کد خبر: ۱۴۱۲۷۵
زمان انتشار: ۱۰:۰۵     ۲۷ خرداد ۱۳۹۲
حسن روحانی رئیس جمهور منتخب مردم ایران با بیان اینکه کدام خانواده است که بیکار نداشته باشد؟ گفته است: با واردات کالاهای بنجل خارجی برای کارگر چینی شغل درست می کنیم ولی اگر بتوانیم رونق اقتصادی را درست کنیم می توان برای 3 میلیون نفر شغلی با درآمد 1 میلیون تومان در ماه ایجاد کرد.

به گزارش 598 به نقل از مهر، حسن روحانی رئیس جمهور منتخب ملت ایران در جریان رقابت های انتخاباتی خود با دیگر رقبا و، بخشی از برنامه ها و دیدگاه های خود درباره مسائل و مشکلات فضای کسب و کار، بیکاری جوانان و راهکارهای حل مسائل مربوط به بازار کار کشور که امروز به یکی از مهم ترین و چالشی ترین مشکلات خانواده ها تبدیل شده است را مطرح کرد.

اظهارات منتخب ملت ایران برای ریاست جمهوری در دور یازدهم را می توان آغاز فصلی جدید در اجرای برنامه ها و طرحهای اشتغال زایی در کشور تلقی کرد.

به صورت کلی، به دلیل اهمیت بسیار بالای موضوع بیکاری و اشتغال جوانان و تبدیل شدن این مشکل به عنوان یکی از مهم ترین خواسته های مردم از دولت ها، کاندیداهای ریاست جمهوری یازدهم در این باره مسائل گوناگونی را مطرح کردند و اینگونه به مردم القاء شد که یکی از اساسی ترین اقدامات دولت جدید رسیدگی به کمبودها و بحران های موجود در بازار کار کشور است.

آغاز فصل جدید در بازار کار

حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب ملت ایران با بیان اینکه الان بیش از 41 هزار واحد صنعتی نیمه تمام داریم که اگر فقط 34 هزار میلیارد تومان اعتبار در اختیار این واحدها گذاشته شود همه اینها کامل و فعال می شود گفت: همچنین می توان 499 هزار نفر را مشغول به کار کرد.

رئیس جمهور منتخب ملت ایران با اشاره به اینکه این جوان ها و این 3 میلیون نفر بیکار باشند خودشان و پدر و مادرهایشان شرمنده خواهند بود افزود: من از مردم می پرسم کدام خانواده الان است که بیکار نداشته باشد؟ کدام خانواده است که با مشکل بیکاری مواجه نباشد؟ ما نمی توانستیم این مشکل را حل کنیم؟ اگر دولتی با تدبیر کار می کرد این مشکل حل و فصل نمی شد؟

وی در ادامه پرسید: نمی شد ما شاهد یک تحول بزرگ در کشور باشیم؟ رشد اقتصادی ما کجاست؟ قرار بود در چشم انداز 20 ساله حداقل رشد اقتصادی ما 8 درصد باشد الان حدود 3 به طور متوسط، سال گذشته و سال جاری که مسئولین می گویند منفی یا زیر منفی، وضع بیکاری، وضع تورم، کدام کشور در منطقه ما است که تورم 30 درصد دارد؟

روحانی خاطر نشان کرد: اگر ما بتوانیم رونق اقتصادی را درست کنیم بحث بیکاری هم حل می شود امروز حداقل 3 میلیون و 300 هزار بیکار داریم. یک آمار می گوید بیش از 3 میلیون و 560 هزار بیکار، حالا سه و نیم میلیون، اگر فرض بگیریم 3 میلیون بیکار باشند این 3 میلیون مشغول به کار شوند و هر کدام به اندازه 1 میلیون خدمت کنند و در تولید درآمد داشته باشند معنایش این است که در هر ماه می شود 3 هزار میلیارد تومان.

اشتغال 3 میلیون نفر با 1 میلیون درآمد

رئیس جمهور منتخب ملت ایران ادامه داد: همه اینها به خاطر این است که تولید رونق نداشته اگر تولید در بخش های مختلف رونق پیدا کند هم بیکاری حل می شود هم وقتی تولید افزایش پیدا کند عرضه کالا زیاد می شود آن وقت در برابر تقاضا تعادل درست می شود و ناچار نمی شویم وقتی تولید داخلی ما درست شود هر بنجلی را از خارج وارد کنیم.

وی افزود: آن وقت ناچار نمی شویم برای کارگر چینی کار درست کنیم بلکه برای کارگر خودمان و برای جوان خودمان کار درست می کنیم. پایان امسال 400 هزار نفر متخصص کامپیوتر بیکار خواهیم داشت، 100 هزار مهندس کشاورزی، ما امروز بیکار داریم هر سال از دانشگاه ما 900 هزار فارغ التحصیل خارج می شوند و حل بیکاری این نهصد هزار نفر با رونق در سایه بهبود محیط کسب و کار قابل حل است.

روحانی با تاکید بر اینکه دولت تدبیر و امنیت در اولین قدم محیط کسب و کار را به طور دائم بهبود خواهد بخشید و البته برای کوتاه مدت هم بسته های تشویقی ویژه ای خواهد داشت تصریح کرد: با اجرای آنها می توان در کوتاه مدت این حرکت اقتصادی را در جامعه به وجود آورد.

اشتغال زایی برای کارگر چینی

رئیس جمهور منتخب ملت ایران با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی به این معنا است که برویم به سمت تولید داخلی و نگذاریم بیکار در جامعه ما باشد گفت: عدالت یعنی به کسی ظلم نشود و تولیدکننده و کارگر به حقش برسد.

وی به این مطلب نیز اشاره کرد که اگر یک شرکتی توسعه پیدا کند مهندسش هم وضعش خوب می شود، کارگر هم وضعش خوب می شود، تولید هم وضعش خوب می شود، صادرات هم وضعش خوب می شود گفت: ما نیز شرایط بهتری پیدا می کنیم.

حمید حاج اسماعیلی با بیان اینکه کاندیداهای ریاست جمهوری در زمان رقابت ها مسائلی را مطرح کردند گفت: اما چیزی که در برنامه ریزی و عمل بخواهد اتفاق بیافتد متفاوت خواهد بود. با این حال جهت گیری رئیس جمهور جدید در بخش اشتغال درست است.

نماینده کارگران در هیئت حل اختلاف اظهار داشت: با این حال بعید است که در سال جاری بتوان کار خاصی در حوزه بازار کار کشور انجام داد ولی همین که بتوان یک آرامشی را در حوزه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایجاد کرد نیز حائز اهمیت است.

حاج اسماعیلی ادامه داد: با وجود تحریم ها و شرایط خاص کشور اگر بتوان جریان نقل و انتقال پول برای خرید مواد اولیه و ملزومات مورد نیاز کارخانجات را بهبود بخشید، شرایط در تولید بهتر خواهد شد.

آقای رئیس جمهور بنگاه های کوچک بسته شدند

این فعال کارگری با تاکید بر اینکه در حال حاضر بنگاه های کوچک تقریبا بسته شده است، افزود: دولت تلاش کند گردش نقدینگی را از طریق بانک ها به این واحدها بازگرداند. باید روش های به کار گرفته شود که بتوان تورم را مهار کرد.

وی بیان داشت: اولین گامی که دولت آینده در بخش تولید باید مدنظر قرار دهد، ایجاد حرکت در این بازار است. کشور هم اکنون با مشکل اشتغال جوانان و کارجویان مواجه است؛ بنابراین اولویت کاری دولت آینده در عین حالی که باید آرامش بخشی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی باشد این است که تلاش کند بازار را از رکود فعلی خارج نماید و جریان نقدینگی سرگردان از بازار سوداگری و دلالی به تولید منتقل شود.

نماینده کارگران در هیئت حل اختلاف اظهار داشت: یکی دیگر از برنامه های رئیس جمهور آینده در حوزه بازار کار و اشتغال می تواند این باشد که مسئولیت ها را به صورت واقعی به نهادهای مدنی، صنفی و کارگری بر اساس اصل 44 قانون اساسی واگذار نمایند.

به گفته حاج اسماعیلی، با اینکه می توان کارهای خوب و جدیدی را در دولت یازدهم برای مبارزه با بیکاری انجام داد اما نمی توان انتظار داشت که یک شبه مسائل درست شود. درباره دستمزد نیز مباحثی مطرح شده است اما موضوعات باید با کارشناسی همراه شود، با رونق تولید دستمزدها ترمیم می شود.

عباس وطن پرور نیز با بیان اینکه هر کدام از کاندیداها یک سری مطالبی را مطرح کرده اند گفت: مسائلی که اغلب از سوی کاندیداها مطرح شد بیشتر مسائل گذشته و حال را مورد توجه قرار داد.

قفل فضای کسب و کار

نماینده سابق کارفرمایان در اجلاس جهانی کار اظهار داشت: با اینکه بیشتر کاندیدادها از بسته بودن شدید فضای کسب و کار انتقاد کردند اما هیچ یک راهکار روشنی در این بخش ارائه نکرده اند. کاندیداها باید برنامه های خود درباره مسائل کلان اقتصادی را به روشنی ارائه می کردند.

وطن پرور با انتقا از اینکه در زمان بررسی قانون هدفمندی یارانه ها در مجلس، چند راهکار برای هزینه کردن 30 درصد سهم بنگاه ها و تولید برای دولت مشخص شد بیان داشت: بنابراین دولت در این بخش دست به انتخاب زده است و دیگر نمی توان انتظار داشت دولت سهم تولید از هدفمندی را بپردازد.

این فعال کارفرمایی کشور افزود: قانون بانکداری بدون ربا سیستم بانکی را به صندوقی برای دولت تبدیل کرده است. ما تا نتوانیم مسائل مربوط به تحریم ها را در کشور حل کنیم، نمی توان درباره سایر بخش ها انتظار چندانی داشت.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها