به گزارش خبرنگار مهر محمدرضا عارف کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بعدازظهر امروز در نشست خبری خود با خبرنگاران در حالی وارد سالن آمفی تئاتر هتل سیمرغ شد که همسرش وی را همراهی می کرد.
عارف در ابتدای این نشست خبری با اشاره به اینکه اعتقاد دارم جمهوریت جزء لاینفک نظام جمهوری اسلامی است و انتخابات ریاست جمهوری یکی از بهترین عرصه ها برای تجلی جمهوری اسلامی است گفت: حل بسیاری از مشکلات داخلی و خارجی متأثر از انتخابات پیش رو است، از این رو به عنوان یک شهروند خود را متعهد می دانم که به همراه سایر شهروندان انتخاباتی که سرشار از شور و شعور باشد را رقم بزنم.
وی افزود: از این رو وارد عرصه انتخابات شدم که برای کشورمان احساس خطر می کنم. نگران هستم که تورم اقتصادی آرامش مردم را بر هم بزند، نگران هستم که بعد از این 4 سال هنوز برای استان های مرزی از واژه استان های محروم استفاده می کنیم اما به آینده ایران امیدوارم چون ظرفیت های آنرا می شناسم.
این کاندیدا ادامه داد: ظرفیت ایرانیان خارج از کشور می تواند پل ارتباط ما با خارجیان باشد. ظرفیت 34 سال مدیریت در شرایط مختلف می تواند سکان هدایت را به کار گیرد، ظرفیت حقوقی و قانونی از جمله سند چشم انداز به سیاست های کلیه اصل 44 می تواند کشور را در مسیر پیشرفت حرکت دهد.
عارف گفت: ایمان دارم که با استفاده از تجربیاتی که در سال های خدمت به دست آوردیم می توان از سخت ترین به راحتی عبور کرد. اگر تمام ظرفیت های مدیریتی و کارشناسی کشور بالفعل شوند دستیابی به آرمان های سند چشم انداز در دسترس تر خواهد بود. به شرط آنکه وفاق ملی ارتقاء یابد.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من خود را متعهد به وفاق آفرینی و شایسته سالاری می دانم، با تجربه ای که در مدت خدمت در دوران اصلاحات به دست آورده ام پا به میدان می گذارم تا نقشی هر چند کوچک در تشکیل دولتی بر مدار اخلاق و عقلانیت داشته باشم.
وی عنوان کرد: رفتار در چارچوب قانون و تصمیم بر مبنای عقلانیت محور همه فعالیت های ما خواهد بود. برای همین قبل از ورود به انتخابات منشور اخلاقی انتخابات را تهیه کرده ام.
عارف افزود: تحقق زندگی آبرومندانه در گرو کشورداری مبتنی بر عقلانیت است، خردبازی باید جای سیاست بازی را بگیرد. به همین خاطر معیشت، عقلانیت و منزلت را گفتمان دولت آینده می دانم.
عارف در پاسخ به خبرنگار مهر، مبنی بر اینکه در یکی از سخنرانی های اخیر خود عنوان کرده بودید که خبر خوشی برای اصلاح طلبان دارید آیا این خبرتان در مورد اجماع است و آیا قرار است کاندیدای دیگری وارد صحنه انتخابات شود، گفت : ما از ابتدای ورود در خرداد سال 90 نگاه پروسه ای داشتیم که فضای انتخابات را پرشور کنیم و با تجربه ای که انتخابات سال 88 داشتیم تلاش کردیم مسئله اجماع حول آقای خاتمی دنبال کنیم ، خوشبختانه با تلاشی که صورت گرفت امیدواریم هر چه زودتر اجماع صورت گیرد.
وی افزود: به اندازه کافی کاندیدا وجود دارد و قرار نیست کاندیدای جدیدی وارد شود، و خبر خوش من هم در مورد اجماع است.
این کاندیدای ریاست جمهوری همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگاری مبنی بر اینکه در دولت آینده اعضای کابینه را از بین اصلاح طلبان انتخاب می کنید یا نه پاسخ داد: در دولت آینده محور انتخابمان شایسته سالاری است براساس انتقاد به خرد جمعی، توانمندی و مقبولیت در دستگاهی که فرد می خواهد زمام امور را در دست بگیرد افراد کابینه را انتخاب کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا عارف معاون اول دولت اصلاحات و کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در نشست خبری که عصر امروز یکشنبه برگزار شد در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از سخنانی که از سوی وزیر اطلاعات در خصوص آیت الله هاشمی رفسنجانی و آقای خاتمی مطرح شد چیست،گفت: در روزهای گذشته صحبت هایی شد ولی مستقیما از کسی نامبرده نشده است، اما جای گله باقی است که عده ای از تریبون عمومی برخلاف نظرات رهبری که جهت گیری کلی انتخابات را ترسیم کردند، بزرگان نظام و آنهایی که توانایی و انگیزههای خود را در گذشته نشان دادهاند، را مورد هجمه قرار میدهند.
وی ادامه داد: خاتمی از بزرگان کشور است عملکرد ایشان و سابقه بی بدیلشان در در انقلاب مشخص است هاشمی نیز از پشتوانه های نظام است. امیدواریم شرایطی به وجود آید که از ظرفیت این دوستان استفاده شود.
عارف در خصوص اجماع اصلاح طلبان گفت: در جریان اصلاحات به دنبال اجماع بودیم .اگر هاشمی و خاتمی در انتخابات حاضر شوند باید از آن ها حمایت کرد چرا که تجربه سال 84 را که پراکندگی اصلاح طلبان سبب شکستشان شد به یاد داریم.
وی افزود: امیدواریم در یک شرایط متعادل و امکانات برابر اصلاح طلبان که پایگاه قوی دارند پیروز شوند، اگر هاشمی یا خاتمی اعلام کاندیداتوری کنند از آنها حمایت می کنم.
معاون اول دولت اصلاحات در پاسخ به سوال خبرنگاری که گفت عده ای از نزدیکان شما گفته اند که شما حمایت هاشمی و خاتمی را ندارید و ظاهرا قرار است از عرصه انتخابات کنار بکشید، اظهار داشت: شما بگویید از کدامیک از نزدیکان من شنیده اید در سی سال گذشته من مورد تایید آقایان خاتمی و هاشمی بوده ام. این مساله را به شدت تکذیب می کنم و اگر قرار بود انصراف دهم امروز مزاحم شما رسانه ها در این جا نمی شدم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص آخرین نظرسنجیهای اصلاح طلبان گفت: ما به نظر سنجیهای علمی احترام می گذاریم چرا که می تواند تا حدودی نتیجه را مشخص کند اما الان فضا فضای انتخاباتی نیست و اختیارات محدودی دراختیار اصلاح طلبان است، وقتی برای سخنرانی به دانشگاه میروم دانشجویان میگویند برای ما برای شرکت در این همایش سهمیه تعیین میکنند، بنابراین شرایط باید به گونهای باشد که اختیارات حداقلی در اختیار اصلاحطلبان قرار بگیرد. در این شرایط امکانات حداقلی نمی توان نظر سنجی را مبنا قرار داد، اما بر اساس نظرسنجیهای علمی موضع خودمان را مشخص می کنیم.
عارف در پاسخ به این سوال که اخباری مبنی بر این که اجماع اصلاح طلبان بر روی جهانگیری است صحت دارد، گفت: در این باره نظر نمی دهم تا زمانی که نتیجه اجماع مشخص شود، برای همه کاندیداها به خصوص اصلاح طلبان احترام قائل هستم، بنابر این تا زمان اجماع به این سوال جواب نمی دهم.
وی در پاسخ به سوالی دیگری که اگر اجماع هاشمی و خاتمی بر روی شما نباشد آیا در صحنه باقی می مانید یا نه اظهار داشت: قطعا خیر، شرایط کشور به گونه ای است که به یک رئیس جمهور قدرتمند نیاز داریم و اگر اصلاح طلبان به اجماعی غیر از من برسند ادامه نمی دهم.
خبرنگاری از عارف پرسید اگر سرنوشت کمپین میر حسین موسوی برای شما اتفاق بیفتد شما چه می کنید، تصریح کرد: انتخابات سال 88 درس بزرگی بود ما با یک حضور حماسی و حداکثری باید انتخابات را برد برد برگزار می کردیم ولی نتیجه باخت باخت شد.
وی افزود: اکنون شرایط پرداختن به حوادث سال 88 نیست کمتر از 40 روز آینده یک انتخابات تاثیر گذار را پیش رو داریم البته به طور طبیعی باید به حوادث 88 پرداخته شود سهم گروهها با هدف جلوگیری از تکرار و نه مچ گیری مشخص شود. شرایط کشور به گونه ای است که شاهد حوادث مشابه سال 88 نخواهیم بود. تندورها باید دست از تندروی بردارند و عقلانیت را همراه کنند و هر گونه اعتراضی از طریق مراجع قانونی پی گیری شود.
معاون اول دولت اصلاحات در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه هیات اجرایی انتخابات تشکیل شده و 7 عضو معتمد این هیات از جناح محافظه کار هستند برای شما این سوال پیش نیامده که چطور در بین این 7 عضو حتی یک عضو شبه اصلاح طلب نیز حضور ندارد، چنین پاسخ داد: البته کسانی که انتخاب شدند دوستان خوبی هستند اما جای گله دارد چراکه دو جریان اصلی کشور یعنی اصلاح طلبان و اصولگرایان باید اختیارات برابر داشته باشند. ما تمکین می کنیم و امیدواریم دقیقا طبق قانون عمل کنند و قانون ملاک باشد.
عارف در واکنش به این سوال که آیا خاتمی برای حضور در انتخابات گفته تا زمانی که موسوی و کروبی آزاد نشوند پا به عرصه انتخابات نمی گذارم ، گفت: من این صحبت را نشنیدم من نزدیک ترین ارتباط را در طول 30 را با خاتمی داشته ام ، خاتمی مخالف حضور من در انتخابات نبود و به هر جمع بندی که برسیم عمل می کنم.
عضو تشخیص مصلحت نظام درپاسخ به این سوال که اگر هاشمی در انتخابات شرکت کند شما کناره گیری می کنید، گفت: اگر وی در دقیقه 93 هم شرکت کند من به نفع او کنار می روم.
کاندیدای احتمالی انتخابات در پاسخ به این سوال که اگر به هر دلیلی تایید صلاحیت نشدید چه واکنشی نشان می دهید، تصریح کرد: دلیلی ندارد رد صلاحیت شوم ، در دوجا حکم از مقام معظم رهبری دارم اما اگر رد صلاحیت شوم کوچکترین اعتراضی نمی کنم.
عارف در پاسخ به این سوال که اگر رای نیاورید اعتراض می کنید،گفت: من مطمئنم رای می آوریم زیرا کف آراء اصلاحطلبان در وضعیت فعلی که خاموش است، بیش از 70 درصد است اما در هر صورت اگر رای نیاورم اعتراض نخواهم کرد، زیرا حق مردم میدانم که به نامزد پیروز رای دهند.
وی ادامه داد: با برنامه ریزی و تلاش رای های خاموش را به صحنه می آوریم تا پیروز انتخابات شویم اما اگر پیروز نشدم بلافاصله به کاندیدای پیروز تبریک می گویم.
عارف در خصوص اعضای ستادش و برنامه دولتش گفت: اعضای ستاد من با رایزنی که با بخشی از دولتمردان خاتمی و بخشی دیگر از دوستان نظام هستند،انجام شده ، تشکیل شده است. برنامه ما مدون است تحت عنوان دولت آینده جهت گیری و اولویتهای ما مشخص شده است.
وی افزود: مهمترین مساله کشور اقتصاد است و مهمترین برنامه ما کنترل تورم و کاهش آن است. در جهت کاهش تورم و انضباط مالی دولت برنامه اقتصادی مان را در نظر گرفته ایم.
معاون اول دولت اصلاحات در پاسخ به این سوال که سیدمحمد خاتمی در سخنانی گفته است که موانعی بر سر انتخابات و اصلاح طلبان می بینم آیا آقای عارف چنین موانعی را نمی بیند و یا احساس می کنید که توانایی عبور از چنین موانعی را دارد پاسخ داد: موانع را خوب می بینم من قبل از دولت اصلاحات نیز مسوولیت داشتم و آن زمان هم موانع بسیاری بر سر راه ما در دانشگاه تهران بود. با آگاهی به موانعی که وجود دارد به عنوان یک وظیفه ملی به صحنه آمدم اگر شرایط را نگران کننده نمی دیدم که در صحنه حاضر نمی شدم.
وی افزود: ما تجربه دولت اصلاحات را داریم با استفاده از عقلانیت و با تکیه بر روی مشترکات به تدریج بر موانع پیروزی می شویم و حول همین شعار تلاش می کنیم موانع را کمتر کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از کارها برای کاهش موانع تشکیل شورای مشورتی قوی است، گفت: تصمیم داریم از بزرگان کشور در قالب این شعار استفاده کنیم تا بتوانیم حرکتی را ایجاد کرده و بخشی از موانع را کاهش دهیم.
عارف بر تاکید بر اینکه هیچ مانعی درانتخابات نیست گفت: خداوند انسانها را متفاوت خلق کرده است من دوست و همکار آقای خاتمی بوده ام. اما نه او مثل من فکر می کند و نه من مثل او. از تجربیات خاتمی بیشترین استفاده را می کنم.
وی ادامه داد: انتظار داریم یک امکانات حداقلی برای اصلاح طلبان برای اینکه بتوانند برنامه هایشان را عرضه کنند در اختیارمان قرار دهند.
عارف در خصوص سیاست خارجه تاکید کرد: یکی از اولویتهای ما بخش سیاست خارجی است مهمترین معضل ما این است که دستگاه دیپلماسی از اقتدار لازم برخوردار نیست. دردولت باید از دیپلماتهای برجسته استفاده کنیم و تعاملی سازنده با دنیا، کشورهای عربی، اسلامی و منطقه ایی داشته باشیم.
کاندیدای احتمالی اصلاح طلبان در انتخابات در پاسخ به این سوال که اگر در انتخابات پیروز نشوید چطور به حامیانتان اطمینان می دهید حقشان را می گیرید و از مواضعشان دفاع می کنید گفت: این وظیفه شورای نگهبان است که حق را بگیرد. شرایط کشور به گونه ای است که سعی می کنم اعتراض نکنم و باعث سردی مردم در انتخابات نشوم.
کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه شما عملکرد موسوی و کروبی را در سال 88 نقد میکنید یا خیر، گفت: باید جریانات 88 نقد شود و نباید تنها جریان شکست خورده را نقد کنیم. بعد از پیروزی به جای تبریک به مردم آنها را خس و خاشاک نامیدند . اکنون من هر دانشگاهی می روم در خصوص حصر آقایان موسوی و کروبی از من سوال می پرسند که قوه قضاییه باید شفاف به این سوالات پاسخ دهد.
وی افزود: اگر این مساله قبل از انتخابات حل شود حضور پرشورتر مردم را درانتخابات خواهیم دید. اگر من رئیس جمهور شوم امیدوارم که با سازوکار قانونی این مساله حل شود.
خبرنگاری از عارف پرسید به نظر شما سخنان مصلحی به عنوان عالی ترین مقام امنیتی کشور در خصوص نقد هاشمی و خاتمی دخالت نهادهای امنیتی در انتخابات نیست اظهار داشت: البته اسم کسی را نبردند و برداشت جامعه این است.جای گله دارد نهادهای امنیتی در شرایطی که به یک انتخابات پرشور نیاز داریم صحبت هایشان به گونه ای باشد که این واکنش ها را در پی داشته باشد و افراد مسئول باید به موضع گیری هایشان توجه کنند.
عارف در خصوص برنامه دولتش برای برنامه جامع فناوری اطلاعات گفت: آی سی تی ICT جزو اولویت های برنامه ما قرار دارد باید دستاوردهای علمی را به ثروت ملی تبدیل کنیم. برنامه هایی برای استفاده حداکثر از ICT را داریم . در این بخش افراد توانمند بسیاری داریم و مشکلی برای انتخاب وزیر نخواهیم داشت.
خبرنگاری از عارف در خصوص انحلال احزابی چون مشارکت و مجاهدین انقلاب بعد از انتخابات سال 88 و برنامه اش برای این احزاب منحل شده سئوال کرد که وی گفت: ما اعتقاد به تحزب داریم. کشوری هستیم که افتخارمان در مردم سالاری است و نمود مردم سالاری انتخابات است. اگر احزاب فراگیر داشتیم با این تعداد کاندیدا مواجه نبودیم و اگر سازوکار حزبی داشتیم راحت تر می توانستیم کاندیدا را به مردم معرفی کنیم.
عارف گفت: انتظار داریم نهادهای ذیربط با سعه صدر برخورد کنند و نباید مچ گیری کنیم.
معاون اول دولت اصلاحات در پاسخ به این سئوال که نقش هاشمی را در اجماع اصلاح طلبان دخیل می دانید اظهار داشت: رهبری اصلاحات با آقای خاتمی است اما جایگاه بالایی را برای آیت الله هاشمی قائل هستم. از دید من رهبر جنبش اصلاحات آقای خاتمی است.
وی در خصوص رایزنی با هاشمی نیز گفت: امیدواریم هاشمی در این خصوص نظر خود را بدهد تا به یک اجماع برسیم. اگر نظر اجماعی اصلاح طلبان بر روی من بود ادامه می دهم.
عارف در پاسخ به این سئوال که آیا شما تابعیت دوگانه ای دارید گفت: خوشبختانه خیر. من فقط ایرانی هستم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص رویکرد ایران نسبت به سوریه افزود: سوریه را کشور دوست و برادر خود می دانیم. در طول سنوات گذشته رابطه خوبی با این کشور داشتیم. در چارچوب منافع ملی و با موضع گیری شفاف و فرمایشات مقام معظم رهبری تعامل خواهیم داشت.
کاندیدای احتمالی اصلاح طلبان در انتخابات در پایان نشست خبری خود تاکید کرد: وظیفه رسانه ها است که فضای انتخابات را پرشور کنند تا حضور چشمگیر مردم در انتخابات را شاهد باشیم.