رخدادهای 18 اردیبهشت 1359
چکیده
فرخ رو پارسا اعدام شد
بامداد امروز فرخرو پارسا، وزیر آموزش و پرورش دولت امیرعباس هویدا به حکم دادگاه انقلاب اسلامی اعدام شد . طبق رای نهایی دادگاه انقلاب اسلامی مرکز که دیروز صادر شد فرخرو پارسا به جرم حیف و میل و غارت بیتالمال و اشاعه فساد و فحشاء در فرهنگ مملکت با به کار گماردن افراد هرزه در سمتهای مهم وزارتی و ترتیب دادن اردوگاههای اختلاطی و زیر پا گذاشتن اخلاق اسلامی، از ائمه کفر و ضلال و از مصادیق روشن مفسدین فیالارض تشخیص داده و مطابق نص صریح قرآن محکوم به اعدام و استرداد کلیه اموال منقول و غیرمنقول شد. این حکم ساعت یک و سی دقیقه بامداد امروز به اجرا درآمد.(1)
احمد مدنی در اولین دوره انتخابات مجلس از حوزه انتخابی کرمان به پارلمان راه یافت ولی با انتشار اسناد مهمی که روابط وی را با آمریکا روشن می ساخت اعتبار نامه اش در مجلس رد شد و سرانجام با خروج از کشور به صورتی علنی به صف دشمنان انقلاب پیوست . |
---|
دیدار مدنی با امام خمینی
احمد مدنی با حضور در اقامتگاه امام خمینی با رهبر انقلاب دیدار و گفت و گو کرد . وی در مصاحبه ای اعلام کرد : هدف از این دیدار زیارت امام و گزارش کلیاتی از مسائل جاری مملکتی بود و تا حدی که درباره انقلاب و وطنم وظیفه دارم با امام گفت و گو کردم . وی در مورد پذیرش مسئولیت هایی در آینده نیز گفت : فعلا همان نمایندگی مجلس را دارم و شغل خاصی مطرح نیست اما برای ایرانیت و انقلاب در هر سنگری بتوانم خدمتگزار خواهم و انجام وظیفه می کنم. (2)
بنی صدر : گرانی قیمت نفت به نفع غرب است
وزیر نفت لیبی که به دعوت معین فر وزیر نفت کشورمان به ایران سفر کرده است با بنی صدر دیدار و گفت و گو کرد . بنی صدر در این دیدار اظهار داشت : برایم مسلم است که پولی که کشورهای غربی از بابت خرید نفت به ما داده اند با احتساب ارزش افزوده حتی تا دو برابر آن به منزله هیچ است .
وی ادامه داد : در حالیکه نفت در اقتصاد کشورهای صنعتی برای هر واحد به اندازه 40 برابر ارزش خود کار جدید به وجود می آورد برای کشورهای تولید کننده نفت علاوه بر این که بسیار کمتر از ارزش واقعی خود کسب درآمد می کند موجب استثمار نیروی انسانی و مغزهایشان هم می شود و آنها از طرق مختلف سود می برند بنابر این برما واجب است که این گونه ارتباط خود را با خریداران دگرگون کنیم . بنی صدر همچنین گفت : هر وقت قیمت نفت خود را گران می کنیم به دارایی بانک های آنها افزوده می شود .(3)
ایران در تلاش ملت عراق برای ساقط کردن صدام کمک می کند
آیت الله بهشتی عضو شورای انقلاب و رئیس دیوان عالی کشور در یک مصاحبه مطبوعاتی اظهار داشت : در رابطه با مسائل ایران و عراق فکر نمی کنم رویه ضد مردمی و خصمانه دولت عراق نقطه مبهمی در زمینه مسائل سیاسی میان ما و این دولت باقی گذاشته باشد همچنان که هیچ نقطه مبهمی میان ما و ملت عراق وجود ندارد ، ملت عراق اعم از شیعه و سنی با هر قومیتی که دارند عرب و غیر عرب اینها برادر ما هستند برادرانی که باید با تلاش خودشان کوشش کنند و مبارزه کنند و ما هم آنها را یاری کنیم تا از شر حکومت تحمیلی خلاص شوند همچنان که ما خلاص شدیم .
آیت الله بهشتی در جواب شایعات منبی بر خروج ارز از کشور گفت: اگر دشمنان آنقدر حمله و هجومشان را فراوان ، بزرگ و پر آسیب کنند که جان ما در خطر بیفتد ما در معرض این خطر می مانیم و این آب و خاک را رها نمی کنیم ، ما که شاه و بختیار نیستیم که از ایران فرار کنیم ما اینجا مانده ایم ، میمانیم و می جنگیم تا پیروز شویم . |
---|
دولت ائتلافی با فرهنگ اسلامی سازگار نیست
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتخاب نخست وزیر گفت : ما باید سعی بکنیم همه مان که یک دولت نیرومند مورد اعتماد اکثریت نمایندگان مردم داشته باشیم دولتی که چون رئیس جمهور رئیس قوه مجریه است بتواند با رئیس جمهور هم همکاری خوبی داشته باشد و مورد اعتماد او هم باشد سعی خواهیم کرد که یک چنین اعتماد مشترک را به وجود بیاوریم اما آیا این باید یک دولت ائتلافی باشد یا نه این خیلی متناسب با فرهنگ سیاسی جامعه اسلامی ما نیست .
آیت الله بهشتی گفت : بنده فکر میکنم اگر چهره های مورد اعتماد همه گروه ها یا اکثریت گروه ها بتوانند یک کابینه تشکیل بدهند این میشود آن کابینه مطلوب .
ما که شاه و بختیار نیستیم از کشور فرار کنیم
آیت الله بهشتی در مورد برخی شایعات گفت : آنها می گویند بهشتی ارز از کشور خارج کرده است تا بعد برود در آنجا با این ارزها زندگی کند و توجه ندارند که ما و یاران ما زندگی و مرگ مان در این آب و خاک خواهد بود و حتی اگر دشمنان آنقدر حمله و هجومشان را فراوان ، بزرگ و پر آسیب کنند که جان ما در خطر بیفتد ما در معرض این خطر می مانیم و این آب و خاک را رها نمی کنیم ، ما که شاه و بختیار نیستیم که از ایران فرار کنیم ما اینجا مانده ایم ، میمانیم و می جنگیم تا پیروز شویم . (4)
پی نوشت:
1- اطلاعات ، 18 اردیبهشت 1359 ، صفحه 1
2- بامداد ، 18 اردیبهشت 1359 ، صفحه 12 ، دانشجویان مسلمان پیرو خط امام پیش از برگزاری نخستین انتخابات ریاست جمهوری اسنادی درباره وابستگی احمد مدنی نامزد انتخابات ریاست جمهوری منتشر کردند . در بخشی از این سند با اشاره به دیدار مایکل رینکف دیپلمات سفارت آمریکا در روز 13مهر سال 58 با اسد ثابت پور شهردار آبادان و دست نشانده مدنی در این شهر آمده بود : شهردار آبادان خواستار این ملاقات شده بود تا بداند که پشتیبانی آمریکا از ریاست جمهوری احمد مدنی چقدر است . بر اساس این گزارش ثابت پور در دیدار با مامور سفارت آمریکا مقصر حوادث خوزستان را شوروی معرفی کرده و گفته است : مدنی خیلی ضد روحانیت و ضد فلسطین است ، او یک ایرانی است که میتواند این را بفهمد که آینده ایران به غرب اتصال دارد . ثابت پور در ادامه به مامور سفارت آمریکا گفته بود : اگر چه میدانیم آمریکا قصدی برای مداخله در امور ایران ندارد ولی کاش اینگونه نبود چرا که روسها شدیدا در این زمینه فعالیت میکنند .» با انتشار این سند مدنی در انتخابات از رقیب خود ابوالحسن بنی صدر شکست خورد و به فکر انتخابات مجلس افتاد . در اولین دوره انتخابات مجلس از حوزه انتخابی کرمان به پارلمان راه یافت ولی با انتشار اسناد مهم دیگری که روابط وی را با آمریکا روشن می ساخت اعتبار نامه اش در مجلس رد شد و سرانجام با خروج از کشور به صورتی علنی به صف دشمنان انقلاب پیوست . بعد ها وی در مصاحبه با بی بی سی فارسی اعتراف کرد از آمریکا برای مبارزه با انقلاب اسلامی پول گرفته است ولی این مبالغ به صورت قرض الحسنه از سوی آمریکا به وی پرداخت شده که بعد از سقوط نظام اسلامی ! بازپرداخت خواهند شد !!!
اسد ثابت پور دست نشانده مدنی نیز در مصاحبه ای به دریافت پول از سوی مدنی اعتراف کرده و گفته بود : مدنی بخشی از این پول را به من داد تا برای هزینه های بیمارستان خود خرج کنم ! سرانجام مدنی بهمن ماه 84 درگذشت بی آن که قرض الحسنه ای ! که از آمریکا دریافت کرده و با آن نتوانسته بود نظام اسلامی را ساقط کند باز پرداخت کند !
3- بامداد ، 18 اردیبهشت 1359 ، صفحه 12
4- بامداد ، 18 اردیبهشت 1359 ، صفحه 3
پژوهشگر: سید روح الله امین آبادی