به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، محسن رضایی سه شنبه شب در مسجد امیرالمؤمنین راوند کاشان با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی اظهار داشت: انتخابات و استقرار دولت آینده دو مسئله مهمی است که رهبر معظم انقلاب برای تحقق شایسته آن مفهوم حماسه را انتخاب کردند.
وی افزود: زمانی که به شرایط داخلی و خارجی کشور توجه میکنیم به عمق حکیمانه و درست بودن این تعابیر پی میبریم به این معنا که با وضعیت کنونی کشور نیازمند خلق حماسهای سیاسی در عرصه انتخابات و همچنین تشکیل یک دولت مقتدر برای انجام تحولاتی در حد یک حماسه در راستای بهبود شرایط کشور در عرصههای سیاست خارجی، فرهنگی، اقتصادی و... هستیم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، افکار عمومی جهان را رصدکننده صحنه انتخابات دانست و گفت: میزان همراهی ملت ایران با نظام، استمرار پذیرش مردمسالاری دینی از سوی مردم و پایبندی ایرانیها به ارزشها و آرمانها نکاتی است که افکار عمومی دنیا به دنبال فهمیدن آن در انتخابات پیش رو هستند.
رضایی ملت ایران را تحلیلگر دیگر عرصه انتخابات قلمداد کرد و نتیجه مشارکت در آن را در ارتقای روحیه و اراده ملی و همچنین امید به آینده مردم ایران اسلامی بسیار مؤثر خواند.
وی سپس به رویداد مهم دیگر کشور در سال جاری یعنی خداحافظی دولت فعلی و استقرار دولت یازدهم پرداخت و گفت: دولت آینده با مشکلاتی نظر بیکاری، تورم، بیثباتی بازار ارز، صادرات و واردات و کاهش ارزش پول ملی مواجه است که باید قدرت حل آن را داشته باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اذعان بر روند نزولی ارزش پول ملی در یک سال و چند ماه گذشته، آن را به بیماری توصیف کرد که به تدریج در حال لاغر شدن است و گفت: پول ملی کشور در یک سراشیبی سقوط قرار گرفته و رفته رفته در حال تنزل است و هفته یا ماهی نیست که از ارزش آن کاسته نشود.
به گفته وی اگر در گذشته مسائلی چون گرانی و بیکاری شایعات دشمن خوانده میشد اکنون دیگر این مشکلات قابل انکار نیست و باید برای توقف آن راهی اندیشیده شود.
رضایی با تأکید بر اینکه حل مشکلات اقتصادی با شعار و دادن وعده قابل حل نیست بیان داشت: باید دولت آینده با بهرهگیری از یک برنامه، مدیریت، توانمندی و دانش لازم بتواند مشکلات پیش رو که با توجه به ظرفیتهای طبیعی و معادن و همچنین منابع انسانی متخصص موجود در کشور مسئلههایی که قابل حل هستند را مرتفع کند.
وی در ادامه به بیان برنامههای خود در سه حوزه سیاست خارجی، اقتصاد و فرهنگ پرداخت و گفت: طرحی آماده شده که با توجه به روند طی شده در مذاکرات هستهای اگر سکان دولت را در دست بگیرم آن را به مرحله اجرا در میآورم و آن قرار دادن آمریکا بر سر دو راهی است.
رضایی با بیان اینکه آمریکاییها هیچگاه تن به یک مذاکره جدی نمیدهند ابراز داشت: بر اساس این طرح آمریکا راهی جز اعتراف به بهانهجویی در مورد مسئله هستهای و یا مسیر مذاکره جدی با ایران ندارد و راه و مسیر سوم برای آنها بسته است.
وی با اشاره به اینکه بر این اساس آمریکا دیگر نمیتواند زمان را تلف کرده و به بازی گذشته خود ادامه دهد افزود: آمریکا یا به فریبکاری خود اذعان میکند که در این صورت چهره واقعیاش برای دنیا برملا شده و یا وارد مذاکره جدی با جمهوری اسلامی شده که در این صورت میتوانیم در یک آرامش از منافع و حقوق مسلم خود دفاع کنیم.
رضایی سپس به ارائه برنامههای خود در حوزه اقتصاد پرداخت و گفت: تنها 30 درصد مشکلات کشور ناشی از تحریمهای اقتصادی دشمن است و بقیه ریشه در مشکلات داخلی دارد که بخشی از آن به سوءمدیریتهای دولتی مربوط است و سهم دیگر آن مربوط به معضلات دیگری نظیر منازعات سیاسی و ساختار ضعیف اقتصاد ایران میشود.
وی اقتصاد ایران را به ساختمانی چندین طبقه که به جای 10 ستون روی یک ستون به نام نفت استوار شده تشبیه کرد و گفت: با این دلیل است که با تکانی به نام تحریم این ساختمان متکی به ستون نفت دچار مشکل میشود.
این کاندیدای ریاست جمهوری وضعیت دولت آینده را با دولتهای پیشین متفاوت ارزیابی و خاطرنشان کرد: دولت آینده باید در میان انبوهی از مشکلات نظیر بدهی و تعهدات، کارش را شروع کند و توانایی پاسخگویی به انتظارات مردم را داشته باشد.
رضایی با مقایسه جایگاه ممتاز صنعت منطقه کاشان به خصوص در زمینه تولید و بافت فرش در گذشته، و شرایط نه چندان مطلوب کنونی آن را مشکل فعلی صنعت در نقاط مختلف کشور دانست و گفت: در شرایط فعلی 60 تا 70 درصد صنعت ایران زمینگیر است.
وی برنامههای خود در عرصه اقتصاد را به دو بخش کوتاه و بلندمدت تقسیم و تأکید کرد: در مرحله نخست باید گرانی را در ماههای ابتدایی کنترل کرد و نمیتوان تنها به یک برنامهریزی درازمدت اکتفا کرد چراکه قدرت خرید مردم روز به روز کم میشود.
به گفته وی، در قالب برنامهریزی بلند مدت نیز میتوان راهکارهای عمیقتر بهبود شرایط اقتصادی را در طول سه تا چهار سال پیشبینی کرد.
رضایی در بخش پایانی سخنان خود به برنامههای خود در عرصه فرهنگ نیز اشاره و خاطرنشان کرد: رفع مشکلاتی نظیر رفع ناهنجاریهای اخلاقی در جامعه، تزریق آرامش به خانوادهها، اصلاح مناسبات و روابط اجتماعی، مقابله با معضل اعتیاد و کاهش شکاف بین نسلی به وجود آمده و ... از مهمترین وظایفی است که یک دولت در حوزه فرهنگ باید به آن توجه داشته باشد.