشتند آن را بررسی کنند، این کار را انجام دهند.

وی در ادامه سخنانش گفت: برخی از مخالفان گفته‌اند که بنده در برنامه‌ام چرا به بخش‌هایی مانند نساجی و خودروسازی توجه نکرده‌ام و من در پاسخ به این آقایان می‌گویم بخش‌های صنعت و معدن بسیار متنوع است؛ بنابراین ما باید علاوه بر اهداف کیفی اهداف کمی را نیز در نظر داشته باشیم و برای آن برنامه‌ریزی کنیم، بدیهی است در برنامه 5 ساله بحث برنامه‌ریزی کمی وجود ندارد و ما باید ریز این برنامه را تهیه کنیم.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت وظیفه اول این وزارتخانه را فعال کردن بخش صنعت و معدن و حفظ سرمایه‌های موجود دانست و تصریح کرد: برای حفظ سرمایه‌ها و تامین منابع مالی و ارزی و مدیریت باید چاره‌اندیشی شود، همچنین وظیفه دوم این وزارتخانه تامین کالاهای اساسی مردم و نهاده‌های دامی است.
 
نعمت زاده توجه به بخش منابع معدنی را سومین وظیفه این وزارتخانه دانست و گفت : ما از نظر معادن رتبه دهم را در دنیا داریم، اما از نظر تولید و صادرات عقب افتاده‌ایم و این عقب‌ماندگی را باید با سرمایه‌گذاری و اکتشاف جبران کنیم.

وی برطرف کردن مشکلات سرمایه‌گذاری را از دیگر وظایف این وزارتخانه ذکر کرد و گفت: ما راه‌های حل این مشکلات را که در موارد زیادی به قانون باز نمی‌گردد بررسی کردیم و باید حل شود.

به گفته وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، این وزارتخانه توجه به فناوری روز دارد و فناوری روز باید حتی با استفاده از مراکز علمی خارجی از کشور تامین شود.

نعمت‌زاده توجه به صنایع دستی و مخصوصا فرش را نیز مهم دانست و گفت: توجه به صنعت فرش هم ایجاد اشتغال می‌کند و هم از کارهای جمعی زائد می‌کاهد. حمایت از سرمایه‌گذاران دولتی، خصوصی و خارجی را نیز از دیگر موارد مهم برای تحقق اهداف وزارت صنعت، معدن و تجارت ذکر کرد.

وی اشاعه اخلاق حرفه‌ای را مهم توصیف کرد و گفت : حفظ اخلاق‌های حرفه‌ای موجب اعتماد مردم می‌شود و مسئله دیگر نیز همکاری با دستگاه‌های مسئول است.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، در خصوص مباحثی مبنی بر اینکه عدم سرمایه‌گذاری در شمال کشور کافی نبوده است، افزود: این موضوع توسط مخالفین محترم مطرح شد که من باید بگویم دولت وقت مصوبه‌ای را مبنی بر ممنوعیت سرمایه‌گذاری در استان‌های شمالی مصوب کرده بود که باعث محرومیت نیز شد، اما ما در دولت سازندگی به آن اصلاحیه زدیم و برای شهرک‌های صنعتی در شمال کشور مجوز گرفتیم و تا آنجایی‌که در جریانم این مصوبه کم لن یکن شده است.

نعمت‌زاده در خصوص عدم تکاپوی سرمایه‌گذاری در استان‌های محروم نیز اظهار داشت: ما باید برای زیرساخت‌های لازم در این استان‌ها تلاش کنیم تا صنعت رشد پیدا کند.

محمدرضا نعمت‌زاده همچنین اظهار داشت: نمایندگان محترم در خصوص سن و ناتوانی بنده مطالبی را فرمودند حتی از من سوال کردند چند بار سکته قلبی کرده‌ای؟سابقه سکته ندارم و اگر می‌داشتم به صورت شفاف آن را مطرح می‌کردم. بنده توانایی راهبری صنعت را در خودم می‌بینم قرار نیست کار یدی انجام دهم و حتی حاضرم با تمام مخالفمان مسابقه بدهم.

مخالف وزیر پیشنهادی علوم: ابراهیم کارخانه‌ای نماینده مردم همدان در مجلس، در جلسه علنی امروز بهارستان در مخالفت با رای اعتماد به جعفر میلی‌منفرد وزیر پیشنهادی علوم و تحقیقات و فناوری با بیان اینکه وزارت علوم به عنوان مغز افزار نظام جمهوری اسلامی ایران مطرح است، گفت: اگر وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، نفت و جهاد کشاورزی با آب و خاک سرزمینمان سروکار دارد، وزارت علوم با قلب‌های تپنده هزاران نخبه جوان سروکار دارد.

وی افزود: وزارت علوم یک وزارتخانه مادر تخصصی است که نیروی انسانی کشور در این وزارتخانه تربیت می‌شود و لذا چشم طمع دشمنان بیش ازهر وزارتخانه دیگری مورد توجه این وزارتخانه است و باید به این وزارتخانه عظیم و کلیدی توجه کنیم.

نماینده مردم همدان با تاکید بر اینکه علت مخالفت استکبار جهانی با ایران شتاب پرافتخار علمی در کشور است، گفت: امروز پرچم عزت و اقتدار جمهوری اسلامی در دانشگاه‌ها به اهتزاز در آمده و باید در رابطه با این وزارتخانه کمال دقت و بصیرت صورت گیرد.

کارخانه‌ای تاکید کرد: اگر برنامه‌های پیشنهادی آقای میلی منفرد را بررسی کنیم، می‌بینیم که برنامه پیشنهادی وی بیشتر به یک متن توصیفی - علمی شبیه است تا یک برنامه راهبردی  و متن بسیار کلی تنظیم شده تا اینکه یک برنامه مشخص و راهبرد عملیاتی باشد.

وی خاطر نشان کرد: واقعا این برنامه عملیاتی نیست و من خط به خط آن را مطالعه کردم. برنامه پیشنهادی یک وزیر باید دارای راهکار و راهبرد عملیاتی باشد در حالی که این برنامه این گونه نیست.

نماینده مرم همدان ادامه داد: علی رغم تاکیدات مقام معظم رهبری در رابطه با جایگاه علوم انسانی و علی رغم اینکه یک ماده از سیاست های کلی برنامه پنجم به تحول علوم انسانی اختصاص دارد، در برنامه آقای میلی منفرد هیچ اشاره به تحول در علوم انسانی نشده است.در این برنامه همچنین اشاره‌ای به نقشه جامع علمی کشور نشده است.

کارخانه‌ای با بیان اینکه مواردی در برنامه های میلی منفرد وجود دارد که هیچ ربطی به برنامه پنجم توسعه ندارد، اظهار داشت: در برنامه میلی منفرد در دو مورد به بحث مدیریت دانشگاهی و تشکیل هسته‌های عملیاتی برای تعیین مدیریت دانشگاه‌ها اشاره شده در حالی که این مسئله در 30 سال گذشته نیز مطرح بوده و به معنای تضعیف مدیریت و اقتدار در دانشگاه‌ها است، لذا این برنامه دارای نکات ضعف عملیاتی است. همچنین در این برنامه مسئله ورود پژوهش و فناوری به عرصه صنعت و ارتباط دانشگاه با صنعت وجود ندارد.

وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: در ابتدای برنامه میلی منفرد مطرح شده که وی دارای 87 مقاله است در حالی که در خلاصه آخر برنامه به 250 مقاله اشاره شده است. سوال این است که کدام درست است؟ همچنین در ابتدای برنامه به 36 پایان نامه کارشناسی ارشد اشاره شده در حالی که در پایان برنامه 100 مورد وجود دارد ما بر روی این موارد بحث داریم.

مخالف وزیر پیشنهادی علوم: محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و چناران و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز در مخالفت با رای اعتماد به جعفر میلی‌منفرد وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: جمهوری اسلامی ایران باید در سال 1404 به رتبه اول علمی منطقه دست پیدا کند و این کار مستلزم رویکرد علمی متولیان وزارت علوم و ایجاد آرامش در دانشگاه‌ها است.

وی افزود: دغدغه ما این است که در محیط‌های دانشجویی و محیط‌های جوانان، تندروی‌های سیاسی و التهاب‌های اجتماعی آنها را از وظیفه اصلی خود دور کند. ما امروز وضعیت خاصی در دنیا داریم و امروز دچار تحریم هستیم و فشارهای اقتصادی مردم را اذیت می‌کند. اگر فشارهای اقتصادی با التهابات اجتماعی آمیخته شود، برای نظام خطرناک است، چرا که امروز مسائل مصر را هم می‌بینیم و یک تجربه و عبرت برای ما به شمار می‌رود و اگر دقت نکنیم اتفاقاتی که در بعضی از کشورها رخ داده ممکن است برای کشور ما اتفاق بیفتد.

نماینده چناران با اشاره به شخصیت جعفر میلی‌منفرد، اظهار داشت: ما سال‌هاست که به ایشان ارادت داریم و از نزدیک وی را می‌شناسیم و رابطه انسانی و عاطفی میان ما وجود دارد. در سال 76 که آقای میلی‌منفرد معاون دانشجویی وزیر علوم بود، ما در بسیج دانشجویی با وی ارتباط داشتیم. آقای میلی‌منفرد از لحاظ علمی شخصیت خوبی هستند و دارای شخصیتی متین و باوقار است و نقطه ضعف شخصی در رابطه با او سراغ نداریم.

دهقان تصریح کرد: میلی‌منفرد مدتی مدیر بوده و ما به سابقه او مراجعه می‌کنیم. آقای میلی‌منفرد سیاسی‌ترین معاونت وزارت علوم را به عهده داشت و در آن زمان اتفاقاتی افتاده است. قبل از آنکه میلی‌منفرد و تیم همراه او بر وزارت علوم حاکم شوند، دفتر تحکیم وحدت از مدافعین انقلاب و نظام بود، اما با آمدن این تیم و شخصیت آقای میلی‌منفرد به تدریج عناصر افراطی و بی‌اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی به درون دفاتر تحکیم وحدت نفوذ داده شدند و نیروهای متعدل و مذهبی به تدریج از درون دفاتر تحکیم وحدت اخراج شدند.

وی گفت: در میان دفاتر تحکیم وحدت افراطی‌ترین و تندروترین دفتر، شاخه امیرکبیر بود و آقای میلی‌منفرد علنا و رسما از آنها حمایت می‌کرد. میلی‌منفرد، علی افشاری را به خوبی می‌شناسد، چرا که دبیر انجمن تحکیم وحدت بود. به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی افزود: علی افشاری و طیف امیرکبیر تحکیم وحدت و تندروهای آن زمان مورد حمایت میلی منفرد بودند. بعضی از آنها حتی 9 ترم مشروطی داشتند، اما از دانشگاه اخراج نمی‌شدند و بعضی از آنها حتی در دانشگاه امیرکبیر که زیرنظر میلی‌منفرد بود، در کمیته انضباطی محکوم شده بودند. اما میلی‌منفرد در وزارت علوم راسا و بدون آنکه پرونده آنها را به کمیته انضباطی ببرد، حکم دانشگاه را لغو کرد.

نماینده چناران با بیان اینکه جریان‌های سیاسی و احزابی که در آن زمان حاکم بودند، از آن جریان‌های افراطی حمایت می‌کردند، افزود: تئوری آنها فشار از پایین و چانه‌زنی از بالا بود و این تئوری اوج خود را در هجده 87 نشان داد. درباره اتفاقات 18 تیر بارها صحبت شده و وزیر علومی که در آن زمان باید منشاء آرامش می‌بود، خودش استعفا داد و بنزینی بر شعله آن التهابات ریخت.

"البته خیلی‌ها در آن زمان مقصر بودند و من یک‌طرفه قضاوت نمی‌کنم و وقت نیست که آن موضوع را به خوبی‌ باز کنیم، اما عناصری که در زیرمجموعه معاونت دانشجویی آن زمان بودند، چه نقشی را ایفا کردند؟ کشور در آن زمان 5 روز دچار التهاب شد و منافقین سوء استفاده‌های زیادی انجام دادند و آشوب‌های خیابانی به پا شد."

دهقان تصریح کرد: متاسفانه عناصری که در آن زمان در وزارت علوم حاکم بودند، نه تنها کمکی به پایان دادن این موضوع نمی‌کردند، بلکه به این التهابات می‌افزودند، اما بالاخره تئوری فشار از پایین و چانه‌زنی از بالا اثر خود را گذاشت و بعضی از دوستان حتی تئوری فتح سنگر به سنگر را نیز محقق کردند و توانستند به سنگرهای بعدی دست پیدا کنند.

وی خاطر نشان کرد: انتظار داشتیم بعد از آنکه آن اتفاقات افتاد عبرتی می‌شد، اما آیا در آن زمان نمی‌توانستند امثال علی افشاری را به‌گونه‌ای مدیریت کنند که در کشور بمانند و در فضای وطن تنفس کنند، نه اینکه امروز خود را وابسته به لجن‌زار سرویس‌های جاسوسی و رسانه‌های بیگانه کنند؟ آقای میلی‌منفرد اگر شما آنها را اداره می‌کردید آنها را در این کشور نگه می‌داشتید. ای کاش بعضی از مدیران خود را نگه می‌داشتید تا دچار افراط نشوند و بعد گذرشان به زندان نیفتد.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته اگر خدایی ناکرده آن افراطیون شما (میلی‌منفرد) را اداره می‌کردند که دیگر واویلا بود، اما بعد از انتخابات 88 طبیعتا انتظار این بود شما که مدتی قائم‌مقام و سرپرست وزارت علوم بوده‌اید، مدیریت بهتری انجام می‌دادید، اما در تحصن‌ها شرکت کردید که فیلم آن موجود است و خود بنده فیلم آن را دیروز دیدم. حتی بعضی از اساتید به دنبال این بودند تا امتحانات پایان ترم در سال 88 برگزار نشود. آنها در خیابان خیام تحصن کردند و جنابعالی به میان آنها رفتید و در میان دانشجویان حضور پیدا کردید. برخی اخبار حکایت از آن دارد که شما از تعطیلی امتحانات حمایت می‌کردید.

دهقان در پایان سخنان خود گفت: من به شخصیت آقای میلی‌منفرد احترام می‌گذارم اما از سوابق مدیریتی وی التهاب‌آفرینی سراغ داریم و در آن دوران التهاب، آشوب و درگیری‌های دانشجویی وجود داشت.

موافق وزیر پیشنهادی علوم: علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی صبح امروز (پنج‌شنبه) طی سخنانی در موافقت با میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: بنده به عنوان موافق وزارت دکتر میلی منفرد می‌خواهم از نگاه مخالفان وزارت ایشان با نمایندگان صحبت کنم؛ مخالفان ابتدا ایشان را یک اصلاح‌طلب تندرو فرض کردند و بعد آثاری را بر این مطلب مترتب کردند، البته ما این حساسیت مخالفان را ارج می‌نهیم چرا که برای انتخاب وزیر علوم باید حساسیت‌های لازم اعمال شود.

وی ادامه داد: اصول‌گرایان در ارتباط با دانشگاه‌ها معمولا دو نگرانی از ناحیه مدیریت اصلاح‌طلبان دارند؛ اول تبلیغ سکولاریسم و در نتیجه ایجاد تنش در دانشگاه‌ها و دوم تسامح و تساهل فرهنگی در دانشگاه‌ها و هر دو نگرانی هم به جا و درست است. چرا که سابقه دوران اصلاحات این مطلب را نشان می‌دهد. چرا که برخی از اصلاح‌طلبان تندرو در آن دوره این کارها را انجام می‌دادند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: همانطور هم اصلاح‌طلبان دو نگرانی از اصولگرایان در این زمینه دارند، یکی محدود شدن آزادی بیان و بی اعتنایی به حقوق شهروندی به نام دین و اسلام و دوم سختگیری‌های فرهنگی و محدود شدن آزادی‌های اجتماعی است. بنابراین این نگرانی‌ها طرفینی است، اما مسئله تبلیغ سکولاریسم در دانشگاه‌ها که مخالفان نگران این موضوع هستند، به این معنی که مثلا حکومت دینی با دموکراسی سازکار نیست و این تناقص است و یا مناقشه در حذف ولایت فقیه و ناسازگاری اصل ولایت فقیه با دموکراسی و از این قبیل موضوعات که این مسائل در آن دوره گاهی از سوی تندروها وجود داشت.

مطهری افزود: همچنین در مورد مسئله تسامح و تساهل فرهنگی هم به معنای بی‌توجهی به فضای اخلاقی دانشگاه‌ها و مثلا برگزاری اردوهای مختلط دانشجویی که گاهی توجه لازم به این مسائل نمی‌شد البته با شناختی که بنده از آقای منفرد دارم هیچ یک از این دو نگرانی موجه نیست.

وی یادآور شد: بنده با حجت الاسلام محسن قمی نماینده وقت ولی فقیه در دانشگاه‌ها در دوره‌ای که آقای منفرد معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت علوم بودند، صحبت داشتم و نظر ایشان را در مورد آقای منفرد پرسیدم که ایشان گفتند که آقای منفرد شخصیتی مودب، منضبط ، پرکار و متدین است با خانواده متدین و در آن مدت هیچ مشکلی با ایشان نداشتیم.

این نماینده مجلس در ادامه گفت: همچنین یکی از روسای فعلی دانشگاه‌ها که از هواداران دولت دهم است و از نظر گرایش سیاسی به جبهه پایداری نزدیک است، یک پیامک برای من فرستاد که در آن پیامک آمده " بنده در سه نوبت دوره‌های آمادگی و تقویتی کارشناسی ارشد در تیم اجرایی دکتر منفرد بودم، نام‌برده متدین ، بسیار علاقمند به انقلاب اسلامی و مددکار ارتقای ایثارگران و دانشجویان رزمنده بود و تلاش فراوانی برای حضور قانونمند رزمندگان به عمل آورد ، خانواده‌ای متدین دارد، آقای منفرد در بورس نمودن تعداد زیادی از ایثارگران در دوره مسئولیت خود نقش بسیاری داشت، فارغ از اشرافی‌گری ، بسیار آرام و خونسرد است و در عین قاطعیت مدیریت می‌کند، اهل تحرک و سفر برای پیگیری امور است، تمام بچه‌های همراه تیم اجرایی وی در آن زمان از رزمندگان متدین بودند که بسیاری از آنها در دولت نهم و دهم مسئولیت داشتند و در آن دوران تلاش بسیاری برای رزمنده و ایثارگر انجام دادند."

مطهری در ادامه سخنان خود تصریح کرد: بنابراین تصویری که عده‌ای از آقای منفرد ترسیم کرده‌اند، تصویری درستی نیست چرا که آنها می‌گویند اگر آقای منفرد وزیر شود تنش‌های سیاسی و ابتذال فرهنگی در دانشگاه‌ها حاکم می‌شود، اما از نظر من آقای منفرد یک حزب اللهی معتدل و روشن بین است.

وی در پاسخ به ایرادات گرفته شده از سوی مخالفین وزیرپیشنهادی علوم گفت: مخالفین آقای منفرد با عنوان مخالفت می‌گویند که ایشان در دوره مدیریت خود افراد مسئله‌دار و اصلاح ‌طلبان تندرو را بورسیه کرده اند در حالی که ما تحقیق کردیم و مشخص شد که در آن دوران بسیاری از افراد متدین و حزب الهی و اصولگرا بورسیه شده اند که یکی از انها آقای توکلی است و یکی دیگر از آنها رئیس بسیج اساتید فعلی است و در نتیجه این حرف درست نیست.

مطهری ادامه داد: مسئله دیگر تندرو بودن و نقش وی در حوادث 18 تیر 78 است. برخی می‌گویند دکتر منفرد در آن زمان میان دانشجویان معترض رفت و آمد داشته است که بدیهی است که این کار به اقتضای سمت ایشان بوده است و اگر امروز هم چنین اتفاقی در یکی از خوابگاه‌های دانشجویی رخ دهدو اعتراض و شورش برپا شود، آیا معاونت دانشجویی وزارت علوم نباید با دانشجویان صحبت کند و تلاش کند تا این موضوع را کنترل و مدیریت کند؟ بنابراین آقای منفرد در آن دوران به وظیفه خود عمل کرده است.

نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: گزارش شورای عالی امنیت ملی و دستگاه‌های امنیتی حاکی از نقش موثر ایشان در حل و فصل آن وقایع دارد و شبیه کاری است که آقای نجفی انجام داده و باید از آنها تشکر کنیم، اما متاسفانه این موارد را یک نقطه منفی می‌دانیم. البته طبیعاً  اتفاقاتی در هر دوره می افتد و ممکن است که برخی مسئولان رده پایین نظام هم خطاهایی انجام دهند و ما باید کاری کنیم تا آسیب‌دیدگان جذب مخالفین انقلاب و منافقین نشوند. این طور نیست که بگوییم در نظام اسلامی هیچ خطایی انجام نمی‌شود همانطور که در دوره پیغمبر اسلام هم ازاین خطاها رخ داد.

مطهری در ادامه تاکید کرد: مهم نوع برخوردی است که با این مسائل داریم. میلی منفرد هیچ نقشی در حوادث سال 88 نداشته و واقعا محل نزاع این است که اگر کسی پس از اعلام نظر شورای نگهبان و پس از خطبه‌های نماز جمع رهبر معظم انقلاب، همچنان بر اعتراضات خیابانی پافشاری کرده باشد، قطعا ما او را فتنه‌گر می‌دانیم، اما بیش از این را ما قبول نداریم و می‌گوییم اینکه اگر کسی اعتراضی به نتیجه انتخابات داشته و یا از جلوی در ستاد آقای موسوی رد شده است، بگوییم فتنه گر است، این را قبول نداریم و براین اساس نه تنها آقای منفرد بلکه هیچ کدام از وزرای پیشنهادی هیچ نقش منفی نداشته است.

وی با اشاره به بحث بازداشت وزیر پیشنهادی علوم در سال 88 خاطرنشان کرد: این مسئله ای است که خود آقای منفرد در جلساتی که با نمایندگان داشته توضیح داده و من هم در جریان این موضوع هستم و آقای نجف قلی حبیبی هم که رئیس انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه هستند، همان زمان این موضوع را برای ما توضیح دادند و گفتند که ما طبق معمول جلسات ماهانه و یا هفتگی داشتیم و پس از برگزاری جلسه یک دفعه آمدند و همه ما 60-70 نفری که در آن جلسه دوره‌ای خود بودیم بردند و بعداً هم از ما عذرخواهی کردند و به ما شام دادند و ما برگشتیم، لذا این موضوع به گونه‌ای نبوده که شخص آقای منفردبازداشت شده باشد و یا اتهامی داشته باشد، بلکه طرف مقابل مقصر بود.

نماینده مردم تهران با تاکید بر اینکه میلی منفرد هیچ نقشی در حوادث سال 88 نداشته است، گفت: ایجاد اولین معاونت جنگ در دانشگاه‌ها، برگزاری 4 دوره تقویتی و امتحان سراسری،‌ پرکاری ،‌فراجناحی بودن از جمله فعالیت‌های مثبت آقای میلی منفرد در معاونت وزارت علوم بوده است.

وی با اشاره به انتخاب میلی منفرد از سوی رئیس جمهور به عنوان وزیر پیشنهادی علوم گفت: از 8 نفر از کسانی که خودشان در معرض وزارتخانه بودند، نظرخواهی شد که چه کسی برای وزارت علوم بهتر است که همه این افراد آقای میلی منفرد را برای وزارت علوم پیشنهاد کرده‌اند. همچنین براساس بررسی مرکز پژوهش‌های مجلس از 88 بند تکالیف وزارت علوم در برنامه پنجم ، بیش از 90 درصد در برنامه‌های ارایه شده دکتر منفرد پیش بینی شده است و یکی از برنامه هایی است که انطباق کامل با اسناد بالا دستی دارد.

مطهری در پایان سخنان خود تاکید کرد: ما در آستانه بازگشایی دانشگاه‌ها هستیم و باید هر چه سریع‌تر تکلیف وزارت علوم مشخص شود. همچنین دانشگاه‌های ما امروزه نیازمند مدیریتی فردی مانند آقای منفرد است و با توجه به آسیب‌های که در چند سال اخیر در دانشگاه ما پدید آمد، نیاز به یک مدیریت خلاق و جدی داریم تا این مشکلات را پیگیر  و رفع کند.

مخالف وزیر پیشنهادی علوم: در ادامه جلسه علنی امروز مجلس در برررسی سوابق و برنامه‌های وزرای پیشنهادی دولت فرهاد بشیری نماینده پاکدشت به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی علوم و تحقیقات سخنرانی کرد.

وی با بیان اینکه حدود 14 مورد از موارد اساسی که برای وزارت علوم مدنظر است، در برنامه وزارت علوم وجود ندارد، گفت: تدوین و توسعه ارتقای علوم انسانی، سیاست‌های مالی در حمایت از پژوهش‌های توازن محور که در سال‌های گذشته باعث پیشرفت علمی ایران و رسیدن ایران به رتبه 16 علمی جهان شده است، در برنامه‌های میلی‌منفرد وجود ندارد.

این نماینده مجلس تصریح کرد: ما امروز برای وزارت علوم شخصی را می‌خواهیم که علاوه بر کارآمدی بتواند ماشین تولید علمی کشور را در جهت مناسبی سوق دهد و برای رسیدن به آن نیازمند سیاست‌هایی از قبیل تامین و پرداخت هزینه ثبت اختراعات در حمایت از مخترعان، برقراری بیمه اجتماعی و بیمه سلامت نخبگان با توجه به نیازهای آنها برای آرامش در حین تحقیق هستیم که متاسفانه این موارد نیز در برنامه‌های وزیر پیشنهادی وجود ندارد.

بشیری با بیان اینکه طبق سندچشم‌انداز باید دانشگاه‌هایی در مناطق آزاد تجاری تاسیس شود، گفت: اما این مسئله در برنامه وی وجود ندارد و این در حالی است که نیازمند توسعه اقتصادی هستیم، اما زمینه‌های رسیدن به آن در برنامه‌های وزارت علوم وجود ندارد.
وی عدم توجه به کرسی‌های آزاداندیشی را یکی دیگر از نقاط ضعف برنامه میلی‌منفرد دانست و گفت:‌ قشر جوان را باید به سمت حقیقت سوق داد و کرسی‌های آزاداندیشی بستر این مسئله را در دانشگاه‌ها فراهم می‌کند، اما در برنامه وزیر علوم پیشنهادی این مورد وجود ندارد.

نماینده مردم پاکدشت با اشاره به بخشی از برنامه میلی‌منفرد گفت:‌ در صفحه 14 بند 28 برنامه میلی‌منفرد مطالبی در خصوص احزاب، انجمن‌ها و تشکل‌ها عنوان شده است که طی آن این تشکل‌ها آزاد هستند، ملت خون‌داده و اسیرداده از صبح به من زنگ زدند و تقاضا داشتند که اجازه ندهید دانشگاهها اتاق جنگ شوند. زیرا دانشگاه محل تحصیل است و اتاق جنگ نیست و ما یادمان نرفته است روزهایی که دانشگاه تهران اتاق جنگ شد و چادرهایی توسط معترضان مقابل آن نصب شده بود و ضدانقلاب از جوانان ما سوءاستفاده می‌کرد و فیلمش را برای دنیا مخابره می‌کرد.

بشیری با بیان اینکه در انتخابات سال 88 میلی‌منفرد برنامه‌ها و مسائلی را دارد که در خصوص آنها توضیح دهد، گفت: آقای روحانی نسبت به فتنه آگاهی تمام دارند و در آن زمان به شدت در این زمینه موضع گرفتند و مردم آن را اقدامی نجیبانه می‌دانند، اما آقای میلی‌منفرد در سال 88 خودش نقش محوری در تحصن دانشگاه امیرکبیر داشت و در هدایت دانشجویان در زمینه ایجاد التهاب در دانشگاه فعال بود که البته فیلم آن نیز موجود است.

در همین حال بخشی از فیلم حضور میلی‌منفرد در تحصن و ترغیب دانشجویان به این مسئله از تریبون مجلس پخش شد.

وی با بیان اینکه همین مسائل باعث بازداشت میلی‌منفرد شد، اظهار داشت: آقای مطهری مطالبی را در خصوص بازداشت وی مطرح کرد که باید گفت وی در زمان فتنه هرگز کوچکترین موضع‌گیری نکردند و بازداشت وی با وساطت آقای حجت‌الاسلام محمدیان رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برطرف شد.

نماینده مردم پاکدشت با بیان اینکه میلی‌منفرد شخصیت رقیقی دارد، گفت: یکی از ویژگی‌های مهم مدیر این است که بتواند بحران و مسائل را با مهارت مدیریت کند، اما از سوابق آقای میلی‌منفرد بر می‌آید که وی گرایش مدیریتی‌شان بیشتر سیاسی است و صبغه سیاسی وی از صبغه علمی او پیش می‌گیرد در حالی که رهبر انقلاب در توصیه خودشان در زمینه معرفی وزیر علوم اعلام کردند مدیر صالحی باید در این زمینه انتخاب شود که بتواند ماشین علمی کشور را به سمت جلو حرکت دهد.

بشیری در پایان خطاب به مطهری گفت:گرد یتیمی هنوز از چهره شما پاک نشده است و توطئه دشمنان امثال مطهری را از ما گرفته است و باید فکری به حال آنها کنیم.

فرهاد بشیری نماینده مردم پاکدشت در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی صلاحیت میلی‌منفرد، وزیر پیشنهادی علوم، صوت و فیلم مربوط نقش میلی‌منفرد در فتنه 88 و تحریک دیگر اساتید را در صحن علنی پخش کرد.

وی طی سخنانی در این جلسه گفت: میلی منفرد در فتنه 88 نقش محوری در تحصن برخی اساتید و هدایت دانشجویان در ایجاد التهابات داشته است. فیلم اینها موجود است.

موافق وزیر پیشنهادی علوم: مسعود پزشکیان نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در موافقت با برنامه‌های جعفر میلی‌منفرد، اظهار داشت: با توجه به اینکه در انتخابات ریاست‌جمهوری حماسه سیاسی خلق شد، ما نیز باید کمک کنیم تا حماسه دیگری خلق شود.

وی ادامه داد: زنده کردن خاطرات گذشته جز آب به آسیاب دشمن ریختن فایده دیگری ندارد. حضرت علی (ع) در وصیت‌نامه خود به حسنین (ع) و همه کسانی که مسئولیت به دستشان می‌رسد، می‌فرماید که "تقوا پیشه کنید و نظم داشته باشید."

نماینده مردم تبریز در مجلس اضافه کرد: بیایید اختلافات گذشته را کنار بگذاریم و آن را جمع کنیم، دیگر بس است. گروه، جناح و دسته من، بتی است که آن را خودمان ساخته‌ایم و باید این بت را بشکنیم.

پزشکیان تصریح کرد: بنده معتقدم که همه ما اشتباه کرده‌ایم، نباید بگوییم که فقط یک طرف اشتباه کرده است. همه ما باید اشتباهاتمان را بپذیریم. باید مقابل هجمه دشمنان بایستیم، این کار ما در مجلس "نبش قبر" است.

تعدادی از نمایندگان هنگام سخنان پزشکیان اعتراض کرده و پزشکیان در پاسخ به آنها گفت: ما که ادعای ولایت‌مداری می‌کنیم، رهبری به ما می‌گوید در مقابل کسی که اینجا حرف می‌زند، باید سکوت کنیم.

وی در ادامه اظهار داشت: این حرف‌هایی که در مورد میلی‌منفرد مطرح می‌شود، جز ایجاد اختلاف و آب به آسیاب دشمن ریختن نتیجه دیگری ندارد. میلی‌منفرد می‌گوید من کاری نکردم اما تعدادی به زور به او می‌گویند که تو این کار را کرده‌ای.

وزیر بهداشت دولت اصلاحات در ادامه افزود: بنده معتقدم کسی که مدیریت بلد است و ساختارها را می‌داند، امکان ندارد که با حرف کاری کند که حدود 100 معاون وزیر جو دانشگاه را به هم بریزد.

پزشکیان تاکید کرد: نباید بگوییم که چون شما فتنه‌گر هستید، شما را قبول نمی‌کنیم. اگر قرار باشد که هر اتفاقی در جامعه می‌افتد، به مسئول ارشد مرتبط شود، درست نیست. به گزارش ، وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب که بر اتحاد و انسجام بین مردم و مسئولان تاکید می‌کنند، اشاره کرد و افزود: ما وظیفه داریم که جلوی هر سخنی که باعث اختلاف می‌شود را بگیریم.

پزشکیان خاطر نشان کرد: اگر می‌خواهیم کشور را درست اداره کنیم، باید بدانیم که کشور را همگان درست می‌کنند، نه گروه‌ها، دسته‌ها و جناح‌ها.

وزیر پیشنهادی علوم: جعفر میلی‌منفرد وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز در دفاع از برنامه‌ها و عملکرد خود در صحن علنی مجلس با بیان اینکه برنامه من برای وزارت پیش از این تقدیم مجلس شده است و خوشحالم که این برنامه حلقه دیگری از تلاش‌های ارزنده همه مسئولانی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون کشور را به سوی افقی روشن از علم و فناوری پیش بردند، گفت: هدف اصلی برنامه حرکتی پرشتاب‌تر و همه‌جانبه در تقویت روند تولید علم و رشد و توسعه علمی در محیطی با نشاط با ثبات، آرام، بدون تنش و به دور از حاشیه‌ها و معیارهای غیر علمی است.

به گفته وی، برنامه تدوینی ارائه شده برای وزارت علوم بر مبنای علم در خدمت توسعه و پیشرفت، علم در خدمت اقتدار و سرآمد ملی و علم در خدمت گفتمان اعتدال تهیه شده است.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد:کوشش خواهم کرد وزارت در این راه با برطرف ساختن گام‌به‌گام چالش‌ها و مشکلات کنونی و نیز راه دستیابی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و مراکز فناوری را به پیشرفت بیش از پیش علم و فناوری و رشد معنوی و اخلاقی هموار خواهد کرد و سهم خود را برای موفقیت دولت یازدهم در انجام این مسئولیت دینی و علمی به خوبی ایفا خواهد کرد.

 میلی‌منفرد با تاکید بر اینکه برنامه من افزون بر کاربست رهنمودهای مقام معظم رهبری برپایه هشت سند بالادستی کشور یعنی قانون اساسی، سند چشم انداز 1404، سیاست‌های کلی نظام برای رشد و توسعه علمی و تحقیقاتی کشور، سند رشد و توسعه فناوری در کشور، قانون برنامه پنج‌ساله پنجم، قانون وزارت، سند نقشه جامع علمی کشور و سند دانشگاه اسلامی تنظیم شده است.

به گفته وی، سند دانشگاه اسلامی مصوب شده است و در دانشگاه‌ها با قدرت پیش خواهد رفت. عصر حاضر، عصر اطلاعات است. یعنی تولید دانش محور می‌شود و صنعت و کشاورزی با کمک فناوری اطلاعات بازسازی و تجارت و بازرگانی جهانی می‌شود.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنانش در دفاع از برنامه خود با تاکید بر اینکه پژوهش و تحقیقات مبنای مدیریت و تصمیم‌گیری وی قرار می‌گیرد و علم همگانی می‌شود، گفت: ما در شرایطی هستیم که تعداد کل دانشجویان اعم از دولتی و غیر دولتی بالغ بر 4/4 میلیون نفر است و دانشجویان دوران تحصیلات تکمیلی اعم از کارشناسی ارشد و دکتری بالغ بر 400 هزار نفر و دانشجویان دوره دکتری تخصصی بالغ بر 45000 نفر است .

میلی‌منفرد افزود: در فاصله سالهای 67 تا 72 که در وزارتخانه حضور داشتم، 20 دانشگاه بویژه در شهرستانها ایجاد شد و بسیاری از زیرساختهای اصلی در آن زمان شکل گرفت. من این مسیر را ادامه خواهم داد. پارک‌های فناوری و مراکز رشدو توسعه علمی را توسعه خواهم داد ، در حال حاضر 115 مرکز رشد و واحد‌های فناوری در این پارک‌ها مستقر است و بالغ بر 2000 واحد دانش‌بنیان در این مجموعه فعالیت می‌کنند.

"افزایش شرکتهای دانش‌بنیان به عنوان راه حل باید مورد توجه قرار گیرد و تعداد این شرکت‌ها به حدود 2000 واحد افزایش یابد. رشد مقالات علمی که زیرساخت آن به فرموده مقام معظم رهبری از 12 سال قبل آغاز شده است، منجر به این شده است که در هفت ماهه اول سال 2012 از این حیث در رتبه شانزدهم جهان قرار گرفتیم و باید این مسیر را نهادینه کرد".

وی با بیان اینکه در حال حاضر 310 موسسه آموزشی و بالغ بر 340 دانشگاه و 28 مرکز آموزشی زیر نظر دستگاههای علمی فعالیت می‌کنند، اظهارداشت: همگرایی و هم‌افزایی مابین مراکز دولتی و غیردولتی و هدایت آنها برای تولید دانش کاربردی و شکل‌دهی نسل جدید دانشگاه‌هاست که از جمله برنامه‌های اینجانب است.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، بهره‌گیری از نتایج تحقیق و فناوری به مراکز تولیدی و ارتباط دانشگاه با صنعت را از برنامه‌های خود عنوان و تصریح کرد: ضرورت دیگر در برنامه‌های من علم در خدمت قدرت ملی است و در زمانه ما علم به سرعت به فناوری و فناوری به سرعت به قدرت تبدیل می‌شود.

میلی‌منفرد افزود: توسعه علم و فناوری سرچشمه قدرت ملی در ابعاد اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، نظامی و فرهنگی، فرامرزی، فضایی و سرزمینی برای جمهوری اسلامی ایران است.

وی نسبت بین علم و گفتمان اعتدال را ضرورت دیگر خود دانست و اضافه کرد: اعتدال امروز ترجمان رأی مردم در 24 خرداد است. گسترش اعتدال و عقلانیت و اخلاق علمی و ثبات مدیریت و بالا بردن مشارکت دانشگاهیان با محیط‌های علمی از جمله اهداف اصلی در برنامه‌های من است.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری بر همین اساس اضافه کرد: من دنبال نگاه اعتدال و توازن هستم، اعتدال یعنی توازن بین حرف و عمل، اعتماد و کنترل، همکاری و رقابت، وفاق و اختلاف، ثبات و تغییر، استقلال و وابستگی و توازن بین ظرفیت‌های محیطی و تلاطم محیطی است و من بر اساس این شرایط و اهداف و در شرایط کنونی قبول مسئولیت کردم، چون اطمینان دارم می‌شود و می‌باید کاری کرد.

وی به دیدار حضوری خود با روحانی و درک دغدغه‌های وی از دانشگاه اشاره و خاطرنشان کرد: بنده دغدغه‌های وی را همانند دغدغه‌های خود دیدم که در رأس آن توسعه علمی و علم در خدمت اقتدار ملی است که از طریق دانشگاهی آرام و با نشاط می توان دنبال کرد، دانشگاه با نشاط، انسان با نشاط و جامعه با نشاط می سازد و مسیر جهاد علمی را هموار می‌کند.

وزیر پیشنهادی علوم تحقیقات و فناوری دلیل آمدن خود به این وزارتخانه را امید و انتظار جامعه دانشگاهیان دانست و خاطرنشان کرد: دانشگاه محل رشد سیاسی دانشجوست، اما محل جدال احزاب نیست.

میلی‌منفرد در پاسخ به انتقاد یکی از نمایندگان مخالف خود  مبنی بر اینکه اگر وزیر شوم از چه فضای فرهنگی - سیاسی و علمی در دانشگاه حمایت خواهم کرد؟  گفت: باید بگویم دانشگاه از نظر من محل پرورش علم ، پرورش منطق و قانونمندی و قانون‌مداری است. دانشگاه از نظر من محل حضور سلایق مختلف سیاسی در فضایی آرام و قانونمند است و دانشگاه از نظر من به هیچ عنوان در خدمت اغراض سیاسی گروه خاصی نخواهد بود.

  وی با اشاره به این مطلب که "دانشگاه را نه به زور می توان سیاسی کرد و نه به زور می توان غیرسیاسی کرد" اظهار داشت: دانشگاه ، دانشگاه است و باید بگذاریم دانشگاه با منطق و متد علمی خود کار کند. دانشگاه از نظر من محل افکار کلیشه‌ای و مثل هم بودن نیست، بلکه محل افکار و سلایق مختلف است که با هماهنگی و قانون‌مداری در کنار هم مسیر پیشرفت علمی را محقق می سازد.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر این که دانشگاه محل ظهور و بروز ارزش های اسلامی است، افزود: دانشگاه از نظر من محل پایبندی به ارزش‌های اسلامی و انقلاب است و دانشگاهی از نظر من مطلوب است که در چارچوب منویات امام و رهبری اداره شود.

میلی منفرد ادامه داد: دانشگاهی که در آن استاد و دانشجو مأیوس باشند دور از شأن نظام است، در دانشگاهی که در آن استاد و دانشجو به هر بهانه‌ای تحقیر شوند در واقع علم تحقیر شده است و این موضوع سبب ناتوانی و ناکارآمدی اثربخشی اجتماعی دانشگاه می شود. از نظر من دانشگاه محل اجتماعی شدن و رشد سیاسی دانشجویان خواهد بود.

وی با اشاره به سوابق خود در دوران جنگ تحمیلی به عنوان معاون جنگ دانشگاه‌ها تصریح کرد: من فرزند انقلاب هستم و بزرگترین افتخارم این است که از سال 63 معاون جنگ دانشگاه‌ها بوده‌ام و حضور مستمری در جبهه داشته‌ام. افتخار می‌کنم بالاترین خدمات را به ایثارگران و خانواده شهدا انجام داده‌ام و همیشه بدون شعار در تحقق منویات امام و رهبری کوشیده‌ام و همیشه دغدغه نظام و رسیدن به اهداف آن را داشته‌ام.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری افزود: عضو هیچ حزب و گروهی نبوده‌ام، اما اعتقاد دارم ظرفیت انقلاب آنقدر کوچک و تنگ نیست که برخی از منتقدان من به آن اشاره کرده‌اند.

میلی‌منفرد با بیان اینکه عضویت در نهادهای مدنی را عیب انقلاب، اسلام و نظام نمی‌دانم و از این که برخی سلایق سیاسی ظرفیت‌های انقلاب را با دید محدودی می‌نگرند، نگرانم، گفت: ظرفیت آن انقلابی که من و امثال من در آن بوده‌ایم و آن نظامی که از دل این انقلاب برآمد، کوچک و تنگ نبود که برخی از دوستان این دید را دارند.

وی افزود: من با افتخار می‌گویم فرزند انقلاب و خدمتگزار نظام هستم. من 28 سال در دانشگاه که 16 سال آن عضویت در بالاترین و پیچیده‌ترین وزارت بوده است، جایی برای تردید در خدمت بی‌منت به کشور باقی نمی‌گذارد. یک اخطار، یک برگ تذکر از نهادهای ناظر و مقامات قضایی، امنیتی و سیاسی برای هر گونه تخلف بر خلاف مصالح نظام نداشته‌ام.

"هر جا بودم با همه گرایش‌ها کار کردم و متعلق به هیچ جناح و هیچ گرایشی نبودم. هم با مدیران چپ کار کردم و هم با مدیران راست و مدیران جدیدی را بر حسب نیاز به نظام معرفی کردم و هر جا بوده‌ام معیار اصلی‌ام تخصص وجامعه‌نگری علمی بوده است؛ اولویت تعهد و تخصص علمی بوده است. حتی برای سیاسی‌ترین مسئولیت‌ها به دنبال مدیران برجسته علمی بودم و شاهد این مدعا مسئولیت شهید سرافراز و دانشمند اتمی دکتر مجید شهریاری است که در دوره مدیریت من در وزارت علوم مسئول کمیته انضباطی دانشجویان بود، روحش شاد که از دوستان صمیمی من بود".

  وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری با اظهار تاسف از برخی نطق‌های نمایندگان گفت: با صراحت می‌گویم متاسفانه بیشتر از آنکه من سیاسی عمل کنم، مخالفانم که بیشتر از هرچیز مخالف نتیجه انتخابات هستند، سیاسی عمل می‌کنند، زیرا آنان حتی پیش از آنکه نام من برای وزارت علوم مطرح شود، در رسانه‌ها فضایی بوجود آوردند که گویی نباید فردی متناسب با رای مردم و همسو با دانشگاهیان سکاندار مسئولیت وزارت علوم و دانشگاهیان شود.

میلی‌منفرد اضافه کرد: با خدای خویش عهد بسته ام که براساس مشی اعتدال برای پاسخگویی به نیاز کشور و دانشگاهیان، همراهی صادق، مصمم، پیگیر، آرام و انتقاد‌پذیر برای رئیس دولت تدبیر و امید باشد و برای این کار امیدوارم با رای قاطع شما که همان رای مردم در 24 خرداد است، بتوانم به این عهد وفا کنم.

وی همچنین درباره فیلمی که مخالفانش از آن به عنوان حضور وی در حوادث سال 88 نام بردند، گفت: سه روز بعد از انتخابات و بعد از فاجعه 18 تیر متاسفانه به کوی دانشگاه حمله شد و از آنجا که نگران بودم که فاجعه 18 تیر تکرار شود، در جلسه‌ای که در مسجد دانشگاه تهران بود حضور یافتم.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در آن جلسه که کلا دو ساعت طول کشید و رئیس دانشگاه تهران نیز در آن حضور داشت، همانطور که در فیلم مشخص است، سخنرانی نکردم، حرفی نزدم و حتی موضع گیری هم نکردم و فقط قصدم این بود که التهاب را کم کنم و آیا اسم این را می‌توان تحصن گذاشت؟ من در جلسه‌ای شرکت کردم که رئیس دانشگاه تهران نیز در آن حضور داشت. میلی‌منفرد گفت: آیا این جرم است که فردی با سابقه خدمت در دانشگاه احساس نگرانی کند و برود در مسجد بنشیند. آیا جرم است؟ آیا من حرفی زدم و یا تحریکی کردم؟ در طول عمرم حتی یک کلاس و یا یک جلسه امتحان را تعطیل نکردم.
وی در ادامه دفاع از برنامه های خود در جلسه علنی مجلس افزود: در سال 64 و 65 معاون جنگ دانشگاه بودم روزی که چهار پنج تا موشک اصابت می کرد، تمام فعالیت‌های دانشگاه را به زیرزمین بردم برای این که یک کلاس نیز تعطیل نشود، اکنون من بیایم کلاس تعطیل کنم و یا امتحان عقب بیندازم.

"در همین ماجرا نیز دانشگاه اعلام کرد دانشجویان دچار التهابند؛ شما مجازید که امتحان را در تیر و یا در شهریور برگزار کنید اما همه امتحانات در تیر برگزار شد. به تأیید سوابقی که در دانشگاه و در پورتال دانشگاه موجود است منظم ترین فرد در برگزاری کلاس و منظم ترین فرد در برگزاری جلسات امتحان هستم.

وی با بیان اینکه بروید در تاریخ 28 سال خدمت من نگاه کنید حتی یک کلاس و یا جلسه امتحان را تعطیل نکرده ام، گفت:  در 18 تیر 78 نیز در آن وقایع تلخ جلسات بسیاری در شورای امنیت برگزار شد که از عملکرد وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری در کنترل و خاموش کردن آن غائله تشکر کردند که این موضوع نقطه قوت است.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در تمام این مدارک یک جا نمی توان موردی را پیدا کرد که کسی گفته باشد دکتر منفرد معاون دانشجویی وقت حرفی را زده که بهتر بود نمی زد و یا جایی رفته است که اگر نمی‌رفت بهتر بود و یا با کسی نشست و برخاست کرده است که اگر نمی‌کرد بهتر بود.

میلی‌منفرد با بیان اینکه من در هیچ ستادی در انتخابات سال 88 شرکت نکردم و درگیر مسائل نبودم، تصریح کرد: در آن زمانی که معاون دانشجویی بودم در کمیسیون موارد خاص که کارش رسیدگی به معضلات دانشجویی بود ، هزاران هزار پرونده برای رفع معضلات دانشجویان در آنجا بررسی شده است که همه آن قانونمند و قانونی بوده است.

وی ادامه داد: من در این 20 سالی که خدمت کرده ام، حتی یک بار نیز بازرسی پرونده ای را اعلام نکرده که این پرونده غیر قانونی بوده است و  این بورسی را که شما فرستاده‌اید و یا این تصمیم شما خلاف قانون است. اگر یکی از نمایندگان مجلس در آمریکا باشد، باید به رئیس مجلس بگوییم که شما کاری کرده اید که این نماینده به آمریکا رفته است؛ من حتی یک بار نیز با آقای افشاری رو در رو صحبت نکرده ام. من از سال 59 تا 63 در پاریس بودم ، فعال ترین فرد در ارتباط با فعالیت های دانشجویی و ایستادن پای انقلاب تا پای جان و ولایت فقیه در رأس آن من بودم.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: آن کسی که دانشجویان را برای دفاع از انقلاب و دفاع از اسلام و دفاع از ولایت فقیه و دفاع از رزمندگان تشویق و هدایت می کرد در رأس آن من بودم و در سرلوحه تمام کارهای دانشجویان اروپا دکتر منفرد بود.

میلی‌منفرد گفت: در شرایطی دویست سیصد تن از نیروهای مخالف را جلوی ما سازماندهی کرده بودند و امروز هم با همان اعتقاد آمده ام.

  وی با تاکید بر اینکه بالاترین و پرمحتواترین بیان در ارتباط با توسعه علم و فناوری در بیانات رهبر فرزانه انقلاب است و من آمده ام که این بیانات را با قدرت و قوت و حمایت دولت یازدهم در جامعه علمی دانشجویان به پیش ببرم، اظهار داشت: در این شرایط حساس دانشگاهها را آرام و در خدمت دولت و نظام قرار بدهم و ذهن مقامات بالای مملکت و شخص جناب دکتر روحانی را از دانشگاه راحت کنم تا مسائل اصلی کشور از جمله مسائل معیشتی کشور را بتواند با جدیت به پیش ببرند.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری افزود: من آمده‌ام تمام ظرفیت های دانشگاهیان را با کمک خود دانشگاهیان در خدمت دولت قرار بدهم. من آمده ام تا تمام دانشجویان با گرایش‌های مختلف را در خدمت دانشگاه و در خدمت نظام قرار بدهم.

میلی‌منفرد با بیان اینکه شرایط کشور حساس و خطیر است و باید با تمام توان و انگیزه به میدان بیاییم و باید روند توسعه علمی کشور را جانی تازه بخشیم، باید تمام دانشگاهیان و نیروی جوان دانشجویی را در یک جهاد علمی دیگر بکار بگیریم، گفت: باید از گذشته بیاموزیم و به آینده فکر کنیم و باید در مسیر پرفراز و نشیبی که داریم اختلاف را به وفاق ،‌ رقابت را به همکاری و بی اعتمادی را به اعتماد و تهدید را به فرصت و ضعف را به قوت تبدیل کنیم. هفتاد استاد را سه ساعت بردند و بعدش از آنان عذرخواهی کردند و بعد با آنها نشستند شام خوردند و گفتند بروید به منازلتان.

مخالف وزیر پیشنهادی ارشاد: جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (پنج‌شنبه پارلمان) در سخنانی بعنوان مخالف علی جنتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهارداشت:آنچه می‌خواهم بگویم دغدغه‌های نظام است، یادآوری عبرت ها و تاکید بر درس‌هاست.

جواد کریمی قدوسی مخالف وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در صحن علنی نوبت صبح امروز(پنجشنبه) با اشاره به یکی از خطبه‌های امام علی(ع) در نهج‌البلاغه گفت: امیرالمومنین در یکی از خطبه‌هایشان می‌فرماید که ننگ بر شما که این چنین خود را در تیررس دشمن قرار دادید؛ شما را غارت می‌کنند ولی حمله نمی‌کنید با شما می‌جنگند ولی با آنها پیکار نمی‌کنید خدا را معصیت می‌کنند ولی شما رضایت می‌دهید؛ ای مرد نمایان نامرد که عقل شما به سان عروسان پرده‌نشین است، ای کودک صفتان بی‌خرد کاسه‌های غم و اندوه را جرعه جرعه به من نوشانیدید و با نافرمانی و ذلت‌پذیری رای و تدبیر مرا تباه کردید.

وی افزود: آیا می‌شود این درد ودل‌های امیرالمومنین را از نهج‌البلاغه پاک کرد؟ پس در این صورت می‌شود فتنه را پاک کرد، غم‌ها و اندوه‌ها و کاسه‌های غم و اندوهی که به رهبر معظم انقلاب و این ملت نجیب در فتنه 88 نوشانیدید از تاریخ محو نمی‌شود.

این عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس همچنین به بیانات مقام معظم رهبری اشاره و اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب می ‌فرماید اگر خواص امری را که تشخیص دادند به موقع و بدون فوت وقت عمل کنند تاریخ نجات پیدا خواهد کرد و حسین‌بن‌علی‌ها به مسلخ کربلا کشیده نمی‌شوند، اگر خواص بد فهمیدند و دیر فهمیدند و با هم اختلاف کردند کربلا در تاریخ تکرار خواهد شد.

وی همچنین اظهار کرد: یکی از سران و مسوولان و افراد باسابقه‌دار صحبت از اصلاح ذات غیب می‌کند، نامه‌ای به رهبری نوشت و گفت که شما و ولایت فقیه را قبول داریم بیاییم حکم تعیین کنیم تا مسائل بررسی شود.

قدوسی ادامه داد: مقام معظم رهبری ذیل این نامه مطلبی را نوشتند و فرمودند تلفنی آن نامه را بخوانید ایشان در این نامه نوشتند که آنچه پیش آمده محصول عمل شما و دوستانتان بوده است، شما در برابر دشمن طوری عمل کردید که با آنها هم داستان شدید، راه خود را از دشمن جدا کنید، نظام در موضع انقلاب و راه امام مصر است، شما بودید که در مقابل دشمن تمکین کردید، باید اصلاح کنید.

این نماینده اصولگرای مجلس اضافه کرد: حال چرا با وجود تمامی این اتفاقات یک کلمه عذرخواهی نکردید چرا در این مدت پشت تریبون نگفتید که آن تهمت بود و تقلب نبود،‌چرا یک کلمه به صراحت آن همه فجایع را محکوم نکردید.

وی افزود: در این شرایط شما می‌گویید چیزی نگویید اینجا خانه ملت است و این‌ها همچون رییس جمهور سوگند خورده‌اند، مردم به این‌ها در سال 91 رای داده‌اند چرا نمایندگان را تهدید می‌کنید که حرف نزنند که دوباره به شما رای نمی‌دهند.

این عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس در ادامه نطق خود وارد موضوع دلایل مخالفتش با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی شد و گفت: آنچه می‌گویم دغدغه‌های نظام،یادآوری عبرت‌ها و تاکید بر دردها است.

وی با قدردانی از صدا و سیما بخصوص شبکه خبر در پخش مستقیم جلسات علنی مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی گفت: گرچه مشکلات، عیب‌ها و ضعف‌هایی وجود داشت اما این ظرفیت نظام مردم سالاری دینی را می‌رساند که اینقدر با اعتماد به نفس مذاکرات جدی مسوولان نظام را در عرصه جهان پخش می‌کند.

کریمی قدوسی با اشاره به بیانات امام خمینی(ره) در سال 67 خطاب به مسوولان وقت گفت: امام فرمود مسوولان ما باید بدانند که انقلاب ما محدود به ایران نیست، انقلاب مردم ایران نقطه شروع انقلاب بزرگ جهانی اسلام به پرچم‌داری حضرت حجت است، امام در همین سخنان هشدار بزرگی خطاب به مسوولان دادند و فرمودند این بشارت شما را بس که در این نظام خادمید اما گر سراغ مسائل مادی رفتید این‌ها شما را از مسوولیت بزرگ دور می‌کند و اگر دور کرد بدانید خطری بزرگ و خیانتی نابخشودنی به این انقلاب کردید این صحبت‌ها را می‌توان در مورد فتنه 88 ملاک قرار داد.

وی ادامه داد: انگار برخی این بشارت بزرگ امام را یادشان رفته است؛ آنها دولت برای خدمت تشکیل دادند اما احزاب مشارکت و کارگزاران درست کرده و پایگاه‌های قدرت و ثروت به وجود آوردند و در نهایت فتنه 88 را راه انداختند.

این عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس ادامه داد: امام که در سال 67 این هشدار را داده بودند موضوع آینده را می‌دیدند.

کریمی قدوسی با اشاره به امام در بحث فرهنگی گفت: امام در وصیت‌نامه‌شان می‌فرمایند بعد از پیروزی انقلاب اسلامی توطئه‌هایی آشکار می‌شود که تبلیغات دامنه‌دار برای مریض کردن ملت‌ها به خصوص ملت فداکار ایران و اسلام است.

وی افزود: وزارت ارشاد یک قرارگاه بزرگ فرهنگی است که در زمان صلح، ‌جنگ و تهدید و شبیه‌خون باید از حقوق و دین ملت دفاع کند.

این نماینده اصولگرای مجلس با تاکید بر اینکه بازگشت به دوره اصلاحات آمریکایی و کارگزاران ضد معنای اعتدال است گفت: یکی از برجسته‌ترین جاسوس‌های آمریکایی برای براندازی نظام جمهوری اسلامی می‌گوید که باید از طرفداران دموکراتی در ایران بخواهیم رژیم کنونی را سرنگون کند چون این رژیم منافع آمریکا را تهدید می‌کند، استفاده از اهرم‌های فرهنگی مهمترین وسیله‌ای است که آمریکا در مقابله با رژیم تهران در دست دارد، طرح جامع استراتژیک در مورد ایران تلاش خواهد کرد بین مردم ایران و رژیم فاصله ایجاد کند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر مقام معظم رهبری فرمودند که فکر می‌کنم یک جریان لیبرالیسم قوی وجود دارد، این جریان می‌خواهد اسلام در صحنه نباشد جریانی که می‌خواهد روحانیت منزوی شود و ولایت فقیه را قبول ندارد.

کریمی قدوسی با بیان اینکه موضوع تهاجم فرهنگی در برنامه‌های جنتی به صورت پررنگ بیان نشده است افزود: باید خیلی قوی‌تر به این مسائل پرداخته می‌شد، مقام معظم رهبری می‌فرمایند تهاجم فرهنگی به آن معناست که مجموعه سیاسی یا اقتصادی برای اجرای مقاصد اقتصادی، مقاصد خاص برای اثارت یک ملت به نیازهای فرهنگی آن ملت هجوم می‌آورد. در این هجوم باورهای تازه‌ای را به زور قصد جایگزینی با فرهنگ باورهای ملی آن ملت دارد، این‌ها دغدغه‌ها مقام معظم رهبری، ملت و نتیجه در فضای فرهنگی است.

کریمی قدوسی خطاب به جنتی گفت: آقای جنتی شما باید بدانید که قرار است به کدام وزارتخانه بروید در گذشته چه فجایعی در این وزارتخانه رخ داده است، چه فیلم‌های ساخته شد و اجازه نمایش گرفت و چه کتاب‌هایی مجوز انتشار گرفت. وزیر آن دوره که آقای خاتمی او را زینت کابینه می‌نامید امروز کجاست؟ با بی‌.بی‌.سی و دولت بریتانیا و عربستان سعودی چه می‌کند؟ پیغام به مرسی می‌دهد که مواظب باشید از الگوی انقلاب اسلامی در ایران کسی پیروی نکند.

وی ادامه داد: آقای مهاجرانی در ایران چه پرونده‌ای در دادگاه و با چه اتهاماتی دارد، آقای جنتی بدانید که شما مسوولیت وزارتخانه‌ای را به عهده می‌گیرید که از چنین سابقه‌ای آسیب دیده است حواستان را جمع کنید.

کریمی قدوسی اضافه کرد: وزیر دیگر در دوره سازندگی وزیر ارشاد بود که بعد رییس جمهور شدند ایشان در پایان دوره ریاست جمهوری‌شان یعنی در سال 84 به کالجی دعوت می‌شود و می‌گوید اسلام را به گونه‌ای ببینید که با دموکراسی سازگار باشد،اگر دینی توانست آزادی را قبول کند هم به امر دموکراسی کمک می‌کند و هم خود دین تلطیف می‌شود.

این نماینده اصولگرای مجلس گفت: یکی از وزارتخانه‌هایی که همیشه مورد طمع دشمنان بوده وزارت ارشاد با آن فجایعی که در گذشته پیش آمد بوده است که نمونه آن فجایع فرهنگی را می‌توان در روزنامه‌های آن دوران مشاهده کرد. روزنامه عصرآزادگان در آن دوران می‌نویسد که اگر مجوز راهپیمایی به هر گروه بر اساس قانون داده شود اشکال ندارد حتی بر علیه خدا راهپیمایی کنند.

موافق وزیر پیشنهادی ارشاد: عوض حیدرپور نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی صبح امروز چهارشنبه در ادامه جلسه علنی امروز پارلمان طی سخنانی در موافقت با علی جنتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت:  یکی از مسائلی که مقام معظم رهبری بارها نسبت به آن توصیه‌هایی داشته‌اند، موضوع انتخاب وزرا از سوی نمایندگان مجلس است، بنابراین ما در انتخاب وزرا دقت می‌کنیم که فرد پیشنهادی ایمان داشته و فرد صالح و انقلابی باشد، سرد و گرم روزگار را چشیده و پایبند به انقلاب اسلامی باشد.

وی ادامه داد: همه ما می‌دانیم که انقلاب اسلامی به نام دین و فرهنگ پیروز شد و مهمترین تفاوت آن با دیگر نظام‌های جهانی در این است، همچنین در این انقلاب وزارت فرهنگ و ارشاد جایگاه بالا و ویژه‌ای دارد و همه ما نمایندگان دغدغه انتخاب یک وزیر خوب برای آن را داریم.

این نماینده مجلس همچنین گفت: پس از حماسه 24خرداد همه دشمنان و دوستان به انتخاب وزیر فرهنگ چشم دوخته‌اند و خدارو شکر که آقای روحانی فردی مثل آقای جنتی را به عنوان وزیر این وزارتخانه انتخاب کرده‌اند. همچنین معتقدم که جنتی صالح و معتقد به صلاح و اصلاح نسل آینده است.

  حیدر پور با اشاره به سوابق کاری وزیر پیشنهادی فرهنگ گفت: در ابتدای انقلاب و اوایل جنگ آقای جنتی به صدا وسیمای اهواز رفت و من آن روزها در مناطق جنگی حضور داشتم و از نزدیک با وی آشنا بودم؛ آقای جنتی پس از اینکه به صدا و سیمای اهواز رفت آنجا را از نیروهای ضد ارزشی و ضد انقلاب پاکسازی کرد و به نیرو ساختن برای صداو سیما پرداخت. پس از آن به تهران منتقل شد و به عضویت شورای صدا وسیما در آمد و اگر امروز یک صدا وسیمای خوب داریم که مقام معظم رهبری هم از آن راضی هستند، مدیون قانونی است که جنتی و روحانی به عنوان اعضای این شورا آن را تدوین کرده‌اند.

وی با بیان اینکه کارآمدی از ویژگی‌های جنتی است، گفت: وقتی آقای جنتی به وزارت فرهنگ و ارشاد رفت ما همواره عملکرد وی را رصد می‌کردیم و دلیل این موضوع هم علاقه‌ای بود که به ایشان و خانواده‌اش داشتیم بنابراین مطمئنم هر کجا که آقای جنتی کار کرد، به خوبی از پس آن مسئولیت بر آمد و برای بنده جنتی یک شهید زنده است که امروز این شهید زنده می‌خواهد وزیر شود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه خوشحالم از اینکه مخالف صحبتی در مخالفت با آقای جنتی نداشت، گفت: ایشان همواره یک فرد انقلابی و ساده زیست بوده که امیدواریم این حال ساده زیستی، شهادت طلبی و انقلابی بودن خود را در وزارت فرهنگ و ارشاد هم حفظ کند.

حیدرپور ادامه داد: آقای جنتی فقه و دین را به خوبی می‌شناسد و می‌داند چطور باید مشکلات را از نظر اسلامی حل کند چون در این زمینه اطلاعات کافی دارد البته آقای جنتی برای من جز آیات بود و من ایشان را به عنوان یک آیت الله می‌شناسم بنابراین آقای جنتی که می‌خواهد مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد را بر عهده بگیرد هم فرهنگ را خوب می‌شناسد و هم اسلام را بنابراین می تواند به خوبی به وظیفه خود در این وزارتخانه عمل کند.

موافق وزیر پیشنهادی ارشاد: دستغیب نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با استفاده از زمان باقی‌مانده از نماینده شهرضا به موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ پرداخته و گفت: با مطالعه دقیق برنامه‌های جنتی پی بردم که تمام دغدغه‌های ما در حوزه فرهنگ و همچنین دغدغه‌های مقام معظم رهبری و انتظارات ایشان از این حوزه در برنامه‌های پیشنهادی علی جنتی وجود دارد.

وی ادامه داد: ایشان به درستی می‌داند که حوزه فرهنگ و ارتباطات، تعامل گسترده‌ای با حوزه‌های دیگر دارد و با روزمره‌گی و حاشیه سازی نمی‌توان حوزه فرهنگی کشور را مدیریت کرد. همچنین آقای جنتی به خوبی می‌تواند عقبه دینی را وارد مسائل فرهنگی کند و از این نکات قوت وی خواهد بود.

  این نماینده مجلس با بیان اینکه جنتی به خوبی می‌تواند عناصر فعال در حوزه فرهنگ را مدیریت کند، گفت: همانطوری که آقای جنتی به درستی در برنامه‌های خود اشاره کرده،‌ تبادل فرهنگی به بارور کردن فرهنگ کشور منجر می‌شود در حالی که هدف تهاجم فرهنگی ریشه کن کردن فرهنگ کشور است که شناخت این موضوع نیازمند دشمن شناسی است؛ جنتی این ویژگی را دارد و مطمئنم می‌تواند در مقام عمل این موضوع را انجام دهد.

دستغیب در پایان تاکید کرد: کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها برگزار کردن چند جشنواره نیست و موسسات و نهادهای غیردولتی هم می‌توانند این کار را انجام دهد و ایشان هم به این موضوع اعتقاد دارد. لذا از نمایندگان میخواهم با رای بالایی به وی اعتماد کنند.

مخالف وزیر پیشنهادی ارشاد: حجت الاسلام حمیدرسایی نماینده مردم تهران،‌ ری، شمیرانات و اسلام شهر که در جلسه علنی امروز ( پنج شنبه ) در مخالفت با علی جنتی گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن می‌گفت، با بیان اینکه مخالفت من از جنس دغدغه است، گفت: البته آقای جنتی در خانواده‌ای قرار دارد که در راس آن یک رجل دینی ، سیاسی و با بصیرت که مثل کوه در برابر دشمنان ایستاده قرار دارد. اما ما می خواهیم به فرزند و نه به آیت الله جنتی رای دهیم .

وی افزود: آقای جنتی در مصاحبه‌ای ارادت خود را به یکی از افراد اعلام کرد ما معتقدیم بسیاری از آسیب های فرهنگی ناشی از همان فرد و اطرافیان آن است، این در حالی است که علی جنتی نسبت به او ارادت فکری دارد.

نماینده مردم تهران در ادامه به اهمیت فرهنگ اشاره کرد و با بیان اینکه اهمیت فرهنگ نسبت به سیاست و امنیت ریشه‌ای است، تاکید کرد: فرهنگ زیرساخت است و هر حوزه اعم از سیاسی،‌ اجتماعی،‌ صنعتی و امنیتی نیاز به فرهنگ دارد که دولت‌های قبل این اهمیت را رعایت نکردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رسایی تاکید کرد: وزارتخانه همچون فرهنگ و ارشاد اسلامی دم دستی نیست، بلکه فکری و اجرایی است و باید در آن کار فرهنگی انجام داد. البته باید به این نکته نیز اشاره کنم که ساختن کتابخانه کار فرهنگی تلقی نمی‌شود. بنده به احمدی نژاد گفته بودم که ساختن کتابخانه کار عمرانی است و نه فرهنگی. کار فرهنگی یعنی افزایش سرانه مطالعه، بهبود وضعیت حجاب و ارتقای خودباوری. آقای جنتی من این برنامه‌ها را نمی‌بینم .

وی خاطر نشان کرد: احمدی نژاد در فرهنگ عمومی تغییراتی را به عمل آورد که این مربوط به شخصیت او بود. ما دو دوره مدیریت را در وزارت ارشاد تجربه کردیم. در یک دوره فردی وزیر ارشاد شد که امروز تحلیلگر رسانه‌های بیگانه شده است و در دوره‌ای افرادی همچون صفار و حسینی مدیریت کردند که بر تفکر و بینش قرآنی تاکیدداشتند، البته در هر دو دوره اشتباهاتی داشتیم .

نماینده مردم تهران خطاب به وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آقای جنتی نگذارید اشتباهات گذشته اتفاق بیافتد. نگذارید این افراد افراطی و تندرو شما را به سمتی که می‌خواهند ببرند. مقام معظم رهبری بارها بر تهاجم فرهنگی تاکید کرده‌بودند اما به آن توجه نشد.

رسایی در ادامه سخنانش خاطر نشان کرد: در دوره‌ای شعار توسعه سیاسی مطرح شد، اما دیدیم که در همان دوره، انتخابات دوم شوراها با کمترین مشارکت برگزار شد. همچنین برخی افراد نفوذی در نشریات زرد نفوذ کرده ‌بودند. آقای جنتی این افراد دوباره فعال شده‌اند، البته روحانی کتک خورده آنها است و به اینها بها نمی‌دهد، اما این بار بر عهده شما است. این افراد در آن دوره می‌گفتند صداوسیمای لاریجانی هم باید تعطیل گردد.

وی ادامه داد: گفته شده است این دولت دولت اعتدالی است، نه دولت افراطی‌ها. اما من می‌گویم همین افراطی‌ها جنب وجوش پیدا کرده‌اند و می‌خواهند برگردند. در همین راستا اخباری شنیده‌ایم در خصوص معاونت پارلمانی رئیس جمهور که امیدواریم اتفاق نیافتد.

نماینده مردم تهران در ادامه با بیان اینکه در برنامه علی جنتی قطعیت ندیده‌ایم، این سوالها را مطرح کرد : آقای جنتی چه برنامه ای در خصوص  موسسات فرهنگی ، کانون‌های فرهنگی ، سازمان اوقاف  و سازمان فرهنگ و ارتباطات دارید؟

رسایی همچنین تاکید کرد: آنهایی که می‌خواهند برگردند با تو دهنی روحانی روبرو شده‌اند. روحانی به آنها تودهنی می‌زند، چرا که می‌گویند باید بینش سیاسی را عوض کنیم می‌گویند جمهوری اسلامی بماند، اما حاکمیت جمهوری که ولایت فقیه است برود. حرف من آن است که بعضی‌ها که در فتنه بازی خوردند، نمی‌گویم در داخل کشور نباشند اما نباید مسئولیتی هم بپذیرند.

موافق وزیر پیشنهادی ارشاد: محمد دامادی نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی صبح امروز در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در موافقت با علی جنتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: جنتی برآمده از سنت و معنویت دینی است که مدارج علوم دینی را تا سطوح عالی پیموده و در دانشگاه نیز حضور داشته است و این باعث آشنایی وی با 2 عرصه مرتبط با فرهنگ کشور شده است.

وی با اشاره به سابقه مدیریتی جنتی گفت: در دوره مدیریت جنتی در صداوسیما، واقعیت‌های فرهنگی و تقاضاهای مردم در عرصه رسانه را به آنها نشان داد. وی در دوره وزارت کشور نیز تنوع فرهنگی و مطالبات فرهنگی کشور را از همین مسیر شناخته و در دوره‌ای نیز به علت فعالیت در وزارت خارجه، دنیادیده است و در واقع، وی تجربه بین‌فرهنگی قابل توجهی دارد.

این نماینده مجلس جنتی را متعادل دانست و گفت:‌ در سالهای مدیریت جنتی هیچ گفتار و کردار افراطی از وی مشاهده نشده است و در برنامه ارائه شده وی به مجلس نیز توجهات عمیق به فرهنگ کشور است و روح و منطق این برنامه با منطق ضروری برای عرصه فرهنگ سازگار است و از این برنامه تنها کسانی بر می‌آشوبند که در گذشته کوشیده‌اند فرهنگ را دولتی کنند و منویات خویش بر اهالی فرهنگ بقبولانند.

دامادی ادامه داد: وزیر پیشنهادی فرهنگ در صداوسیما به خوبی دریافته که دائم خود را به جای مردم نهادن و از جانب آنها تصمیم گرفتن، چه بلایی بر سر فرهنگ می‌آورد و در دنیای رسانه جدید نمی‌توان به جای مردم نیاز فرهنگی را تشخیص داد. در برنامه جنتی، فرهنگ گفت‌وگو، تعامل و خردجمعی اهالی فرهنگ و هنر به رسمیت شناخته شده و این رویکرد به مذاق کسانی که دوست دارند همواره گوینده باشند، خوش نمی‌آید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی تصریح کرد: جای‌جای برنامه جنتی نشان می‌دهد که وی جایگاه، مرتبه و منطق عمل را به درستی درک کرده و به گفت‌وگو، مدارا، تساهل و به رسمیت شناختن تکثر صلاحیت در چارچوب نظام تاکید دارد و می‌داند که دولتی‌ شدن فرهنگ به  تولید قدرت فرهنگی نمی‌انجامد.

نماینده مردم ساری افزود: در سال‌های گذشته تاکید بر تحمیل کردن دولت به عرصه فرهنگ، سبب زوال اعتماد و اخلاق فرهنگی بود و تشکل‌های مهم حوزه فرهنگ و هنر قربانی طمع دولتیان برای سیطره بر ذهن و خلاقیت اهل فرهنگ شد لذا برنامه جنتی باعث برگرداندن اعتماد اهل فرهنگ خواهد شد؛ شاهدیم که با ندانم کاری‌ها چه بر سر خانه سینما و اهالی آن درآوده‌اند.

دامادی خاطرنشان کرد: برنامه ارائه شده از سوی جنتی نشان می‌دهد که وی فهمیده است و در میان ملتی باسابقه که چند میلیون دانشجو در آن وجود دارد و سینماگرانش بر قله‌های افتخار جهان می‌ایستند و شاعرانش شهرت جهانی دارند و کتب نویسندگان به زبان‌های مختلف ترجمه شده است، باید با تکیه بر منطق فرهنگ و فرهنگ پذیرش منطق، فرهنگ را مدیریت کرد و دوران محدودیت شناختی و فضاهای بسته و ممیزی‌های سلیقه‌ای گذشته است.

وی چالش موجود فرهنگی را برخوردهای غیرفرهنگی با اهالی فرهنگ دانست و گفت: از همین برخوردها است که رابطه یک دولت با نهادهای غیردولتی و غیرفرهنگی تیره می‌شود و اقتصاد فرهنگ راه زوال و ورشکستگی در پیش می‌گیرد.

نماینده مردم ساری با اشاره به برنامه‌های فرهنگی جنتی گفت: پرداختن متوازن به ظرفیت‌های اسلامی، ایرانی، عاطفی، اجتماعی، آئینی‌ و سایر ظرفیت‌ها حاکی از آن است که قرار نیست بخشی از حوزه‌ها فدای سایر حوزه‌های دیگر شود و در این برنامه، اعتدال به چشم می‌خورد و این برنامه‌ها همسو با سیاست‌های کلی فرهنگی نظام است.

دامادی محورهای این برنامه را کاستن از تصدی‌گری دولت و افزایش نقش حمایت‌گری دولت، تضمین ‌آزادی‌های قانون اهالی فرهنگ و هنر و بازکردن زنجیرهایی که به پای خلاقیت‌های متعهدانه بسته شده است، صیانت از تکثر و تنوع فرهنگی که نشان‌دهنده نگاه غیرامنیتی در کابینه روحانی است و همچنین رونق اقتصاد فرهنگ معرفی کرد و گفت: جای تاسف دارد که کشوری با سابقه ایران جایی در خور در سند فرهنگی جهان ندارد و از اقتصاد بزرگ کتاب، سینما، موسیقی، هنرهای تجسمی، تئاتر، بازی‌های یارانه‌ای و سایر عرصه‌ها خالی است.

وی ادامه داد: جای بسی خوشبختی است که در برنامه وزیر پیشنهادی ارشاد، توجه شایانی به اقتصاد و فرهنگ شده است چرا که عرصه فرهنگ می‌تواند کمک قابل توجهی به عرصه اشتغال کند و همچنین به دیپلماسی فرهنگی بینجامد و امیدوارم به این روحانی‌زاده در کابینه روحانی رای مثبت بدهید.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در نطق دفاع از خود در مجلس شورای اسلامی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی تاکید کرد و گفت: تلاش می‌کنم تصویری درست از شکوه و عظمت ایران را به جهانیان برسانم.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی جنتی سخنان خود را با حدیثی از امام علی(ع) شروع کرد و گفت: امام علی(ع) می‌فرمایند «انحراف به چپ و راست گمراهی است و مسیر درست میانه‌روی است».

آمده‌ام تا در پیشگاه شما نمایندگان مجلس برای تصدی مسئولیت دشوار اعلام آمادگی کنم.

آمده‌ام تا اعلام کنم به عنوان فرزند کوچک امام(ره) و رهبری برای رساندن پیام معنوی انقلاب اسلامی به جهان آمادگی دارم.

او ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیتی بزرگ و پرمخاطره است، من به خوبی به سختی راه آن آگاهم و می‌دانم که سخنگویی هفت هزار سال تمدن و فرهنگ کاری دشوار است، در دست داشتن وزارت فرهنگ به عنوان ام‌القرای جهان اسلام آن هم در این روزگار پرحادثه کاری آسان نیست؛ به خوبی می‌دانم فرهنگ باید در اولویت نخست باشد،‌ فرهنگ زبان انقلاب اسلامی و هنر زبان گویای مردمان پارسی است.

جنتی اضافه کرد: ایران فرهنگی مرزی نمی‌شناسند، در حال حاضر تنها دنیای شرق بلکه دنیای غرب هم که در تاریکی مغرب گرفتار شده به خورشید گرمابخش فرهنگ و هنر اسلامی چشم دوخته است.

وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: می‌دانم که فرهنگ تنها وسیله پر کردن فراغت نیست، بلکه دیپلماسی عمومی کم‌هزینه‌ترین و بهترین راه برای ایجاد تعامل سازنده با جهان غرب است، در دنیایی که هستیم همه تلاش می‌کنند تصویری زیباتر از خود به نمایش بگذارند، به عبارتی جنگ امروز جنگ تصویر است، بر همین اساس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه‌ی مهم برای ارائه تصویر درست از شکوه و عظمت ایران برعهده دارد.

او خاطرنشان کرد: به رغم همه تلاشهای صادقانه دولت‌های گذشته وضعیت فرهنگی کشور همچنان نامطلوب است، تهاجم فرهنگی توطئه نیست، در شرایطی که کشورهای اروپایی نگران تهاجم فرهنگی آمریکا هستند و با بودجه‌های میلیاردی تلاش می‌کنند مقابل آمریکایی شدن فرهنگشان بایستند تکلیف ما و کشورهای دیگر آسیایی روشن است.

جنتی با بیان اینکه ایستادگی، تنها از طریق بازگشت به خویشتن خویش و ریشه‌ها ممکن است تاکید کرد: بازگشت به خویشتن یعنی بازگشت به دین، اسلام رحمانی، اسلام گذشت و عفو، اسلام کرامت انسانی که در آن افشاگری، بهتان و دنیاپرستی گناهی نابخشودنی است. بازگشت به خویشتن یعنی بازگشت به اسلام اخلاق، اسلام امانتداری، اسلامی که پیامبرش پیامبر رحمت است و اسلامی که برای همه نسلها است و بر عقلانیت پای می‌فشارد.

وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد ادامه داد: برای مقابله با تهاجم فرهنگی راهی جز بازگشت به اسلام ناب محمدی وجود ندارد، البته مسافران ایران زمین جا دارد به ایرانی بودن خودمان ببالیم و به فرهنگ و تمدن هفت هزار ساله خود افتخار کنیم، ایران همواره سرزمین توحید بوده و پیروان آسمانی همواره در آن می‌زیسته‌اند، شرکت و بت‌پرستی هیچگاه در آن جای نداشته است.

وی تصریح کرد: خدمات ایرانیان به اسلام همانگونه که شهید مطهری گفته موجب فخر ما است،. باستان‌پرستی و باستان‌زدایی هر دو با مشی اعتدال ناسازگار است، آنهایی که پرچم ایران را برابر پرچم اسلام برافراشتند و آنهایی که در ستیز با فرهنگ اسلامی هستند هر دو به بیراهه می‌روند اسلام و ایران هر دو دو روی سکه فرهنگ ایرانی هستند.

جنتی افزود: اگر رای آوردم و این مسئولیت را برعهده گرفتم خواهم کوشید چهره ایران توحیدی، معنویت‌گرا و غنایافته از اسلام ناب را به جهانیان بشناسانم؛ تلاش خواهم کرد با پاسداری از زبان فرهنگی راه را بر نفوذ فرهنگ بیگانه ببندم، تلاش خواهم کرد با تقویت اتحادیه فرهنگی فارسی‌زبانان، فارسی‌زبانان دنیا را گرد هم بیاورم و با ارسال سفیران فرهنگی شایسته و کاردان و فرهیخته راه را برای همگرایی جوامع اسلامی باز کنم.

وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد ادامه داد: تلاش خواهم کرد ازفرصت ریاست دوره‌ای جنبش عدم تعهد استفاده کنم و پیام دوستی ایران را به جهانیان برسانم و با اعزام بزرگان فرهنگی کشور به جهان آن را ارتقا بدهم، جهان کنونی تشنه شنیدن پیام اسلام، شعر و ادب فارسی و خط و نقاشی ایرانی است، هنر بهترین سفیر ایران در جهان است، می‌توان با کمک علمای آگاه و عالی فرهنگ، سینماگران متعهد،اهالی موسیقی، هنرهای تجسمی و رسانه بسیاری از درهای بسته را گشود، فرهنگ چون آبی زلال تشنگان حقیقت را سیراب خواهد نمود.

جنتی تاکید کرد: در روزگاری نامزد وزارت فرهنگ و ارشاد شدم که جمع کثیری از نخبگان و اهالی فرهنگ از دولت فاصله گرفته‌اند، در حال حاضر کشمکش‌های بی‌ثمر و تضارب آرا را گرفته، جای خالی اسلام رحمانی در برخورد با هنرمندان احساس می‌شود،. هنرمندان تشنه برخوردهای کریمانه هستند.

وی گفت: روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها نقش موثری در ساختار فرهنگی کشور دارند، من تلاش خواهم کرد بدون عدول از ارزشها،آرامش را به عرصه فرهنگ و هنر برگردانم، مدیریت فرهنگی را به اهلش خواهم سپرد و بزرگان را بزرگ خواهم داشت وسعی می‌کنم دغدغه‌های معیشتی را کاهش خواهم دهم.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد تصریح کرد: من هنر برای هنر را که از آموزه‌های لیبرالیستی گرفته شده نمی‌پسندم معتقدم هنرمند باید معتقد باشد و هنر نمی‌تواند از ارزش‌های اصیلش دور باشد.

او سپس به چند نکته از برنامه‌هایش اشاره کرد و گفت: اصول مهم برنامه‌هایم برگرفته از اسناد بالادستی از جمله سند چشم‌انداز، برنامه پنجم توسعه است. نخستین اصل برنامه‌های من ترویج برنامه‌های دینی و سبک زندگی بر اساس الگوی ایرانی اسلامی است. برای تحقق این سیاست ترویج عفاف و فرهنگ قرآنی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

جنتی همچنین خاطرنشان کرد: دیدگاه‌های علما به عنوان سرمایه‌ بزرگ و ارزشمند پشتوانه فرهنگی خواهد بود، از فرهنگ دوران دفاع مقدس نیز به عنوان گنیجنه‌ای گرانبها استفاده خواهد شد، مساجد و هیات‌ها هم فرصتی استثنایی برای کمال فرهنگی هستند.

او اضافه کرد: برنامه دوم من مردمی کردن و عدالت در بخش فرهنگ است، فرهنگ برابر یعنی فرصت برابر برای همه، احترام به بزرگان و گشودن راه برای استعدادها، فرصت برابر برای لایحه‌های فرهنگی، امکان دسترسی همگان به شاهراههای علم و فرهنگ را فراهم می‌آورد.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، تمرکززدایی و تراکم‌زدایی در مراکز فرهنگی را از اصول مهم فرهنگی عنوان کرد و گفت: ضمن اعتماد به مدیریت محلی و منطقه‌ای باید نخبگان محلی استان‌ها و شهرستان‌ها سهمی به مراتب بیشتر داشته باشند.

جنتی شوراهای شهر و مراکز مردم‌نهاد را قلب تپنده فرهنگ عنوان کرد و افزود: باید برای احیای فرهنگ عمومی و سبک زندگی که مورد تایید مقام معظم رهبری است از مدارس آغاز کرد.

وی افزود: همچنین امیدوارم بتوانم با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای ارتقای فرهنگ عمومی کشور گام‌های بلندی برداریم.

وی خود رایی را آفت فرهنگی دانست و گفت: از شهید دکتر بهشتی آموختم که مناصب و پست‌ها امانتی در دست مسئولان و فرصت‌هایی برای خدمت هستند امیدوارم اندک تجاربی که در سالهای طولانی داشته‌ام مرا یاری رساند در این مسیر چشم امیدم به علما و مراجع نیز است.



نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها