کد خبر: ۱۴۶۳۲۰
زمان انتشار: ۱۲:۲۲     ۱۵ تير ۱۳۹۲
معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران از پیشی گرفتن صادرات غیرنفتی از واردات در سه ماهه ابتدایی سال جاری خبرداد و گفت: اگرچه این آرزوی دیرینه اکنون محقق شده است، اما باید مراقبت کرد که به دلیل مسائل ارزی که سبب کاهش واردات شده است، مجموع تجارت خارجی کشور تحت الشعاع قرار نگیرد و کاهش نیابد.
کیومرث فتح اله کرمانشاهی در گفتگو با مهر از تحقق آرزوی دیرینه پیشی گرفتن صادرات از واردات خبر داد و گفت: با توجه به آمار سه ماهه گمرک جمهوری اسلامی ایران در مورد صادرات غیرنفتی، خوشبختانه صادرات از واردات پیشی گرفته است و حجم تجارت خارجی کشور در این مدت که واقع در سال سوم برنامه پنجم توسعه است، از 19.5 میلیارد دلار عبور کرده است.
 
معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: از این رقم که بدون احتساب میعانات گازی به دست آمده است، 9.8 میلیارد دلار صادرات و 9.4 میلیارد دلار واردات است.
 
وی تصریح کرد: این اعداد و ارقام به معنای آن است که کسری تراز تجاری کشور 33 درصد بهبود یافته است و نسبت صادرات و واردات به هم نزدیک تر شده است. این در شرایطی است که کسری ترا زتجاری در سه ماهه ابتدایی سال جاری حدود 400 میلیون دلار به نفع صادرات غیرنفتی کشور بهبود یافته است.
 
به گفته کرمانشاهی، همچنین در این مدت حدود 2 میلیارد دلار حجم میعانات گازی، 2.5 میلیارد دلار صادرات پتروشیمی و بیش از 5.2 میلیارد صادرات غیرنفتی بوده است این در شرایطی است که علیرغم بحران جهانی، اقتصاد مقاومتی و تشدید تحریم ها و نیز محدودیت های تجاری که از حدود 2 سال قبل بوجود آمده، از خام فروشی جلوگیری شد و تامین مواد اولیه در دستور کار قرار گرفت.
 
وی اظهار داشت: لذا با رویکرد جلوگیری از خام فروشی و تامین مواد اولیه صنایع پایین دستی به نحوی که ایجاد اشتغال و ارزش افزوده در اولویت قرار گیرد، برنامه ریزی برای صادرات غیرنفتی در سال جاری نیز صورت گرفت و استراتژی تجارت کشور وعده کرده بود که واردات مدیریت شود و از صنایع داخلی حمایت لازم به عمل آید .
 
معاون کل سازمان توسعه تجارت خاطرنشان کرد: هم اکنون این وعده ها محقق شده است ولی این نگرانی وجود دارد که طی ماههای آینده حجم تجارت خارجی کشور کاهش یابد؛ چراکه پیش بینی این است که حتی اگر به اندازه سال گذشته که حجم واردات کشور 53 میلیارد دلار بوده و امسال به 55 میلیارد دلار برسد، صادرات غیرنفتی نیز شامل 41 میلیارد دلار کالایی و 18 میلیارد دلار صادرات خدمات باشد، حجم تجارت خارجی کشور به 95 میلیارد دلار خواهد رسید.
 
کرمانشاهی گفت: هم اکنون با تحقق 19.5 میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور در 3 ماهه ابتدای سال جاری که یک چهارم سال به شمار می رود، پیش بینی می شود که حجم تجارت خارجی به 78 میلارد دلار برسد که اگرچه صادرات غیرنفتی در آن با افزایش مواجه است، اما واردات کاهش یافته است.
 
وی ابراز امیدواری کرد تا در ماههای آینده با تخصیص ارز بیشتر به واردات هدفمند و به نفع تولید، حجم تجارت خارجی کشور افزایش یابد.
 
کرمانشاهی تاکید کرد: واردات کشور به سمت واردات مورد نیاز تولید هدایت شده است و تنها ده درصد کالاهای مصرفی را شامل می شود، بنابراین باید تلاش کرد که سهم واردات افزایش یابد تا نیازهای تولید کشور و کارخانجات برطرف شود.
 
معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران از بانک مرکزی درخواست کرد تا از طریق مرکز مبادلات ارزی، ارز بیشتری را برای واردات تخصیص دهد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها