وی با تاکید بر اهمیت نقش قوه مجریه خاطرنشان کرد: باید از تمام ظرفیت نظام و تجارب مدیریتی موجود در کشور بهره بگیریم.
عضو ائتلاف پنجگانه اصولگرایان در ادامه افزود: یکی از مهمترین گامها برای ارتقای کارآیی دستگاه اداری کشور ارتقای سطح وحدت ملی و انسجام اسلامی است که دو راهبرد تعریف شده توسط رهبری نظام بوده است، باید راه را برای ارتقاء همدلی و هماهنگی قوای سهگانه و نهادهای سیاسی نظام در راستای تحقق اهداف هموار کرد.
ابوترابیفرد ادامه داد: یکی از مهمترین نیازهای امروز و فردای کشور اعتماد به خرد جمعی و ارتقای سطح تعامل با نخبگان فکری و سیاسی است بنابراین رئیس دستگاه اجرایی به معنای واقعی کلمه باید به این راهکار اعتقاد و باور داشته باشد و از ظرفیتهای خود برای ارتقای سطح تعامل با نخبگان بهره بگیرد.
وی همچنین اضافه کرد: در حوزه سیاست خارجی باید با تاکید بر استراتژی بازدارندگی، ارتقای سطح استحکام و کارآمدی نظام، ایستادگی بر اصول و پافشاری بر حقوق مشروع ملت ایران، دیپلماسی فعال و کارآمدی را در پیش گرفت.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره کاندیدای نهایی ائتلاف اکثریت اصولگرایان نیز گفت: پس از مشخص شدن نتیجه نظرسنجیها کاندیدای این ائتلاف مشخص میشود.
ابوترابیفرد در پاسخ به این پرسش که آیا قرار شده سایر اعضای ائتلاف سمتی در دولت رئیس جمهور برآمده از این ائتلاف داشته باشند؟ گفت: توافق و گفتوگویی در این راستا نبوده و نگاه من معطوف به شایستهسالاری به معنای واقعی کلمه است، به استانداردهای مدیریتی که آموزههای دینی هم به آن تاکید دارد، تکیه داریم و از تمام ظرفیت مدیریتی کشور برای رسیدن به شایستهترین مدیران بهره میگیریم.
وی همچنین درباره نقاط ضعف و قوت دولتهای نهم و دهم نیز گفت: رویکرد دولت به مسائل فرهنگی، ارزشی انقلاب و اسلام و همچنین سیاست خارجی رویکرد قابل دفاعی است، آنچه باید رخ دهد، تحول در حوزه عملکرد است که باید از همه ظرفیت و توان مدیریتی نظام برای رسیدن به مؤثرترین و کارآمدترین راه استفاده کرد.
عضو ائتلاف پنجگانه اصولگرایان خستگیناپذیری و انگیزه بالا برای ارائه خدمت، ارتباط با طبقات متوسط و ضعیف و ایجاد ارتباط چهره به چهره و صمیمی بین مردم و مسئولان را از نکات ارزشمند دولتهای نهم و دهم دانست و گفت: اما باید دولتها عالیترین سطح تعامل بین نخبگان فکری و سیاسی را نیز در دستورکار قرار دهند و با سلایق مختلف سیاسی و فکری کار کنند، دولت یازدهم باید نماد عالیترین سطح تعامل با این جامعهی تأثیرگذار باشد.
ابوترابیفرد با تاکید بر اینکه باید مدیریت برنامهمحور داشت، گفت: این موضوع امروز از نیازهای اساسی جامعه است و تصمیمات پروژهای ما را از اهداف دور میکند، باید با نگاه به برنامه حرکت کرد و تصمیم گرفت.
وی ادامه داد: باید گفتمان دستگاه اجرایی دقیقاً گفتمان نظام باشد، زاویه بین دو گفتمان مسیر حرکت ما را با چالشی جدی روبرو میکند، لذا باید به معنای واقعی کلمه این گفتمان را در دستورکار قرار داد و از سرمایههای اندوخته شده و به دست آمده استفاده کرد.
عضو ائتلاف پنجگانه اصولگرایان در تشریح برنامههای حوزه سیاست خارجیاش تصریح کرد: سیاست نظام، سیاست بازدارندگی است، نمیتوان در این عرصه به توفیق دست یافت مگر این که در راستای ارتقای سطح کارآمدی نظام به طور جدی گام برداشت و این موضوع یک ضرورت اجتنابناپذیر است، باید اقتدار اقتصادی خود را ارتقا بخشید.
ابوترابیفرد همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره رابطه با آمریکا تأکید کرد: حل مشکلات کشور را هرگز در گفتوگو با آمریکا نمیدانم بلکه حل مشکلات از طریق استحکام، انسجام و اقتدار نظام انجام میشود.
وی درباره مهمترین اقدامش در زمانی که در مجلس حضور داشته، گفت: هموار کردن راه برای شکلگیری مجمع مجالس آسیایی یکی از اقداماتی بود که آن را دنبال کردم، در مجلس هفتم مجمع مجالس آسیایی به عنوان اولین نهاد سیاسی قاره آسیا با حضور 40 کشور در تهران با مدیریت و مسئولین من تشکیل شد، اساسنامهی آن را با همکاری اساتید دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران نهایی کردم و در سال بعد هم با طرح استقرار دبیرخانه دائمی آن با رایزنی با نمایندگان پارلمانهای بزرگ آسیا دبیرخانه دائمی آن در تهران استقرار یافت.
نائب رئیس مجلس درباره پرسش مطرح شده نسبت به این که چرا پس از انتخابات سال 88 در نطق خود آیه استرجاع را قرائت کردید؟ اظهار داشت: من این آیه را قرائت نکردم، بلکه در مورد حوادث پس از انتخابات 88 باید بگویم بعد از حادثه کوی دانشگاه از طرف دفتر مقام معظم رهبری با من صحبت شد که باید همانطور مانند حوادث سال 78 در کنار دانشجویان باشم، این نگاه رهبری نظام است؛ ایشان دانشجویان را در موقعیتی میدیدند که مورد ظلم واقع شدند و باید از آنها دفاع شود، من هم در این زمینه انجام وظیفه کردم و در صحن علنی مجلس گزارش کار را ارائه کردم که متاسفانه برخی دریافت گزارش را برنتافتند.
ابوترابیفرد در پاسخ به این پرسش که آیا با شرکت اصلاح طلبان در انتخابات موافقید، به بیانات مقام معظم رهبری در این باره اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری بر ضرورت حضور سلایق سیاسی در این انتخابات تاکید کرده است.
وی درباره عملکردش نسبت به وقف دانشگاه آزاد در مجلس نیز گفت: وقتی این موضوع مطرح شد، در جلسه حضور نداشتم اما تمام تلاش خود را برای حل منطقی این مساله و یافتن راه برونرفت به کار گرفتم.
ابوترابیفرد در تشریح دیدگاهش نسبت به قانون هدفمندی یارانهها نیز گفت: این قانون میتواند به عنوان الگویی فراروی ما در نظام تدوین قوانین باشد، اما اگر قانون را همانگونه که تدوین یافته بود، اجرایی میکردم، یکی از دستاوردهای خوب بود.
وی تاکید کرد: باید برای برونرفت از تنگناهای فراروی تولید از تولید حمایت کنیم، اما این اقدامات در سطحی که قانون پیش بینی کرده بود، رخ نداد و یکی از دلایل شرایط رکود تورمی ، درست اجرا نکردن قانون هدفمندی یارانهها بود، درآمد ناشی از آن به حوزههایی هدایت شد که آثار تورمی داشت.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: باید با مدیریت درستی شرایط فعلی را تثبیت کنیم، تورم را کاهش دهیم و سپس شرایط برای اجرای مرحله دوم آن فراهم شود.
ابوترابیفرد در خصوص موضعش نسبت به حوادث پس از انتخابات 88 گفت: حوادث سال 88 فتنه پیچیده و به شدت غبارآلودی بود و من از تمام توانم برای شفافکردن فضا بخصوص در مجامع علمی و دانشگاهی استفاده کردم.
وی درباره عملکرد خاتمی، هاشمی، موسوی و کروبی نیز در آن مقطع گفت: آنها در شرایط فتنه به وظایفشان خوب عمل نکردند و در مواردی هم بعضی از تصمیماتشان به حوزه فتنه دامن زد.