کد خبر: ۱۳۶۸۷
زمان انتشار: ۱۷:۵۰     ۱۶ خرداد ۱۳۹۰

سیمور هرش تحلیلگر برجسته آمریکایی که در تحلیل های خود به بررسی روابط آمریکا با کشورهای مختلف می پردازد در جدیدترین تحلیل خود  که در مجله امریکایی نیویورکر منتشر شد موضوع برنامه هسته ای ایران را مورد بررسی قرار داده است .

به گزارش بولتن نیوز، هرش در این مقاله با بیا اینکه درباره برنامه هسته ای ایران به شدت اغراق شده است تاکید می کند که کارشناسان امنیتی آمریکا به شدت نگران آن هستند تا اشتباهی که دربرآورد توان اتمی صدام حسین اتفاق افتاد درباره ایران هم روی دهد.

هرش در ادامه با اشاره به اخرین برآوردهای اطلاعاتی آمریکا که در گزارش اخیر نهادهای اطلاعاتی این کشور هم به آن اشاره شده است تاکید می کند که براساس این اطلاعات ایران در چهار سال گذشته تلاش فراوانی را برای دستیابی به انرژی هسته ای انجام داده است. این گزارش ها همچنین اشاره ای هم به سایت هسته ای نطنز و افزایش تعداد سانتریفیوژهای ایران در این سایت هسته ای دارد.


اواسط فوریه ژنرال جیمز کلپر رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا در گزارشی به کنگره آخرین اوضاع برنامه هسته ای ایران را تشریح کرد. در سال 2007 میلادی هم در کابینه بوش چنین گزارشی ارائه شده بود. آن گزارش که با خشم گسترده محافل نومحافظه کاری امریکا هم مواجه شد به صراحت تاکید کرده بود که ایران از سال 2003 میلادی تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای را نرک کرده است. دولت مردان کاخ سفید به شدت از روند مناسب برنامه هسته ای ایران خشمگین اند اما مقامات اطلاعاتی آمریکا تاکید می کنند که فشار بر ایران تا زمان اطمینان حاصل کردن از صلح امیز بودن برنامه هسته ای این کشور باید ادامه یابد.

وی افزود: درباره زمان بندی دست یابی ایران به سلاح هسته ای تاکنون اغراق زیادی شده است. اوباما هم متاسفانه در سخنرانی های خود به این زمان بندی ها اشاره داشته است. اسرائیل هم ایران را به عنوان خطر بالقوه تلقی می کند اما همزمان بسیاری از تحلیلگران امنیتی اسرائیل معتقدند ایران سلاح هسته ای ندارد و به دنبال ان هم نیست.

اين گزارش افزود: حتي اوباما نيز در هشدارهايي كه درباره نتايج توليد بمب هسته‌اي توسط ايران مطرح كرده است، بسيار محتاطانه اقدام كرده است. به هر حال اوباما و ديگر مقامات دولت وي اغلب درباره اطلاعات بدست‌آمده در خصوص نيات هسته‌اي ايران اغراق كرده‌اند. اين مقاله در ادامه به اظهارات "توماس پيكرينگ " نماينده اسبق آمريكا در سازمان ملل و برخي ديگر اشاره مي‌كند مبني بر اينكه آمريكا بايد برنامه هسته‌اي ايران و ايران هسته‌اي را بپذيرد و براي بين‌المللي ساختن اين ايده نيز تلاش كند.


هرش در پايان مقاله خود در مجله نيويوركر به اظهارات "محمد البرادعي " در زماني كه مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي بود اشاره كرد كه گفته بود: من معتقدم ايران به هيچ عنوان يك خطر به حساب نمي‌آيد. تمام آنچه من مي‌بينم اغراق درباره تهديد ايران است.

این اظهارات تحلیل گر برجسته سیاسی روزنامه های معروف آمریکا در کنار تحلیل های بسیاری که این روزها رسانه های آمریکایی در خصوص پرونده هسته ای ایران مطرح می کنند نشان می دهد که کارشناسان آمریکایی به خوبی به دروغ پردازی های دولت مردانشان در خصوص این موضوع عادی پی برده اند . در حقیقت فشار کاخ سفید بر آژنس بین المللی انرژی اتمی برای معکوس نشان دادن واقعیت پرونده هسته ای جمهوری اسلامی در طول این سال ها با پا فشاری مسئولان ارشد نظام و مردم و شفاف سازی های عملکرد سایت های هسته ای کشورمان خنثی شده است و اکنون یکی دیگر از نقشه های بزرگ ایالات متحده برای منزوی کردن جمهوری اسلامی با شکست روبرو شده است . آمریکا در طول سالیان گذشته و در حالی که متحد اصلی خود یعنی رژیم صهیونیستی بزرگترین متهم مالکیت سلاح های هسته ای بود تلاش های زیادی را انجام داد تا با سناریو سازی های گسترده ایران را به تلاش برای دست یابی به سلاح های اتمی متهم کند اما غافل از این که جمهوری اسلامی با شفاف سازی های خود کوچ کترین شبهه ای را برای جامعه بین الملل باقی نمی گذارد .

به هر حال مقاله تحلیل گر سرشناس آمریکایی نشان می دهد که جامعه آمریکا به خصوص در میان کارشناسان و فعالین رسانه ای آن دیگر کمترین وقعی به سیاست های دولت شان ندارند و در خصوص سیاه نمایی هایی که بر علیه اقدامات صلح آمیز ایران در موضوع هسته ای صورت می گیرد کاملا بی طرفانه به اشتباه های کاخ سفید و برخورد های دوگانه آن در سیاست خارجی پی برده اند .

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها