کد خبر: ۱۴۲۰۷۲
زمان انتشار: ۰۹:۳۸     ۳۰ خرداد ۱۳۹۲
رئیس جمهور آمریکا در حالی پیروزی حسن روحانی را به عنوان خواست مردم برای تغییر در سیاست های کلان جمهوری اسلامی تفسیر کرده است که به این نکته ابتدایی و واضح عمدا اشاره ای ندارد که نفس حضور پرشکوه مردم در انتخابات به معنای تایید سیاست های کلان فعلی جمهوری اسلامی است.
598: پس از حضور پرشکوه مردم ایران اسلامی در انتخابات ریاست جمهوری، رئیس جمهور آمریکا با ادبیاتی متکبرانه و در حالی که گویی در قبال یکی از مستعمرات خود سخن می‎گوید، تلاش کرد نتیجه این انتخابات در جهت منافع کشور خود مصادره کند.

به گزارش "رجانیوز"، چرخش رویکرد مقامات امریکایی نسبت به انتخابات ایران پیش و پس از انتخابات، از تلاش آنها برای بهره‎برداری از نتایج انتخابات یازدهم ایران در جهت منافع ملی امریکا حکایت دارد.

رسانه‎ها و مقامات غربی، پیش از برگزاری انتخابات یازدهم با تلاش و هجمه رسانه‎ای و تبلیغاتی سنگین، از مخدوش بودن این انتخابات سخن گفته و با فضاسازی زیاد به دنبال بی‎اعتمادی مردم نسبت به ساز و کار انتخاباتی جمهوری اسلامی برای کاهش مشارکت در این انتخابات بودند.

این تلاش به حدی بود که رهبر معظم انقلاب در روز رای‎گیری در واکنش به آن فرمودند: «ورود در مرحلهى انتخاب، تأثير دارد در سعادت كشور. لذا شما مىبينيد مخالفين ملّت ايران و دشمنان ملّت ايران سعى ميكنند - از مدّتى پيش - كارى كنند كه مردم يا مأيوس بشوند يا بدبين بشوند يا تنبلى كنند يا اهمّيّت ندهند، لذا پاى صندوقها نيايند. ديگر حالا كارِ اين «كارشكنى» از مطبوعات و رسانهها و خبرگزارىها گذشته، به خود سياستمداران جبههى دشمن ملّت ايران رسيده؛ آنها هم حتّى دخالت ميكنند.

شخصيّتهاى معروف سياسى غربى، آنهايى كه وابستهى به جبههى دشمنند، مىبينيد كه عليه حضور مردم فعّاليّت ميكنند. اخيراً شنيدم كه از شوراى امنيّت ملّى آمريكا كسى گفته كه ما اين انتخابات ايران را قبول نداريم. خب به درك كه قبول نداريد! اگر قرار بود ملّت ايران منتظر بماند كه شما چه چيزى را قبول داريد و چه چيزى را ميل داريد، آنطور عمل بكند، كه كلاهش پسِ معركه بود. ملّت ايران نگاه ميكند ببيند خودش چه چيزى را احتياج دارد و مصلحت او در چيست، آن را دنبال خواهد كرد.»

اما پس از انتخابات و حضور 37 میلیون ایرانی پای صندوق رای، مقامات امریکایی بدون آنکه به روی خود بیاورند که این حضور در واقع اولین خطابش به همین تلاش‎ها برای مخدوش کردن اصل انتخابات است، با ادبیاتی که گویی برای مستعمرات خود تعیین تکلیف می‎کنند، تلاش کرده‎اند تا نتایج همین انتخاباتِ از نظر آنها غیرقابل قبول را به سود منافع ملی خود مصادره کنند!

باراک اوباما در گفتگویی با شبکه پی‌بی‌اس آمریکا انجام داده بدون اشاره به موضع کشورش در قبال انتخابات ایران پیش از این، نتیجه انتخابات اخیر ایران را نشانه تمایل مردم این کشور به تغییر در سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی توصیف کرده و در پاسخ به سئوالی در مورد انتخابات ایران تلاش کرده تا نتیجه را به سود منافع کشورش مصادره کند: "فکر می‌کنم نتیجه انتخابات نشان می‌دهد که مردم ایران مایل به حرکت در جهتی متفاوت هستند."

اوباما در ادامه این مصاحبه تلاش کرده است آنچه را که قصد دارد به افکار عمومی  «القاء» کند، به عنوان «برآورد» دولت امریکا از نتایج این انتخابات جا بزند به نحوی که در اظهاراتی قابل تامل می‎گوید: "فکر می‌کنم که (در شرایط جدید) این احتمال هست که ایرانیان تصمیم بگیرند تا پیشنهاد ما برای تعاملی اساسی و با محتوا را بپذیرند."

رئیس جمهور امریکا در مورد حسن روحانی، نیز اظهار نظر کرده و تلاش کرده تا تصویری که دولت او از دکتر روحانی می‎پسندد را به عنوان واقعیت رویکرد رئیس جمهور منتخب مطرح کند: "در مورد آقای روحانی که این انتخابات را برده است، فکر میکنم که تمایل خود را به تغییراتی در نگرش ایران نسبت به بسیاری از مسایل بین‌المللی نشان داده است."

 آنچه به صورت واضح از سخنان اخیر اوباما بر می آید این است که این سخنان ناشی از «برآورد» دولت امریکا نسبت به شرایط سیاسی و اجتماعی کشور نبوده بلکه تلاشی است برای «القاء» برخی از منافع ملی امریکا به عنوان خواست مردم ایران در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری.

هر چند در اولین مرحله مردم با حضور و مشارکت بالای خود، پیام حمایت از سیاست های کلان جمهوری اسلامی را به غرب  ارسال کرده اند، اما به  نظر میرسد در مقابل این دخالت کم سابقه امریکا در امور ایران که با لحنی متکبرانه و سلطهطلبانه مطرح شده است، بهترین گزینه برای پاسخ و پایان توهمات کشورهای غربی، اظهار نظر و واکنش جدی دکتر روحانی به عنوان رئیس جمهور منتختب مردم باشد.

هر چند که امریکا در «برآوردهای» خود به خوبی می داند که پیروزی حسن روحانی نیز تغییری در سیاستهای کلان جمهوری اسلامی در  عرصه بین الملل ایجاد نخواهد کرد و صرفا تاکتیک را دچار تغییر میکند، اما به نظر میرسد واکنشی غیرتمندانه در قبال گستاخی اوباما نسبت به ملت ایران حداقل انتظاری است که می توان از منتخب ملت داشت.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها