به گزارش
سرویس سیاسی پایگاه 598، مسعود پزشکیان از نمایندگان اصلاح طلب مجلس که چندی پیش با قصد کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را کرده بود و با آمدن حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی انصراف داد سخنان متفاوتی را در خصوص میزان ونحوه فعالیت رئیس جمهوری بیان می دارد. خبرنگار پارلمانی 598 در گفتگویی کوتاه با ایشان به بررسی آراء و نظرات وی در خصوص آقای هاشمی و فعالیت های دولتی پرداخته است.
مسعود پزشکیان در خصوص حضور آقای هاشمی در رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری اظهار می دارد: حضور آقای هاشمی در انتخابات باعث یک شور و شوق دیگری شد و علی رغم اینکه تا لحظه آخر نیامده بود وقتی آمد در بازار هم تاثیر داشت و در رسانه و گروهها و جناها نیز تاثیر داشت خود این جریانات معادلاتشان را بهم ریخت به نظر من خود همه اینها می تواند در ایجاد حماسه سیاسی موثرباشد و فقط انتظار این را داریم آن دسته از افرادی که در جهت مخالفت و موافقت حرف می زنند روند اخلاقی و قانونی را و چارچوب های اعتقادی را رعایت کنند و اگر نقد می کنند نقد علمی کنند اگر تبلیغ و تایید می کنند تایید علمی کنند.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کهولت سن آقای هاشمی افزود: من اصلا قبول ندارم مدیریت یعنی بیست ساعت کار کردن چون یکی از تعاریف مدیریت این است که یعنی کار را توسط دیگران انجام دادن رئیس دولت اصلا برازنده این نیست برود در یک استان بنشیند نقشه استان را بکشد پس استاندار را برای چی گذاشته است.
وی گفت: کسی که هواپیما را بالا می فرستد کار خاصی نمی کند نشسته فقط مانیتورها را نگاه و کنترل می کند در این دنیایی که الان مدیریت انجام می شود برود در یک روستایی که بگوید اینجا راه بکشند شاید از نظر عوام خیلی چیز خوبی باشد ولی از نظر علمی مسخره است از نظر علم مدیریت معلوم است که نقشه راه را چه جور می توان کشید که یک دفعه نقشه می کشند بعد به مجریان می گویند بروید کار انجام دهید و سیستم را نظاره می کنند نه اینکه یک مدیر ارشد برود در روستایی بگوید اینجا جاده می خواهد جاده بکشید این اصلا غیر علمی و غیر کارشناسی است اینکه بنشینید در یک استان و بعد بگویید در یک سفر ما پانصد الی هزار تا پروژه امضا کردیم نتیجه این می شود که دریایی از تعهدات ایجاد کرده باشیم که منابعی برایش وجود ندارد و توقعات هم در جامعه ایجاد کردید.
پزشکیان تصریح نمود:کشور را باید با سیاست و برنامه درست و بعد نظارت در برنامه جلو برد و مجریها آدمهایی هستند که نشستند عملیات می کنند و اگر سیستم نظارتی را درست کنیم با سیستم نظارتی کارشناسان ارشد همه چیز را کنترل می کنند بالاخره جلسه دولت هفته ای یک بار دو بار وجود دارد البته ما که در دولت بودیم تصور می کنم آن جلسات خیلی از مطالبش قابل حذف بود و می شود در جلسه آن را مطرح نکرد در دنیا مثلا رئیس جمهور آمریکا یک ماه تفریح خودش را انجام میدهد و بیشتر از وقت اداری هم کار نمی کند و دنیا را هم کنترل می کنند اما ما 24 ساعت در حال دویدن هستیم و یک مملکت را یک شهر را نمیتوانیم کنترل کنیم، گیر ما کجاست؟
کاندیدای انصرافی انتخابات ریاست جمهوری افزود: آنها مرخصیشان را میروند تعطیلاتشان را هم دارند به تفریح خودشان هم میرسند و دنیا را هم کنترل می کنند ولی ما 24 ساعته میدویم و یک شهر را نمیتوانیم کنترل کنیم؟ گیر کجاست؟ این ادبیاتی که فکر کنیم مدیر باید همه جا برود و همه کارها را بکند باید دید در کدام رفرنس علمی نوشته اند و در کجای دنیا این کار را میکنند که ما میخواهیم آن را انجام دهیم فقط این برای کارهای است که ما می خواهیم در این مملکت انجام دهیم.
وی بیان داشت: رئیس جمهور باید نظارت کند و سیاست گذاری نماید برنامه مینویسد و برنامه اش را نظارت میکند مجلس هم نظارت میکند اما مجلس نظارت بر قانونی که نوشته میکند رئیس جمهور نظارت بر برنامه ای که داده می کند یک ارزیابی درونی داریم و یک ارزیابی بیرونی داریم مجلس از دولت به عنوان یک ارزیاب بیرونی عمل میکند و معنای این حرف این نیست که دولت از خودش ارزیابی نداشته باشد. در درون دولت هم وقتی دولت از یک وزارت خانه میخواهد ارزیابی نماید ارزیابی دولت از وزارت خانه یک ارزیابی بیرونی است و وزارت خانه هم از خودش ارزیابی میکند که ارزیابی درونی است و بعد هم یک سازمانی بر همه ی اینها ارزیابی میکند. شما میدانید که در خودسازی میگویند مشارطه مراقبه محاسبه، یک آدمی با خودش شرط میگذارد در طول روز مراقبت میکند و شب هم محاسبه میکند و دلیل نمیشه که در اداره هم از آدم مراقبت نکنند.