به گزارش 598 به نقل از خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم سالاری و نامزد احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پیش از ظهر امروز در نشست خبری اظهار داشت: دولت من دولت اخلاق است که هرکدام از تکواژهای آن معنای بخصوصی دارد.
وی افزود: (الف) به معنای اقتصاد پیشرفته، (خ) به معنای خدمت بیشائبه، (ل) به معنای لغو انواع تحریمها، (الف) یعنی اصلاحات همه جانبه و (ق) قانون مداری مقتدرانه است.
این کاندیدا یازدهمین دوره جمهوری تصریح کرد: بنا داریم اقتصاد پیشرفته را بر مبنای توسعه پایدار، اصلاحات را بر رعایت خط امام و مطالبات مردم، تحریمها را با در نظرگیری دیپلماسی فعال و منطقی مثبت، خدمت بیشائبه را بر مبنای کرامت انسانی به مرحله اجرا درآوریم.
کواکبیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا لغو تحریمها با مذاکره ایران و آمریکا قابل حل است، گفت: تحریمها علیه جمهوری اسلامی همواره بوده، اما در این چند سال اخیر ده قطعنامه به تصویب شورای امنیت رسیده و قطعنامههای دیگری نیز از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا صورت گرفته که همه این تحریمها صرفاً تحریم نفت نبوده است بلکه تحریم بیمه، بانکی، اشخاص، کشتیها هم بوده است و بنده هم اعلام کردم که با توجه به اصل 76 قانون اساسی و بعد از امضای مقام معظم رهبری میتوانیم با رویکرد تخصصی و کارشناسی مذاکره با آمریکا را 6 ماه انجام دهیم.
وی اضافه کرد: این مذاکرات براساس عزت و قدرت ملی صورت خواهد گرفت که البته در خصوص مذاکره با آمریکا دو رویکرد وجود دارد که یکی این است که اصلاً باب مذاکره با آمریکا برای همیشه بسته شود اما رویکرد دیگر که رویکرد من است این است که ما میتوانیم رابطه با امریکا را داشته باشیم با مدنظر قرار دادن خط قرمزها، البته رهبری نیز فرمودند ما مخالف مذاکره با آمریکا نیستیم.
دبیرکل حزب مردم سالاری با بیان اینکه آمریکا و ایران میتوانند به صورت دو کشور مستقل با هم در ارتباط باشند خاطرنشان کرد: ما ادعا نمیکنیم که با رابطه با آمریکا فضای کشور گل و بلبل میشود بلکه ما میخواهیم جلوی این خصومتهای وحشیانه آمریکا را بگیریم و بنده که دکتری علوم سیاسی را دارم و یک دوره هم عضو کمیته سیاست خارجی و حقوق بشر مجلس را تجربه کردهام معتقدم این مذاکره امکان پذیر است.
کواکبیان در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه چه تضمینی وجود دارد که در رابطه با امریکا، آمریکاییها مجدد تحریمهای یک جانبه را اجرا نکند گفت: ما از اول انقلاب تضاد منابع جدی با آمریکا داشتیم و شکی هم نداریم که این تضادها را روسها و چینیها دارند اما با این شرایط هم چینیها تا اکنون روابط تجاری هزاران میلیون دلاری با آمریکا داشتهاند؛ امکان دارد امریکا در صورت روابط ایران با این کشور نیز تحریمها را اعمال کند اما به تصویب رسیدن آن در شورای امنیت و سازمان ملل به این آسانیها نخواهد بود، بنابراین حرف ما این است که ایران اسلامی میتواند بر مبنای یک دیپلماسی فعال بدون هیچگونه وادادگی و تضعیف منابع و عزت ملی این ارتباط را صورت دهد.
این نماینده مجلس هشتم تاکید کرد: میتوان بین استکبار ستیزی و تنش زدایی اصول مشترکی را یافت و هم روحیه انقلابی و اسلامی را از دست نداد و هم منافع ملی را با یک کار کارشناسی شده تقویت کرد.
کواکبیان در پاسخ به پرسشی در خصوص اجماع اصلاح طلبان بر روی جهانگیری اظهار داشت: این خبر را نه دفتر خاتمی تایید کرد و نه دفتر هاشمی البته دیدار نوروزی بین آقای هاشمی و خاتمی بوده، در مورد ائتلاف اصلاح طلبان بنده چنین چیزی را نشنیدهام.
وی با تاکید بر اینکه تجربه تلخ سال 88 برای اصلاح طلبان نباید تکرار شود تصریح کرد: با برخوردی که دولتیها با مجموعه اصولگرایان دارند شانس پیروزی برای اصلاح طلبان را بیشتر کرده است و ما نیز برای اجماع اصلاح طلبان نیز اعلام آمادگی کردیم.
کواکبیان سه راهکار پیشنهادی خود را برای اجماع اصلاح طلبان تشریح و خاطر نشان کرد: ما پیشنهاد دادیم یک هیئت حکمیت بنشیند و یک نفر نامزد نهادیی را انتخاب کند و یا اینکه 35 حزب اصلاح طلب و شورای مرکزی اصلاح طلبان ایران نامزد نهایی را برگزیند و یا هم اینکه میتوان با نظرسنجی گزینه نهایی برای اصلاحطلبان را مشخص کرد که مقوله نظرسنجی ساده ترین راه حل است.
دبیرکل حزب مردم سالاری با بیان اینکه تشتت از جبهه اصلاح طلبان سبب واگذاری نتیجه به رقیب میشود گفت: اگر آقای خاتمی بیاید کنار میرویم و از ایشان حمایت خواهیم کرد.
کواکبیان با تاکید بر اینکه خاتمی تمایلی برای کاندیداتوری ندارد تصریح کرد: بنده به اتفاق 10 عضو جبهه اصلاح طلبان در 23 آبان ماه سال گذشته به دیدار خاتمی رفتیم و یقین یافتیم که وی تمایلی برای نامزد شدن در انتخابات ندارد چرا که شرایطی را مطرح میکردند که تا الان آن شرایط محقق نشده است.
وی اضافه کرد: یک جریانی اصلا نمیخواهند در انتخابات حضور یابند بنابراین میگویند یا خاتمی یا هیچ کس، البته به ما هم توهین میکنند؛ خاتمی قطعاً نمیآید چراکه 4 سال پیش در این موقع ستادهای اصلاحطلبان فعال بود.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که آیا شما به تقلب در انتخابات سال 88 معتقد هستید، اظهار داشت: ما ابتدا هیچ اعتقادی به تقلب نداشتیم و در 24 خرداد سال 88 اولین اصلاح طلبی بودم که در گفتگو با شبکه خبر اعلام کردم که در انتخابات سال 88 تا دلتان بخواهد تخلف صورت گرفته است و گفتم که این اعتراض قانونمند به نتیجه انتخابات و عناصر براندازانه باید تفکیک صورت گیرد.
کواکبیان ادامه داد: در سال 88 در راستای تخلفات صورت گرفته در انتخابات ما وزیر اقتصاد را به مجلس کشانیدم و از وی پرسیدیم که چرا دو شب مانده به انتخابات سهام عدالت را واریز کردید؟ آیا نمیتوانستید 6 ماه زودتر این کار را انجام دهید. امروز نیز همین تخلفها صورت میگیرد بنابراین قوه قضاییه باید جدی تر وارد صحنه شود.
به عنوان مثال «یکی از همین تخلفها تقدیر از تسهیلات نوروزی بود که 40 میلیارد تومان که برخی شنیده ها حاکی از این است که 40 میلیارد تومان خرج شده است».
وی همچنین به سفرهای اخیر احمدی نژاد نیز انتقاد و یاد آور شد: چه ضرورتی دارد الان سفرهای استانی به استان خوزستان صورت گیرد، البته نمایندگان خوزستان جلسه را ترک کردند و گفتند همه این مصوبات تکراری است، در سفر به سمنان نیز فقط 14 درصد از مصوبات عملیاتی شده و بقیه یا شروع نشده و یا در حال اجرا است، بنابراین سفرهای استانی شائبه انتخاباتی دارد و این خود تخلف است.
دبیر کل حزب مردم سالاری به تشریح برنامه های خود برای اداره کشور پرداخت و خاطر نشان کرد: ما سه برنامه فرا دستی که قانون اساسی، سند چشم انداز 1404 و برنامه پنجم توسعه است از این جمله هستند که در تصویب سند چشم انداز خود بنده نیز در مجلس حضور داشته ام. بنابراین ما فقط اولویت برنامه خود را تعیین کردهایم و رئیس دولت مجری برنامههای فرادستی است.
کواکبیان اضافه کرد: ما 50 برنامه داریم که 12 برنامه آن اقتصادی، 10 تای آن سیاسی، 8 برنامه فرهنگی، 5 برنامه بینالمللی، 5 برنامه اداری، 5 برنامه اجتماعی و 5 برنامه زیربنایی که همه این 50 برنامه در کمیتههای مختلف حزب در حال نهایی شدن هستند.
وی یکی از برنامههای فرهنگی خود را خصوصی کردن تلویزیون دانست و گفت: اگر این برنامه با قانون اساسی مغایرت داشته باشد میتوان از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام تحقق داد، بنابراین باید همانگونه که به مدیران در حوزه مطبوعات اعتماد شده در حوزه رسانههای تصویری نیز اعتماد شود.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از انحلال سازمان برنامه و بودجه انتقاد کرد و گفت: این سازمان باید احیا شود چرا که حاصل 60 سال کارهای کارشناسی شده بود.
کواکبیان با تاکید بر اینکه احزاب نیز باید احیا شود، تاکید کرد: احزاب باید در تصمیمگیریها نقش داشته باشند و امروز تقویت احزاب جدی است؛ اصل 8 قانون اساسی که مربوط به امر به معروف و نهی از منکر است نیز باید تحقق یابد.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره رفتارهای احمدینژاد و عوض شدن رئیس جمهور نسبت به سالهای گذشته نیز گفت: احمدینژاد عوض نشده بلکه بعضی از دوستان اصولگرای وی بعد از 11 روز خانهنشینی و دور کاری وی میگویند اشتباه کردیم که به وی رای دادیم و الان اگر اصولگرایان واقعاً این وضعیت را قبول دارند بیایند با هم جبهه ضد پوپولیسم تشکیل دهیم ما اصلاحطلبان نیز با اصولگرایان در این زمینه همکاری میکنیم.
دبیرکل حزب مردمسالاری با بیان اینکه سخنان احمدینژاد عوامفریبی است، اظهار داشت: اینکه احمدینژاد در خوزستان و یا جاهای دیگر میگوید پردهها را بالا میزنیم، خوب اگر چیزی است بگوید، چرا بلوف میزند این سخنان همانند آن سخنان است که میگفت 300 نفر در جیب کوچکم قرار دارند.
کواکبیان تاکید کرد: آقای احمدینژاد میگوید پروندهها را رو میکند ایشان باید بداند که پروندههای زیادی هم درباره دولتیها موجود است، البته ما میخواهیم اخلاق رعایت شود، اگر واقعاً چیزی است بدهند به دستگاههای قضایی. البته ما مخاطب آقای احمدینژاد نیستیم. آنانی که مخاطب آقای احمدینژاد هستند تا یکماه آینده جلوی عوامفریبیها را بگیرند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا مشایی کاندیدا میشود یا خیر، نیز گفت: قطعاً دولت نامزدی خواهد داشت و برایش سرمایهگذاری میکند چراکه لذت کرسی ریاست جمهوری به آنان آنقدر حلاوت داده که به راحتی از لذتش دست نکشند.
نماینده مردم در مجلس هشتم با بیان اینکه همه باید تلاش کنیم تا حماسه سیاسی و اقتصادی تحقق یابد، تصریح کرد: فضای جامعه هنوز انتخاباتی نشده و نباید مردم را برای حضور در انتخابات مأیوس کنیم که در مأیوس کردن مردم دو طیف فعال هستند، یک طیف که اصلا دوست ندارند شرکت کنند و طیف دیگر نیز شایعاتی را از قبیل شورای نگهبان که میخواهد به 4 نفر صلاحیت بدهد، را مطرح میکند، بنابراین همه باید بر اساس قانون حرف بزنند؛ من مطمئنم در انتخابات آتی بالای 60 درصد از مردم آن فعالیت خواهند کرد.
کواکبیان درباره نقاط مثبت و منفی دولت احمدینژاد نیز گفت: پشتکار، سادهزیستی و سفرهای استانی از کارهای مثبت احمدینژاد است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه وضعیت شما در نظرسنجیها چگونه است، گفت: کمیته انتخابات مردمسالاری در استانهای مختلف در بین اصلاحطلبان نظرسنجیهایی را انجام داده که بعد از آقای خاتمی، بنده نفر دوم هستم؛ شاید اگر نظرسنجی عمومی صورت بگید نتیجه متفاوت باشد.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص اصلاحطلبان بدلی نیز گفت: من بارها گفتهام هیچ حزبی از اصلاحطلبان هیچ اعتقادی به این مقوله ندارند و این کار برخی از سایتهای جریان مقابله اصلاحطلبان میدانم.
کواکبیان ادامه داد: قطعنا من اصلاحطلب بدلی نیستم و اگر منظورشان من باشم، باید بگویم که بنده از سال 77 جزو پایهگزاران شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هستم و در انتخابات سال 88 رئیس ستاد مردمی میرحسین موسوی بودم، اما با برخی معیارهای منطقی موضع شفاف خود را اعلام کردم.