*** پارازیتها هیچ ربطی به صدا و سیما ندارد
به گزارش (ایسنا)، سید عزت الله ضرغامی که در نشست نقد سیاستهای این رسانه در تالار ابن خلدون دانشکده علوم اجتماعی سخن میگفت، اظهار کرد: اینطور نیست که اگر کسی ماهواره داشت، صد در صد شبکههای ماهوارهیی را میبیند. نظرسنجی ما از مخاطبان نشان میدهد که 95 درصد از مردم، تلویزیون جمهوری اسلامی ایران را تماشا میکنند.
او با اشاره به نظرسنجی موسسه گالوپ، اعلام کرد: 82 درصد از مردم کشورمان اخبار خود را از طریق صدا و سیما پیگیری میکنند و حدود 30 درصد از مردم نیز از شبکههای ماهوارهیی پیگیر اخبار هستند.
رییس سازمان صداوسیما این مشکل را اینگونه خواند: به جهت این که بیشتر شهرستانها تحت پوشش سیگنالی نیستند، این امر از این مساله نشأت میگیرد. برای برطرف کردن این مساله نیاز به بودجهی بالایی داریم.
او همچنین دربارهی تاثیر منفی پارازیتهای ارسالی بر روی شبکههای ماهوارهیی، توضیح داد: صداوسیما در قبال این مساله هیچ مسؤولیتی ندارد و در واقع پارازیت هیچ ربطی به صدا و سیما ندارد و ماهوارههای صدا و سیما فقط یک ابزار دریافت و ارسال شبکهها هستند.
ضرغامی همچنین در بخش دیگری از گفتوگوی خود در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر منفی این سیگنالها بر روی سلامتی و مطالبی که درباره عقیم شدن افراد مطرح میشود، گفت: هیچ نهاد پزشکی این مساله را تایید نکرده است. اگر ارسال و دریافت سیگنالها باعث عقیم شدن مردم شود در این صورت همهی مدیران صدا و سیما باید عقیم باشند؛ به جهت اینکه در این سازمان حضور دارند و قدرت آنها 10 برابر بیشتر است.
او همچنین با اشاره به این که شبکههای ماهوارهیی مداوم رصد و نظارت میشوند، افزود: طبق تحقیقاتی که انجام شده است، دو برنامهی بسیار مبتذل، جزو پرمخاطبترین برنامههای شبکههای ماهوارهیی هستند که صدا و سیما به هیچ عنوان به سراغ چنین برنامههایی نخواهد رفت.
به گزارش ایسنا، نمایندگان انجمن اسلامی ارتباطات و انجمن بسیج ارتباطات دانشگاه تهران از جمله کسانی بودند که برای طرح سوال از ضرغامی به جایگاه آمدند. سوالهایی از قبیل اینکه صداقت در کلام وجود ندارد، تصویری از فعالان کارگری در صداوسیما دیده نمیشود، آزادی بیان وجود ندارد، نقض قانون، افراط در استفاده از تکنولوژی، ایدئولوگ بودن صدا و سیما، مصرف بیهوده از امکانات دولتی، ضدتبلیغهای عجیب و غریب، کمبود نیرو، انسانساز نبودن دانشگاه صدا و سیما و نقد مناظرات به صورت کلی در تلویزیون از جمله انتقادهایی بود که دانشجویان دانشگاه ارتباطات دانشگاه تهران مطرح کردند و رییس سازمان صداوسیما به تعدادی از این پرسشها پاسخ گفت.
*** سیگنالهای ماهواره شبکههایمان را قطع میکند
ضرغامی در بخشی از صحبتهای خود با تاکید بر اینکه جنگ سخت در حوزهی نرم رسانه از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: سیگنال شبکههای ماهوارهیی 17 بار شبکههای ما را قطع کرد و همهی اینها سند رسوایی غرب را نشان میدهد. زمانی که آنها نمیتوانند سه شبکهی ما را تحمل کنند اینها همه به دلیل موفقیت سه شبکهی پرستیوی، العالم و هیسپان تیوی است و تحریم من همه به دلیل این سه شبکه است.
او در ادامه تاکید کرد: اگر ما راجع به موفقیت برخی شبکهها میخواهیم نگاهی علمی داشته باشیم باید نگاه همهجانبه و سیستماتیک را نیز در نظر بگیریم.
*** برای پاسخگویی به سوالات از جنبه علمی و نه سیاسی به دانشگاه آمدهام
به گزارش خبرنگار ایسنا، ضرغامی همچنین در این نشست با پرسشهایی دربارهی انتخابات رباست جمهوری مواجه شد. این پرسشهای صریح برای لحظاتی با حاشیه همراه بود که در ادامه با این توضیح رییس سازمان صداوسیما رو به رو شد که او برای پاسخگویی به سوالات دانشجویان از جنبهی علمی و نه سیاسی به دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران آمده است.
ضرغامی دربارهی عملکرد صداوسیما در انتخابات گفت: رسانه ملی به خاطر جایگاهی که دارد در بسیاری از موارد تریبون نظام است و مسایل نظام را تبیین میکند؛ به گونهای که رسانهای در دنیا پیدا نمیکنید که فیلم و سریال را خودش تولید کند. صدا و سیما در انتخابات بر اساس قانون و ضوابط پیش میرود.
ضرغامی با اشاره به انتخابات سال 88، خطاب به دانشجویان گفت: شما هر فکر سیاسی که دارید برای خودتان محفوظ بماند. مباد تعلق به یک فرد یا یک جناح یا یک حزب باعث شود که حقایق را نبینید. ما از طریق قانون اساسی این مباحث را دنبال میکنیم. در انتخابات 88 بلافاصله پس از انتخابات، مفصلا با موسوی و کروبی صحبتهایی در زمینهی حضورشان در تلویزیون داشتم و با آنها ملاقات کردم و به آنها گفته بودم که آراء همین است. اگر هم خیلی تغییر کرده باشد 500 هزار رأی تغییر خواهد داشت. اما متاسفانه یک عده از این فضایی که در کشور ایجاد شد سوءاستفاده کردند و ضربه زدند.
رییس سازمان صدا و سیما با اشاره به اینکه خطاب به موسوی گفته است پس از 20 سال کسی شما را نمیشناخت، شما واقعا در انتخابات 88 شناخته شدید و 13 میلیون رأی دارید، گفت: به او گفتم که با تاکید بر قانون حتما میتوانید در دورههای بعد کاملا متفاوت باشید. اما متاسفانه او اعلام کرد که زمانی به تلویزیون میآیم که تنها پشت دوربین باشم و یکنفره بیانیه بخوانم.
ضرغامی همچنین به ویژگیهای کروبی در مجلس ششم اشاره کرد و گفت: در این مجلس ششم اقدامات و رفتارهای او را ستایش میکنم. ایشان به شدت تلاش کردند در مجلس ششم خیلی از تنگنظریهایی که تندروها در مجلس داشتند را صداوسیما نشان دهد اما در مجلسهای بعدی اینگونه نبود.
رییس سازمان صداوسیما در عین حال گفت: مجلس ششم خلاف قانون اساسی تحصن کرد، این در حالی است که بر اساس قانون اساسی تحصن نداریم. آنها گفته بودند یا حرف ما یا رهبری کوتاه بیاید. این در حالی است که ولایت فقیه همه جوره بنبستها را حل کرده است. با این رویکرد آنها دیگر نمیتوانند نماینده شوند بلکه میتوانند تنها یک شخصیت سیاسی باشند.
***
رییس سازمان صدا و سیما در پاسخ به پرسشی درباره اصل 175 قانون اساسی که به لزوم آزادی بیان و نشر افکار با رعایت موازین اسلامی و مصالح کشور در صداوسیما اشاره میکند، گفت: قانون اساسی میثاق ماست. بر اساس قانون اساسی فعالیتهای تصویری و صداوسیما بر عهدهی مدیریت سازمان صداوسیماست. این تمرکز تصویری در صداوسیما را اصلا اصلاحطلبان استدلال کردند و استدلالشان هم درست بود.
او ادامه داد: بنده ممکن است اصلا یک سال دیگر در صداوسیما نباشم. 9 سال از مدیریتم گذشته و نمیدانم فردا در صداوسیما هستم یا نه. اصلا به عنوان یک کارشناس رسانه میمانم در صداوسیما یا نه. من تجربه رسانهایام در این فضا که جنگ رسانه است بین ایران (جهان اسلام) و جهان استکبار نشان داده است در این فضای جنگی رسانه، افتخارآفرین هستیم. با توجه به اینکه رسانههای دنیا میجنگند باید یک حاکمیت دقیق و درستی در رسانه کشور حاکم باشد که بتواند این جنگ رسانهیی را اداره کند.
*** باید به همهی سلایق پاسخ دهیم
رییس رسانه ملی در پاسخ به این پرسش که چرا هیچ تصویری از فعالان کارگر در تلویزیون وجود ندارد، به صورت کلی گفت: به جهت اینکه صدا و سیما ملی است، در نتیجه باید برای همهی سلایق در چارچوب جمهوری اسلامی پاسخ بدهیم. بنده همین پاسخ را نیز برای مجلس خبرگان به طور مفصل داشتم که آنها نیز پذیرفتند.
*** از 100 فیلم سینمایی، تنها 10 فیلم از تلویزیون پخش میشود
رییس سازمان صداوسیما در بخش دیگری از پاسخ خود به دانشجویان دانشگاه تهران، در ارتباط با پخش فیلمهای سینمایی از تلویزیون ایران گفت که اگر برای مثال سالانه 100 فیلم سینمایی تولید و اکران شود، بیشتر از 10 فیلم از تلویزیون پخش نمیشوند.
او در ارتباط با مطلب بالا توضیح داد: به عنوان مثال شاید فیلم «رسوایی» مسعود دهنمکی و یا «یه حبه قند» میرکریمی برای سینما مناسب باشند، اما زمانی که روزی از تلویزیون پخش شوند شاید نیاز به سانسور نه، اما پالایش داشته باشند.
*** وقتی برنامهای را دوست نداریم از آن ایراد میگیریم
ضرغامی در پاسخ به انتقاد برخی دانشجویان به برنامههای کودک که معتقد بودند تبدیل به حرکتهای موزون شده است، اظهار کرد: اگر برنامهای برای کودک ساخته میشود، ویژگی کودکان را داراست، اما اشکال کار ما این است که وقتی برنامهای را دوست نداریم از آن ایراد میگیریم؛ این در حالی است که شاید مخاطب دیگری نسبت به این برنامه ابراز رضایت داشته باشد. خیلی از کسانی که انتقاد میکنند، در عمل نسبت به آن برنامه اقبال بیشتری پیدا میکنند.
وی تاکید کرد: صدا و سیما تلاش میکند همهی اقشار را راضی نگه دارد و خط رضایت را به همهی سلیقهها نزدیک کند.
*** میگویند مجریان خانم نباید اخبار بخوانند
او در این نشست همچنین به این موضوع اشاره کرد که انتقادهایی شده است مبنی بر اینکه مجریان خانم نباید اخبار بخوانند به جهت اینکه نگاه کردن به این مجریان گناه است.
ضرغامی توضیح داد: اگر در برنامهای بخشهایی از صحبتهای یک سخنران پخش نمیشود، علت آن سانسور نیست بلکه پالایش است؛ پالایشی که با موافقت خود سخنران انجام شده و صلاح دیده شده که بخشی از یک سخنرانی در فلان مراسم برای همگان پخش نشود.
*** چرا صداوسیما گاهی دیر خبرها را اعلام میکند؟
ضرغامی همچنین در نشست با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی دربارهی لزوم هماهنگی صداوسیما با مسؤولان کشور برای زودتر اعلام کردن خبرهای مهم و استراتژیک، گفت: در ارتباط با این مساله با توجه به اینکه باید نظرات و آرای مسؤولان کشور را داشته باشیم، این مساله رخ میدهد. بنده خود در ارتباط با این مساله با مسؤولان درگیر هستم که چرا زود هماهنگ نمیکنند و خبر مهم اینگونه به تأخیر میافتد.
به گزارش ایسنا، در نشست سه شنبه همچنین دکتر مهدی منتظرقائم، استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران سخنرانی کرد که جریان صحبتهای وی متعاقبا ارسال میشود.