کد خبر: ۱۵۶۲۵۲
زمان انتشار: ۱۹:۵۸     ۱۹ مرداد ۱۳۹۲
عضو هیئت رئیسه مجلس می‌گوید، "نسبت به برخی از اعضای کابینه پیشنهادی در مورد شاخص‌های اصل انقلاب و نظام شائبه وجود دارد و ما در حال بررسی این موضوع هستیم."
 محمد دهقان عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه‌های نماز عید سعید فطر در مورد انجام وظیفه مجلس در رأی اعتماد به وزرای صالح،گفت: آنچه که مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز عید فطر فرمودند، طبیعتا مبتنی بر ارزش‌های دینی و اسلامی است.

وی ادامه داد: خداوند در قرآن کریم به مؤمنان توصیه کرده که امانت را به اهلش بسپارید، یعنی اینکه مطلب رهبر معظم انقلاب ریشه قرآنی و دینی دارد. طبیعی است که در هر کاری افراد شایسته باید امور را در دست گیرند.

عضو هیئت رئیسه مجلس عضو هیئت رئیسه مجلس تأکید کرد: در حکومت اسلامی کسانی باید مسئولیت را بر عهده بگیرند که چند ویژگی داشته باشند؛ اولین ویژگی این است که آن‌ها باید انسان‌های مومن به انقلاب، اسلام و وفادار به نظام اسلامی باشند.

دهقان در ادامه افزود: کسانی که وفاداری‌شان را به نظام نشان نداده و در بزنگاه‌ها و آزمون‌ها وفاداری خود را به نظام و انقلاب و رکن اصلی نظام اسلامی که ولایت فقیه است، ثابت نکرده باشند، طبیعتا نمی‌توانند در کابینه جایگاهی داشته باشند.

هیئت رئیسه مجلس در ادامه از دوران دفاع مقدس به عنوان یک آزمون برای افراد در نظام یاد کرد و گفت: وفاداری به اسلام، انقلاب و نظام اسلامی فقط به سخن نیست، بلکه باید در عمل مشخص شده باشد. این وفاداری در آزمون‌ها مشخص می‌شود؛ به عنوان مثال دوران دفاع مقدس آزمون مهمی بوده و کسانی که سن‌شان اقتضا می‌کرده و در جبهه‌ها حضور نداشته‌اند، در این آزمون نمره مثبت نیاورده‌اند.

دهقان همچنین فتنه سال‌های 78 و 88 را آزمونی برای پایبندی به ارکان نظام و اصول اصول انقلاب دانست و تصریح کرد: افرادی که  در فتنه‌ سال‌های 78 و 88 پایبندیشان را به نظام و ارزش‌های انقلاب نشان نداد‌ه‌اند، در این آزمون‌ها رد شده‌اند.

وی در ادامه اظهارداشت: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های صلاحیت، پایبندی به اسلام، نظام و انقلاب است که از مصادیق این پایبندی، وفاداری به انقلاب در فتنه‌های گذشته به ویژه فتنه سال‌های 78 و 88 است.

عضو هیئت رئیسه مجلس یکی دیگر از شاخص‌های صلاحیت و صالح بودن برای اعضای کابینه را طهارت اقتصادی دانست و گفت: کسانی که می‌خواهند در مسئولیت‌های خطیری در نظام اسلامی قرار بگیرند، باید از لحاظ اقتصادی، خودشان و اطرافیانشان طهارت داشته و هیچ سابقه منفی در مسائل اقتصادی و ناپاکی نداشته باشند.

دهقان در همین زمینه ادامه داد: نباید شائبه‌ای در افراد و اطرافیان‌شان مبنی بر فساد اقتصادی وجود داشته و یا حتی نسبت به فساد بی تفاوت باشند؛ ممکن است که برخی افراد از لحاظ اقتصادی انسان‌های پاکی باشند، اما به دلیل اینکه قدرت را بیش از ثروت دوست دارند و به دلیل اینکه می‌خواهند در قدرت باقی بمانند لذا باج می‌دهند البته نمونه‌های آن نیز در گذشته وجود داشته است.

وی در ادامه این گفت‌وگو تأکید کرد: بنده معتقدم که انسان باید فساد ستیز باشد. ممکن است که انسان در اثر سیاست‌مداری خودش دچار فساد نباشد، اما نسبت به فساد بی تفاوت باشد و فساد اطرافیان برایش مهم نباشد. انسان ممکن است به دلیل اینکه می‌خواهد در قدرت باقی بماند، به افراد فاسد فرصت ‌دهد که آن‌ها از او پشتیبانی کرده و آن‌ها نیز هر خلاف اقتصادی‌ای را مرتکب می‌شوند.

عضو هیئت رئیسه مجلس در ادامه افزود: متأسفانه اتفاقاتی که در گذشته در بعضی از پرونده‌های اقتصادی افتاده، دارای چنین ویژگی‌هایی است، به‌‌طوری که بعضی از افراد از مسئولین مافوق خودشان باج می‌گرفتند و به خارجی‌ها باج می‌دادند که این یک مشکل جدی در کشور بود.

دهقان اضافه کرد: فساد اقتصادی این است که انسان باید هم خودش و هم اطرافیانش از لحاظ اقتصادی پاکیزه باشند و از سوی دیگر نیز نسبت به افراد ناپاک حساسیت نشان دهد؛ این یک ملاک و شاخص صلاحیت وزراست.

وی در بخش دیگری از سخنانش کارآمدی را یکی دیگر از شاخص‌های لازم برای تصدی یک وزراتخانه توسط وزرای پیشنهادی دانست و گفت: کسی که می‌خواهد یک وراتخانه را اداره کند، باید نسبت به وزراتخانه متبوع شناخت داشته و دارای تخصص لازم باشد. کسانی که نه شناخت و نه تخصصی دارند و نه حتی یک روز در وزراتخانه کار کرده‌اند، نمی‌توانند مسئولیت‌های مهم را بر عهده بگیرند.

عضو هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: برخی افراد رسما در جایگاه‌های پایین‌تر صلاحیتشان رد شده است. کسی که برای جایگاه پایین‌تر و معمولی در نظام صلاحیت نداشته است، طبیعتا در مسائل بالاتر و پیچیده‌تر نیز صلاحیت ندارد.

دهقان در همین زمینه ادامه داد: وقتی که فردی صلاحیت عمومی‌اش برای یک شغل پایین‌تر رد شده است، طبیعتا برای یک مسئولیت بالاتر نیز صلاحیت عمومی ندارد.

وی در ادامه تصریح کرد: ممکن است افرادی باشند که هیچ تخصص و تجربه‌ای نسبت به مسئولیتی که قرار است بر دوششان گذاشته شود، نداشته باشند که این مسئله طبیعتا با ملاک‌های اسلامی و اعتقادی ما نیز همخوانی ندارد.

عضو هیئت رئیسه مجلس اظهارداشت:  افردی که هیچ تخصص و تجربه‌ای در زمینه وزراتخانه پیشنهادی‌شان ندارند و از طرفی صلاحیت عمومی‌‌ آن‌ها نیز در گذشته تأیید نشده است، نمی‌توانند مسئولیت وزراتخانه‌های مهم کشور را بر عهده بگیرند.

دهقان با بیان اینکه این‌ها ویژگی‌هایی است که در متون دینی ما آمده و ارزش‌‌های دینی نیز بر آن تأکید می‌کند، گفت: امیدوارم که مجلس بتواند بر اساس موازین دینی و اعتقادی و مصالح کشور تصمیم درست بگیرد.

وی در ادامه افزود: بنده قبلا هم گفته‌ام که ما در مجلس  به دنبال این هستیم که نسبت به وزرایی که پیشنهاد شده‌اند، با نگاه مثبت رأی دهیم. ما در مجلس به دنبال بهانه‌جویی نیستیم و نمی‌خواهیم بهانه‌جویی کرده و نسبت به افراد با ایرادات جزیی نظر منفی بدهیم.

عضو هیئت رئیسه مجلس تأکید کرد:  ممکن است هر فردی در دوران مسئولیتش ایراداتی جزئی داشته باشد. نگاه ما این نیست که حتما ایرادات جزئی را ملاک تصمیم‌گیری برای رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی قرار دهیم ولی باید اغماض هم کرده و نگاه‌مان مقداری با تعامل همراه باشد.

دهقان اضافه کرد: ما در مجلس سعی می‌کنیم که به وزرا از منظر رئیس جمهور نگاه کنیم. ما متوجه هستیم که دولت آینده باید با رئیس جمهور همراه باشد. از طرفی این موضوع را هم درک می‌کنیم که نباید نگاه جناحی و سیاسی داشته باشیم، اما در عین حال بعضی از مسائل، مسائل اصلی نظام و انقلاب بوده و مسائل جناحی و گروهی نیست.

وی تصریح کرد: ناکارآمدی، عدم تخصص و تجربه و نیز عدم توانمندی و سابقه یک اشکال است و ارتباطی به جناح خاصی ندارد.

عضو هیئت رئیسه مجلس در ادامه افزود: دست داشتن و یا جانبداری در فتنه سال‌های 78 و 88 که نشان‌دهنده عدم وفاداری به نظام و بلکه اقدام کردن علیه نظام اسلامی است، ربطی به جناح و گروه خاصی ندارد و فراتر از جناح‌ها و گروه‌ها است.

دهقان داشتن سابقه منفی در مباحث اقتصادی را نیز فراجناحی دانست و تأکید کرد: بحث فساد اقتصادی و سابقه منفی داشتن در مفاسد اقتصادی، ارتباطی به جناح‌ها و گروه‌ها ندارد. این‌ها به اصل نظام و انقلاب مربوط است و ما در مجلس نیز از همین منظر به کابینه پیشنهادی رئیس جمهور نگاه می‌کنیم و تصمیم‌گیری نمایندگان از منظر گروه، جناح و مسائل سیاسی نیست.

وی در ادامه گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، تصریح کرد: ما نمایندگان مردم در خانه ملت باید در زمینه رأی اعتماد و یا عدم رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت تصمیم عاقلانه و مبتنی بر نیازهای انقلاب و نظام اتخاذ کنیم.

عضو هیئت رئیسه مجلس در پایان این گفت‌وگو خاطرنشان‌کرد: براساس چارچوب‌هایی که عنوان شد، جمع بندی بنده این است که باید به اکثریت اعضای کابینه رأی دهیم اما ممکن است که تعدادی از اعضای کابینه این شاخص‌ها را نداشته باشند که در حال بررسی سوابق آن‌ها هستیم. نسبت به برخی از اعضای کابینه پیشنهادی در مورد شاخص‌های اصل انقلاب و نظام شائبه وجود دارد که در حال بررسی این موضوع هستیم.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها