کد خبر: ۱۴۳۸۷
زمان انتشار: ۱۳:۵۱     ۲۹ خرداد ۱۳۹۰
نخستين تصاوير ماهواره اي و اطلاعات تله متري سحرگاه امروز يك شنبه از ماهواره رصد دريافت شد.

به گزارش ايسنا، دكتر رضا مظفري نيا، رييس دانشگاه صنعتي مالك اشتر وابسته به وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح با اعلام اين خبر افزود: ماهواره رصد كه ماموريت آن برقراري ارتباط و دريافت فرامين از ايستگاه هاي زميني، تصوير برداري از زمين و ارسال تصاوير به همراه اطلاعات تله متري به ايستگاه هاي زميني است اولين اطلاعات خود را كه حاوي وضعيت زير سيستم هاي ماهواره رصد مي باشد، به اين ايستگاه ها ارسال كرده است.

وي گفت: دريافت اطلاعات نشان مي دهد كه زير سيستم ها در بهترين شرايط كاري مشغول به كار بوده و شرايط ماهواره بهتر از شرايط پيش بيني شده مي باشد.

رئيس دانشگاه صنعتي مالك اشتر افزود: فرمان دريافت تصاوير بعدي نيز به ماهواره رصد داده شده است و تصاوير جديد در گذرهاي آتي از اين ماهواره دريافت خواهد شد.

گفتني است ماهواره رصد با وزن 15.3 كيلوگرم كه توسط متخصصان دانشگاه صنعتي مالك اشتر طراحي و ساخته شده است بعد ازظهر روز چهارشنبه 25 خرداد در مدار زمين و در ارتفاع 260 كيلومتري قرار گرفت و از لحظه پرتاب تاكنون حدود 60 بار دور زمين چرخيده است.

علاقمندان مي توانند با مراجعه به نشاني اينترنتي www.n2yo.com/?s=37675 موقعيت لحظه‌يي ماهواره و ساير مشخصات آن را به صورت آنلاين مشاهده كنند.

برقراري ارتباط با ايستگاه‌هاي زميني، تصويربرداري از زمين و ارسال تصاوير به همراه اطلاعات تله‌متري به ايستگاه‌هاي زميني از مهم‌ترين مأموريت‌هاي ماهواره رصد است.

ماموريت سطح يک ماهواره رصد يک، تصويربرداري از سطح زمين در طيف مرئي با قدرت تفکيک 150 متر و ارسال تصاوير و اطلاعات پايشي سيستم در مدار LEO به ايستگاه هاي زميني است.

به گزارش ايسنا، بومي سازي دانش و فن آوري طراحي و آزمايش ماهواره، بومي سازي فناوري سنجش از دور و تصويربرداري از زمين به وسيله ماهواره، توسعه فناوري هاي جديد شامل توليد توان در محيط مداري، تعيين و کنترل وضعيت ترکيبي فعال و غير فعال، ساخت پانل ها و حسگرهاي خورشيدي و ساخت بوم گراديان جاذبه که همگي براي نخستين بار در کشور انجام مي شود از دستاوردهاي طراحي و اجراي اين پروژه مهم است.

توسعه زيرساخت هاي کارگاهي و آزمايشگاهي براي ساخت و مونتاژ و انجام آزمايش هاي عملکردي و محيطي براي ماهواره هاي کوچک، ايجاد بستر هاي نرم افزاري و توسعه نيروي انساني براي طراحي ، ساخت و آزمايش ماهواره و بومي سازي شبکه ايستگاه هاي زميني و کنترل، ارسال و دريافت تصوير از ديگر دستاوردهاي اين طرح است.

اين پروژه، همچنين بستر مناسبي را براي ايجاد منظومه ماهواره اي عملياتي به عنوان يکي از بهينه ترين راهبردها براي دستيابي به فضا فراهم کرده است.

ماهواره بر «سفير رصد» نيز که ماهواره رصد را به مدار برده، دومين ماهواره بر ساخت جمهوري اسلامي ايران است كه 22 متر طول، 25 /1 متر قطر و 26 تن وزن دارد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها