کد خبر: ۱۵۳۵۵۳
زمان انتشار: ۲۰:۰۰     ۰۹ مرداد ۱۳۹۲
دعوای زرگری میان نمایندگان کنگره آمریکا و دولت اوباما؛
به همین دلیل است که این روز‌ها شاهد دعوایی زرگری در میان نمایندگان کنگره و دولت اوباما هستیم. از یک سو اوباما با کاهش برخی تحریم‌های جانبی سیاست تشویق ایران به مذاکره را در پی می‌گیرد و از سوی دیگر نمایندگان کنگره قرار است طی روزهای جاری طرحی را به تصویب برسانند که درامد نفتی ایران را به صفر برساند.
مجلس نمایندگان آمریکا چهارشنبه هفته جاری درباره لایحه تشدید تحریم‌های اقتصادی علیه ایران رأی‌گیری می‌کند. بر اساس این گزارش، تصویب این لایحه منجر به کاهش بیشتر صادرات نفت ایران خواهد شد و میزان صادرات را به صفر می‌رساند. 
به گزارش رجانیوز، با وجود اینکه انتظار می‌رود مجلس نمایندگان روز چهارشنبه (امروز) به لایحه جدید تحریم‌ها علیه ایران رای دهد، گروهی از نمایندگان لیبرال دموکرات آخرین تلاش خود برای متوقف کردن این تحریم‌ها را انجام می‌دهند. در نامه‌ای که نسخه‌ای از آن به دست فارین پالیسی رسیده، نمایندگان جیم مک‌درموت، جان کانیرز، کیث الیسونو جیم مک‌گاورن از رییس مجلس نمایندگان درخواست کرده‌اند که جلسه رای به طرحی که به زعم این افراد ترس آن وجود دارد تلاش دولت اویاما برای تعامل با دولت جدید ایران و حسن روحانی را به خطر بیاندازد را، به تعویق بیاندازد. 
 
این نامه به زعم فارین پالیسی اختلافات گسترده‌ای که در بین کنگره و کاخ سفید را برجسته می‌سازد. در یک سو دولت اوباما را می‌بینید که هفته گذشته برخی از تحریم‌ها را علیه ایران کاهش داد و در نظر دارد با روحانی رییس جمهور جدید ایران که سیاستمداری تقریبا میانه رو است، تعامل کند و تا ماه سپتامبر برای برنامه هسته‌ای ایران با او پای میز مذاکره بنشیند.
 
در طرف دیگر جمهوری خواهانی که کنگره را کنترل می‌کنند، می‌خواهند با تصویب طرحی فشار بیشتری بر ایران وارد کرده و صادرات نفت این کشور را به صورت قطره‌ای درآورده و انتظار می‌رود به سهولت این طرح را به تصویب می‌رسانند. این لایحه پس از تایید در کنگره، در ماه سپتامبر به کمیته بانکداری مجلس سنا می‌رود. 
 
اما در نامه نمایندگان به رییس مجلس آمده است: «ما بر این باوریم که این رای دادن می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد و رای به آن قبل از روی کار آمدن دولت جدید ایران در تاریخ چهارم اوت غیر مسئولانه است.» 
 
در این نامه همچنین تصریح شده است: «راهکار دیپلماتیک هنوز هم بهترین راهکار برای این است که مظمئن شویم ایران نیتی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای ندارد و مجلس نمایندگان نباید فرصت بالقوه برای گرفتن چنین تضمینی را با یکی دیگر از لوایح تحریم اقتصادی ایران از دست بدهد.» 
 
یکی از دستیاران الیسون، نماینده دموکرات مجلس، مشغول جمع آوری امضا برای این نامه بود و تا سه شنبه بعد از ظهر فرصت داشت به تعداد امضاهای این نامه بیافزاید. استفان لسی‌تر، مشاور قانونگذاری مجلس نمایندگان نیز در یادداشتی – ظاهرا خطاب به مردم امریکا - نوشته است: «صرف نظر از اینکه روسای شما با چنین لایحه‌ای موافقت کنند، باید گفت این لایحه در بد‌ترین زمان ممکن تهیه شده است. رییس جمهور جدید ایران، کسی که با شعار بهبود رابطه با غرب در رقابت‌های انتخاباتی شرکت کرده، طی دو هفته آینده سکان ریاست جمهوری را به دست می‌گیرد.» 
 
قانونگذاران علاوه بر تاخیر در تصویب تحریم‌های جدید از دولت اوباما خواسته‌اند با زبان بهتری با ایران صحبت کند. در این نامه آمده است: «همانطور که در جلسه کمیسیون نیز مطرح شد، لایحه HR۸۵۰ (لایحه تحریم‌های جدید) محدودیت‌های زیادی در اختیارات رییس جمهور برای چشم پوشی از تحریم‌های جدید در مقابل امتیاز کرفتن از ایران ایجاد می‌کند. به همین دلیل ما امضا کنندگان این نامه درخواست داریم تمام اختیارات رییس جمهور برای پشم پوشی و یا لغو تحریم‌های ایران که در کمیسیون تضعیف شده و یا به طور کامل از بین رفته‌اند، در متن لایحه دوباره ابقا شود.» 
 
البته رییس مجلس نمایندگان هنوز به این نامه جوابی نداده و جان بونر سخنگوی رییس مجلس نیز در این خصوص صحبتی به میان نیاورده است. 
 
در ادامه این گزارش به نامه تقریبا یک سوم نمایندگان مجلس به اوباما که متشکل از هر دو جناح جمهوری خواه و دموکرات بوده و از رییس جمهور امریکا خواسته بودند تا راهکاری دیپلماتیک برای مسئله هسته‌ای ایران پیدا کند، اشاره شده است. 
 
در گزارش فارین پالیسی آمده است: «در نامه نمایندگان به اوباما که توسط چارلز دنت و دیوید پرایس در ماه ژوئن تهیه شده، آمده بود: «ما نمایندگان به عنوان اعضای کنگره که خود را در تعهد شما به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شریک می‌دانیم، اما مصرانه از شما می‌خواهیم با استفاده از فرصت بالقوه انتخابات ریاست جمهوری ایران تلاشهای خود برای رسیدن به یک توافق هسته‌ای با ایران را افزایش دهید.» 
 
تلاش این نمایندگان برای ایجاد روابط حسنه با ایران به وسیله پیشنهادهای جدید با اعتراض سایر اعضای تندروی کنگره رو به رو شد و سه شنبه هفته گذشته ژنرال لیندسی گراهام در جلسه انجمن «اتحاد مسیحیان برای اسراییل» عهد کرد که قانونی را از تصویب بگذراند که دولت را مجبور به استفاده از راهکار نظامی علیه ایران کند مگر اینکه ایران دست از برنامههسته‌ای خود بکشد. 
 
او در این برنامه گفته بود: «تنها راهی که می‌توانیم جلوی ایران را بگیریم این است که ناشن دهیم گزینه نظامی در دستور کار است.» 
 
با این حال به گزارش فارین پالیسی ژنرال جوزف هور و لاورنس ویلکرسون، دو تن از فرماندهان ارشد سابق ارتش آمریکا نیز هفته گذشته در مقاله‌ای که در روزنامه هیل – رسانه کنگره امریکا- به چاپ رسید نوشتند: «مجلس نمایندگان نباید امید‌ها برای تعدیل موضع ایران قبل از اینکه روحانی موقعیت اقدام پیدا کند، را از بین ببرد.» 
 
 
نحوه برخورد امریکا با دولت جدید ایران 
 
از زمانی که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد، انتظار می‌رفت دولت اوباما راهکار جدیدتری برای برخورد با ایران در پیش بگیرد اما تصویب تحریم‌های جدید و از سویدیگر کاهش ظاهری برخی تحریم‌های دیگر نشاندهنده‌‌ همان راهکار قدیمی چماق و هویج است که البته تاکنون درمورد ایران راه به جایی نبرده است. در همین رابطه رابرت مک نالی مشاور انرژی سابق کاخ سفید در زمان جورج دبلیو بوش یکشنبه گذشته به رویترز گفت: «برای اثر گذار بودن راهکار دیپلماتیک باید این راهکار با تهدید در مورد افزایش تحریم‌ها نیز همراه باشد.» 
 
به همین دلیل است که این روز‌ها شاهد دعوایی زرگری در میان نمایندگان کنگره و دولت اوباما هستیم. از یک سو اوباما با کاهش برخی تحریم‌های جانبی سیاست تشویق ایران به مذاکره را در پی می‌گیرد و از سوی دیگر نمایندگان کنگره قرار است طی روزهای جاری طرحی را به تصویب برسانند که درامد نفتی ایران را به صفر برساند.
 
و از سوی دیگر نمایندگان دموکرات نیز با نوشتن نامه به رییس مجلس نمایندگان و همچنین اوباما عاجزانه از این دو می‌خواهند درب راهکار دیپلماتیک را نبسته و به فکر ایجاد تعامل با دولت جدید روحانی باشند و نشان می‌دهند با وجود اینکه قدرتی ندارند اما خواستار تعلیق و یا حداقل در چشم اندازی دیگر، تعویق تحریم‌ها هستند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها