به گزارش 598، به نقل از خبرنگار خبرگزاری فارس از یمن، مناطق، شهرها و روستاهای مختلف یمن با برگزاری آداب و رسوم خاص هر منطقه، صحنه جشنه نیمه شعبان است.
در برخی مناطق یمن، نیمه شعبان در کنار عید فطر و قربان سومین مناسبت فرخنده مذهبی به شمار می آید و به همین دلیل اهالی این مناطق در نیمه شعبان شب زنده داری کرده و مراسم و جشن آن را در فضایی معنوی برگزار می کنند.
آن دسته از مردمی که توانایی مالی دارند در نیمه شعبان قربانی کرده و گوشت آن را در بین فقرا تقسیم می کنند.
روزه داری و صله رحم یکی دیگر از اقداماتی است که یمنی ها در نیمه شعبان آن را به جا می آورند به این ترتیب که پس از افطار تا اذان صبح فردا که مصادف با نیمه شعبان است بیدار می مانند.
بزرگداشت نیمه شعبان در مقبره حضرت هود (ع)
استان حضر موت در جنوب شرق یمن به دلیل وجود منطقه تاریخی و باستانی هود و مقبره حضرت هود (ع) هرساله در نیمه شعبان پذیرای مهمانانی است که از داخل و خارج به این منطقه می آیند.
این منطقه از آغاز ماه شعبان پذیرای زائرانی است که تعداد آنان در دهم ماه شعبان به اوج رسیده و تا نیمه شعبان ادامه می یابد.
جشن نیمه شعبان در مقبره حضرت هود (ع) شامل پایکوبی و رقص های محلی است.
در صنعا پایتخت یمن نیز که سومین مسجدی که در اسلام به دستور پیامبر (ص) ساخته شد در آن قرار دارد، جشن و آئین های خاص نیمه شعبان برگزار می شود.
شیخ عبدالله مطهر استاد دانشگاه صنعاء در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: بنابر برخی تفسیرها، فضیلت شب نیمه شعبان با شب قدر برابری می کند از همین رو باید آن را مانند شب های رمضان بزرگ داشت.
وی گفت: یمنی ها بر حفظ آداب و سنن خود تاکید دارند از همین رو در ماه شعبان روزه گرفته و در نیمه شعبان نیز با برگزاری آئین و مراسم خاص، جشن می گیرند.
شیخ مطهرشب های ماه شعبان را فرصت خوبی برای راز و نیاز با خداوند دانسته و گفت: این شب ها فرصت مناسبی برای دعا کردن و طلب خیر برای اسلام و مسلمانان است به ویژه اینکه آمریکا و اسرائیل تمام توان خود را برای نابودی امت اسلام به کار گرفته اند.
استان تعز در شمال یمن نیز میزبان جشن و آئین های خاص نیمه شعبان است .