به گزارش 598 به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این اتفاق پس از آن رخ میدهد که نگرانیهای آمریکا نسبت به اقدامات جاسوسی دولت کشورشان از شهروندان و دیگر مناقشات اخیر افزایش پیدا کرده است.
کاهش محبوبیت اوباما در حالی است که کاخ سفید با انتقادات شدیدی نسبت به برنامه جاسوسی داخلی در کشور که اطلاعات میلیونها آمریکایی را جمع آوری میکرده، اقدام ماموران سازمان مالیات آمریکا در هدف قرار دادن گروههای محافظه کار سیاسی که درخواست معافیت از مالیات کرده بودند و جمع آوری محرمانه مکالمات تلفنی برخی خبرنگاران رو به رو بوده است.
براساس این نظرسنجی جدید که توسط شبکه سی.ان.ان انجام شد میزان محبوبیت اوباما اکنون به 45 درصد رسیده است که از زمان اواسط ماه مه تاکنون کاهش هشت درصدی داشته است.
در این نظرسنجی حدود 54 درصد از مردم گفتهاند که از چگونگی عملکرد رئیس جمهور در شغلش ناراضی هستند.
این برای نخستین بار است که از ماه نوامبر 2011 تاکنون یک نظرسنجی نشان میدهد که اکثریت آمریکاییها نظری منفی نسبت به اوباما دارند.
این نظرسنجی همچنین نشان میدهد که برای نخستین بار در دوران ریاست جمهوری آمریکا بیش از نیمی از آمریکاییها معتقدند که وی صادق و قابل اعتماد نیست.
کیتینگ هولاند، مدیر نظرسنجی شبکه سی.ان.ان اظهار داشت: کاهش محبوبیت اوباما ناشی از کاهش چمشگیر 17 درصدی محبوبیت وی در ماه گذشته میلادی در میان افراد زیر 30 سال است. در کنار آمریکاییهای سیاه پوست جزو وفادارترین حامیان اوباما بودند.
در این نظرسنجی 51 درصد از پاسخگویان اظهار داشتند که برنامه فعلی سازمان امنیت ملی آمریکا که در هر روز بالغ بر یک میلیارد تماس تلفنی را مورد جاسوسی قرار میدهند در راستای تلاشهای ضد تروریسم قابل قبول است اما 43 درصد از پاسخگویان اظهار میدارند که اوباما در این برنامه به منظور مبارزه با تروریسم از نقض محدود کردن آزادیهای مدنی گذشته است.
این نظرسنجی به صورت تلفنی از 1014 تن طی 11 تا 13 ژوئن انجام شده است.
این در حالی است که مخالفان اوباما اخیرا به گزارشی اشاره دارند که نشان داد ماموران سازمان درآمد داخلی آمریکا به طرزی ناعادلانه گروههای وابسته به حزب تی پارتی را هدف قرار دادند و این نشان دهنده سوء استفاده از قدرت توسط دولت بوده است. همچنین معترضان اوباما به عملکرد کاخ سفید نسبت به حمله تروریستی 11 سپتامبر سال گذشته میلادی علیه کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی لیبی معترض بودهاند و همچنین اخیرا برخی افشاگریها نشان داد که وزارت دادگستری آمریکا دستور به شنود مکالمات برخی خبرنگاران رسانهها داده تا عامل درز اخبار محرمانه به این رسانهها را شناسایی کند.