معاون اول رئیس جمهور با اعلام اینکه هم اکنون 69 طرح جدید پتروشیمی با ظرفیت 61 میلیون تن تولید محصولات پتروشیمی و فرآورده های پلیمری در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: برای ساخت این تعداد پتروشیمی باید بیش از 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شود که در این سرمایه گذاری ها از مشارکت حداکثری سرمایه گذاران بخش خصوصی هم استفاده خواهد شد.
این عضو کابینه دولت دهم با یادآوری اینکه دولت به منظور توسعه کمی و کیفی صنعت پتروشیمی برنامه های گسترده ای را اجرایی و عملیاتی خواهد کرد، اظهار داشت: بر این اساس ارائه مشوق های اقتصادی، صدور مجوز، ارائه معافیت های مالیاتی، گمرکی و بیمه ای و تخصیص زمین مناسب از مهمترین این سیاست ها است.
وی از جمعیت 600 میلیون نفری کشورهای همسایه ایران با عنوان بازار مطمئن و مناسب برای توسعه پتروشیمی نام برد و افزود: در صورتی که زنجیره های ارزش پتروشیمی در ایران تکمیل شود تا افق چشم انداز حدود 25 درصد جمعیت فعال ایران در صنایع پتروشیمی و واحدهای تکمیلی مشغول به کار خواهند شد.
رحیمی با بیان اینکه در سال 1390 حجم صادرات غیر نفتی ایران به حدود 52 میلیارد دلار افزایش یافت، تبیین کرد: سال گذشته برای صادرات حدود 70 میلیارد دلار کالاهای غیرنفتی برنامه ریزی شد اما به دلیل افزایش تحریم های بین المللی امکان تحقق افزایش درآمدهای غیرنفتی محقق نشد.
معاون اول رئیس جمهور در پایان با اعلام اینکه دولت یازدهم راه و روش دولت دهم را ادامه دهد، خاطر نشان کرد: پیش بینی می شود همزمان با رشد اقتصادی، ایران تا سال 2018 میلادی به یک رتبه تک رقمی در بین کشورهای مختلف جهان از نظر جایگاه علمی دست یابد.