کد خبر: ۱۵۳۷۱۷
زمان انتشار: ۱۲:۳۶     ۱۰ مرداد ۱۳۹۲
اگرچه معضل مصرف قرص‌های اکستازی و عواقب خطرناک از ابعاد مختلف مورد بحث قرار گرفته و متخصصان و پژوهشگران از زوایای گوناگونی بدان پرداخته‌اند، اما موضوع مهم ازدواج و تشکیل خانواده در مصرف‌کنندگان قرص اکس است، چراکه اکثر قریب به اتفاق مصرف‌کنندگان اکس را جوانان مجردی تشکیل می‌دهند که همگی در سنین ازدواج و بهترین دوران جهت تشکیل خانواده قرار دارند، لذا می‌توان پیش‌بینی کرد که مصرف اکستازی در این افراد احتمال ازدواج ناموفق را در آنان (در مقایسه با افراد سالم و غیرمعتاد) بالاتر ببرد و این موضوع بر پیچیدگی معضل مصرف اکستازی بیافزاید.

ایسنا، برخی دلایل و واقعیت‌هایی که مصرف اکستازی می‌تواند ریسک ازدواج ناموفق را در معتادان بیشتر کند تشریح می‌شود.

الف از تاثیرات سوء و ناگوار اکستازی، تاثیر در عواطف و احساسات فرد است. فرد به مرور زمان دچار سطحی شدن عواطف، احساسات زودگذر و ناپایدار شده و مفهوم عشق، بخشش، تنفر، عفو و غیره برای او تغییر می‌کند. بدیهی است که چنین تغییراتی برای ازدواج موفق و برقراری ارتباط عاطفی و روحی قوی، مستحکم و پایدار با همسر که از الزامات ازدواج است، مناسب نیست.

ب- اکستازی به طور واضح در تمایلات جنسی فرد تاثیر می‌گذارد و منجر به تحریک رفتارهای جنسی مکرر و کنترل نشده در فاز سرخوشی پس از مصرف می‌شود. این واقعیت تلخ سبب می‌شود، فرد در شرایطی که هیچ کنترل و حتی آگاهی و بصیرتی نسبت به رفتار خود ندارد و به علت افزایش شدید و لجام گسیخته تمایلات جنسی، به تماس‌های جنسی پرخطر با اطرافیان خود مبادرت کند.

علاوه بر این، خطر آلودگی‌های دیگر مانند بیماری‌های مقاربتی بالاخص موارد صعب‌العلاج یا غیرقابل درمان مانند ایدز و هپاتیت که در این‌گونه رفتارهای پرخطر جنسی، به وفور دیده می‌شوند نیز در کمین این افراد است و به احتمال ناموفق بودن ازدواج فرد و ناکامی او در تشکیل خانواده بیشتر دامن می‌زند.

ج- وابستگی روانی ناشی از مصرف اکستازی که ناشی از اعتیادآوری شدید این ماده است و به دشواری هر چه بیشتر ترک آن منجر می‌شود، نیز خطری است که موفقیت معتاد را در امر ازدواج تهدید می‌کند.

ه اکستازی می‌تواند طیف گسترده‌ای از اختلال‌ها و عوارض روانی در فرد ایجاد کند. اختلال‌های شدید در احساسات و عواطف، انواع اختلال‌های خواب، حملات ترس شدید، افسردگی‌های شدید و مقاوم به درمان، زوال حافظه و فراموشی، بدبینی و پارانویا، توهم‌های شنیداری و دیداری، اشکال در تمرکز افزایش ریسک خودکشی و غیره برخی از این عوارض‌اند که همگی می‌توانند در روابط زناشویی فرد موثر باشند.

و عوارض جسمی اکستازی را نیز نباید فراموش کرد. مسمومیت کبدی و اختلال کارکرد این عضو حیاتی، کم‌خونی خطرناک آپلاستیک که در آن تولید تمام رده‌های سلول‌های خونی در مغز استخوان سرکوب و مهار می‌شود، اختلال عملکرد کلیه‌ها، کاهش وزن شدید و لاغری مفرط، آسیب‌های مغزی و سلسله اعصاب مرکزی، ضعف سیستم ایمنی، ضایعات پوستی و همچنین تغییرات چهره و ظاهر فرد، همگی نه تنها فرد را در انتخاب گزینه‌های مطلوب برای ازدواج با محدودیت مواجه می‌سازد، ممکن است پس از ازدواج هم منجر به از هم پاشیدگی خانواده شود.

ز- متاسفانه از لحاظ آماری، مصرف اکس با ناهنجاری‌های رفتاری دیگری نیز همراه است. آمار بزهکاری، تمایل به مصرف مواد مخدر و روان‌گردان دیگر، مصرف سیگار، الکلیسم و مصرف مشروبات الکلی، سوء سابقه کیفری و غیره در معتادان اکس و در مقایسه با افراد سالم بالاست و طبیعی است که به ندرت یک فرد سالم حاضر به ازدواج یا تداوم زندگی با چنین افرادی است.

ح تمام آنچه گفته شد، فقط مربوط به عوارض و عواقب خود قرص اکستازی است. این در حالی است که آنچه امروزه به عنوان قرص اکس و با عناوین و نام‌های مختلف عرضه می‌شود، عمدتا در شرایطی کاملا غیربهداشتی و در مراکز و لابراتوارهای غیرمجاز تولید شده و حاوی انواع و اقسام مواد همراه و ناخالصی‌های گاه خطرناکی‌اند که می‌توانند عوارض سوء فراوانی داشته باشند که علاوه بر تهدید مضاعف سلامت جسمی و روانی فرد، بر آینده شغلی و خانوادگی فرد تاثیر گذاشته و به ناکامی‌های دیگری مانند شکست در ازدواج منجر شوند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها