کد خبر: ۱۵۶۰۹
زمان انتشار: ۱۲:۰۷     ۱۹ تير ۱۳۹۰
ایران دیپلماتیک: حوادثی چون وقایع اخیر سوریه به خودی خود پتاسنیل بالایی برای ایجاد همکاری از سویی و اختلاف از سوی دیگر میان ایران و ترکیه دارد.یک منبع آگاه در گفت و گو با ایران دیپلماتیک، هدف از سفر وزیر امور خارجه ترکیه به تهران را توضیح درباره مواضع اخیر ترکیه در قبال موضوعاتی چون سوریه اعلام کرد.

احمد داود اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در حالی امروز برای دیداری چند ساعته به تهران خواهد آمد که روابط دو کشور در دوماه اخیر سردترین دوران خود در چند سال گذشته را طی می کند.

وقایع اخیر سوریه و حمایت صریح دولتمردان آنکارا از تغییر نظام در سوریه و دخالت در این کشور به بهانه پناهندگان سوری سبب شده است تا علاوه بر سوریه، ایران نیز در این ارتباط به ترکیه هشدار دهد. ماجرا از آنجایی حساستر می شود که چندی پیش مشخص شد دولت آمریکا در تماسی آمادگی ترکیه را درباره حمله احتمالی آمریکا به سوریه و اشغال بخش هایی از خاک این کشور جویا شده بود.

جالب اینکه به نوشته منابع غربی که البته مورد تکذیب اردوغان و وزیر خارجه اش هم قرار نگرفت، ترکیه با این موضوع موافقت کرده است.

هشدار های تهران

اختلافات اخیر ایران و ترکیه درباره موضوعاتی چون سوریه این روزها به شدت مورد توجه رسانه های منطقه بخصوص کشورهای عربی قرار گرفته است. روزنامه النهار چاپ بیرون اوایل هفته جاری به بررسی پیروزی اسلامگرایان در ترکیه و تاثیر آن بر ایران و انقلاب های منطقه ای پرداخت.

النهار نوشت: آن گاه که اردوغان به پیروزی حزب عدالت و توسعه در انتخابات ابعاد گسترده منطقه‌ ای بخشید، سخنان وی همچون "باران سیاه" بر سر تهران که در صدد گسترش نفوذ خود در منطقه است، فرود آمد.

این روزنامه چاپ لبنان نوشت: این سخن اردوغان که ترکیه الگوی قابل اقتدای منطقه خواهد بود، دولت ایران را در تنگنا قرار می‌دهد. روشن است که ترک‌ها سیاست ماهرانه‌ ای را در ورود به عرصه منطقه که ایران از سال قبل می‌کوشد آن را در کنترل خود درآورد، به‌ کار بستند.

النهار نوشت: آنها همراه با برزیل در ارتباط با پرونده هسته یی ایران موضعی اتخاذ کردند که رضایت ایران را جلب کند. این امر به ترک‌ها کمک کرد که در میانجی گری میان ایران و شرکت بزرگ غربی که در صدد دور زدن تحریم‌های ضد ایرانی هستند، نقش ایفا کنند. و این نقش نتیجه داد؛ چرا که اکنون اقتصاد ترکیه در رده پانزدهم اقتصادهای موفق جهان جا گرفته است.

النهار نوشت: این در حالی است که ایران تا توانسته دشمن ‌تراشی کرده و بسیاری از کشورهای منطقه را از خود رنجانیده است و بدین ‌ترتیب راه نفوذ ترکیه را به درون کشورهای عربی تا ارمنستان هموار ساخته است. در ارتباط با سوریه نیز اکنون در حالی‌که ایران از حکومت بشار اسد حمایت می‌کند، ترکیه حمایت از مخالفان اسد را در پیش گرفته است. این تقابل میان ترکیه و ایران از صحنه سوریه فراتر رفته و سراسر منطقه عربی را دربر گرفته است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها