به گزارش 598، فارس به نقل از روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، آیتالله سید محمدعلى علوىگرگانى در دیدار مسئولان گردشگری و میراث فرهنگی گلستان در ماه مبارک رمضان که با محوریت احیا و باز زندهسازی مسجد جامع گرگان و اماکن تاریخی و باستانی استان برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به سابقه دیرینه مساجد و اماکن تاریخی این سرزمین، حفظ و احیای آنها موضوع مهمی است.
وی حسن عمل در آثار تاریخی باقیمانده از گذشتگان را از دیدگاه قرآن و اسلام مهم برشمرد و اذعان داشت: از کیفیت بناهای قدیمی که آثار دینی خود را در بناها لحاظ میکردند، روش و رفتار دینی ملتهای گذشته مشخص میشود.
این مرجع تقلید حفظ و احیای این مواریث ارزشمند را از جمله مصادیق تکریم و احترام به هویت یک ملت به ویژه ایرانیانی ذکر کرد که سابقه طولانی در تمدن اسلامی و ایرانی دارند.
علویگرگانی با عنوان اینکه مواریث اسلامی بسیاری در سراسر کشور وجود دارد، افزود: حفاظت و مرمت این آثار در نزد خداوند لحاظ شده و با احیای این آثار ارزشمند میتوانیم آنها را به نسل آینده تحویل دهیم.
وی مساجد جامع بلاد اسلامی به ویژه مسجد جامع گرگان را از جمله ابنیه میراث فرهنگی برشمرد که با تلاش و پیگیریهای مسئولان میراث فرهنگی و گردشگری گلستان مرمت شده و در حفظ و نگهداری آن تلاش میشود.
این مرجع تقلید در این دیدار ضمن عنوان اینکه خدمات نمونه این دولت باعث تشویق دولت بعدی خواهد شد، از عملکرد میراث فرهنگی گلستان نیز تقدیر نمود.
مدیر کل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان نیز در این دیدار از رهنمودهای این مرجع عالیقدر قدردانی کرده و گفت: اولویت اول مرمت کامل مسجد جامع گرگان است تا تمام دین میراث فرهنگی استان ادا شود.
قربان عباسی همچنین با اشاره به مرمت مدرسه عمادیه گرگان با هزینهای بالغ بر 460 میلیون تومان خاطرنشان کرد: با توجه به کاربری اولیه این مدرسه هم اکنون سفیران هدایت در این مدرسه در حال فعالیت هستند و این مکان به عنوان مدرسه علوم دینی فعال است.
وی به مرمت مدرسه تقوی گرگان اشاره داشت که با در نظر گرفتن نمازخانهای در این مدرسه تا 20 روز دیگر افتتاح و از آن به عنوان فضای اداری بهره گرفته خواهد شد.
مدیر کل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان همچنین مرمت مدرسه کریم ایشان در مینودشت را از دیگر پروژهها برشمرد که به انجام رسیده و احیا و بازسازی خانههای تاریخی روستای زیارت را از دیگر اقدامات میراث فرهنگی عنوان کرد.
عباسی به برپایی مراسم سالگرد ثبت جهانی گنبدقابوس اشاره داشت و افزود: با توجه به پیگیریهای رئیس سازمان، برنامه ثبت دیوار دفاعی گرگان نیز در دستور کار است و در تلاش هستیم که آن را به ثبت جهانی برسانیم.
وی همچنین از طراحی و اجرای دروازه گرگان در ورودی شهر گرگان یاد کرد و افزود: این پروژه طراحی شده و در دست اقدام است که در صورت تایید نهایی نسبت به اجرای آن اقدام خواهد شد.
مدیر کل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان اظهار امیدواری کرد با بهرهمندی از رهنمودهای مرجع تقلید شیعیان و اقدامات مناسب برای مرمت و حفظ آثار تاریخی و مذهبی این استان، گردشگری مذهبی بیش از پیش گسترش و بسط داده شود.