به گزارش 598 به نقل از تسنیم، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با حضور 196 نماینده با تلاوتی از آیات قرآن کریم و به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس آغاز شد.
نمایندگان خانه ملت در جلسه امروز بررسی گزارش کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از استانداریهای مازندران، تهران، آذربایجان غربی و فارس و همچنین تحقیق و تفحص از استانداری لرستان و استانداری خراسان رضوی، گزارش کمیسیون انرژی درمورد لایحه اصلاح قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در مجمع بینالمللی انرژی وسوال عدهای از نمایندگان مجلس از وزیر ورزش و جوانان را در دستور کار داشتند.
**اسامی تأخیرکنندگان جلسه علنی امروز مجلس**
طبق اعلام هیئت رئیسه امروز 8 نماینده (حاج ابراهیم آقا محمدی نماینده خرمآباد، نبی اله احمدی نماینده داراب، لاله افتخاری نماینده تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات، محمد علی پورمختار نماینده بهار، قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد، گرمه و جاجرم ، مانه و سملقان، غلامعلی حداد عادل نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات، مهدی عیسی زاده نماینده مردم تبریز و علیرضا محجوب نماینده تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات) جزء تأخیرکنندگان جلسه علنی امروز مجلس قرار داشتند.
**کارگران مشاغل سخت و زیانآور فقط با 7300 روز سابقه بازنشسته میشوند**
در ابتدای جلسه طرح استفساریه جزء یک بند ب تبصره 2 ماده 76 قانون تامین اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت و با 188 رای موافق، 4 رای مخالف و 10 رای ممتنع تصویب شد.
در این استفساریه آمده است: آیا مراد قانونگذار از عبارت (افرادی که حداقل 20 سال متوالی ... اشتغال داشته باشند) در جزء یک بند ب تبصره 2 ماده 76 قانون تامین اجتماعی مصویب 1379/11/30 مجلس شورای اسلامی داشتن حداقل 7300 روز اشتغال در یک یا چند شغل زیانآور در یک یا چندکارگاه است؟
نمایندگان مجلس با مصوبه خود به این استفساریه اینگونه جواب دادند که "بلی، توالی اشتغال به قدرت خود باقی است".
همچنین امیرحسین حاجیزاده سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در توضیح بیشتر این استفساریه اظهار داشت: قانون 20 سال فعالیت در مشاغل سخت از سال 81 در حال اجراست اما مشکل از آنجایی آغاز شد که در آئیننامه اخیر سازمان تامین اجتماعی براساس قانون کار قبلی که 10 روز مرخصی را در سال مبنا قرار میداد آن را به صورت سالیانه درآوردند و گفتند اگر کسی در 20 سال بجای 10 روز مرخصی در سال 11 روز به مرخصی برود و توالی را از دست دهد به خاطر یک روز مرخصی بیشتر باید 5 سال بیشتر کار کند.
وی تاکید کرد: کمیسیون اجتماعی برای رفع ابهام از این قانون تصریح کرد که هر کس 7300 روز در مشاغل سخت حضور داشته باشد، میتواند از موارد مندرج در قانون تامین اجتماعی استفاده کند.
**موافقت مجلس با اصلاح قانون عضویت ایران در مجمع بینالمللی انرژی**
دستور دوم مجلس بررسی گزارش کمیسیون انرژی درمورد لایحه اصلاح قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در مجمع بینالمللی انرژی بود؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با لایحه اصلاح قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در مجمع بینالمللی انرژی موافقت کردند. این لایحه دارای یک ماده واحده و یک تبصره است که در کمیسیون انرژی مجلس به عنوان کمیسیون اصلی مورد رسیدگی قرار گرفت. گزارش این کمیسیون امروز در دستور کار صحن علنی قرار داشت.
بهارستاننشینان پس از بررسی این لایحه، آن را با 158 رای موافق، 3 رای مخالف و 10 رای ممتنع از مجموع 223 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.
براساس این مصوبه مجلس در ماده واحده این لایحه مقرر شد که منشور مجمع بینالمللی انرژی به شرح پیوست جایگزین اساسنامه دبیرخانه مجمع بینالمللی انرژی مندرج در ذیل تبصره ماده واحده قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در مجمع بینالمللی انرژی مصوب 11 آبانماه 1390 گردد.
همچنین براساس تبصره این ماده واحده مصوب شد: رعایت اصل 77 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اجرای بخش 15 و پیوست آن و اصل 80 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اجرای بخشهای 10،13 و 17 منشور الزامی است.
در جریان بررسی این لایحه نادر قاضیپور نماینده ارومیه در مخالفت لایحه اصلاح قانون عضویت ایران در مجمع بینالمللی انرژی اظهار داشت: کلیات این منشور جدید به نفع کشور عربستان سعودی است در حالیکه این حق مسلم تمام اعضاء بخصوص ایران است که به عنوان مقر این مجمع انتخاب شود؛ بنابراین اگر عضو شدن ما تنها دادن پول و مستمری است باید مشخص شود.
وی ادامه داد: در این منشور باید مشخص شود که جایگاه ایران کجاست و کشورهای عضو این مجمع میخواهند چه تصمیمی برای تحریم نفتی ایران اتخاذ کنند، نه اینکه تنها مقر مجمع را به عربستان سعودی داده و پولهای ایران را به آنها بدهیم.
این نماینده مجلس بر همین اساس تاکید کرد: ایران دومین کشور صادرکننده نفتی و گازی است، بنابراین حق تهران بود که به عنوان مقر انتخاب شود. دولت و کمیسیون انرژی باید برای نمایندگان شفاف کنند که جایگاه وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در این منشور کجاست و این عضویت چه فوایدی و نقش مالی برای ایران دارد.
همچنین مسعود میرکاظمی نماینده مردم تهران در مجلس به عنوان موافق لایحه مذکور طی سخنانی گفت: در مجامع بینالمللی برخی از تشکلها تشکیل میشوند تا در مباحث مورد نظر تصمیمگیری کنند. بنابراین آنچه که در این لایحه ارائه شده است در همین راستا است.
وی ادامه داد: ایران میتواند در این مجمع عضو بشود یا خیر، اما باید بدانیم که حضور ایران در مجامع بینالمللی بخصوص در بحث انرژی ضروری است. بنابراین اینکه برخی نکات آن را قبول نداریم، دلیل نمیشود که ایران خود را از این مجامع بینالمللی خارج کند.
این نماینده مجلس در پایان افزود: ما میتوانیم عضو این مجمع شویم و پس از عضو شدن نماینده کشورمان میتواند برخی نکات و مشکلات این منشور را به عنوان پیشنهاد مطرح کرده تا رفع شود.
**بررسی یک فوریتی طرح یک فوریتی ایجاد حساب ویژه حمایت از تولید ملی**
در ادامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی یک فوریتی طرح یک فوریتی ایجاد حساب ویژه حمایت از تولید ملی را آغاز کردند.
**بحرینی: مجلس باید برای ایجاد حماسه اقتصادی در کشور ریل گذاری کند**
محمدحسین حسینزاده بحرینی نماینده مردم مشهد به عنوان طراح این طرح با بیان اینکه طرح ایجاد حساب ویژه حمایت از تولید ملی به امضای 181 نفر نمایندگان مجلس رسیده است، گفت: ما در اقتصاد کشورمان مبتلا به تورم رکودی هستیم و اقتصاد ما از دو پدیده همزمان تورم و رکورد رنج میبرد.
نماینده مردم مشهد ادامه داد: معنای رکود در اقتصاد ما این است که بخشی از منابع کشور معطل و بلااستفاده است و کارخارنجات زیادی وجود دارد که با بخشی از ظرفیت خود کار میکنند.
حسینزاده بحرینی با تاکید بر اینکه مسائل بلند مدت و ساختاری در اقتصاد کشورمان باعث شده تا ظرفیت واقعی در فعالیتهای تولیدی وجود نداشته باشد، اظهار داشت: در یک ونیم سال گذشته مشکل رکود در اقتصاد کشورمان بیشتر شده و پیشبینی ها در خصوص نرخ رشد اقتصادی از مراجع بین المللی و داخلی نشان میدهد که این نرخ به شدت پایین است و نرخ رشد اقتصادی کشورمان منفی است.
وی با بیان اینکه در یک سال گذشته و در اقتصاد کشورمان مسئله جدیدی روی داده است که اگر به آن توجه نکنیم، نمیتوانیم بر تورم و رکود فائق بیاییم ، افزود: این پدیده انحراف نقدینگی است و به این معنا است که نقدینگی فراوانی در کشور داریم، اما به جای درست هدایت نمیشود و این انحراف نقدینگی تورم و رکورد می آفریند که ما مبتلا به این وضع هستیم.
نماینده مردم مشهد با اشاره به اینکه در سال 84 در مقابل یک ریال نقدینگی در اقتصاد کشور، دو ریال تولید میشد اظهار داشت: در سال 90 و اوایل 91 در ازای هر یک ریال کمتر از 1.4 ریال تولید شده است و کسانی که با این اعداد اقتصادی آشنا هستند وخامت اوضاع را درک میکنند، چرا که نقدینگی ما مولد نیست و به سمت تولید نمیرود.
حسین زاده بحرینی خاطر نشان کرد: مجلس شورای اسلامی باید برای ایجاد حماسه اقتصادی در کشور ریل گذاری مناسبی انجام دهد تا صنعتگران بتوانند به تولید ملی در کشور بپردازند.
وی با طرح این سوال که چرا در کشور انحراف نقدینگی داریم، افزود: علت امر این است که ما مدیریت نقدینگی در اقتصاد کشور را در اختیار بانک ها قرار داده ایم و 94 درصد نقدینگی کشور توسط آنها اداره میشود که آنها نیز انگیزه ای برای کمک به تولید ملی ندارند.
**عثمانی: چاره حل مشکل انحراف نقدینگی ایجاد "حساب ویژه تولید ملی" نیست**
به گزارش تسنیم، محمد قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان نیز در مخالفت با فوریت این طرح، گفت: هدف این طرح جهش در تولید ملی و رهایی از بیماری هلندی و تورم است. از نظر ما نیز نقدینگی کشور انحراف پیدا کرده و بر کسی پوشیده نیست.
وی ادامه داد: در سال 84 تولید ناخالص ملی 50 درصد نقدینگی بود؛ اما در سال 90 این رقم حدود 30 درصد کاهش پیدا کرد که نشان میدهد نقدینگی ما در کشور روز به روز افزایش پیدا میکند، اما به سمت تولید ملی نمیرود و حتی بخشی از تولید را متوقف میکند.
نماینده مردم بوکان با بیان اینکه معتقدم چاره حل مشکل انحراف نقدینگی در کشور ایجاد حسابی تحت عنوان "حساب ویژه تولید ملی" نیست، اظهار داشت: معتقدم ایجاد این حساب مشکلی را حل نمیکند، بلکه مجلس باید بانکهای خصوصی و دولتی را موظف کند که حداقل 50 درصد تسهیلات را در حوزه تولید تخفیف دهد و حق پرداخت کمتر نداشته باشد.
**پورابراهیمی: طرح ایجاد حساب ویژه برای تولید ملی میخواهد نقدینگی موجود موجب تورم نشود**
در ادامه محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان نیز به عنوان موافق فوریت طرح ایجاد حساب ویژه حمایت از تولید ملی گفت: مشکل اصلی اقتصاد کشور تورم رکودی است و ما اعتقاد داریم مدیریت این کار به لحاظ اهمیت باید از اولویتهای مجلس باشد .
وی با بیان اینکه مدیریت نقدینگی از چالشهای اساسی اقتصاد کشور است، اظهار داشت: در سال 84 میزان نقدینگی 60 هزار میلیارد تومان بود، در حالی که امروز این رقم به 450 هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه مشکل سرمایه در گردش بنگاههای اقتصادی کشورمان حل نشده است، افزود: طرح ایجاد حساب ویژه برای تولید ملی به دنبال این است تا نقدینگی موجود در کشور موجب تورم نشود، البته ما معتقدیم مواد این طرح نیاز به بررسی در کمیسیونهای تخصصی مجلس دارد و بنده نیز با وجود اینکه این طرح را امضا کردهام، اما نسبت به بعضی بندها بحث دارم.
پور ابراهیمی در ادامه با اشاره به اینکه مازاد نقدینگی در کشور موجب تورم اضافی می شود، افزود: ما به دنبال حمایت از تولید ملی هستیم تا بتوانیم نقدینگی کشور را به سمت درستی هدایت کنیم.
**یک فوریت طرح ایجاد حساب ویژه حمایت از تولید ملی تصویب شد**
در ادامه رأی گیری انجام شد و یک فوریت طرح ایجاد حساب ویژه حمایت از تولید ملی با 149 رای موافق، 24 مخالف و 10 رای ممتنع، تصویب شد؛ جزئیات این طرح در کمیسیونهای تخصصی مجلس بررسی میشود.
پس از آن طرح استفساریه تبصره 6 قانون نحوه تأمین ابنیه و املاک و اراضی مورد نیاز شهرداریها توسط نمایندگان مورد بررسی قرار گرفت.
**علیپور:دولت موظف است 10 درصد از تعریض املاک شهری را در اختیار شهرداریها قرار دهد**
در جریان بررسی این طرح، کمال علیپور نماینده مردم قائمشهر به عنوان طراح این طرح استفساریه طی سخنانی گفت: طبق قانون دولت موظف است 10 درصد از تعریض املاک شهری را به قیمت کارشناسی در اختیار شهرداریها قرار دهد، اما با توجه به اینکه در خیابان هایی که تعریض میشوند، هم املاک تجاری، هم مسکونی و هم اداری وجود دارد، دولت تنها این 10 درصد را به عنوان معوض مسکونی به شهرداری ها می دهد.
وی ادامه داد: بنابراین تعریض خیابانها به کندی انجام میشود؛ چرا که منابع شهرداریها کم است. لذا یک استفساریه تقاضا کردیم که آیا منظور قانون گذار درباره طرح تعریض داخل شهرها مربوط به املاک تجاری و اداری نیز میشود یا خیر؟
این نماینده مجلس افزود در پاسخ این استفساریه آمده : بله؛ املاک تجاری و اداری نیز جز این طرح میشود و بر این اساس دولت موظف خواهد شد که معوض املاک اداری و تجاری را نیز در اختیار شهرداریها قرار دهد.
**طباطبائی: اکثر طرحهای ارائه شده با فوریت شایستگی طرح فوریتی را ندارند**
در ادامه حمیدرضا طباطبائی نماینده مردم نائین در مجلس به عنوان مخالف یک فوریت طرح استفساریه مذکور گفت: اکثر طرحها که با فوریت ارائه میشود، شایستگی طرح فوریتی را ندارند و اکثر این طرحها که به صورت فوریتی مطرح میشوند، نیاز فوری جامعه نیستند .
وی ادامه داد: این طرح نیز از آن دست طرحهای کم اهمیت است که نیازی به قید فوریت نداشت. البته این موضوع باید نهادینه شود که به طرح های کم اهمیت فوریت ندهیم.
**ندیمی: اداره شهرها با توجه به نظامات اقتصادی سبب افزایش مهاجرت از روستاها به شهرها شده است**
همچنین ایرج ندیمی نماینده مردم لاهیجان در مجلس به عنوان موافق فوریت طرح مذکور گفت: اداره شهرها در کشور با توجه به نظامات اقتصادی سبب شده مهاجرت از روستاها به شهرها افزایش یابد و کثیری از این مهاجرتها به اشتغال مولد نینجامد .
وی همچنین افزود: شهرهای امروز ما با مشکلات زیادی مواجه هستند و اکثر شهرداریها اکنون تهی دست هستند و هرسال ما را واسطه قرار میدهند تا از معاون وزیر کشور و یا مسئولان دیگر چند ریال بگیریم که بتوانند حقوق کارمندان خود را بدهند.
این نماینده مجلس ادامه داد: باید حق شهرداریها داده شود و بهانه درآوردن برای ندادن حقوق شهرداریها خدمت به شهرنشینها نیست. همچنین شهرداریها نماینده شوراها هستند که ذیل مجلس هستند، بنابراین باید به آنها توجه شود.
**مخالفت مجلس با بررسی فوری استفساریه نحوه تامین ابنیه و اراضی مورد نیاز شهرداریها**
پس از سخنان موافق و مخالف یک فوریت استفساریه تبصره 6 قانون نحوه تامین ابنیه، املاک و اراضی مورد نیاز شهرداریها، بهارستاننشینان با با 107 رای موافق، 20 رای مخالف و 22 رای ممتنع از مجموع 217 نماینده حاضر در صحن علنی با بررسی فوری این طرح مخالفت کردند.
در ادامه نمایندگان به بررسی گزارش کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی درمورد لایحه تعیین حریم حفاظتی - امنیتی اماکن و تاسیسات کشور پرداختند.
**قاضیپور: با تصویب این قانون جلوی توسعه حریم شهری گرفته میشود**
نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه طی سخنانی به عنوان مخالف این طرح اظهار داشت: در این طرح دستگاههای که مشمول حریم حفاظتی هستند، مشخص نیست و همچنین در نحوه تعیین قیمت کارشناسی برای املاک ابهام وجود دارد .
وی افزود: با تصویب این قانون جلوی توسعه حریم شهری گرفته میشود و درآمد شهرداریها صفر میشود. همچنین در شهرهای کوچک احداث ساختمانهای جدید نخواهیم داشت.
نماینده مردم ارومیه تاکید کرد: همچنین اگر این لایحه تصویب شود، شهرداریها پولی برای حقوق کارمندانشان نخواهند داشت.
قاضیپور با بیان اینکه نقش ستاد کل نیروهای مسلح در این لایحه حذف شده، گفت: ما معتقدیم ستاد کل نیروهای مسلح باید یکی از تصمیمگیرندگان اصلی برای تعیین حریم حفاظتی - امنیتی کشور باشد. البته با تصویب این لایحه شهرسازی در شهرهای کوچک تعطیل خواهد شد.
**نقوی: بیشتر محدودیتها براساس سلیقه است**
حسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین نیز به عنوان موافق این لایحه اظهار داشت: این لایحه جهت ارائه مشکلات فعلی که در خصوص توقف ساخت و ساز در حریم تاسیسات امنیتی و انتظامی به وجود آمده، ارائه شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر محدودیتهایی برای ساخت و ساز در اطراف حریم امنیتی و انتظامی کشور اعمال میشود، گفت: در حال حاضر بیشتر این محدودیتها براساس سلیقه است و ما با تصویب این لایحه به دنبال این هستیم تا این موضوع را قانونی کنیم و محدودیتها توسط قانون تعیین شود. در این لایحه حقوق مردم و حقوق حریمها تعریف شده است.
نماینده مردم ورامین تاکید کرد: تعیین قیمت خسارتهای ناشی از وجود اماکن در اطراف حریمهای امنیتی نیز به روز پیشبینی شده و خسارتها نیز در همان زمان پرداخت میشود.
نقوی حسینی گفت: ما برای حفظ حقوق مردم و دفاع از حقوق افرادی که امکانات و زمین در مجاورت اماکن حفاظتی دارند درخواست میکنیم نمایندگان این لایحه را تصویب کنند تا مردم حق و حقوقشان را بگیرند.
**حیدری: در این لایحه حفظ حقوق مردم و شهروندان به صورت کامل دیده شده است**
در ادامه سید سعید حیدری طیب نماینده مردم کرمانشاه نیز در مخالفت با کلیات این لایحه اظهار داشت: در این لایحه تعیین حریم ساخت به صورت دقیق مشخص نشده و ابهام وجود دارد .
همچنین محمدحسین قربانی نماینده آستانه اشرافیه نیز با عنوان موافق این طرح با بیان اینکه در این لایحه حفظ حقوق مردم و شهروندان به صورت کامل دیده شده است ، گفت: این طرح به دنبال این است که تا مردم بلاتکلیف نباشند و در آن به صورت شفاف و جامع آمده که خسارت ناشی از قرار داشتن ساختمانها در اطراف اماکن امنیتی به صورت کامل پرداخت شود و ما امیدواریم نمایندگان با قاطعیت رای بدهند تا مردم از بلاتکلیفی نجات پیدا کنند.
**خسروی: برخی از یگانها و پادگانهای نظامی کارهای اجرایی مردم را انجام میدهند**
علی رضا خسروی نماینده مردم سمنان نیز در مخالفت با کلیات این طرح گفت: عنوان لایحه تعیین حریم حفاظتی و امنیتی اماکن و تاسیسات کشور با متن آن مخالف است در یکی از بندهای این لایحه آمده است که مرجع ذیصلاح اجرای این لایحه دستگاههای اجرایی و به ویژه شورای عالی شهرسازی هستند در حالی که مرجع تعیین حریم امنیتی به عهده شورای عالی امنیت ملی است.
خسروی با بیان اینکه امروز بسیاری از امور حساس کشور توسط نهادهای خصوصی اداره میشوند و در حال بسط هستند، گفت: ما نمیدانیم پالایشگاهها و نیروهایی که امروز توسط بخش خصوصی اداره میشوند، آیا مشمول این لایحه میشوند یا خیر.
نماینده مردم سمنان تاکید کرد: تصویب این لایحه بر روی درآمد شهرداریها تاثیر خواهد گذاشت و بر طرحهای عمرانی اثر گذار خواهد بود همچنین در این لایحه باید حلقه حریم حفاظتی ذکر شود.
خسروی با بیان اینکه در این لایحه تناقصهای وجود دارد، گفت: بعضی از یگانها و پادگانهای نظامی کارهای اجرایی مردم را انجام میدهند و مردم وارد آنجا میشوند مانند یگان های نیروی انتظامی؛ اما چگونه است اگر کسی بخواهد در اطراف آنها ساختمانی بسازد، برایشان محدودیت ایجاد میشود؟
**یوسفیان ملا: با تصویب این لایحه بصورت عمده از وقوع جرم پیشگیری میشود**
عزت الله یوسفیان ملا نیز در ادامه به عنوان موافق این لایحه اظهار داشت: ما امروز قوانین متعددی برای حریم راههای کشور، حریم هوایی، حریم فرودگاهها و حریم جادهها داریم اما تنها مشکل حریم حفاظتی است که قانون خاصی ندارد، چرا که هرجا قانون خاصی نباشد سلایق شخصی وارد میشود
نماینده مردم آمل افزود: نفس این مسئله که حریم حفاظتی و امنیتی کشور تبدیل به قانون شود، گام مثبت و بزرگی است و از بلاتکلیفی مردم جلوگیری میکند. همچنین تصویب این لایحه از اختلافات و تشکیل پروندههایی که در محاکم قضایی انجام میشود، جلوگیری میکند.
یوسفیان ملا خاطر نشان کرد: با تصویب این لایحه بصورت عمده از وقوع جرم پیشگیری میشود و دیگر شاهد تشکیل پروندههای زیاد درباره حریم حفاظتی - امنیتی نخواهیم بود.
**کلیات لایحه تعیین حریم حفاظتی - امنیتی اماکن و تاسیسات کشور تصویب شد**
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سه شنبه با 138 رای موافق، 19 رای مخالف و 16 رای ممتنع از مجموعه 210 نماینده، کلیات لایحه تعیین حریم حفاظتی - امنیتی اماکن و تاسیسات کشور را به تصویب رساندند.
**ناطقان میان دستور**
در ادامه حسین سبحانینیا عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی ناطقان میان دستور را قرائت کرد؛ براین اساس حلیمه عالی نماینده مردم زابل و زهک، کارن خانلری نماینده مردم ارامنه شمال، محمد رزم نماینده مردم کرمانشاه، محمد اسماعیلنیا نماینده کاشمر و غلامرضا کاتب نماینده گرمسار به عنوان ناطقان میان دستور سخنرانی کردند.
**عالی: تالاب بینالمللی هامون بدون حفاظت رها شده است**
حلیمه عالی نماینده مردم زابل و زهک در نطق میان دستور با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیهاش گفت: میزان ورودی آب به چاهها مشخص است ولی توزیع نامناسب آب کشاورزان را به ستوه آورده و موجب وارد شدن خسارات فراوانی به آنها شده است.
وی ادامه داد: تالاب بینالمللی هامون بدون حفاظت رها شده که پیامد آن حرکت ریزگردها و تبدیل شدن به کانون بحران است ضمن اینکه گاو سیستانی در معرض انقراض قرار گرفته است.
**خانلری: تشکر از نمایندگان برای حضور در همایش نسلکشی ارمنیان**
کارن خانلری نماینده مردم ارامنه شمال در نطق میان دستور با بیان اینکه دخالت در امور داخلی سوریه، نقض صریح حقوق بشر و دخالت در سرنوشت ملتها و اصل همزیستی مسالمتآمیز است، با اشاره به نسلکشی ارامنه یادآور شد: از محمد حسن ابوترابیفرد نایب رئیس مجلس که برای حضور در همایش نسلکشی ارمنیان که یکشنبه گذشته برگزار شده بود تشکر و قدردانی میکنم.
وی خاطرنشان کرد: همایش روز یکشنبه در واقع یکی از مراسمهای بیشماری است که به مناسبت سال روز نسلکشی ارامنه به دست حکومت عثمانی در سال 1294 برگزار میشود و برگزاری چنین مراسمهایی پاسداشت مظلومیت یک و نیم میلیون قربانی بیگناه است که هر ساله در اقصینقاط جهان برگزار میشود.
**اسماعیلنیا: صداوسیما نامزدها را به چالش بکشد**
محمد اسماعیلنیا نماینده کاشمر در نطق میان دستور در صحن علنی امروز در سخنانی گفت: شرایط اقتصادی و سیاسی کشور امروز نیازمند مدیریتی از نوع جنگ و دوران دفاع مقدس است که خروجی حماسه سیاسی به شوراها و رئیس جمهوری شایسته منجر میشود که این دولت شایسته باید بتواند مشکلات اقتصادی کشور را برطرف کرده و حماسه اقتصادی خلق کند. البته این موضوع با مشارکت حداکثری مردم در انتخابات محقق میشود.
وی ادامه داد: من فکر میکنم که جایگاه رئیس جمهور امروز آنچنان لوث شده
که اگر به کسی بگوییم برنامهای برای حل مشکلات کشور ارائه کند، فقط به
صورت کلی به آنها میپردازد و برنامهای ندارد.
نماینده مردم کاشمر در مجلس افزود: از صدا و سیما میخواهم که جایگاه ریاست جمهوری را همچنان حفظ کرده و آن را از لوث شدن دربیاورد.
**کاتب: ارقام قانون بودجه براساس عملکرد واقعی سال 91 به تصویب برسد**
غلامرضا کاتب نماینده گرمسار در نطق میان دستور خود گفت: شرایط اقتصادی کلان کشور در سال 92 از حساسیت بالایی برخوردار است و اگر بخواهیم آهنگ تورم را کاهش داده و رشد اقتصادی را افزایش دهیم و از تولید کنندگان بخش کشاورزی و صنعتی حمایت کنیم، هیچ راهی نداریم جز این که از ارقام قانون بودجه را براساس واقعیت و عملکرد سال 91 به تصویب برسد.
نماینده مردم گرمسار در مجلس تاکید کرد: عملکرد بودجه سال 91 ، 105 هزار میلیارد تومان است و آنچه دولت پیشنهاد داده رقم 166 هزار میلیارد تومان است که این یعنی 55 درصد افزایش و نشان میدهد که این رقم با واقعیت هماهنگی ندارد.
**بررسی سوال 9 نماینده از عباسی**
در ادامه سؤال 9 نماینده مجلس از وزیر ورزش و جوانان بررسی شد.
در خلاصه سوال آمده بود: 1. علت دخالت شما در امور فدارسیونها چیست؟ 2 . علت متوقف ماندن پروژههای ورزشی چیست؟ 3. چرا تصمیمات آن وزارت خانه در خارج از آن گرفته میشود؟ 4. چرا در ماههای پایانی دولت با تاثیر از جریان انحرافی دست به عزل و نصب مدیران می زنید؟ 5. چرا همکاران شما اشراف و تسلطتان را در وزارتخانه باور نمیکنند و امور اجرایی را با آقای سجادی تنظیم میکنند؟6. چرا حوزه جوانان منفعل است؟ 7. علت عدم اجرای برنامه پنجم توسعه چیست؟ 8. چرا در حوزه ورزش بانوان ، ناشنوایان و ورزش همگانی تعدیل ساختار صورت گرفته است؟ 9. چرا روابط و فامیلگرایی چرا ضوابط را گرفته است؟ 10 . چرا قانون ایثارگران اجرا نمیشود؟
پس از طرح سوال از سوی بهروز نعمتی نماینده مردم اسداباد در مجلس و توضیحات محمد عباسی وزیر ورزش و جوانان ، نعمتی اعلام کرد که از پاسخهای وزیر ورزش قانع نشده است.
**عباسی: رد صلاحیتها دلیل برکناری برخی روسای فدراسیونها**
محمد عباسی وزیر ورزش و جوانان امروز سهشنبه در جلسه علنی مجلس در پاسخ به سوال تعدادی از نمایندگان درباره علت عزل و نصبها در وزارت ورزش و نفوذ جریان انحرافی در این وزارتخانه گفت: والله هیچ کدام از حرفهایی که در خصوص بخش ما گفتند، صحیح نیست.
وی افزود: اینکه آقای نعمتی گفتند در کدام دوره این همه افراد برکنار شدهاند، درست نیست. چرا که در همه دورهها 5 برابر وضع فعلی وجود داشته است و اگر بر این 4 یا 5 نفر هم ما نظارت نکنیم، امکان مدیریت نیست.
وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: فردی که وزارت اطلاعات رد صلاحیتش کرده و یا فردی که مسائل اخلاقی برایش اتفاق افتاده، ما چگونه میتوانیم او را نگه داریم؟ ما دقیقا کاری میکنیم که دامن ورزش را با پاکیای که دارد، خراب نکنیم.
عباسی افزود: در این 2 ساله که تغیرات صورت گرفت، کشتی ما سرافراز جهان است و همین تغییر یکی از دلایلی است که ما در المپیک توانستیم بالاترین نتیجه تاریخ ایران را در کشتی بگیریم و امسال پرچم پرافتخار کشتی ایران بر فراز پرچم آمریکا و روسیه قرار گرفت.
**نعمتی: عباسی پول ورزش را برای جریان انحرافی هزینه میکند**
بهروز نعمتی نماینده مردم اسدآباد در مجلس به نمایندگی از سوالکنندگان، سوالات خود را از وزیر ورزش مطرح کرد و طی سخنانی اظهار داشت: آقای عباسی در سخنان خود به سوالات نمایندگان پاسخهایی دادند که این پاسخها در گذشته نیز تکرار شده بود، اما اتفاق خاصی نیفتاد.
وی خطاب به وزیر ورزش گفت: در کدامیک از مدیریتهای گذشته سازمان تربیت بدنی، دیدهاید که ظرف 3 ماه اصلیترین فدراسیونهای کشور دچار تغییر و تحول شود، آن هم به گونهای که یک فرد توانمند برکنار شده است.
این نماینده مجلس با انتقاد از برکناری یزدانیخرم تصریح کرد: این فرد چه ایرادی داشت که برکنار شد جز اینکه اقدامات خوبی انجام داد و مجموعه این اقدامات را در المپیک دیدیم؟ همچنین در فدراسیون دوچرخهسواری چه کسی است که بگوید واعظآشتیانی به عنوان یک فرد توانمند کنار رود و فرد دیگری جایگزین شود و همچنین در فدراسیون قایقرانی نیز آقای دنیامالی که ورزش قایقرانی در کشور را از صفر شروع کرد و یک فرد توانمند و حزباللهی بود را کنار بگذارید؟
**نمایندگان از پاسخهای وزیر ورزش قانع شدند**
در پایان اظهارات عباسی و نعمتی هیئت رئیسه مجلس این سوال را به رای نمایندگان مجلس گذاشت و بهارستاننشینان با 106 رای موافق، 63 رای مخالف و 16 رای ممتنع از مجموع 201 نماینده حاضر در صحن علنی اعلام کردند که از پاسخ های وزیر قانع شده اند. لذا کارت زردی هم به وزیر ورزش و امور جوانان داده نشد.
**انتقاد نماینده شیراز از تردد دولتیها در بین صندلی نمایندگان**
احمدرضا دستغیب نماینده مردم شیراز در جریان سؤال تعدادی از نمایندگان مجلس از وزیر ورزش و جوانان در صحن علنی در تذکر آییننامهای با استناد به ماده 23 آییننامه داخلی مجلس گفت: واقعا بعضی از ادبیات فرا قانونی که میشنویم، عجیب است و اینکه تذکر در زمان سؤال نداریم؛ یعنی چه؟ رئیس جلسه باید تذکر را استماع کند وببیند وارد است یا نه.
وی افزود: ما نمیتوانیم برای تذکر فریاد بزنیم. اگر با فریاد تذکر انجام میشود، ثبت نام الکترونیکی را حذف کنید و اعلام کنید هر کس فریاد بزند میتواند تذکر دهد.
نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: هیئت رئیسه باید آییننامه را رعایت کند و این روش درست نیست.
دستغیب با اشاره به حضور وزیر ورزش و جوانان در مجلس گفت: سؤال از وزرا و تحقیق و تفحص حق نمایندگان و ابزار نظارتی مجلس است.
وی خاطر نشان کرد: تردد نمایندگان دولت در بین صندلی نمایندگان و مطرح کردن وعده و وعید و پاسخ به نامهها در خصوص وزارتخانه خلاف شأن مجلس است.
نماینده مردم شیراز در مجلس تأکید کرد: هیئت رئیسه مجلس نباید اجازه دهد این شبهه صورت بگیرد که لابی سنگینی در مورد سؤال از وزرا انجام شود.
در ادامه جلسه علنی محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور معاون رئیس شورای فدراسیون روسیه و هیئت همراه گفت: آقای الیاس اوباخانف معاون رئیس شورای فدراسیون روسیه و هیئت همراه از ایران بازدید میکنند و امروز میهمان خانه ملت هستند.
**نمایندگان با بررسی فوری لایحه ترکیب اعضای شورای عالی بیمه موافقت کردند**
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یک فوریت لایحه ترکیب اعضاء و شرح وظایف شورای عالی بیمه کشور را بررسی و تصویب کردند.
بهارستاننشینان در جلسه امروز با 109 رای موافق، 15 رای مخالف و 14 رای ممتنع از مجموع 197 نماینده حاضر در صحن علنی به بررسی فوری این لایحه رای مثبت دادند.
**مخالفت نمایندگان با بررسی یک و 2 فوریتی طرحی در مورد مواد 61، 63 و 64 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44**
پس از آن نمایندگان خانه ملت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز طرح دو فوریتی استفساریه در خصوص موضوع مواد 61، 63 و 64 قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی را بررسی کردند.
در ادامه و پس از استماع سخنان موافق و مخالف این طرح نمایندگان با 71 رای موافق، 43 رای مخالف و 29 رای ممتنع از مجموع 194 نماینده با دو فوریت این طرح مخالفت کردند.
ولی پس از آن باهنر نایب رئیس مجلس بررسی یک فوریتی طرح را به رای نمایندگان گذاشت و آنها با 74 رای موافق،26 رای مخالف و 17 رای ممتنع با بررسی یک فوریتی این طرح باز هم مخالفت کردند.
همچنین در ادامه جلسه اخطارهای نمایندگان استماع شد؛ براین اساس حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس گفت: روز شنبه ساعت 12:15 شما نکتهای را اشاره کردید مبنی براینکه جلسه از حد نساب افتاده است و ادامه جلسه دیگر میسر نیست اما با درنظر گرفتن اینکه زمان جلسات علنی براساس آئیننامه 4 ساعت است و اتمام وقت قانونی مجلس لذا ضرورتی نداشت که در این جلسه این جمله گفته شود تا برخی از رسانهها سوء استفاده کنند.
در ادامه محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس نیز با انتقاد از برخی رسانهها گفت: ما از برخی سایتهای خبری گلایه داریم چرا که در آن روز جلسه ما طبق آئین نامه 4 ساعته تمام شد ولی برخی میخواستند ادامه جلسه را ادامه دهند که من اعلام کردم که زمان تمام شده است ولی برخی از رسانهها اعلام کردند که جلسه از رسمیت افتاده است ولذا این گلایه به جا است.
وی در پایان افزود: انشاءالله که عمدی در کار نبوده است و ما توقع داریم که سایتهای مورد نظر خبر خود را اصلاح کند.
**اعلام وصول لایحه الحاق ایران به پیمان مودت و همکاری در جنوب شرق آسیا**
در ادامه حسین سبحانینیا عضو هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد که لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه خطرهای تجاری و غیرتجاری در کشور عضو سازمان تعاون اسلامی و موسسه تضمین اعتبارات صادراتی و سرمایهگذاری عربی و تصویب اساسنامه از سوی دولت و لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همکاری در جنوب شرق آسیا اعلام وصول شد.
پس از آن تذکرات شفاهی نمایندگان مطرح شد.
**دواتگری: دولت میخواهد با جمعآوری امضا از نمایندگان به همایش آزادی مشروعیت ببخشد**
مهدی دواتگری نماینده مراغه در مجلس در تذکر شفاهی خود گفت: رئیس جمهور گفته است که "به من پیغام دادهاند که اگر رویت را زیاد کنی میزنیم پدرت را در میآوریم"؛ تأسف است که رئیس جمهور پس از 8 سال تصدی باز هم این ادعاها را بیان می:کند.
نماینده مردم مراغه در مجلس تأکید کرد: دولت میخواهد با جمعآوری امضا از نمایندگان به همایش استادیوم آزادی مشروعیت ببخشد.
داوتگری با اشاره به غیر قانونی شدن سرپرستی عباسی بر وزارت کار گفت: رئیس جمهور 12 روز فرصت دارد که وزیر جدید کار را معرفی کند.
**موسوی:سفرهای استانی دور چهارم رئیس جمهور چه معنایی جز تبلیغات دارد؟**
موسوی لارگانی نماینده فلاورجان در مجلس گفت: در شأن دومین شخصیت کشور نیست که از چنین ادبیاتی استفاده کند که ما اگر گوشه پرونده شما را بالا ببریم دیگر جای شما نیست لذا اگر کسی جرأت پیدا کرده که رئیس جمهور را تهدید کند وی این افراد را معرفی کند و مردم با این افراد برخورد میکنند درحالی که این خبر شایعهای بیش نیست.
وی ادامه داد: در حالی که 3 ماه بیشتر از عمر دولت احمدینژاد باقی نمانده است، سفرهای استانی دور چهارم رئیس جمهور چه معنایی جز تبلیغات دارد؟
**باهنر در پایان جلسه علنی:ادعای خرید و فروش رای نمایندگان توهین به مجلس است**
پیش از پایان جلسه علنی محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر تعدادی از نمایندگان درباره جمعآوری امضا برای تشکر از ستاد خدمات نوروزی گفت: بعضی از نمایندگان ضمن نقدی که به ادبیات آقای رئیس جمهور و صحبتهای ایشان در سفر استانی کردهاند، اعلام کردند "نمایندگان تحت فشار هستند و رأیشان را میخرند یا میفروشند" که این ادبیات و مطرح کردن آن توهین به نمایندگان است و دوستان باید در کلامشان دقت کنند.
**پایان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی**
محمدرضا باهنر زنگ پایان جلسه علنی امروز مجلس را به صدا در آورد و اعلام کرد که جلسه بعدی فردا چهارشنبه 4 اردیبهشت با دستور کار هفتگی تشکیل خواهد شد.