کد خبر: ۱۳۸۹۸۱
زمان انتشار: ۰۹:۵۴     ۱۹ خرداد ۱۳۹۲
نام بانه را از كلمة كردي«بان» به معني بام و بلندي و متأثر از ارتفاعات و نحوة استقرار و موقعيت شهر بانه مي‌دانند بعد از حمله اعراب وحاكميت اسلام طايفه‌اي به نام «اختيار ديني‌ها» حكومت رادر شهر بانه به دست گرفته وتا دوره زنديه در اين شهر حكومت نموده اند.
به گزارش 598 به نقل از مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، شهرستان بانه در شمال‌غربي استان كردستان در فاصلة 262 كيلومتري سنندج در مجاورت مرز عراق قرار گرفته است. بانه شهري كوهستاني است كه جنگلهاي اطراف آن زيبايي خاصي به اين شهر داده است متوسط ميزان بارندگي اين شهرستان حدود 750 ميليمتر در سال است و اين امر تأثير بسياري در سرسبزي و آبادي روستاها و تفرجگاه‌هاي اطراف آن دارد.

نام بانه را از كلمة كردي«بان» به معني بام و بلندي و متأثر از ارتفاعات و نحوة استقرار و موقعيت شهر بانه مي‌دانند بعد از حمله اعراب وحاكميت اسلام طايفه‌اي به نام «اختيار ديني‌ها» حكومت رادر شهر بانه به دست گرفته وتا دوره زنديه در اين شهر حكومت نموده اند.

شهر بانه چند بار دچار آتش سوزي‌هاي بزرگ شده است و دو بار جاي شهر عوض گرديده است كه آخرين بار بعد از جنگ جهاني دوم بوده. اكنون شهر بانه يكي از شهرهاي آباد كردستان است و به علت مجاورت با مرز عراق به يكي از كانونهاي تجاري استان تبديل شده است وجود پاساژها و مراكز خريد و تعداد رو به افزايش اين پاساژها در سايه امنيت حاكم بر منطقه موجب جذب بيشتر گردشگران از اقصي نقاط كشور به اين شهر زيبا شده است.

قيمت بسيار ارزان كالا و خدمات به علاوه نرخ مناسب تسهيلات و امكانات ويژة مسافر مانند رستوران، مراكز اقامتي، (هتل و مهمانپذير) كرايه ارزان تاكسي و طبيعت كوهستاني و جنگلي كه حاصل آن آب‌و هواي مطبوع و پاك كوهستاني است، شرايط لازم براي تبديل شدن شهر بانه به يكي از قطب‌هاي اصلي گردشگري غرب كشور مهيا نموده است.

مهمترين جاذبه‌هاي گردشگري و اماكن ديدني شهرستان بانه

پارك كوهستاني دوكانان و پيرمراد



اين دو پارك در مجاورت هم و در دامنه كوه آربابا با چشم‌اندازي بسيار زيبا به شهر بانه قرار گرفته‌اند. زيارتگاه پيرمراد به عنوان جاذبة زيارتي كه مورد احترام مردم بانه است در داخل اين مجموعه قرار دارد. بيشتر مسافراني كه قصد استراحت در دامان طبيعت را دارند به علت وجود امكانات لازم در دامنة كوه زيباي آربابا در اين دو پارك كوهستاني توقف مي‌نمايند.

 درياچه سد بانه



اين درياچة كوچك به علت قرارگيري در مسير جاده سقز به بانه زيبائي خاصي به منطقه داده است به ويژه اينكه منظره زيباي آن از فراز گردنة خان نمايان مي‌گردد. اين درياچه به علت موقعيت ممتاز آن (10 كيلومتري شهر بانه) و پوشش جنگلي اطرافش يكي از مكانهاي عمده جذب و استراحت  گردشگران مي‌باشد.

 تفرجگاه سورين

اين تفرجگاه در 12 كيلومتري جنوب شرقي بانه و در مسير جاده بانه به مريوان قرار گرفته است اين منطقه از لحاظ پوشش جنگلي پرتراكم‌ترين نقطه شهرستان بانه است كه در دو طرف جاده ارتفاعات را پوشانده و منظره زيبايي از كوه و جنگل را بوجود آورده است هم‌چنين مسجد قديمي و زيارتگاه سورين در اين تفرجگاه قرار دارد.

 روستا و غار شوی



 اين روستا به علت چشم‌انداز زيبا كوه جنگل و رودخانه، معماري ويژه و هم‌چنين قلعه و سد باستاني آن يكي از مقاصد گردشگران محسوب مي‌گردد در كنار اين روستا غار مشهوري قرار گرفته است كه طول آن 267 متر بوده و در انتهاي آن درياچه كوچكي وجود دارد. بازديد از اين غار در حال حاضر فقط با امكانات فني ميسر است و در آينده براي بازديد عموم آماده خواهد شد.

 روستاي نجنه عليا



روستاي نجنه عليا يكي از روستاهاي هدف گردشگري مي‌باشد كه در فاصله 38 كيلومتري جاده بانه به سردشت در محيطي جنگلي و كوهستاني قرار گرفته است اهميت اين روستا به جز محيط طبيعي و بكر زيباي آن در فراواني چشمه‌سارها، وجود قرآن قديمي در مسجد تاريخي آن و مجتمع شيلات كوچكي در روستا است كه ماهي‌هاي آن طعم بسيار لذيذي داشته و در همان محل ارائه مي‌گردد.

روستای نژو



روستای نژو در شمال غرب شهرستان بانه،واقع در بخش مرکزی  و فاصله 12 کیلومتری شهرستان قرار گرفته است.آثار تاریخی آن در شرق روستابه نام شارکون که فقط کوزه های برزگ و کوچک گلی که داخل بعضی از آنها زغال پیدا می شود باقی مانده است که آن هم در طول زمان به دلیل کشت و عملیات کشاورزی  کم کم از بین رفته است.

در سراسر خاک روستا لوله های گلی به ضخامت حدود 10 سانتیمتر با قابلیت آبرسانی لوله های1/3پیدا می شود و در تمام زمین های روستا چه مزارع و چه دامنه کوهها از این لوله ها می توان یافت.

اما مهمترین اثر باستانی روستا قلعه ای است که در غرب روستا،در حد فاصل روستاهای سیوچ میرآباد علیا و نژو قرار گرفته است.در اطراف این قلعه که با نام محلی (قه لای نژو) معروف است چشمه های آب فراوانی وجود دارد که باعث می شود تعداد زیادی از دوستداران طبیعت و مردم منطقه برای گشت و گذار و بازدید به آنجا بروند. بنا به گفته ساکنان این روستا،قدمت این قلعه به پیش از اسلام بر می گردد و با توجه به اینکه مقبره هایی که در این ناحیه موجود است به طرف بیت المقدس کنده شده اند این قول به نظر صحیح می رسد.

عدم توجه و سهل انگاری در نگهداری این قلعه باعث شده است تا شکل اصلی قلعه در اثر حفاری ها غیر مجاز که توسط افراد سودجو، انجام گرفته است از بین برود و تنها آثاری که از آن می توان دید حصار قلعه در دامنه آن است که با سنگهای بزرگ و تراشیده جلوه عظیمی به ان داده است و هنوز قسمتهایی از آن را می توان دید.

خرابه قلعه هم شامل دو قسمت است که به وسیله یک سنگ بزرگ به عنوان پل به هم مرتبط شده است.این قلعه دارای یک حوض آب بوده است که از ساروج ساخته شده است و در چند سال قبل به کلی تخریب شده است و چیزی از ان باقی نمانده است.

ساکنان روستا به تخت سنگ بزرگی که در غرب قلعه قرار دارد اغلی بگ می گویند  گویا اغلی بگ نام پهلوانی بوده است که ساکن آنجا بوده است و در هنگام لشکر کشی اعراب،در دشت میر آباد به آنها شبیخون زده است و تعداد زیادی از آنها را کشته است تا اینکه شبی گرفتار کمین اعراب می شود و...

گفته می شود جمله ی الاکراد من الجن (کردها از جنیان هستند) به خاطر شبیخون زدن های الغ بیگ گفته شده است. در  جنوب این روستا و در فاصله بین شوی و نژو یک سد باستانی (آبگیر) وجود داشت که دارای قدمت زیادی بود.دیواره های ساروجی این سد تا این اواخر هم موجود بود اما در حدود 17-18 سال پیش قرار شد تا طی یک پروژه عظیم،در محل سد باستانی یک سد جدید برای تامین مصرف آب کشاورزی و آشامیدنی شوی احداث شود و در جریان عملیات خاک برداری، دیواره های ساروجی این سد باستانی تخریب شد.

اما پس از صرف مدت زمان و هزینه بسیار قابل توجهی،  به دلایلی که هرگز برای مردم منطقه روشن نشد عملیات احداث این سد متوقف شد و تنها چیزی که عاید مردم منطقه شد تخریب دیواره های سد باستانی بود.

علاوه بر اینها طبیعت زیبای این روستا در بهار و تابستان باعث شده است که در سالهای اخیر خیل عظیم مردم از شهر برای سپری کردن ساعاتی در دامان طبیعت، به مراتع  و سبزه زار های این روستا بیایند.بیشتر مردم این روستا به کار کشاورزی مشغول هستند و همانند دیگر روستا های ایران،جوانان  سعی در مهاجرت به شهر های دیگر را دارند اما هنوز کسانی هم از آنها هستند که با کشاورزی،سعی در تامین زندگی خانواده خود دارند
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها