کد خبر: ۱۴۷۵۱۹
زمان انتشار: ۱۴:۵۱     ۱۹ تير ۱۳۹۲
محمود احمدي نژاد در طول رياست جمهوري ۸ ساله خود در اقدامي نوين هداياي فناورانه حاصل تلاش محققان و مخترعان داخلي را به سران ديگر كشورها اهدا كرد؛ هدايي مانند نانوسكوپ، هواپيماي تمام كامپوزيت، دستگاه شنوايي سنجي، دستگاه تصفيه آب، سامانه جراحي هوشمند و خودرو ساخت داخل كه علم ايراني در آنها به درخشش در آمده بود. اين درحالي است كه هداياي دولتهاي پيشين به همتايان خارجي خود در بهترين حالت شامل مواردي مانند پسته و فرش و صنايع دستي مي شد.
598 به نقل از ایرنا: تبادل هدايا از جمله تشريفات مرسوم و ريشه داري است كه در بسياري از ديدارهاي بين المللي ميان مقامات و مسوولان بلندپايه كشورها رخ مي دهد.
در گذشته و در رويكرد سنتي، هداياي ارائه شده از سوي مسوولان ايراني به همتايان خارجي آنها، مواردي چون فرش،‌ پسته و صنايع دستي بوده است كه يادآور سابقه ديرينه فرهنگ و تمدن ايران است.
در سال هاي اخير و در دوران رياست جمهوري دولت نهم و دهم علاوه بر هداياي سنتي، استفاده از هداياي فناورانه در تشريفات بين المللي، برگ زريني از توانمندي بالاي محققان و دانشمندان ايراني و افق متعالي پيشرفت و توسعه كشور را پيش روي ديگر كشورها گشود.
حميدرضا اميري نيا، رييس مركزهمكاري هاي فناوري رياست جمهوري دراين زمينه به خبرنگار گروه علمي ايرنا گفت: در ۸ سال گذشته محصولات فناورانه‌اي كه به مرحله تجاري رسيدند و در سطح فناوري‌هاي هاي منحصر به فرد و توليد داخل قرار داشتند، در فهرست هداياي فناورانه رييس جمهوري به سران و مسوولان عالي رتبه ديگر كشورها قرار قرار گرفتند.
وي افزود: در ادوار ياد شده ديپلماسي فناوري به عنوان يك گفتمان در برنامه هاي وزارت امور خارجه قرار گرفته است. در اين راستا سعي شده است تا تمامي سفراي خارجي با دستاوردهاي علمي ايران آشنا شوند تا در اين مسير ديپلماسي فناوري ايران در تعاملات بين المللي جايگاه خاصي پيدا كند.
اميرنيا يكي ديگر از شاخص ها را رسيدن محصولات فناورانه به فاز تجاري سازي دانست و ادامه داد: محصولاتي در فهرست هداياي رييس جمهوري به سران ديگر كشورها قرار مي گيرند كه به مرحله تجاري سازي رسيده باشند و اين امر علاوه بر افزايش دوستي هاي بين المللي ، مي تواند بازار يابي بين المللي مناسبي براي شركتهاي دانش بنيان كشور را فراهم سازد.
وي در مورد هدايايي كه دكتر احمدي نژاد تاكنون به رييسان جمهوري ديگر كشورها ارائه كرده است، اطلاعات ذيل را ارائه كرد:

۱- نانوسكوپ:
نام اصلي اين دستگاهSTM است يعني ميكروسكوپ تونلي روبشي كه با پيشنهاد رئيس جمهور با توجه به نوع كاركردش، اسم نانوسكوپ براي آن انتخاب شد.
نانوسكوپ دستگاهي براي تصويربرداري از سطوح در ابعاد نانومتري است و تنها پنج كشور در جهان فناوري ساخت اين دستگاه را به صورت بومي در اختيار دارند كه نام ايران نيز در فهرست اين پنج كشور قرار دارد.
طرح تحقيقاتي نانوسكوپ ايراني از ارديبهشت ماه ۱۳۸۶ آغاز شد. كاربرد اين دستگاه در تمام علوم مربوط به فناوري نانو مانند نانوشيمي، نانوسنسورها و نانوالكترونيك است. نانوسكوپ ايراني كه با نام تجاري نما (‏NAMA‏) ‏عرضه مي‌شود، تاكنون علاوه ‌بر پيشرفت‌هاي قابل ملاحظه‌اي كه از نظر فني داشته است، تعداد قابل توجهي از اين دستگاه به مراكز تحقيقاتي و دانشگاهي داخل و خارج فروخته شده است و به محققان فناوري نانو خدمات آناليز ارايه مي‌دهد.

۲- دستگاه شنوايي سنجي نوزادان؛ اتو اكوستيك اميشن
اين دستگاه در ارزيابي و غربالگري شنوايي كاربرد دارد. اين دستگاه امواج توليده شده در حلزون شنوايي را توسط يك ميكروفون بسيار حساس ضبط و پردازش مي‌كند.
دستگاه شنوايي سنجي قادر است صحت شنوايي نوزادان را در بدو تولد آنها آزمون كند و مشكل جامعه را در زمينه غربالگري نوزدان ناشنوا بهبود بخشد.
طرح تحقيقاتي ساخت اين دستگاه در كشور از سال ۱۳۸۰ در دانشگاه علوم پزشكي تهران آغاز و پس از هشت سال نمونه آزمايشگاهي و نيمه صنعتي آن توليد شد.

۳- دستگاه نانو فيلتراسيون آب
اين دستگاه با فناوري پيشرفته تصفيه آب با ظرفيت ۱۰ متر مكعب در شبانه روز قادر است همه ذرات معلق و بخش زيادي از ذرات محلول در آب را تا ۹/۹۹ درصد حذف كند.
پروژه به كارگيري فناوري نانو به منظور تصفيه آب با فاز مطالعاتي شروع شد و پس از كسب نتايج مناسب در فاز آزمايشگاهي با همكاري دانشگاه شهيد عباسپور وارد فاز تعريف پروژه نيمه صنعتي شد.
با توجه به نتايج آناليز آب رودخانه كارون واحد پايلوت آن در اين منطقه راه اندازي شد. اين دستگاه با استفاده از روش اسمز معكوس قادر است آبهاي شور و آلوده را به كيفيت آب شرب تبديل كند.

۴- هواپيماي فوق سبك دو نفره
پژوهشگران حوزه هوافضاي كشور هواپيماي فوق سبك با سقف پروازي ۴ هزار كيلومتر را ساختند كه مي‌توان براي عمليات شناسايي و كنترل مرزها از آن استفاده كرد.
هواپيماي طراحي شده از نوع هواپيماي فوق سبك دو نفره (اسپرت) با سقف پروازي ۱۴ هزار پا (۴?۲۶۷۲ كيلومتر) و برد هزار و ۲۰۰ كيلومتر در ساعت است. سرعت اين هواپيماي فوق سبك ۲۰۰ كيلومتر در ساعت است و موتور به كار رفته در اين هواپيما، موتورهاي روتكس (ويژه هواپيماهاي سبك) و بدنه آن تمام كامپوزيت است.

۵- سامانه هوشمند جراحي (نويگيشن)
فناوري اين دستگاه كه طراحي و ساخت آن توسط متخصصان ايراني انجام شده است فقط در كشورهاي معدود پيشرفته جهان مانند آمريكا و آلمان وجود دارد.
اين سامانه امكان انجام اعمال جراحي پيچيده در حوزه‌هاي مغز و اعصاب، گوش و حلق و بيني و ستون فقرات را با كم‌ترين خطا براي جراح فراهم مي‌كند.
هم‌چنين اين دستگاه به عنوان يك سيستم مكان‌ياب در حين فرايند جراحي ياري‌دهنده جراح براي يافتن مكان‌هاي دقيق با دقت يك ميلي‌متر در اعمال جراحي با دقت بسيار بالا است.
اين دستگاه مي تواند در جراحي هايي مثل پاركينسون و يا انواع جراحي اعصاب نقاط مورد نظر جراح را به راحتي شناسايي و محل دقيق آن را نيز مشخص كند و همچنين در جراحي گوش و حلق و بيني نيز كاربرد دارد.
اين دستگاه در جراحي هاي مفاصل براي جاي گذاري پروتزها كه به طور دقيق تر انجام مي‌شود، براي فيكس كردن استخوان هاي شكسته با ابزار مخصوص به طوري كه محل مورد نظر به راحتي قابل رويت باشد و حداقل تهاجم و آسيب مخصوصاً به عضلات و اعصاب محل جراحي وارد شود، كاربرد فراوان دارد.
طراحي سيستم راهبري جراحي با استفاده از دو فناوري متفاوت Optical Tracking و Vision Tracking است كه در هيچ از محصولات مشابه خارجي چنين ويژگي وجود ندارد. قابليت استفاده از فن آوري هاي مختلف و افزودن قابليت هاي مورد نياز براي اعمال جراحي مختلف، امكان ساخت و توليد با هزينه هاي كمتر، امكان بهينه سازي نرم افزار در كاربردهاي ديگر پزشكي، افزايش دقت و سهولت عمل هاي جراحي و ارتقاء و بهبود فرآيندهاي درماني و تكنيك هاي جراحي از جمله مزاياي اين سامانه هوشمند است.

*** آغاز اهداي هداياي فناورانه
--به گفته اميرنيا ارائه هداياي فناوري از سفر رئيس جمهوري به برزيل در اواخر سال ۲۰۰۹ آغاز شد و هدف نهايي آن اين بود كه به جهان اعلام شود كه ايران وارد مرحله جديدي از پيشرفت در زمينه علم و فناوري شده است.
--محمود احمدي نژاد در مهرماه ۸۹ نيز، در سفر بشار اسد، رييس جمهور سوريه به ايران دستگاه نانوسكوپ را به وي اهدا كرد و اين دستگاه را نشانه اي از پيشرفت هاي علمي ايرانيان دانست.همچنين دستگاه شنوايي سنجي به بيمارستان هاي سوريه اهدا شد.
-- درشهريور ۸۹ ، دستگاه نانوسكوپ طي سفر رييس جمهوري به قطر به امير قطراهدا شد؛ امير قطر نيز پس از دريافت اين هديه خاطرنشان كرد: ايران در دهه ?? يعني زمان جمال عبدالناصر دستگاهي را به قطر هديه داد كه ما هنوز از آن نگهداري مي‌كنيم و خوشحال هستيم كه امروز اين هديه را گرفتيم و از اين هديه نيز مراقبت خواهيم كرد
--همچنين دستگاه نانوسكوپ در آذر ۸۸ در جريان سفر رييس جمهوري به برزيل به رييس جمهور اين كشورلوييس ايناسيو لولا اهدا شد.
--ميشل سليمان، رييس جمهوري لبنان نيز مهر ۸۹ اين دستگاه را از رييس جمهوري ايران دريافت كرد.
-- در جريان سفر دكتراحمدي نژاد به ونزوئلا در آذر ۸۸ دستگاه نانوسكوپ به هوگوچاوز رييس جمهوري وقت اين كشور اهدا شد.
-- در سفراخير رييس جمهوري به روسيه نيز سامانه راهبري جراحي هوشمند (نويگيشن) به عنوان هديه فناورانه از سوي جمهوري اسلامي ايران به كشور روسيه اهدا شد.
رييسان جمهوري كشورهاي آذربايجان و تركيه نيز اين هديه را از احمدي نژاد دريافت كردند.
-- دستگاه شنوايي سنجي نوزادان يا "اتو اكوستيك اميشن” به رييسان جمهوري تركيه و آذربايجان، نانو فيلتراسيون آب به رييس جمهوري آذربايجان و هواپيماي فوق سبك دو نفره به رييس جمهوري تركمنستان اهدا شده است.
-- در جريان هشتمين سفر هوگو چاوز، رييس جمهور وقت ونزوئلا به ايران، احمدي نژاد يك دستگاه خودروي سمند LX به وي هديه داد.

*** واكنش سران كشورها در قبال دريافت هداياي فناورانه ايران
به گفته اميري نيا ، چاوز رييس جمهوري فقيد ونزوئلا پس از دريافت نانوسكوپ از دكتراحمدي نژاد با كنايه به آمريكا و كشورهاي سلطه گر گفته بود: اين بمب ايراني است، اين همان بمبي است كه مي‌گويند ايران مي‌خواهد بسازد.
الهام علي اف رييس جمهوري آذربايجان نيز با دريافت دستگاه تصفيه آب از احمدي نژاد از اين توانايي خيلي متعجب بود. در مراسم اهدا، كارشناسان ايراني آب كاملا آلوده‌ و غير قابل شربي را كه به گل و لاي آلوده بود، با استفاده از تكنولوژي اين دستگاه تصفيه كرده و مصرف كردند كه بسيار مورد توجه آقاي الهام علي‌اف قرار گرفت.
-- بشار اسد، رئيس جمهوري سوريه نيز از دكتر احمدي نژاد خواست تا نمايشگاه فناوري ايران در سوريه برپا شود.
رييس جمهوري ايران در بازگشت از سفر به ونزوئلا در يك گفتگوي تلويزيوني در اين باره گفت: يك نانوسكوپ ايراني را به رئيس جمهوري ونزوئلا دادم و آقاي چاوز گفت اين بمب ايراني است، اين همان بمبي است كه مي‌گويند ايران مي‌خواهد بسازد.

*** ايجاد زمينه براي تجاري سازي محصولات فناورانه
از ديگر اهداف اهداي چنين هدايايي ايجاد زمينه براي صادرات اين محصولات فناورانه در كشوهاي هدف است.
اميرنيا رييس مركز همكاريهاي فناوري رياست جمهوري با اشاره به برخي هداياي فنارانه رئيس جمهوري خاطر نشان كرد: دستگاه نانوسكوپ كه به برزيل اهدا شد در حال بهره برداري در اين كشور است.
وي همچنين به هداياي فناورانه رئيس جمهوري به تركيه اشاره كرد و يادآور شد: دستگاه شنوايي سنجي نوزادان (اتو اكوستيك اميشن) و نانوسكوپ به كشور تركيه اهدا شد و اكنون زمينه اي براي تجاري سازي اين محصولات درعرصه بين الملل فراهم شده است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها