کد خبر: ۱۳۲۳۴۷
زمان انتشار: ۱۲:۰۹     ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۲

محمد‌رضا عارف معاون اول دولت خاتمی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دقایقی پیش با حضور در وزارت کشور برای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.

وی را در این ثبت نام، حاجی صوفی، معتمدی، توفیقی و حسن رسولی همراهی می کردند.

عارف چندی پیش در یک نشست خبری اعلام کرد که برای کشور احساس خطر می‌کند و اگر شرایط کشور اینگونه نبود به هیچ وجه کاندیدا نمی‌شد.

محمد‌رضا عارف در سال 1330 خورشیدی در خانواده‌ای مذهبی در شهر یزد به دنیا آمد. پدر وی حاج میرزا احمد عارف یکی از بازاریان سرشناس و از چهره‌های محبوب و مردمی و مذهبی یزد و هم‌چنین از خادمان حضرت سیدالشهدا (ع) بود که مجالس روضه‌خوانی و روشن‌گری منزل ایشان در شهر یزد در سال‌های پیش و پس از انقلاب به‌عنوان پایگاه دانشجویان، دانشگاهیان و فرهیختگان یزد به حساب می‌آمد.

ویژگی بارز محمدرضا عارف در کودکی نبوغ ذاتی وی در علم ریاضی بود، آن‌چنان که در سن 5 سالگی مسلط به حساب سیاق بود و پس از آن نیز درخشش بی‌نظیر وی در درس ریاضی چنان بود که توانست در مسابقات ریاضی کشور در رامسر در سال 1348 رتبه اول کشوری را به دست آورد و در کنکور سراسری رشته‌ی ریاضی سال 1349حائز رتبه‌ی دوم کشوری شده و پس از تحصیل در رشته‌ی مهندسی برق دانشکده‌ فنی دانشگاه تهران و موفقیت در کسب رتبه‌ اول این دانشکده در سال 1354 با معدل 3/91 از 4 از آن دانشکده فارغ‌التحصیل شود.

در همان سال با استفاده از بورس تحصیلی دانشگاه صنعتی اصفهان برای ادامه‌ تحصیل راهی امریکا شد و در سال 1355 با اخذ مدرک کارشناسی ارشد و در سال 1359 با اخذ مدرک دکترای برق مخابرات هردو از دانشگاه استنفورد با معدل 4 از 4 به میهن بازگشت .

عارف از همان بدو ورود به کشور با توجه به شرایط حساس پس از انقلاب و وقوع جنگ تحمیلی و نیاز کشور به مدیران آگاه و متخصص شروع به خدمت در دستگاه‌های مختلف دولتی چون شرکت مخابرات و وزارت فرهنگ و آموزش عالی کرد.در سال‌های 73 تا 76 در سمت ریاست دانشگاه تهران حضوری درخشان داشت. پس از آن نیز در کابینه‌ی دولت اصلاحات در سال‌های 76 تا 79 به‌عنوان وزیر پست و تلگراف و تلفن مشغول به خدمت شد و در سال‌های 79 تا 80 به عنوان معاون رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به فعالیت خود ادامه داد و در سال‌های 1380 تا 1384 به‌عنوان معاون اول رییس جمهور برگزیده شد.

علاقه‌مندی فراوان عارف به علم و دانش سبب شد که وی علی‌ رغم مشغولیت‌های مدیریتی ‌در تمام این سال‌ها، به‌عنوان استادی برجسته در دانشگاه صنعتی اصفهان و صنعتی شریف و سایر دانشگاه‌ها با هدایت بیش از 110 پایان‌نامه‌ی دکترا و کارشناسی‌ارشد و تدریس در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا به فعالیت‌های علمی خود ادامه دهد.

وی به عنوان یکی از نظریه‌پردازان مطرح جهان در نظریه اطلاعات موفق به معرفی شبکه مخابراتی معروف Aref Network شد و در راستای گسترش علم مخابرات در کشور اقدام به راه‌اندازی دکترای برق-مخابرات در دانش‌گاه‌های تربیت‌مدرس، صنعتی اصفهان،یزد و چند دانشگاه دیگر کرد.

*تالیف،تحقیق،ترجمه:

ترجمه‌ی کتاب سیستم‌های مخابراتی دیجیتال و آنالوگ که در سال 69 به‌عنوان کتاب سال انتخاب شد.

ترجمه‌ی کتاب سیگنال‌ها و سیستم‌ها .

ترجمه‌ی کتاب سیگنال‌های تصادفی .

تالیف و یا ارائه‌ی بیش از 280 مقاله‌ی علمی

سابقه‌ی فعالیت‌های سیاسی قبل از انقلاب :

فعالیت سیاسی و مشارکت در برگزاری جلسات مذهبی در دوران دانش‌جویی در دانش‌گاه تهران

دست‌گیری توسط کمیته مشترک ضد خراب‌کاری ساواک در سال 1354

عضویت و فعالیت رسمی در انجمن اسلامی دانش‌جویان امریکا و کانادا از 1354 تا 1359

*خدمات پس از انقلاب

معاون طرح و توسعه‌ی شرکت مخابرات ایران 1360-1359

سرپرست شرکت مخابرات ایران 1360

معاون دانش‌جویی وزارت فرهنگ و آموزش عالی 1361-1360

معاون آموزشی وزارت فرهنگ و آموزش عالی 1362-1361

قائم‌مقام و معاون هماهنگی وزارت فرهنگ و آموزش عالی 1363-1362

معاون آموزشی وزارت فرهنگ و آموزش عالی 1369-1368

مشاور آموزشی و قائم‌مقام وزیر در هیات ممیزهی مرکزی و رئیس شورای هماهنگی هیات‌های امنای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی 1373-1369

رییس دانش‌گاه تهران 1376-1373

وزیر پست و تلگراف و تلفن 1379-1376

معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور 1380-1379

معاون اول رییس‌جمهور 1384-1380

عضو پیوسته‌ی فرهنگستان علوم ایران

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

رییس انجمن رمز ایران

رییس انجمن علمی کنترل و فرماندهی (C4Iایران)

رییس انجمن‌ علمی شبکه‌های هوشمند انرژی ایران

رییس گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم ایران

رییس بنیاد پیش‌برد علم و فن‌آوری ایران (FAST-IRAN)

رئیس هیات موسسه بنیاد امید ایرانیان

عضو موسس بنیاد باران

 

عارف: دلیلی برای رد صلاحیتم نمی‌بینم/رنگ انتخاباتی‌ام سفید است

محمد‌رضا عارف نامزد ریاست جمهوری یازدهم صبح امروز پس از ثبت‌نام در نشست خبری خبرنگاران اظهار داشت: خوشحالم که صبح جمعه در جمع شما حضور یافتم و کاندیداتوری خود را اعلام کردم.

معاون اول دولت اصلاحات بر همین اساس مهمترین انتخابات را انتخابات ریاست جمهوری دانست که مردم برای مدت 4 سال عنان کشور را به دست منتخب خود واگذار می‌کنند؛ بنده با توجه به تجربه‌ای که در بخش‌های مختلف در سه دهه گذشته دارم و شرایط خاصی که در کشور احساس کردم در صحنه حضور یافتم و اگر مردم این افتخار را دادند خدمتگزار خوبی برای آنها خواهم بود.

خبرنگاری از وی پرسید آیا حضور شما به این معناست که گزینه نهایی اصلاح‌طلبان هستید که عارف در پاسخ گفت: خوشبختانه روند اجماع در مجموعه اصولگرایان به خوبی پیش می‌رود و اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته که طی روزهای آینده نتیجه اجماع به مردم اعلام می‌شود.

نامزد ریاست جمهوری یازدهم در بخشی از سخنان خود اظهار داشت: حرف آخر را مردم می زنند وقتی عملکرد خود را در سه دهه گذشته بررسی می‌کنم در هر جایی موفق بودم و با ارتقاء جایگاه شغل قبلی را ترک کردم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا هاشمی برای ثبت‌نام می‌آید گفت: از حضور وی اطلاعی ندارم و موضعم در مورد هاشمی و خاتمی موضع قبلی‌ام است.

عارف از برنامه‌های خود برای رشد اقتصادی گفت و مهمترین آن را مهار تورم عنوان کرد.

یکی دیگر از سوال خبرنگاران این بود که اگر تائید صلاحیت نشدید یا انتخابات به نفع شما نبود چه برخوردی خواهید کرد ادامه داد: دلیلی برای رد صلاحیتم نمی‌بینم چراکه یک خدمتگزار خدوم بوده و طبق ارزش‌ها عمل کردم و فرد قانونمندی هستم؛ امیدوارم انتخابات باشکوهی داشته باشیم و همه دست‌اندرکاران مر قانون را رعایت کنند تا همه اعتماد داشته باشند.

عارف همچنین درباره حضورش و رای‌آوری‌اش گفت: خوشبینم به دلیل عملکرد خودم و در واقع جایگاهی که اصلاح‌طلبان دارند و اگر اصلاح‌طلبان با اجماع بیایند کاندیدایشان پیروز می‌شود.

سوال دیگری که خبرنگاران از عارف پرسیدند مربوط به عده‌ای از افراد می‌شد که روند انتخابات را زیر سوال می‌برند و در خارج از کشور حضور دارند که وی در پاسخ به این سوال گفت: ممکن است فردی از کشور برود اما اینکه این موارد را به دولت اصلاحات وصل کنیم غیرضروری است. روند انتخابات را که طبق قانون عمل می‌شود تائید می‌کنیم؛ رای مردم امانت است و امانتداران باید در امانتداری نهایت کار خود را انجام دهند.

«نگران بودم که بخش عظیم جامعه که به دلایلی انگیزه لازم را ندارند فعال کنم و جلسات خوبی در این راستا در دانشگاه داشتم تا قشر جوان و دانشجو را فعال کنم و نتایج خوبی نیز به دست آوردیم.» این جواب عارف برای سوال جذب آرای خاموش بود.»

وی در عین حال به باز شدن فضای کشور و انتخاباتی شدن آن نیز اشاره کرد که گروه‌های مختلف نقطه‌نظرات خود را اعلام کنند.

معاون اول خاتمی معتقد است اگر قشر خاموش بیاید قشر اصلاح‌طلب پیروز می‌شود.

عارف در خصوص پرونده هسته‌ای نیز اظهار داشت: این پرونده سیاسی است و باید دنبال راه‌حل سیاسی و تعامل قوی با دنیا بود؛ باید تلاشمان این باشد تا در اولین فرصت این پرونده بسته شود چراکه تاخیر زمانی به نفع ما نیست و باید در چارچوب منافع ملی و پیگیری اخلاق خود این کار را انجام دهیم.

«نظری ندارم.» این پاسخ عارف به تقسیم‌بندی اصلاح‌طلبان اصلی و بدلی بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره رابطه با آمریکا افزود: حل مشکل را رابطه با آمریکا نمی‌دانم چراکه مشکل در کشور باید درست شود و مشکلات مدیریتی داخل کشور هستند. باید به سمت اصلاح ساختار‌های داخل کشور برویم اما در عین حال اهل تعامل و مذاکره هستیم و در شرایطی که دست برتر داشته باشیم دنبال صلح هستیم.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال توسعه همه‌جانبه و فراگیر هستم تصریح کرد: باید در همه بخش‌ها توسعه وجود داشته باشد؛ در اتفاقات 88 باید در یک زمانی تحلیل‌ها و کارشناسی‌های قبل و بعد از انتخابات و سهم همه گروه‌ها و افراد را مشخص کرد، کشور را باید به سمتی ببریم که امکان این بحث بوده و برای جلوگیری مجدد اقدامات لازم را انجام دهیم. نمی‌خواهم مچ‌‌گیری کنم اما باید تحلیل را ارائه کرد.

«مسئله دانشجویان ستاره‌دار را از پرونده آموزش عالی پاک خواهم کرد.»؛ متاسفانه با سعه صدر با دانشجو برخور نشده است، با تفکیک جنسیتی مخالفم و امکانات هم این کار را به ما نمی‌دهد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شما دولت اصلاحات هستید گفت: دولت من دولت اصلاحات نیست دولت شایسته‌سالار است؛ اصلاً نگاه جناحی و باندی ندارم و معتقد به دولت شایسته‌سالار هستم.

معاون اول خاتمی با تاکید بر اینکه برنامه خود را اعلام خواهم کرد و برنامه‌ام برای جوانان اشتغال است اظهار داشت: تامین مسکن و ازدواج نیز از دیگر مسائل خواهد بود چرا که سن ازدواج در کشور 5 سال بالا رفته و با ایجاد تسهیلات و شرایط مناسب جوانان باید بتوانند تشکیل زندگی دهند.

خبرنگاری از عارف پرسید شما با آقای جهانگیری و مهرعلیزاده اجماع کرده‌اید و وی در پاسخ گفت: ما 4 نفر هستیم که این مسئله را پیگیری می‌کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که شما گفته‌اید آقای روحانی اصلاح‌طلب نیست گفت: ارادت بنده را به آقای روحانی همه می‌دانند. ایشان خود گفته بود که اصولگراست وگرنه بنده درباره وابستگی جناحی کسی صحبت نمی‌کنم.

عارف در پاسخ به این سوال که آیا فکر نمی‌کنید دوره شما دیگر گذشته است افزود: از لحاظ سیاسی جوانم و فکر نمی‌کنم فردی در این کشور ولایت‌‌مدار‌تر از ما پیدا شود.

عارف همچنین شعار خود را معیشت دانست که همراه با منزلت و عقلانیت باشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره رنگ انتخاباتی اش گفت: رنگ انتخاباتی ام سفید و رقیب اصلی من عدم حضور مردم است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
مایکل
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۱:۳۵ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
سوابق علمی خوبی داری ولی در مدیریت و ولایت مداری مسئله داری...
خودتم خوب میدونی، پس شعار نده...
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها