
وَمَا لَكُمْ لَا تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّا وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ نَصِيرًا * * * شما را چه شده که در راه خدا و [رهایی] مردان و زنان و کودکان مستضعف [ی که ستمکاران هر گونه راه چاره را بر آنان بسته اند] نمی جنگید؟ آن مستضعفانی که همواره می گویند: پروردگارا! ما را از این شهری که اهلش ستمکارند، بیرون ببر و از سوی خود، سرپرستی برای ما بگمار و از جانب خود برای ما یاوری قرار ده. * * * بدون کشته شدن سرنوشت بیهوده است / شهید اگر نتوان شد بهشت بیهوده است
به گزارش 598، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، هونگ لی، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در بیانیهای که توسط خبرگزاری شینهوا انتشار یافت، گفت: آمریکا باید سریعا خطاهای خود را اصلاح کند و از مداخله در امور داخلی چین خودداری کند تا به روابط آمریکا و چین آسیب نزند.
هونگ لی تاکید کرد: چین پیش از این در خصوص وقایع سال 1989 به نتیجهای واضح دست پیدا کرده است.
وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای که در وب سایت آن منتشر شد، گفت: چین باید به آزار کسانی که در اعتراضات شرکت کردند پایان دهد و کاملا در قبال کسانی که کشته، بازداشت و یا مفقود شدند، پاسخگو باشد.
حزب کمونیست چین پس از آنکه ابتدا با تظاهراتهای اعتراضی دانشجویی در بهار سال 1989 در میدان تیانآنمن پکن مدارا کرد سربازان ارتش را برای سرکوب معترضان در تاریخ سوم و چهارم ژوئن اعزام کرد و به گفته گروههای حقوق بشری صدها تن توسط آنها کشته شدند.
چین این اعتراضات را ضد انقلابی خوانده بود.
این مساله در چین یک تابو است و مقامات این کشور درخواستها برای تغییر رای در قابل آن را رد کردهاند.
مساله حقوق بشر یک مساله مناقشه برانگیز میان چین و آمریکا بوده است.
شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین و باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا قرار است چند روز دیگر به منظور یک نشست غیررسمی که احتمالا در آن مساله حقوق بشر مطرح خواهد شد، با یکدیگر دیدار کنند.